Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z biegami

Featured Replies

Napisano

Słuchajcie w Bravie mojej zonki jest maly problem z wrzucaniem biegow, mianowicie polega to na tym ze jak wciskam sprzeglo jest opor przy wrzucaniu jedynki dopiero wczoraj dopatrzylem sie tego ze sprzeglo jak by sien ie wciskalo sie do konca. Wiec moje pytanie brzmi nastepujaco czy jak podniose troszke sprzeglo da to cos???? dodam ze olej wymienilem wczoraj linka byla wymineiana pod koniec 2009 roku i jest oki teraz juz nie wiem za co sie brac sprzeglo jest dobre bo jak na wylaczonym silniku wrzucam biegi jest oki wiec sam jzu nei wiem co

Napisano

Puszczając pedał sprzęgła w którym mniej więcej miejscu zaczyna łapać/ruszać auto ?

Napisano

> linka byla

> wymineiana pod koniec 2009 roku i jest oki

I tu moze byc przyczyna, nowa linka sie wyciaga i uklada, ja po kazdym demontazu linki wlacze przez jakis czas z regulacja.

> sprzeglo jest dobre bo jak na wylaczonym silniku

> wrzucam biegi jest oki

A co to ma do rzeczy, jak sie ustawia synchronizatory to i bez sprzegla beda dobrze wchodzic.

Napisano

> A co to ma do rzeczy, jak sie ustawia synchronizatory to i bez

> sprzegla beda dobrze wchodzic.

hmm.gifProponuję ci eksperyment. Przejedź się nie uzywając sprzęgła. Zobaczysz ,że nie jest tak jak myslisz.

Synchronizator jest w stanie rozpedzić do odpowiedniej prędkości koło zębate a nie cały samochód.

Daruj sobie komentarze ,potrafię jeździć bez sprzęgła i włączę ci bieg bez zgrzytu. Niestety podstawą jest wyrównanie prędkości obrotowej kół zebatych danego biegu.

Przy wkładaniu jedynki jest to niemożliwe do wykonania, ponieważ koło zdawcze się kreci (bo silnik pracuje) a koło które odbiera stoi (tak jak samochód).

Napisano

> Daruj sobie komentarze ,potrafię jeździć bez sprzęgła

Moze i potrafisz, ale czytac ze zrozumieniem, to chyba nie bardzo. Autor napisal, "........bo jak na wylaczonym silniku..... ",to co maja do tego obroty ???

Napisano

> Moze i potrafisz, ale czytac ze zrozumieniem, to chyba nie bardzo.

No to do jamki spadam biglaugh.gif

Napisano

> No to do jamki spadam

No i szacun, najwazniejsze ze sie dogadali, wylaz z jamki na 20.GIF, a kolega autor, nadal nie powiadomil konsylium, jak beierze mu sprzeglo.

Napisano
  • Autor

> No i szacun, najwazniejsze ze sie dogadali, wylaz z jamki na , a

> kolega autor, nadal nie powiadomil konsylium, jak beierze mu

> sprzeglo.

juz spiesze zeby powiadomic szanowne grono ( brak czasu tak powoduje zeby.GIF ) Wiec tak wedlug mojej zonki ze jezeli wciska sprzeglo tak jak jej powiedzialem jet niby oki tylko ma maly problem jezeli chce zredukowac z 5 na 4 bieg musi najpierw wrzucic na 3 a pozniej moze dopiero na 4 wrzucic!!! linke bede musial jej wyregulowac. Narazie zapomniala o problemach tylko teraz czekam na regulacje linki i bedzie spoko

Napisano

> juz spiesze zeby powiadomic szanowne grono

> ( brak czasu tak powoduje )

To fajnie że pomimoo tego dałeś radę napisać coś na kąciku smirk.gif

Może jednak znajdziesz też trochę czasu żeby w końcu wypełnić swój profil ? old.gif

