Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mazda 3 - warto?

Featured Replies

Napisano

Witam,

znajomy ma możliwość nabycia mazdy 3 z dieslem 1,6 w wersji sport.

Przebieg - ponad 80kkm, rocznik - 2005

Generalnie auto mu pasuje, ale szukamy informacji nt. tego modelu.

Wiemy już, że płyta podłogowa jest z volvo (s40/v50) oraz współdzielona z focusem, zawieszenie i silnik są fordowskie.

Generalnie auto jest chwalone za oszczędność, dynamikę, komfort a przede wszystkim małą awaryjność.

Jak to jest z tymi mazdami?

Czego można się spodziewać po tym modelu, a szczególnie z takim przebiegiem?

Dzięki za info

Napisano

> Czego można się spodziewać po tym modelu, a szczególnie z takim

> przebiegiem?

czyli dobrze rozumuje ze znajomy bierze pod uwage to ze przebieg skorygowany o jakies 150/200kkm w dół zlosnik.gif

> Dzięki za info

prosze zlosnik.gif

Napisano

Swego czasu szukałem dla siebie w tym silniku ten sam rok.

Obejrzałem 10 mazd 3 i stwierdziłem, że już mazde 6 latwiej znaleźć w podobnym roczniku, cenie i w lepszym stanie.

Przbieg 80 kkm rotfl.gif. I pewnie jeszcze bezwypadek zeby.GIF

W tym roczniku raczej bym szukał czegoś z przebiegiem w ogłoszeniu 150-200kkm.

Części dosyć tanie bo popularny motor. Jak jest naprawdę w dobrym stanie to polecam. Jak to kolejny cukierek/ super okazja itd to raczej bym odpuscił temat i kupił fokusa II, przynajmniej będzie tańszy.

Napisano
  • Autor

> czyli dobrze rozumuje ze znajomy bierze pod uwage to ze

> przebieg skorygowany o jakies 150/200kkm w dół

Auto nie jest kupowane w PL, servisheft będzie sprawdzany u tamtejszego dilera, właścicielem komisu nie jest Polak/Turek/Słowianin.

Jeśli Ci to nie wystarcza, to na potrzebę chwili uznajmy, że przebieg jest autentyczny.

Napisano

> Auto nie jest kupowane w PL, servisheft będzie sprawdzany u

> tamtejszego dilera, właścicielem komisu nie jest

> Polak/Turek/Słowianin.

> Jeśli Ci to nie wystarcza, to na potrzebę chwili uznajmy, że przebieg

> jest autentyczny.

Przebieg możesz sprawdzić w każdym ASo podając nr VIN ok.gif

Napisano

> Przebieg możesz sprawdzić w każdym ASo podając nr VIN

Nie ma takiej potrzeby - userzy z AK już wiedzą, jaki przebieg ma ten egzemplarz. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Przbieg 80 kkm . I pewnie jeszcze bezwypadek

pozwolę sobie wtrącić coś od siebie z sąsiedniego kącika zlosnik.gif

O co Wam chodzi z tymi przebiegami? Przecież mazda 3 to kompakt jak każdy inny, a nie auto specjalnie na długie trasy, żeby wszystkie egzemplarze miały tłuc nie wiadomo jakie przebiegi. Znam przypadki takich aut, które robią po 7-10 tyś rocznie, również diesli i uważam, że to nic dziwnego. Dzisiaj jest moda na diesle, dużo ludzi kupuje je tylko dlatego, że lepiej jadą w porównaniu z wolnossącą benzyną, albo dla komfortu psychicznego przy tankowaniu (nieważne, że w dłuższej perspektywie diesel i tak się im nie zwróci).

80 tys w 5 lat, to wychodzi średnia 16 tys, czyli przebieg taki przeciętny. Oczywiście nie znaczy to że nie jest cofnięty z 240 tys, ale IMHO nie jest taki nierealny

Napisano

Raczej obstawiam, że informacje będą szczątkowe. Może okazać się, że pierwsze przeglądy nie są odnotowane w bazie ogólnej. No chyba, że kupujący sprawdzi w aso, w którym auto było serwisowane.

Napisano

Pisałem o własnym doświadczeniu, szukania ww modelu.

W dobie dorabiania książek serwisowych, cofania licznika między przeglądami i samych cukiereczków w okazyjnych cenach należy do wszystkich informacji podchodzić z dystansem.

