Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oświetlenie schowka

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś to zakładał w L 1.6 kombi? W ASO twierdzą, że się da i nawet jest miejsce pod lampkę, ale nie przewidziano wyłącznika. Tzn. lampka świeci cały czas jak tylko jest włączona stacyjka. Nie chce mi się wierzyć! Może ktoś ma inne doświadczenia, albo taką wersję auta co ma fabrycznie posdświetlany sch. ?

Napisano

Lampka jest z wylacznikiem, jak zamykasz to dociska do stopki ktora ja rozlacza.

Napisano
  • Autor

> Lampka jest z wylacznikiem, jak zamykasz to dociska do stopki ktora ja rozlacza.

To jest oryginalne fabryczne rozwiązanie?

Napisano

> Lampka jest z wylacznikiem, jak zamykasz to dociska do stopki ktora ja rozlacza.

Dokładnie tak jest u mnie

Napisano
  • Autor

> Dokładnie tak jest u mnie

Czy ktoś z tych co mają "fabrycznie" mógłby jakąś fotę machnąć? najlepiej z widocznym wyłącznikiem. Chciałbym specom z ASO pokazać, bo twierdzą, że jest bez wyłącznika.

Z góry Dziękju!

Napisano

> Czy ktoś z tych co mają "fabrycznie" mógłby jakąś fotę machnąć? najlepiej z widocznym wyłącznikiem.

> Chciałbym specom z ASO pokazać, bo twierdzą, że jest bez wyłącznika.

> Z góry Dziękju!

Zmień ASO. Jak najszybciej.

Napisano

> Prośba o zdjęcie aktualna

Pewnie Cie nie ratuje, ale jak nie zapomne to w przyszlym tygodniu strzele ok.gif

Napisano

Mam wersje bida z nedza i mam , cos mnie sie wydaje ,ze twoj byl jakis majstrowany

Napisano

Zmień koniecznie ASO ok.gif

Fotorelacja lampeczkowa waytogo.gif

Foto jeden :

283628229-lampkaswieci.JPG

Foto dwa: spy.gif

283628229-czarymary.JPG

Czarodziejska różdżka smile.gif shhh.gif

283628229-wyjetyschowek.JPG

A tak wygląda schowek od tyłu smile.gif old.gif

283628229-schowekodtyluu.JPG

post-23621-1435250745863_thumb.jpg

Napisano

> Mam wersje bida z nedza i mam , cos mnie sie wydaje ,ze twoj byl jakis majstrowany

chyba zależy od rocznika - mam full wypas z 2004 roku i lampka nie świeci (chyba jej nie ma, jutro sprawdzę)

Napisano

> chyba zależy od rocznika - mam full wypas z 2004 roku i lampka nie świeci (chyba jej nie ma, jutro

> sprawdzę)

polecam fotorelacje ok.gif

Napisano

> chyba zależy od rocznika - mam full wypas z 2004 roku i lampka nie świeci (chyba jej nie ma, jutro

Ja mam wersje SX z 2005 i lampka jest, ale nie świeci i chyba mam trochę inaczej ten włącznik, widać go dopiero po wymontowaniu schowka.

Napisano

> jest dziura na lampke a lampki nie ma

A twoje auto nie jest po dzwonię? Może dostało nowy kokpit z poduszka i sie komuś zapomniało o lampce

Napisano

> A twoje auto nie jest po dzwonię? Może dostało nowy kokpit z poduszka i sie komuś zapomniało o

> lampce

raczej nie jest - nic na to nie wskazuje

Napisano

> Czy ktoś to zakładał w L 1.6 kombi?

U mnie (MR2008 1.6) w kombi jest. U mojej mulher.gif w sedanie 2005 nie ma (lub nie świeci biglaugh.gif)

Napisano

> Sedan z 2006 w biednej wersji STAR i światło w schowku jest tak, jak i podwójne światło na

> podsufitce

Jakie podwójne światło w podsufitce?????????? Ja mam wersje kryzys + klima MY2007 a światło tylko na środku sufitu w bolidzie

Napisano

> Jakie podwójne światło w podsufitce?????????? Ja mam wersje kryzys + klima MY2007 a światło tylko

> na środku sufitu w bolidzie

Ja mam to na środku oraz drugie z przodu - podwójne włączane osobno dla kierowcy i pasażera.

Napisano

Koledzy mam sedana z 2004 r - 1,8 CDX najbogatsza wersja na PL i też nie mam lampki - takie bidy wypuszczali

Napisano

> Ja mam to na środku oraz drugie z przodu - podwójne włączane osobno dla kierowcy i pasażera.

sedan 2004 1.8 CDX - tak samo jest u mnie

Napisano

> sedan 2004 1.8 CDX - tak samo jest u mnie

U mnie jest tylko miejsce przy lusterku wstecznym na tę świeczkę

Napisano

> U mnie jest tylko miejsce przy lusterku wstecznym na tę świeczkę

A ja w moim ma obie opcje i jeszcze w dodatku obie sie zapalaja w momencie otwarcia drzwi, (mala przerobka instalacji) ale kazda z nich wylacznikiem dziala osobno.

Napisano
  • Autor

> Zmień koniecznie ASO

> Fotorelacja lampeczkowa

> Foto jeden :

> Foto dwa:

> Czarodziejska różdżka

> A tak wygląda schowek od tyłu

Piękne dzięki serce.gif

Pogadam w ASO.

A tą podwójną lampkę z przodu nad lusterkiem mam smile.gif

Aha! autko chyba nie po dzwonie, bo nówka z salonu MR2009 kupiony w 2010 (oczywiście z rabatem).

Napisano

> Piękne dzięki

> Pogadam w ASO.

