Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dla milosnikow motoryzacji USA

Featured Replies

Napisano

Test nowego Mustanga GT z silnikiem 5.0L

2011-ford-mustang-GT-burnout.jpg

412 KM (oficjalnie, niezalezne testy mowia o 435 KM ale Ford dmucha na zimne i woli zanizac moc), odcina przy 6800 obrotach, w koncu szesciobiegowy manual i automat (oba Getrag), 4.3 sekundy do "amerykanskiej" setki (60 MPH), 12.8 sekundy na cwierc mili. Do tego cena ponizej $30K...

Napisano

dlaczego on ma kolor z palety fiata pandy i nie brzmi jak american muscle ??

Napisano

> Test nowego Mustanga GT z silnikiem 5.0L

> 412 KM (oficjalnie, niezalezne testy mowia o 435 KM ale Ford dmucha na zimne i woli zanizac moc),

> odcina przy 6800 obrotach, w koncu szesciobiegowy manual i automat (oba Getrag), 4.3 sekundy

> do "amerykanskiej" setki (60 MPH), 12.8 sekundy na cwierc mili. Do tego cena ponizej $30K...

a skręca to?

Napisano

> dlaczego on ma kolor z palety fiata pandy i nie brzmi jak american muscle ??

Bo ma to wszystko serdecznie w dupie wiedzac, ze i tak odwrocisz sie za nim na ulicy i bedziesz mial struge sliny na brodzie skromny.gif

Napisano

> a skręca to?

Jedzie okrezna prosta droga i jest na miejscu pierwszy skromny.gif

Napisano

> Bo ma to wszystko serdecznie w dupie wiedzac, ze i tak odwrocisz sie za nim na ulicy i bedziesz

> mial struge sliny na brodzie

bardzo dobrze powiedziane ok.gif , jak i to ze poprostu jest poza zasiegiem finansowym tego kto sie z anim oglada

Napisano

> Bo ma to wszystko serdecznie w dupie wiedzac, ze i tak odwrocisz sie za nim na ulicy i bedziesz

> mial struge sliny na brodzie

nie przesadzajmy to nie ferrari czy lambo, mustang w tej budzie jakoś nigdy mi się nie podobał

Napisano
  • Autor

> a skręca to?

Na kazdym wyboju, bez pomocy kierowcy.

Nie wiem czy kiedys jezdziles samochodem ze sztywna osia, ale przypomina to troche lot helikopterem - musisz stale pilnowac gdzie jedziesz.

Napisano
  • Autor

> nie brzmi jak american muscle ??

Moim zdaniem brzmi wlasciwie. No moze nie jak stary 5.0L, ale zupelnie przyzwoicie.

Napisano
  • Autor

> mustang w tej budzie jakoś nigdy mi się nie podobał

A ja mam wrecz przeciwne zdanie - wg. mnie to najladniejszy "muscle car" na rynku - znacznie ladniejszy od nowego Camaro ze nie wspomne o Challengerze.

Napisano
  • Autor

> Moje marzenie to kupić sobie kiedyś takiego Amerykańca. Mustanga albo Camaro ... i jako dziadek

> powozić powolutku, pomrukując silnikiem, a kiedy trzeba dac w palnik

Najlepsze zyczenia smile.gif

Mi sie tez powolutku zaczyna marzyc wlasnie taki muscle car. Tylko tak w sumie to nie bardzo wiem czy to ma sens. Starego grata nie kupie, bo boje sie o swoje zycie (wypadek, brak poduszek, struktura nadwozia) a nowy musialby byc jednym z "glownych" samochodow bo nie mam na tyle miejsca w garazu i tu zaczynaja sie schody bo moja zona ma nienawisc do bulgoczacych silnikow i pojazdow z napisem "Ford", "Chevrolet" i "Dodge".

Napisano

> a skręca to?

tak, ale tylko w prawo

Napisano

> Na kazdym wyboju, bez pomocy kierowcy.

> Nie wiem czy kiedys jezdziles samochodem ze sztywna osia, ale przypomina to troche lot helikopterem

> - musisz stale pilnowac gdzie jedziesz.

Co Ty wiesz o helikopterach wink.gif

Napisano

> Nie wiem czy kiedys jezdziles samochodem ze sztywna osia, ale przypomina to troche lot helikopterem

troszke przesadzasz zlosnik.gif

Napisano

Test nowego Mustanga GT z silnikiem 5.0L

412 KM

Do tego cena ponizej $30K...

Kuria jego mac.. sick.gif

Ile, z ciekawosci, zarabia sie w McD?

Podaj jakies widelki.

Napisano
  • Autor

> Ile, z ciekawosci, zarabia sie w McD?

Nie mam pojecia, ale pewnie z $7-$8 za godzine.

http://en.wikipedia.org/wiki/Household_income_in_the_United_States

Biorac pod uwage ze w obecnych czasach nie ma problemu z nieoprocentowanym kredytem na 5 lat (moze nie na nowy model, ale za rok i tego Mustanga bedzie mozna tak kupic), to wychodzi Ci jakies $500 miesiecznie splaty.

Napisano

> Moim zdaniem brzmi wlasciwie. No moze nie jak stary 5.0L, ale zupelnie przyzwoicie.