Jak ja bym sprzedawał auto 3-4 letnie w dyszlu z symbolicznym przebiegiem za 1/2 jego wartości salonowej to stałaby do niego kolejka znajomych.

A ogólnie, to życze powodzenia w szukaniu diesla, który robi 10 kkm na rok, czy nawet 16kkm. Oczywiście gratulujemy stanu licznika i dobrego samopoczucia właściciela.

Napisano

> Przbieg 80 kkm . I pewnie jeszcze bezwypadek

Kolego, ja mam auto z tego samego rocznika, 64 tys na liczniku i bezwypadek. smirk.gif Po prostu w pewnym momencie przestałem używać samochodu codziennie.

Napisano

> Nie ma takiej potrzeby - userzy z AK już wiedzą, jaki przebieg ma ten

> egzemplarz.

.. i każdy inny, o którego kupnie się tu rozmawia 270751858-jezyk.gif

Napisano

Jakbyś był potencjalnym kupującym chętnym na twój samochód to zastanawiał byś się i zadawał pytanie na forum?

Wracając do twojego samochodu. Takie są polskie realia. Samochód oczywiście najlepiej diesel robi przykładowo te 10 kkm. Co z tego, że kosztował x zł więcej niż benzyna i ta suma będzie się zwracać xx lat.

Moj dziadek też ma. A co. hultaj getz 1.5 crdi 3 lata i 2000km. Taniej no i zazdrość sąsiadów jak jedzie po bułki i wszyscy słyszą jego klekot. zeby.GIF

Napisano

Nie rozumiecie ocb.

Tu nie chodzi o oceny tego konkretnego egzemplarza a o wzbudzenie w kupującym nieufności. Podstawowa zasada nie napalać się i dopuszczać taką możliwość, że pięknie wyglądający i pachnący samochód nie jest do końca tym czym się wydaje, że jest.

Na forum mazdy jest polecany jeden handlarz. Siana nie sprzedaje, ale tanio tez nie jest u niego. Szkoda tylko, że wszystkie auta są typowo po firmie i trochę poniszczone w środku.

Napisano

> Nie rozumiecie ocb.

To raczej Ty nie rozumiesz, o co nam biega. 270751858-jezyk.gif

Gdybyś chciał "wzbudzić nieufność", to byś po prostu napisał - przyjrzyj się, sprawdź to tamto, etc.

A ty najpierw się obsmiewasz

Quote:

Przbieg 80 kkm .
rotfl.gif
I pewnie jeszcze bezwypadek
zeby.GIF

a teraz sie wycofujesz rakiem. 270751858-jezyk.gif

Fakt, że nie znalazłes takiego auta nie oznacza wcale, że takich nie ma - już zupełnie abstrahując od tego konkretnego egzemplarza. Skoro szukałeś, to doradź coś merytorycznie, a nie stara śpiewka, że w Polsce, to diesel, żeby sąsiadom pokazać. ok.gif

To pisałem ja, użyszkodnik dwóch diesli - 2003 r. i 2005 r. - oba niewiele ponad 90 tkm. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie ma takiej potrzeby - userzy z AK już wiedzą, jaki przebieg ma ten

> egzemplarz.

brawo.gifzlosnik2.gif

A poza tym, napisałem wyraźnie:

auto nie jest kupowane w Polsce, tylko w kraju, w którym mówi się po niemiecku, CB radio jest zabronione a za plamy oleju zostawione na parkingu można się tłumaczyć przed policją...

Ponadto, ów znajomy brał już poprzednie auto z tego komisu i żadnej sensacji nie było.

Poza tym, przyjąłem założenie, że przebieg jest autentyczny więc proszę o uwagi na każdy inny temat dot. tego modelu....

Napisano

>

> Fakt, że nie znalazłes takiego auta nie oznacza wcale, że takich nie

> ma - już zupełnie abstrahując od tego konkretnego egzemplarza.

> Skoro szukałeś, to doradź coś merytorycznie, a nie stara

> śpiewka, że w Polsce, to diesel, żeby sąsiadom pokazać.

> To pisałem ja, użyszkodnik dwóch diesli - 2003 r. i 2005 r. - oba

> niewiele ponad 90 tkm.

a ja się dołanczam-2002 i 130kkm.

