Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

naprawa pasów bezbieczeństwa

Featured Replies

Napisano

mianowicie problem jest taki - na pasach są przymocowane takie plastikowe interesy co to mają ograniczyć chowanie się pasów na rolkę, spadaniu klamerki za nisko i inne takie

i te ograniczniki się wzięły i połamały buu.gif

zresztą okazuje się , że wśród znajomych jest kilka takich przypadków

macie jakieś pomysły na fachową naprawę tego - przyszywanie guzików raczej nie wygląda profesjonalnie wink.gif

Napisano

> macie jakieś pomysły na fachową naprawę tego - przyszywanie guzików

> raczej nie wygląda profesjonalnie

Nabic jakies "napy" czy jak to sie zwie.

Takie zatrzaski jak do kurtek, tylko w kolorze pasa dobrac.

Napisano
  • Autor

> Nabic jakies "napy" czy jak to sie zwie.

> Takie zatrzaski jak do kurtek, tylko w kolorze pasa dobrac.

brawo.gifbrawo.gif nawet będzie wyglądało w miarę profi waytogo.gif

Napisano

Taki guziczki występują jako część zamienna np. w Oplu. Modele pewnie starsze. Można kupić w ASO. Ja zakładałem takie do Hondy.

Napisano
  • Autor

> ja bym się nie bawił w naprawę pasów bezpieczeństwa

w naprawy pasa bawić się nie będę wink.gif ale chodzi o to , że pasy nie są popsute cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Taki guziczki występują jako część zamienna np. w Oplu. Modele pewnie

> starsze. Można kupić w ASO. Ja zakładałem takie do Hondy.

yikes.gifyikes.gifyikes.gif idziemy w stronę pełnego profesjonalizmu waytogo.gif w tygodniu zbadam jak to w ASO wygląda cool.gif

Napisano

> Ja zakładałem takie do Hondy.

A ponoć w japońskich, to nic się nie psuje ( no może za wyjątkiem pedału gazu, hamulców i układu kierowniczego hehe.gif )

A tutaj okazuje się, że nawet plastiki z pasów odpadają grinser006.gif

W tych doskonałych japońcach jest coś, co się nie psuje/rozlatuje hmm.gif

Napisano

> A ponoć w japońskich, to nic się nie psuje ( no może za wyjątkiem

> pedału gazu, hamulców i układu kierowniczego )

Nie wiem jak pozostałe, ale kolumny kierownicze do Toyoty są produkowane w PL. frown.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie wiem jak pozostałe, ale kolumny kierownicze do Toyoty są produkowane w PL.

A gdzie zostały zaprojektowane, zanim zostały oddane do produkcji hmm.gif

Napisano

> A gdzie zostały zaprojektowane, zanim zostały oddane do produkcji

Nie mam pojęcia. Pamiętam jak pracowałem w pewnej linii lotniczej, że woziliśmy im z PL do Osaki właśnie kolumny kierownicze.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie wiem jak pozostałe, ale kolumny kierownicze do Toyoty są

> produkowane w PL.

> Pozdrawiam BAS

Akurat brałem udział w projekcie maszyn do ich składania i uwierz mi, montaż to jedno, a, tak jak kolega drkk76 pisze, projekt to drugie. I wymagania klienta co ma być sprawdzane. Jeśli chodzi o takie elementy, które mają bezpośredni wpływ na abezpieczeństwo, systemy poka-yoke to 3/4 kosztu maszyny. Tylko o tym co sprawdzać decyduje klient, a nie my czy montażysta. I w tym właśnie cała tajemnica, że eliminuje się błędy montażu przez wprowadzenie kontroli produktu w kluczowych punktach. A gro problemów wynikało przeważnie z błednego projektu samego produktu (a to za mało smaru, inny moment dokręcenia, zła siła sprężyny itd.) Najgorsze jest to, że o tych błędach fabryka dowiaduje się dopiero od klientów. Dlatego nigdy nie kupię samochodu - nowości. Trzeba poczekać 2-3 lata, jak błędy zostaną poprawione. A jest ich naprawdę bardzo dużo.

Napisano

> A gdzie zostały zaprojektowane, zanim zostały oddane do produkcji

nawet najdoskonalszy projekt niewiele pomoże, gdy produkcja zostanie zrobiona na odpier#$^l 30.GIF

Napisano

> nawet najdoskonalszy projekt niewiele pomoże, gdy produkcja zostanie

> zrobiona na odpier#$^l

Akurat poziom techniczny i jakościowy polskich fabryk komponentów jest naprawdę wysoki.

Napisano
  • Autor

> kolumny kierownicze do Toyoty są produkowane w PL.

a silniki do harleya są robione na Słowacji 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> nawet najdoskonalszy projekt niewiele pomoże, gdy produkcja zostanie

> zrobiona na odpier#$^l

i dlatego sporo zabawek jest w polsze robione - bo dobrze i solidnie robią i do tego w miarę tanio

Napisano

> A tutaj okazuje się, że nawet plastiki z pasów odpadają

> W tych doskonałych japońcach jest coś, co się nie psuje/rozlatuje

monotematyczny jesteś zlosnik.gif

Napisano

W sumie umknął mi fakt, że księgowi siedzą w Japonii nie w PL.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> A tutaj okazuje się, że nawet plastiki z pasów odpadają

> W tych doskonałych japońcach jest coś, co się nie psuje/rozlatuje

Tak czytam te Twoje posty i widzę, że masz wyraźny problem...

Napisano

> Tak czytam te Twoje posty i widzę, że masz wyraźny problem...

