Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak sprawdzić używanego diesela przy zakupie

Featured Replies

Napisano

Kilka praktycznych porad jakby ktoś mógł podrzucić.

1. Wtryski tylko na komputerze czasy korekty czy nie leją za bardzo albo za słabo. A jeśli nie ma możliwości podłaczenia do komputera? Jest jakaś inna opcja, za wyjątkiem sprawdzenia czy nie dymi na czarno? Auto d DPFem

2. Turbo, jeśli widoczne to czy nie ma wycieków no ale rurak zadnych do intercoolera to raczej nie bede zdejmował. jak sprawdzić czy sie nie kończy?

3. Koło dwumasowe, wiadomo jakieś nadmierne telepanie autem, dziwne hałasy przy schodzeniu z obrotów, przy gaszeniu bez sprzęgła. Coś jeszcze?

Napisano

> Kilka praktycznych porad jakby ktoś mógł podrzucić.

> 1. Wtryski tylko na komputerze czasy korekty czy nie leją za bardzo albo za słabo. A jeśli nie ma

> możliwości podłaczenia do komputera? Jest jakaś inna opcja, za wyjątkiem sprawdzenia czy nie

> dymi na czarno? Auto d DPFem

> 2. Turbo, jeśli widoczne to czy nie ma wycieków no ale rurak zadnych do intercoolera to raczej nie

> bede zdejmował. jak sprawdzić czy sie nie kończy?

> 3. Koło dwumasowe, wiadomo jakieś nadmierne telepanie autem, dziwne hałasy przy schodzeniu z

> obrotów, przy gaszeniu bez sprzęgła. Coś jeszcze?

Może klasycznie na początek:

- odkręcić korek od oleju i spr. czy nie dymi zbyt mocno wink.gif

- pomacać rury od ukł. chłodzenia, czy nie pęcznieją,

- po zgaszeniu silnika odkręcić powoli korek zbiornika płynu chłodzącego i spr. czy nie słychać bąbelkowania i czy nie ma za dużego ciśnienia w układzie,

- przejechać się i spr. jak silnik wkręca się na obroty

...

Napisano
  • Autor

> Może klasycznie na początek:

> - odkręcić korek od oleju i spr. czy nie dymi zbyt mocno

a tym co sie sprawdza? przy rozgrzanym silniku jak odkecam korek oleju to w kazdym aucie u mnie lekko coś ulatuje, w końcu różnica temperatur.

Napisano

> a tym co sie sprawdza? przy rozgrzanym silniku jak odkecam korek oleju to w kazdym aucie u mnie

> lekko coś ulatuje, w końcu różnica temperatur.

W zajechanym silniku, nie trzymającym kompresji, będzie ładny gejzer.

Napisano

> a tym co sie sprawdza? przy rozgrzanym silniku jak odkecam korek oleju to w kazdym aucie u mnie

ulatuje trochę oparów i już

przy zarżniętym silniku może walić cały czas spalinami zlosnik.gif

Napisano

> W zajechanym silniku, nie trzymającym kompresji, będzie ładny gejzer.

tu raczej sprawdzamy szczelność głowicy; gniazd zaworowych, bo przy nieszczelności na pierścieniach możemy obserwować spaliny przez otwór od bagnetu oleju.

Napisano

kilka dni temu sprzedawałem elantrę i gościu położył zakrętkę na wlewie oleju.na moje zdziwione spojrzenie powiedział,że jeśli silnik jest OK to powinno delikatnie zakrętkę wsysać.zaś jeśli padnięty to będzie ją wypychać yikes.gif

sprawdzał też obecność oleju w filtrze powietrza-na okoliczność padu turbiny.

Napisano

> kilka dni temu sprzedawałem elantrę i gościu położył zakrętkę na wlewie oleju.na moje zdziwione

> spojrzenie powiedział,że jeśli silnik jest OK to powinno delikatnie zakrętkę wsysać.zaś jeśli

> padnięty to będzie ją wypychać

> sprawdzał też obecność oleju w filtrze powietrza-na okoliczność padu turbiny.

o, sprzedales elantre? to co teraz? nastepny hultaj, czy sie do marki zraziles? smile.gif

Napisano

> o, sprzedales elantre? to co teraz? nastepny hultaj, czy sie do marki zraziles?

kupiłem primerę.szukałem elantry z benzynowym silnikiem bo to świetny i niedoceniany samochód.zaś przez 2 lata nie dałem rady przyzwyczaić się do diesla.niestety w UK od 2004 roku były tylko wersje cdx które miały w środku imitację imitacji drewna-dla mnie przeszkoda nie do przejścia no.gif

a do hyundai'a na pewno powrócę ok.gif

Napisano

> kilka dni temu sprzedawałem elantrę i gościu położył zakrętkę na wlewie oleju.na moje zdziwione

> spojrzenie powiedział,że jeśli silnik jest OK to powinno delikatnie zakrętkę wsysać.zaś jeśli

> padnięty to będzie ją wypychać

To może ktoś powie, czy to co jest pokazane na tym filmiku jest normalne.

i jeszcze tutaj

Napisano

pierwsze nieco lamerskie pytanie - jaki olej poprzedni własciciel zalewał cfaniaczek.gif czy to nie był przypadkiem jakiś lotos 15w40 blush.gif

jeśli odp. norma np 507.00 etc to już jest na +

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.