Napisano

No widzisz. A dla mnie taki przebieg jest śmieszny i będę obśmiewał. Co nie znaczy, że po dokładnych oględzinach może się okazać, że to jest przysłowiowa okazja.

Marzec 2007 18kkm benzyna 3 właściciel zeby.GIF.

Napisano

> No widzisz. A dla mnie taki przebieg jest śmieszny i będę obśmiewał.

I w ten sposób chcesz pomóc autorowi? hmm.gif

Napisano

> Raczej obstawiam, że informacje będą szczątkowe. Może okazać się, że

> pierwsze przeglądy nie są odnotowane w bazie ogólnej. No chyba,

> że kupujący sprawdzi w aso, w którym auto było serwisowane.

od 2006 roku wszystkie przeglądy wpisywane sa do bazy

Napisano

To może za wiele też nie powiedzieć zlosnik.gif

Z pewnych względów nazwijmy je podatkowych, ktoś mógł mieć dwie Mazdy. Jedna wciągniętą na działalność a drugą nie.

Oczywiście na fakturach z serwisu podawał tylko ten numer rejestracyjny z działalności, ale przebieg mógł juz podawać raz jeden, a raz drugi, żeby wiedział co wymieniał w poszczególnych samochodach i po przebiegu poznawał co robił zlosnik.gif

No i w serwisie może się okazać, że owa Mazda ma przebieg 200tyś co nigdy nie miało miejsca.

Ja znam przynajmniej jeden taki przypadek swiety.gif

Napisano

> a ja się dołanczam-2002 i 130kkm.

A co ja mam powiedzieć ? zlosnik.gif

Punto HGT 2003 i przebieg........chyba niecałe 63tyś km hehe.gif

Jak będę sprzedawał to ktoś sie puknie w czoło. Zaraz będzie że sportowy i na pewno był katowany, bo przecież tak się jęździ GTI. A licznik 10x kręcony zlosnik.gif

Napisano

Jak będziesz sprzedawał to koniecznie napisz, że nie używany w sporcie zeby.GIF.

Napisano

Napisałem co myślę o przebiegu 80kkm w aucie z 2005 roku eksploatowanym w DE, napisałem o częściach, poleciłem generalnie model, napisałem o możliwości niepełnej historii serw w każdym aso. skromny.gif.

Może ty napisz jeszcze coś ciekawego co może pomóc koledze a nie się czepiasz, że śmieszy mnie wiara we wskazanie licznika/niski przebieg.

Ja jeszcze mogę dodać, że w dwóch mazdach 3, które oglądałem była wymieniana/regenerowana turbina przy przebiegu rzędu 100-150kkm (widziałem faktury). Problemy ze wspomaganiem w autach strzelonych przodem. Korozja mazdowska: strefy narażone na uszkodzenia mechaniczne czyli ranty błotników. Korozja śrub, nakrętek, blach w komorze silnika.

Ogólnie o aucie mogę jeszcze powiedzieć, że ma stosunkowo twarde zawieszenie, mało miejsca na prawą nogę i jest zdecydowanie lepiej wyprodukowana niż bliźniacza foczka. Niestety w PL ten wizerunek psuje duża liczba aut po konkretnych przygodach.

Napisano
  • Autor

No w końcu, po 163 pierdnięciach jest porządna kupa wink.gif

O to chodziło.

Dzięki

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedna kwestia:

Czy mazda 3 jest produkowana w Europie?

Spojrzałem na szybko na cennik nowego focusa w najtańszej wersji ambiente, 5 drzwi, silnik 1,6, manualna 5-ka, kolor, felgi, tapicerka default, żadnego wyposażenia opcjonalnego i wyszło bazowo 55 150 PLN.

Mazda w wersji komfort (najuboższa) wycenia się na 63 900. Czy ta różnica w cenie wynika z nieco innego pozycjonowania? Może wyposażenie standardowe mazdy jest bogatsze (na to samo w sumie wychodzi - wyżej pozycjonowana)?

Czy może mazda przyjeżdża z Japonii i jest droższa, bo cło itp? wink.gif

Napisano

> Jeszcze jedna kwestia:

> Czy mazda 3 jest produkowana w Europie?

Tylko w Japonii. Mazda raz już produkowała w Europie mazde 2 poprzedniej gen. Jednak nie byli zadowoleni z jakości produktu.

