Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

części z fimry japanparts - opinie potrzebne?

Featured Replies

Napisano

Witam,

czy ktoś może spotkał się z np. tarczami hamulcowymi tej firmy? Interesuje mnie ich jakość - w moim mieście do Yariski II posiadają tarcze tylko tej firmy... po 120zł/sztuka ale zastanawiam się czy jest ona coś warta, gdyż nigdy o niej nie słyszałem....

Miał ktoś styczność z tą firmą?

Pozdrawiam

Tomasz

Napisano

brend JC.. i jeszcze tarcze no.gif

no chyba ze sie cos w JC zmienilo od czasu kiedy pracowalem w branzy zlosnik.gif

Napisano

> Witam,

> czy ktoś może spotkał się z np. tarczami hamulcowymi tej firmy? Interesuje mnie ich jakość - w moim

> mieście do Yariski II posiadają tarcze tylko tej firmy... po 120zł/sztuka ale zastanawiam się

> czy jest ona coś warta, gdyż nigdy o niej nie słyszałem....

> Miał ktoś styczność z tą firmą?

> Pozdrawiam

W zyciu zadnych tarcz/klockow ani innych elementow bezposrednio wplywajacych na bezpieczenstwo z firmy JC. Od nich to mozna sobie filtry kabinowe co najwyzej kupowac.

Napisano
  • Autor

> brend JC.. i jeszcze tarcze

> no chyba ze sie cos w JC zmienilo od czasu kiedy pracowalem w >branzy

Kurcze czyli nie bardzo mówisz?

To pozostaje mi zakup przez internet... ale z tego co widze to mało firm produkuje tarcze do Yarisa 2...

Znalazłem TRW, Remsa, Mountain, BluePrint, ZIMMERMANN ... Żadna marka, prócz TRW mi nic nie mówi... tarcze zimmermana są najdroższe 330zł (2 sztuki) - możesz cośpowiedzieć na temat podanych prze ze mnie firm?

Albo może kojarzysz jakąś dobrą firmę która produkuje tarcze do Yariski 2 (średnica 258mm)?

Napisano
  • Autor

> W zyciu zadnych tarcz/klockow ani innych elementow bezposrednio wplywajacych na bezpieczenstwo z

> firmy JC. Od nich to mozna sobie filtry kabinowe co najwyzej kupowac.

OK - to jaka firma, żeby produkowała tarcze do yarisa II (silnik 1.0) - średnica tarczy 258mm? Bo ja nic konkretnego/znanego nie mogę znaleźć...

Napisano

> Znalazłem TRW, Remsa, Mountain, BluePrint, ZIMMERMANN ... Żadna marka, prócz TRW mi nic nie mówi...

> tarcze zimmermana są najdroższe 330zł (2 sztuki) - możesz cośpowiedzieć na temat podanych prze

> ze mnie firm?

Wtrącę się w dyskusję, gdyż do corolli kupowałem tylne tarcze i były to - o ile pamiętam - firmy Zimmermann. Mam je ze 2 lata wraz z klockami Remsa i nie mam żadnych uwag do nich.

Tarcze tej firmy do corolli polecano, może nie jako jakieś super tarcze o szczególnych parametrach ale po prostu przyzwoity wyrób.

> Albo może kojarzysz jakąś dobrą firmę która produkuje tarcze do Yariski 2 (średnica 258mm)?

Tu nie pomogę.

Napisano

> Witam,

> czy ktoś może spotkał się z np. tarczami hamulcowymi tej firmy?

Olej te tarcze, tak samo jak tarcze BluePrint (jakichkolwiek byś nie dostał)

Ja w zeszłym roku kupiłem do Corolli tarcze Mikoda i nie mam im nic do zarzucenia sprawdź tutaj

Pozdrawiam

Napisano

> W zyciu zadnych tarcz/klockow ani innych elementow bezposrednio wplywajacych na bezpieczenstwo z

> firmy JC. Od nich to mozna sobie filtry kabinowe co najwyzej kupowac.

jak ja lubie takie "swojskie opinie"...

Firma, a bedac bardziej dokladnym BRAND JC to tylko nazwa na pudelku. Tak jak intercars sprzedaje produkty nazywane JC, tak Fota sprzedaje produkty obrandowane Kager.

Natomiast żaden z tych produktów nie jest produkowany przez ani JC, ani Fotę. To tylko BRAND. Np klocki Kagera są robione przez RAICAM. Tak, jak VW swoje znaczki stawia na produktach REMSA (i kasuje 2 razy tyle co za zwykle klocki nieobrandowane VW). Tak jak SACHS i VALEO to te często zamiennie pudełkowanie - kupujac SACHS mozesz dostac w pudelku produkt ze znaczkiem VALEO i odwrotnie.

Czyli kupujac JC kupujesz produkt ze sredniej polki cenowej, w pudelku JC. Czyli Twoje filtry kabinowe tez są produkowane przez kogos innego i niewykluczone ze 2 filtry JC są roznych producentow.

I pisanie te lepsze/te gorsze, bo nie znam marki - to jest jak dyskusja o wyższości świąt, albo VW vs Opel, albo Linux vs Windows - zwykle bicie piany.

Napisano

> I pisanie te lepsze/te gorsze, bo nie znam marki - to jest jak dyskusja o wyższości świąt, albo VW

> vs Opel, albo Linux vs Windows - zwykle bicie piany.

A najsmiesznejsze ze czasami zmieniaja dostawce na czesci i wtedy juz wogle nie da rady sie polapac wink.gif

Napisano

> Kurcze czyli nie bardzo mówisz?

kicha.. widzialem tarcze ktore po przelotach 600km pekaly wiec co to za jakosc?

