Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

debile

Featured Replies

Napisano

> W Zgierzu na krajowej jedynce jest wiadukt i informacja bodajze o maksymalnej wysokosci pojazdu

> 3.5/3.7 m.

3,60

> Spokojnie przechodza tamtedy 4.2m.

zalezy w ktora strone zlosnik.gif

Napisano

> a co jak jakis "ciołek" podał informacje ze znaku gdzie jest błedne oznaczenie??

Co innego podanie "ze znaku" a co innego stwierdzenie "spokojnie przejdziesz" - i nie przechodzisz. Nadal nie widać różnicy?

Sam taki przykład podałeś zlosnik.gif

Napisano

> Ale nie zatarasowałem przejazdu w Kopydłowie Dolnym i nie martwię się, jak wycofać kilometr

> ciężarówką z przyczepą bo posłuchałem jakiegoś ciołka przez CB. Co innego błędne oznakowanie,

> co innego słuchanie "dobrze poinformowanych". Czujesz różnicę czy nadal nie?

Właśnie nadal nie czaisz OCB.

Oznakowanie nie jest błędne.Inna sprawa gdyby było błędne, a inna sprawa gdzie i w jaki sposób prowadzi. Oznakowanie jest jakie jest."Ciołek" przez CB cię nie wprowadzi w ten wiadukt, bo ten "ciołek" zna miasto i pierwsze co zrobi to spyta czy jedziesz duzym i jeśli potwierdzisz, spyta jak wysokim. Ten sam "ciołek" nie każe ci jechać przez miasto tylko podpowie jak je chociaż w niewielkim stopniu ominąć.

Inna sprawa, jeśli uważasz że ciołek źle ci podpowiada, to nie korzystaj z ich uprzejmości i nie zawracaj im tyłka.Te "ciołki" poświęcają swój czas, swój prąd, swój sprzęt, po to by taki super kierowca dojechał na miejsce, możliwie w najprostszy sposób.

Nie używaj CB jeśli masz zrzędzić na "ciołków", kup se janosika.

ps. właśnie wpakowałeś się pod wiadukt 3,4m i tarasujesz przejazd. Bo zamiast "ciołka", znaki prowadziły cie na miejsce

Napisano

> Właśnie nadal nie czaisz OCB....

Masz całą wypowiedź kol. draco:

to ja Ci opowiem inna opowiastke z zycia wzieta.

smigam sobie i slysze na radyjku ze kierowca Tira pyta czy przejedzie pod pewnym mostem czy ma objezdzac jakas tam miescinke nadrabiajac pare km (gdzies w polsce nie wiem dokładnie gdzie), odpowiedz na radyjku tak jasne przlecisz spokojnie.

smigam sobie dalej, wjezdzamy w jakies miasteczko i co, widze kierowca tira kombinuje jak sie wycofac przed mostem bo sie okazuje ze most jest poprostu za niski a jakis patafian dał mu "dobra" informacje.

teraz wycofaj sie zestawem w normalnym ruchu ulicznym, w waskich uliczkach miasteczka.

powodzenia i nie dziwie sie ze wielu probuje przjechac.

a droga to gdzies na Poznan

Dalej nie wiem, OCB? Zapewne "dobrze poinformowany" tak podpowiedział.

Napisano
ryzyk fizyk byle powoli. solówką nieraz juz cofałem grinser006.gif
Napisano

Ale ja się w pełni zgadzam. ok.gif Niech urealnią wszystkie znaki to będzie lepiej. ok.gif

Napisano

> Masz całą wypowiedź kol. draco:

To może odpowiadając, ustosunkuj się do wypowiedzi tego komu odpowiadasz ?

A jeśli chcesz coś przytoczyć z innej wypowiedzi, to to zwyczajnie zrób, tak dla poparcia swoich teorii.

Ja dałem prosty, z codziennego życia wzięty przykład. Jak masz kontr argument to go użyj a nie tylko odnoś

Napisano

A czy to, co kol. draco opisał, to nie z życia wzięte?

Napisano

> A czy to, co kol. draco opisał, to nie z życia wzięte?

Odpisujesz mi czy jemu ?

Uważasz że muszę przeczytać każdy post, każdego użytkownika zanim odpiszę temu do którego wypowiedzi się ustosunkowuję ?

Napisano

> ... wydaje się, że kierowcy w autach ciężarowych to kierowcy zawodowi.

> Jednak tylko się tak wydaje bo jak można powiedzieć o kierowcy zawodowym, że jest zawodowcem skoro

> nie zna znaków drogowych i nie wie jak wysokim autem jedzie.

Każdy myśli lub co gorsza mówi, że jest najlepszy, dopóki się nie pomyli. Łatwo jest wytykać cudze błędy, gorzej z dostrzeganiem własnych.

Napisano

> Odpisujesz mi czy jemu ?

> Uważasz że muszę przeczytać każdy post, każdego użytkownika zanim odpiszę temu do którego

> wypowiedzi się ustosunkowuję ?

Wypadałoby - wiedziałbyś, o co chodzi.

Napisano

Witam.

Zapraszam Gliwice-Sośnica przejazd w kierunku Maciejowa. Dwa wiadukty, jeden za drugim. Pierwszy 4m, drugi 3.5m. Jest to jedyna droga wyjazdowa z dość sporej dzielnicy Gliwic w kierunku trasy Bytom-Wrocław. Nie trudno zgadnąć, co się dzieje, jak taki ćwierć inteligent próbuje się przebić. Zwłaszcza, jak zaczyna od mniejszego wiaduktu, gdzie droga ma szerokość 4m, jest pochylona pod sporym kątem, i musi cofać jakieś 100m aby w ogóle mówić o zawracaniu. A znaki oczywiście postawione w ostatnim, możliwym miejscu, gdzie można zawrócić, ostrzegające o wiadukcie i jego wysokości. Powtórzone jeszcze raz na 25m przed samym wiaduktem. Jaśniej się nie da, a i tak 3-4 razy w tygodniu stoję w korku, albo trzeba wracać się do Gliwic lub Zabrza sciana.gif W końcu zadzwoniłem po policje, jak koleś się zaklinował, a z drugiej strony kolega w Tirze prowadził kolegę. Całą trasa zablokowana. Jestem ciekawy, ile mandatu dostał zlosnik.gif

Napisano

> Witam.

> Zapraszam Gliwice-Sośnica przejazd w kierunku Maciejowa. Dwa wiadukty, jeden za drugim. Pierwszy

> 4m, drugi 3.5m. Jest to jedyna droga wyjazdowa z dość sporej dzielnicy Gliwic w kierunku trasy

> Bytom-Wrocław.

głupoty piszesz. po pierwsze śmiało mozna jechac przez Błonie od strony drogi 44 albo od Zabrza, a po drugie oznaczenie jest dobrze widoczne i bezproblemu mozna nawrócic z obywdu strony. wiem bo sam cofałem jadąc tam pierwszy raz. teraz wiem ze przejezdzam mimo uderzenia w górny znak ostrzegawczy ok.gif

Napisano

> 3,60

> zalezy w ktora strone

Te 3.60 to jest przy poboczu tam gdzie ten wiadukt jest najnizszy.

Napisano

No nie wiem. Może dla ciężarówki 7-9km nadrabiać to pikuś. Dla mnie nie. Nie mam zamiaru się wracać do Gliwic, albo Zabrza aby dotrzeć na zajezdnie w Gliwicach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.