> Spojrzałem na szybko na cennik nowego focusa w najtańszej wersji

> ambiente, 5 drzwi, silnik 1,6, manualna 5-ka, kolor, felgi,

> tapicerka default, żadnego wyposażenia opcjonalnego i wyszło

> bazowo 55 150 PLN.

> Mazda w wersji komfort (najuboższa) wycenia się na 63 900. Czy ta

> różnica w cenie wynika z nieco innego pozycjonowania? Może

> wyposażenie standardowe mazdy jest bogatsze (na to samo w sumie

> wychodzi - wyżej pozycjonowana)?

> Czy może mazda przyjeżdża z Japonii i jest droższa, bo cło itp?

Jest droższa, bo jest mazdą. Na rynku wtórnym też trzyma ceny.

Napisano
  • Autor

> Tylko w Japonii.

Dziękuję

> Jest droższa, bo jest mazdą.

Ford ma udziały w maździe (i volvo) - stąd fordowskie (od peżota smile.gif ) diesle (i płyta od volvo). Kupujesz pan volvo a tam księgowy z forda... W sumie może przez kryzys ford wyrzyga mazdę i volvo, jak GM wyrzygał saaba? Może, kiedyś w przyszłości sobie kupię "prawdziwe volvo" wink.gif

Napisano

> Dziękuję

> Ford ma udziały w maździe (i volvo) - stąd fordowskie (od peżota )

> diesle (i płyta od volvo). Kupujesz pan volvo a tam księgowy z

> forda... W sumie może przez kryzys ford wyrzyga mazdę i volvo,

> jak GM wyrzygał saaba? Może, kiedyś w przyszłości sobie kupię

> "prawdziwe volvo"

Bo podobno część udziałów sprzedał. jakiś tekst Jednak obie marki mają kontynuować współpracę.

Generalnie mazdy są droższe bo mają więcej dupereli (takich jak skóra na kierze, itp). No i oczywiście inna grupa docelowa klientów.

• 2 tygodnie później...
Napisano

heja,

kolega ma 3-ke ale benzyne tez z 2005 roku - jak dotad zero problemow

wiecej moge powiedziec o mazdzie 6 - ale nie za duzo - bo kupilem roczne auto, z przebiegiem 20 tysi - jeszcze pachnace nowoscia rok temu... nie ma zadnych problemow, czy niespodzianek, zawieche slychac na nierownosciach, auto dobrze trzyma sie drogi i jesc ciche w trasie

Napisano

AK ostatnio bardzo się zepsuło... Zauważyłem że tutaj ciężko jest dostać odpowiedź na konkretne pytanie... Kolega zapytał o opinie na temat Mazdy 3 1.6 i zamiast konkretnych odpowiedzi ktore zmieściły by się na jednej stronie, wy pierdzielicie o tym że przebieg jest o 200k wyższy co zajęło wam dwie strony. Fakt, autor mógł wcześniej pomyśleć i nie podawać przebiegu bo ta bezsensowna kłutnia była do przewidzenia.

Podłącze się do pytania autora. Ojciec jest na etapie kupna auta i bardzo interesuje go Mazda 3 z silnikiem 1.6 (ma już na oku jedną w wersji exclusive). Co możecie powiedzieć o tym samochodzie? Jak się nim jeździ, ile jest w nim miejsca (czy pasażerowie mają luz czy nadaje się tylko do przewozu dzieci), awaryjność itp.

Napisano

> AK ostatnio bardzo się zepsuło... Zauważyłem że tutaj ciężko jest

> dostać odpowiedź na konkretne pytanie... Kolega zapytał o opinie

> na temat Mazdy 3 1.6 i zamiast konkretnych odpowiedzi ktore

> zmieściły by się na jednej stronie, wy pierdzielicie o tym że

> przebieg jest o 200k wyższy co zajęło wam dwie strony. Fakt,

> autor mógł wcześniej pomyśleć i nie podawać przebiegu bo ta

> bezsensowna kłutnia była do przewidzenia.

Tylko po co się produkować na ak skoro jest potężne forum i klub mazdaspeed gdzie człowiek znajdzie wszytko, sa porobione działy kupuję mazdę, opinie o danych modelach z danymi silnikami, itd, itp. Już nie mówiąc o tym, że na ak właścicieli i użytkowników mazd nie jest dużo, co może powodować wprowadzanie w błąd pytających poprzez powielanie zasłyszanych opinii.