> To pozostaje mi zakup przez internet... ale z tego co widze to mało firm produkuje tarcze do Yarisa

> 2...

> Znalazłem TRW, Remsa, Mountain, BluePrint, ZIMMERMANN ... Żadna marka, prócz TRW mi nic nie mówi...

> tarcze zimmermana są najdroższe 330zł (2 sztuki) - możesz cośpowiedzieć na temat podanych prze

> ze mnie firm?

> Albo może kojarzysz jakąś dobrą firmę która produkuje tarcze do Yariski 2 (średnica 258mm)?

zimm i trw jak najbardziej ok.gif

Napisano

> OK - to jaka firma, żeby produkowała tarcze do yarisa II (silnik 1.0) - średnica tarczy 258mm? Bo

> ja nic konkretnego/znanego nie mogę znaleźć...

Slabo szukasz:

ATE

BOSCH

KAGER

Napisano

> kager to tez brend wiec....

no sam napisalem wyzej smile.gif

aha, czyli juz ustalilismy ze brandy wykluczamy bo sie nie "nazywa" ładnie?:)

to zostaja pierwsze 2:)

Napisano

> no sam napisalem wyzej

zlosnik.gif

> aha, czyli juz ustalilismy ze brandy wykluczamy bo sie nie "nazywa" ładnie?:)

czasem mozna kupic fajny brend, ale to hamulcowaniu sie nie oszczedza i kupuje markowe klamoty

> to zostaja pierwsze 2:)

ok.gif

Napisano

> czasem mozna kupic fajny brend, ale to hamulcowaniu sie nie oszczedza i kupuje markowe klamoty

bez przesadyzmu smile.gif tosz to ma 1.0 silnik... warto pakować EBC, Brembo, Ferodo? dajmy innym bardziej "cywilnym" producentom szansę smile.gif

Napisano

> bez przesadyzmu tosz to ma 1.0 silnik... warto pakować EBC, Brembo, Ferodo? dajmy innym bardziej

> "cywilnym" producentom szansę

a ktos tu kazal pakowac brembo? ferodo? zlosnik.gif

to ze ma silnik 1.0 nie znaczy ze nie jezdzi i nie uzywa hamulcow, normalna sprawa bedzie zakup tarcz dobrego producenta, bo jak juz wyzej pisalem nikt brembo nie poleca zlosnik.gif

Napisano

Tarcze JC niestety są bardzo słabe. Szybko się odkształcają. Popieram kogośtam wcześniej kto pisał by kupić TRW. Są to świetne tarcze, a cena niewygórowana. Sam pracowałem trochę z tarczami i do swojego auta kupuje TRW. Nigdy nie było problemów.

Napisano
  • Autor

> TRW. Są to świetne tarcze, a cena niewygórowana.

No właśnie TRW pod względem ceny są bardzo konkurencyjne... czy mógłby ktoś jeszcze potwierdzić ich zadowalającą jakość? poważnie się zastanawiam właśnie nad tą firmą...

Napisano

> No właśnie TRW pod względem ceny są bardzo konkurencyjne... czy mógłby ktoś jeszcze potwierdzić ich

> zadowalającą jakość? poważnie się zastanawiam właśnie nad tą firmą...

bier, juz sie nie zastanawiaj ok.gif

Napisano

TRW. ok.gif

Napisano

...ciach zlosnik.gif

> I pisanie te lepsze/te gorsze, bo nie znam marki - to jest jak dyskusja o wyższości świąt, albo VW

Widzę że Kolega specjalista cfaniaczek.gif

Ilu z Autokącikowiczów wie np że Textar ma kilka linii produkcyjnych klocków hamulcowych hmm.gif

Niby nazwa ta sama, a jedne klocki od drugich droższe i jakieś mniej lub bardziej żywotne cfaniaczek.gif

Z filtrami pow.jest podobnie.Nie ma chyba takiej firmy na świecie co robi filtry do wszystkich aut na świecie.Wszyscy chca mieć wszystko i zlecają innym firmą produkcje filtrów z własnym logo.

Co do JP to niemal już "relikt" przeszłości po sieci hurtowni aftermarketowych , które wykupił Inter Cars.

Brendy aftermarkeciarzy zazwyczaj to chińszczyzna, czasem taile z Turcji (prawie oryginał tyle że jakiś po-odrzutowy) innym razem dobry towar średnie jakości poddostawców.

Napisano

> jak ja lubie takie "swojskie opinie"...

> Firma, a bedac bardziej dokladnym BRAND JC to tylko nazwa na pudelku. Tak jak intercars sprzedaje

> produkty nazywane JC, tak Fota sprzedaje produkty obrandowane Kager.

> Natomiast żaden z tych produktów nie jest produkowany przez ani JC, ani Fotę. To tylko BRAND. Np

> klocki Kagera są robione przez RAICAM. Tak, jak VW swoje znaczki stawia na produktach REMSA (i

> kasuje 2 razy tyle co za zwykle klocki nieobrandowane VW). Tak jak SACHS i VALEO to te często

> zamiennie pudełkowanie - kupujac SACHS mozesz dostac w pudelku produkt ze znaczkiem VALEO i

> odwrotnie.

> Czyli kupujac JC kupujesz produkt ze sredniej polki cenowej, w pudelku JC. Czyli Twoje filtry

> kabinowe tez są produkowane przez kogos innego i niewykluczone ze 2 filtry JC są roznych

> producentow.

No wlasnie niestety nie. Wiadomo, ze JC to re-brand ale firm posredniej jakosci. I cos o tym wiem a nie bije piane. Jesli idzie o klocki/tarcze JC to jest to szmelc jakich malo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.