Dziękuję za tę jakże cenną uwagę takiego autorytetu i mistrza ciętej riposty. Tylko czego ona się tyczy, bo coś napisałeś i pewnie nawet jesteś przekonany, że to było niezwykle błyskotliwe i co gorzej, inteligentne z Twojej strony.

A ja nawet nie wiem o co Ci chodzi hmm.gifhehe.gif

Napisano

> Dziękuję za tę jakże cenną uwagę takiego autorytetu i mistrza ciętej

> riposty. Tylko czego ona się tyczy, bo coś napisałeś i pewnie

> nawet jesteś przekonany, że to było niezwykle błyskotliwe i co

> gorzej, inteligentne z Twojej strony.

> A ja nawet nie wiem o co Ci chodzi

Jedziesz po tych japońskich samochodach jakby FIAT był szczytem doskonałości. W Twoim profilu nie znalazłem żadnej informacji, żebyś kiedyś posiadał japończyka. A teraz powiedz mi........ WSZYSTKIE rankingi niezawodności kłamią? To, że w każdym na szczycie pojawiają się samochody japońskie, to nic nie znaczy ?

Napisano

> Jedziesz po tych japońskich samochodach jakby FIAT był szczytem doskonałości.

Nigdzie, ani też nigdy nie napisałem, że Fiat jest doskonały (to byłoby wielkim mijaniem się z prawdą). Fiat jest takim samym Producentem samochodów, jak pozostali Producenci samochodów dla ludu. Niestety, nie potrafili (podobnie jak inni europejscy i amerykańscy Producenci samochodów) stworzyć szerokiej rzeszy klientów-wyznawców. Japońska solidność od dawna jest już tylko wspomnieniem i mitem, ale zaślepionych, głęboko wierzących w to, wciąż nie brakuje.

> W Twoim profilu nie znalazłem żadnej informacji, żebyś kiedyś posiadał japończyka.

Jeździłem bardzo krótki czas (dlatego nie wspomniałem) Hondą Accord 2.4l i dziękuję ok.gif Samochód, jak samochód, tylko że nudny.

> A teraz powiedz mi........ WSZYSTKIE rankingi niezawodności kłamią?

Z rankingami jest tak, że ten kto zapłaci, ten wygrywa. Ile te rankingi są warte, to widać na przykładzie ostatnich wpadek Toyoty i Hondy. Ginęli ludzie przez niedbalstwo, ale grunt, że żarówki się nie przepalały i w rankingach dobrze wypadali ok.gif

Napisano

No popatrz.. a ja jeździłem i Fiatami i Toyotami z podobnych lat. I żadna z Toyot nie zaliczyła awarii, za to FIATY psuły się na potęgę

Napisano

> No popatrz.. a ja jeździłem i Fiatami i Toyotami z podobnych lat. I żadna z Toyot nie zaliczyła awarii, za to FIATY psuły się na potęgę.

Wiele osób zdanie nt Fiata buduje w oparciu o 125p i 126p. W porównaniu do tych, to każdy inny samchód wypada lepiej.

Pewnie miałem szczęście, bo mnie nic sie nie psuło... w Stilo niekiedy coś tam wyskoczy, ale i tak największą i najdroższą awarię zaliczyłem dzięki elementowi z napisem MADE IN JAPAN ok.gifhehe.gif

EDIT

Żeby nie było, to nie uważam, że japońskie samochody to złomy. Ja tylko śmiem otwarcie powiedzieć, że wcale nie są lepsze od innych w tej klasie. Znajomi dali się nabrać na mit niezawodności i co... też muszą jeździć do seriwsu i to bynajmniej nie w celu wymiany oleju.

Napisano

> awarię zaliczyłem dzięki elementowi z napisem MADE IN JAPAN

No tak... to znaczy, że japońskie auta są do du*y sick.gif

Napisano

> Wiele osób zdanie nt Fiata buduje w oparciu o 125p i 126p.

Sam mity powtarzasz, a śmiejesz się z tego że inni "wyznają niezawodność japończyków". Zdrowy rozsądek wystarczy i trochę obiektywizmu.

Napisano

> Raczej z nimi walczę

To słabo Ci to idzie zlosnik.gif Jak myślisz, że ludzie mówiąc o Fiacie dalej myślą o kredensie, to jesteś w błędzie. Ja tam do Fiata nic nie mam - jeździłem 6 lat Tipo i jak na kryzysowe dla mnie czasy złe auto to nie było. Do czynienia miałem też z Grande Punto. Ale do japończyków to jeszcze Fiatowi brakuje...

Napisano

> To słabo Ci to idzie

Jak to z fanatykami ok.gifhehe.gif

> Do czynienia miałem też z Grande Punto. Ale do japończyków to jeszcze Fiatowi brakuje...

Rozumiem, że porównałeś Grande ze swoją Corollą hmm.gif Jeśli tak, to nie ma sensu nawet dalej ciągnąć tematu ok.gif

Napisano

> mianowicie problem jest taki - na pasach są przymocowane takie

> plastikowe interesy co to mają ograniczyć chowanie się pasów na

> rolkę, spadaniu klamerki za nisko i inne takie

> i te ograniczniki się wzięły i połamały

> zresztą okazuje się , że wśród znajomych jest kilka takich przypadków

> macie jakieś pomysły na fachową naprawę tego - przyszywanie guzików

> raczej nie wygląda profesjonalnie

Chciałem nieskromnie przypomnieć, o co w tym wątku chodzi.

Oj, Panowie, Panowie. confused.gifconfused.gifconfused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.