Postawie w tym miejscu pytanie: Czy np widząc brak odzewu na pytanie mam włazić na forum mazdy i szukać odpowiedzi, żeby ją potem przepisać na AK? Trochę to głupie, więc często stawiam odnośnik do forum.

AK urosło wokół miłośników fiatów i daewoo. To, że ktoś zmienia auto na mazdę nie oznacza, że mazdaspeed należy przenieść na ak.

> Podłącze się do pytania autora. Ojciec jest na etapie kupna auta i

> bardzo interesuje go Mazda 3 z silnikiem 1.6 (ma już na oku

> jedną w wersji exclusive). Co możecie powiedzieć o tym

> samochodzie? Jak się nim jeździ, ile jest w nim miejsca (czy

> pasażerowie mają luz czy nadaje się tylko do przewozu dzieci),

> awaryjność itp.

Silniki benzynowe w M6 i M3 to autorskie konstrukcje mazdy. Uchodzą za bezawaryjne. Jak się jeździ M3? Jest sztywno, auto idzie jak po sznurku, prawa stopa ma ciasno. Jak z miejscem z tyłu? Przeciętnie.

Napisano

> AK ostatnio bardzo się zepsuło... Zauważyłem że tutaj ciężko jest

> dostać odpowiedź na konkretne pytanie...

Stwierdzasz to po roku obecności na AK...? hmm.gif

Napisano

Dobra to ja zapytam o MPS'a w końcu temat dotyczy Trójki.

Co powiecie mi o tym aucie. Wiem tyle że silnik miał niegdyś tytuł jednego z najlepszych silników ostatnich lata. Auto jest raczej cichociemne i mniej prestiżowe niż Golf GTi czy S3. Ale MPS ma szperę może nie jakąś super ale na pewno coś tam ona pomaga.

Cena też nie jest niska jak na to auto, ale interesuje mnie opinia jeszcze kilku osób które miały styczność z tym autem bądź je uzytkują, jak spalanie, ceny części zamiennych i możliwości dalszych modów. Ponoć modele US nie mają wielkich problemów z programem.

Napisano

> Dobra to ja zapytam o MPS'a w końcu temat dotyczy Trójki.

> Co powiecie mi o tym aucie. Wiem tyle że silnik miał niegdyś tytuł

> jednego z najlepszych silników ostatnich lata. Auto jest raczej

> cichociemne i mniej prestiżowe niż Golf GTi czy S3.

Mniej prestiżowe....???

To Golf jest "prestiżowy"....? hmm.gif

IMHO MPS to jeden z najlepszych hotów dostępnych obecnie na rynku... waytogo.gif

Spora moc, niepozorny wygląd, dobre właściwości jezdne i brak trakcji przy wykorzystaniu maksymalnego momentu... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> Ale MPS ma

> szperę może nie jakąś super ale na pewno coś tam ona pomaga.

> Cena też nie jest niska jak na to auto,

Poprzedni MPS był chyba najbardziej atrakcyjną propozycją cenową... wink.gif

> ale interesuje mnie opinia

> jeszcze kilku osób które miały styczność z tym autem bądź je

> uzytkują, jak spalanie, ceny części zamiennych i możliwości

> dalszych modów. Ponoć modele US nie mają wielkich problemów z

> programem.

Zaraz się wypowiedzą znawcy... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mniej prestiżowe....???

> To Golf jest "prestiżowy"....?

Chodzi mi o to że te VAGi są w cenie.

> IMHO MPS to jeden z najlepszych hotów dostępnych obecnie na rynku...

Zastanawiam się nad AH OPC, z tymże to auto kiepsko skręca, a tylko wygląda. Części też jest dosyć mało a i możliwości są niewielkie.

Napisano

> Dobra to ja zapytam o MPS'a w końcu temat dotyczy Trójki.

> Co powiecie mi o tym aucie. Wiem tyle że silnik miał niegdyś tytuł

> jednego z najlepszych silników ostatnich lata. Auto jest raczej

> cichociemne i mniej prestiżowe niż Golf GTi czy S3. Ale MPS ma

> szperę może nie jakąś super ale na pewno coś tam ona pomaga.

> Cena też nie jest niska jak na to auto, ale interesuje mnie opinia

> dalszych modów. Ponoć modele US nie mają wielkich problemów z

> programem.

pytanie czy nowy czy uzywka?

bo jesli nowy to teraz foka RS bedzie najlepsza opcja z mocnych osiek, jesli uzywka to 3 MPS ok.gif

Napisano

> Chodzi mi o to że te VAGi są w cenie.