Napisano
  • Autor

> To fajnie że pomimoo tego dałeś radę napisać coś na kąciku

> Może jednak znajdziesz też trochę czasu żeby w końcu wypełnić swój

> profil ?

wiec dopiesze najswiezsze wiesci dzis po raz kolejny byl problem doszlo do tego ze zaden bieg na wlaczonym sielniku nie chcial wejsc! i juz mialem kryzys zeby sprzedac ten samochod jednak zadzwonilem do wujka ktory jest mechanikiem podciagnal linke i co sie okazalo....??? ze wszystko jest ok i teraz biegi chadza jak nowe moze w niedlugim czasie wymienie sprzeglo i bedzie po klopocie ale na to trzeba chwile poczekac

co do profilu to juz nawet zapomnialem ze jest nie wypelniony

Napisano

No to jeszcze popracuj nad pisaniem w języku polskim...

Napisano
  • Autor

> No to jeszcze popracuj nad pisaniem w języku polskim...

Wiec tak kolego popelniam bledy bo pisze szybko i nie zawsze chce mi sie czytac drugi raz co pisalem a i do pisania z polskimi znakami nikt mnie nie zmusi 270751858-jezyk.gif wiec sam widzisz jestm jaki jestm i sie nie zmienie jezeli masz czas na pisanie powoli to dobrze ja niestety nie bo pracuje

Napisano

> Wiec tak kolego popelniam bledy bo pisze szybko i nie zawsze chce mi

> sie czytac drugi raz co pisalem a i do pisania z polskimi

> znakami nikt mnie nie zmusi ...

Rozumiem, że chcesz w ten sposób wyrazić swój szacunek dla adresata/adresatów Twoich postów. nono.gif

Nie zazdroszczę im. irked.gif

Napisano

> Wiec tak kolego popelniam bledy bo pisze szybko i nie zawsze chce mi

> sie czytac drugi raz co pisalem a i do pisania z polskimi

> znakami nikt mnie nie zmusi wiec sam widzisz jestm jaki jestm i

> sie nie zmienie

Zacytuję ci fragment forumowego FAQ :

------------------------------------------------------------------------------------------------

" Czy jest dostępne sprawdzanie gramatyki/stylistyki?

Niestety a może na szczęście nie. Zależy od punktu widzenia... gdyby była to by pewnie się serwer wyłożył z nadmiaru czynności do wykonania, ale czasem to aż się prosi wysłać autorów pewnych postów z powrotem do podstawówki. Makabra. No poza tym że teraz to jest w dobrym tonie mieć jakąś "...leksję" lub "...grafię".

------------------------------------------------------------------------------------------------

Są fora dyskusyjne na których dostaje się ostrzeżenie za błędy w pisowni - typu ortografia , stylistyka , duże i małe litery , polskie znaki , itp. - a bana za recydywę .

Na AK jest większa wyrozumiałość , ale bez przesady - jeśli więc nadal nie będzie ci się chciało pisać w sposób zrozumiały , zgodnie z zasadami pisowni w języku polskim , to ostrzegam że twoje następne posty wylądują w Hasioku zolta.gif

Napisano
  • Autor

dobra niech będzie i tak pisownia będzie zrozumiała a co do szacunku do ludzi którzy odpisują na mojego posta to zawsze mam szacunek dla ludzi którzy wiedza więcej ode mnie

Napisano

Tu nie tylko nie ma polskich znaków, tu brak znaków interpunkcyjnych itp. Szanuj nasze zdrowie psychiczne i nasze oczy.

Napisano

dodatkowo, jak juz wszystko bedzie ok, profilaktycznie do skrzyni dolac dodatek xeramica - poprawia dzialanie i wydluza bezawaryjnosc - wiem cos o tym grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> dodatkowo, jak juz wszystko bedzie ok, profilaktycznie do skrzyni

> dolac dodatek xeramica - poprawia dzialanie i wydluza

> bezawaryjnosc - wiem cos o tym

nie już jest dobrze jak linka została podciągnięta to problemy znikły

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.