Pojeździłem trochę tym Magnum, o którym kiedyś dyskutowaliśmy (swoją drogą okazał się bardzo fajną sztuką ok.gif) i zrozumiałem dlaczego ludzie kupują auta z takimi silnikami. wink.gif

Napisano
  • Autor

> dlaczego ludzie kupują auta z takimi silnikami.

Jeden z kolegow ma w podpisie "nic nie zastapi pojemnosci" czy jakos tak - trzeba sprobowac jazdy z duzym V8 zeby zrozumiec ze to prawda i zadne tam turbo czy super sprezarki nie zastapia dodatkowej pary cylindrow. Nie chodzi o moc maksymalna, bo niektore czterocylindrowce potrafia miec wiecej mocy niz typowy V8, ale o to jak silnik sie kreci i ile momentu ma od obrotow jalowych.

Napisano

> Jeden z kolegow ma w podpisie "nic nie zastapi pojemnosci" czy jakos tak - trzeba sprobowac jazdy z

> duzym V8 zeby zrozumiec ze to prawda i zadne tam turbo czy super sprezarki nie zastapia

> dodatkowej pary cylindrow.

Różnymi samochodami jeździłem - STI, Boxterem, 911, małymi japońskimi wiertarkami czy mocnymi dieslami ale żaden z nich nie wywołał u mnie tego co poczułem przy wdepnięciu gazu w Dodgu 5,7. Dźwięk jest niesamowity, ale wrażenie tego jak taki wielki motor ciągnię tę olbrzymią budę zwyczajnie wgniata w fotel.

Wielkość samochodu powoduje, że prędkości kompletnie nie czuć. Po pierwszym depnięciu gazu prawie narobiłem pod siebie jak zrozumiałem, że w centrum miasta mam sporo ponad 100. 100mph...

Napisano

i tu zaczynaja sie schody bo moja zona ma nienawisc do bulgoczacych silnikow

> i pojazdow z napisem "Ford", "Chevrolet" i "Dodge".

zmien zone

Napisano

> Nie mam pojecia, ale pewnie z $7-$8 za godzine.

> http://en.wikipedia.org/wiki/Household_income_in_the_United_States

> Biorac pod uwage ze w obecnych czasach nie ma problemu z nieoprocentowanym kredytem na 5 lat (moze

> nie na nowy model, ale za rok i tego Mustanga bedzie mozna tak kupic), to wychodzi Ci jakies

> $500 miesiecznie splaty.

Jesli ubezpieczenia nie sa koszmarnie drogie,

to znaczy, ze kazdy pracujacy, nawet zamiatacz ulic,

moze jezdzic nowym wozem bo nawet nie zauwazy wydatkow.

I wy mieliscie kryzys w branzy samochodowej?

Napisano
  • Autor

> i tu zaczynaja sie schody bo moja zona ma nienawisc do bulgoczacych silnikow

> zmien zone

Na szczescie zona lubi japonce = np. toyotowskie 1UR-FE czy tez 3UZ-FE sa OK. Nie bulgocza tak ladnie jak 5.0L Mustang czy 6.2L Camaro, ale da sie wytrzymac.

Napisano

Eee... polonez jeździł prosto zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jesli ubezpieczenia nie sa koszmarnie drogie,

> to znaczy, ze kazdy pracujacy, nawet zamiatacz ulic,

> moze jezdzic nowym wozem bo nawet nie zauwazy wydatkow.

To nie jest tak - struktura wydatow w USA jest inna - wydajesz mniej niz w Polsce na samochod, ubezpieczenie, ciuchy ale znacznie wiecej na mieszkanie, zdrowie i jedzenie. Co powoduje ze raczej zamiatasze nowymi Mustangami nie jezdza. Ale to zaczyna odbiegac od tematu motoryzacji, wiec koncze ta dygresje.

A wracajac do glownego tematu, to np. najtanszy Mustang z 210 KM 4.0L V6 jest za $19K. Challenger jest $3K drozszy (ale ma 40 KM wiecej z 3.5L V6) a Camaro z rewelacyjnym 3.6L 300KM V6 kosztuje az $25K.

Napisano

> Jeden z kolegow ma w podpisie "nic nie zastapi pojemnosci" czy jakos tak - trzeba sprobowac jazdy z

> duzym V8 zeby zrozumiec ze to prawda i zadne tam turbo czy super sprezarki nie zastapia

> dodatkowej pary cylindrow. Nie chodzi o moc maksymalna, bo niektore czterocylindrowce potrafia

> miec wiecej mocy niz typowy V8, ale o to jak silnik sie kreci i ile momentu ma od obrotow

> jalowych.

To ja!! ja ja mam ten opis zeby.GIFzakrecony.gif

Napisano

> bardzo dobrze powiedziane , jak i to ze poprostu jest poza zasiegiem finansowym tego kto sie z

> anim oglada

Co Ty wygadujesz? 30k$ to tak dużo? Toyota Awensis w Polsce więcej kosztuje...

Napisano

> zrozumiałem dlaczego ludzie kupują auta z takimi silnikami.

Poza tym silniki z taką "pojemnością z zapasem" są praktycznie nie do zarżnięcia (no, może jak się ktoś uprze, ale dla normalny użytkownik raczej nie ma szans). Dla nich pół miliona km to w zasadzie żaden przebieg.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.