Aaaaa..... no to pisz ładnie..... zlosnik.gif

Dla mnie prestiż nijak się ma do dresu....... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> pytanie czy nowy czy uzywka?

> bo jesli nowy to teraz foka RS bedzie najlepsza opcja z mocnych

> osiek, jesli uzywka to 3 MPS

Używka wchodzi w grę.

Napisano

Jest jedna 3 MPS na AK. Możesz popytać właściciela => MisiekWAW.

Napisano

> Auto jest raczej cichociemne i mniej prestiżowe niż Golf GTi czy S3.

a co to jest prestiż w klasie kompakt? grinser006.gif

> Ale MPS ma szperę może nie jakąś super ale na pewno coś tam ona pomaga.

zamiast jednej gumy jak konkurencja (poza S3) palisz dwie skromny.gif przynajmniej zużywają się symetrycznie 001.gifzlosnik.gif

> Cena też nie jest niska jak na to auto, ale interesuje mnie opinia

> dalszych modów.

- cena za nowe auto była najlepsza w klasie w momencie jak kupowałem ok.gif

- spalanie w moich rękach od 8,5 do 16,5 l/100

- cen części nie znam i nie chcę poznać - klocki przód w serwisie 570zł, sprowadzone ze stanów mocniejsze od seryjnych 425zł ze wszystkimi kosztami,

najtańsze jakie można kupić coś około 250zł

- możliwości dalszych modów bez dużej rzeźby:

- wydech

- dolot

- TMIC/FMIC

- program

sam program w seryjnym aucie daje około 300KM i 450Nm

> Ponoć modele US nie mają wielkich problemów z programem.

EU też, tylko trzeba podjechać do jakiejś firmy która się tym zajmuje, ponieważ oficjalnie gotowce z modelu US nie pasują

moim zdaniem to auto jest za-je-bi-ste jump.gif

ale muszę przyznać że ma jedną, mocno wkurzającą wadę - duże problemy z trakcją

Napisano

O i to mi chodziło, dużo informacji smile.gif

Z cenami części eksploatacyjnych widzę że nie jest źle sądząc po klockach.

A jak jest ze sprzęgłem (trwałość / trwałość po modach które wymieniłeś / cena) ?

Napisano

stary - najwiecej dowiesz sie na forum.mazdaspeed.pl - jak juz pisali - jest oddzielny dzial mazda 3... i MPS-y sa opisywane

Napisano

> stary - najwiecej dowiesz sie na forum.mazdaspeed.pl - jak juz pisali

> - jest oddzielny dzial mazda 3... i MPS-y sa opisywane

i opis 3 MPS jest mojego autorstwa, rzeczywiscie sie wiecej dowie rotfl.gifbeksa.gifrotfl.gif

Napisano

> Jest jedna 3 MPS na AK.

Dwie grinser006.gif

> Możesz popytać właściciela => MisiekWAW.

Szczerze przyznam, ze dzieki chwalebnej sklonnosci Miska do dzielenia sie wiedza i informacjami zainteresowalem sie tym modelem glebiej, a po jezdzie probnej (w Niemczech) klamka zapadla i jest.

Ogromny atut - super cichociemne auto oink.gif znaczek mps zdjalem

Ponad to co napisal misiek trudno mi cos dodac - trakcji zwlasszcza na sliskim malo na poczatku, wiec unikam sprintow od 0 zeby sie nie kompromitowac za mocno 270751858-jezyk.gif

Moje spalanie

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/300190.html

(widze, ze z 12 trojek MPS na spritmonitor.de prowadze ze srednim spalaniem icon_rolleyes.gif

http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht...ch=1&sort=1

No to jeszcze fotka:

m3-rig1s_1000pix.jpg

Napisano

> stary - najwiecej dowiesz sie na forum.mazdaspeed.pl - jak juz pisali

> - jest oddzielny dzial mazda 3... i MPS-y sa opisywane

Taaaa... Zwlaszcza ze opis Miska znajdzie w nie w dziale "Mazda 3" a CX-7/MPS...

IMO 3 MPS w Polsce jest moze ze 15-20(?) z czego chyba polowa ze stanow w komisach stoi smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.