Moze jedz do jakiegos innego wink.gif

> Aha! autko chyba nie po dzwonie, bo nówka z salonu MR2009 kupiony w 2010 (oczywiście z rabatem).

Dobrze ,ze dodales "chyba" ok.gif przyjemnego uzytkowania zycze ok.gif

Napisano

> Jakie podwójne światło w podsufitce?????????? Ja mam wersje kryzys + klima MY2007 a światło tylko

> na środku sufitu w bolidzie

Ja za to mam trzy w podsufitce zlosnik.gif

Napisano

> Czy ktoś to zakładał w L 1.6 kombi? W ASO twierdzą, że się da i nawet jest miejsce pod lampkę, ale

> nie przewidziano wyłącznika. Tzn. lampka świeci cały czas jak tylko jest włączona stacyjka.

> Nie chce mi się wierzyć! Może ktoś ma inne doświadczenia, albo taką wersję auta co ma

> fabrycznie posdświetlany sch. ?

Mogę Ci manual podesłać, właśnie zakładałem, mam foty (PRIV z mail).

Wyłącznik można inny dać niż oryginał, zasilanie z zapalniczki - bezinwazyjnie, bez rozbiórki kokpitu jest opcja, żeby się wpiąć.

Dziura powinna być na lampkę oświetlenia bagażnika z Lanosa sedana.

Pozdrawiam,

Griba

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Mogę Ci manual podesłać, właśnie zakładałem, mam foty (PRIV z mail).

> Wyłącznik można inny dać niż oryginał, zasilanie z zapalniczki - bezinwazyjnie, bez rozbiórki

> kokpitu jest opcja, żeby się wpiąć.

> Dziura powinna być na lampkę oświetlenia bagażnika z Lanosa sedana.

> Pozdrawiam,

> Griba

Oryginalna wiązka nie ma stosownego "odczepu"?

W katalogu nie widzę wiązki robionej specjalnie pod opcję z tą lampką i bez niej.

Znalazłem sklep internetowy, gdzie mają i lampkę i wyłącznik za jakieś 24zł w sumie, do tego wysyłka PP, ale to też nie powinno kosztować więcej, jak 10-15 zł. Do ASO po takie fanty nie ma po co chodzić wg. mnie.

90033510 - wyłącznik

96247399 - lampka

http://www.apcar.com.pl/

P.S. Chłopcy z ASO mogli wymięknąć przy tym zapytaniu, bo wyłącznik i lampka są na innych stronach w katalogu. smile.gif

Napisano

> Oryginalna wiązka nie ma stosownego "odczepu"?

Trudno powiedzieć, nie zauważyłem żadnych kostek itp.

> W katalogu nie widzę wiązki robionej specjalnie pod opcję z tą lampką i bez niej.

Hm, powinno być zatem jakieś wejście.

> Znalazłem sklep internetowy, gdzie mają i lampkę i wyłącznik za jakieś 24zł w sumie, do tego

> wysyłka PP, ale to też nie powinno kosztować więcej, jak 10-15 zł. Do ASO po takie fanty nie

> ma po co chodzić wg. mnie.

> 90033510 - wyłącznik

> 96247399 - lampka

> http://www.apcar.com.pl/

Tak, jest tam otwór na wyłącznik fabryczny chyba.

Ja nie śmiałem pytać w ASO o taki drobiazg - i tak moja dociekliwość przy zakupach wzbudza już nieufność sprzedawców.

Zmontowałem z tego co miałem pod ręką...

> P.S. Chłopcy z ASO mogli wymięknąć przy tym zapytaniu, bo wyłącznik i lampka są na innych stronach

> w katalogu.

No raczej - znam ten syndrom.

Pozdrawiam,

Griba

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Dziękuję serce.gifWszystkim za podpowiedzi - przydały się bardzo smile.gif

Części już mi ściągnęli i w poniedziałek montują - w ASO.

Dam znać jak sobie poradzili waytogo.gif

Napisano

> Dziękuję Wszystkim za podpowiedzi - przydały się bardzo

> Części już mi ściągnęli i w poniedziałek montują - w ASO.

> Dam znać jak sobie poradzili

Daj znać ile to kosztuje - ciekawi mnie ich cena...

Pozdrawiam,

Griba

Napisano
  • Autor

> Daj znać ile to kosztuje - ciekawi mnie ich cena...

> Pozdrawiam,

> Griba

Już zamontowane:)) i działa cool.gif

Kosztowało 211,23zł w tym150zł robocizna mad.gif trochę trwało, bo musieli dorobić wiązkę przewodów.

Wibram

Napisano

> Już zamontowane:)) i działa

> Kosztowało 211,23zł w tym150zł robocizna trochę trwało, bo musieli dorobić wiązkę przewodów.

> Wibram

No to ładnie - co za złodzieje...

Wiązka...

Ale lampka jest - to najważniejsze - mi tez jej brakowało - fabryka powinna od razu montować.

Pozdrawiam,

Griba

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> No to ładnie - co za złodzieje...

> Wiązka...

> Ale lampka jest - to najważniejsze - mi tez jej brakowało - fabryka powinna od razu montować.

> Pozdrawiam,

> Griba

[image]http://www.fotka.pl/albumy/wibram/1,Ja/52912161[/image]

Zdjęcie kiepskie, bo komórkowe, ale " lampka jest - to najważniejsze - mi tez jej brakowało - fabryka powinna od razu montować " nawet w ubegłym wieku w Duzym Fiacie ojca z 1970 roku lampka była!

Wibram

Napisano

> fabryka powinna od razu montować " nawet w ubegłym wieku w Duzym Fiacie ojca z 1970 roku

> lampka była!

Nie wiem jakim cudem ale wszystkim zamontowali tylko nie Tobie niewiem.gif

Najważniejsze , że jest 20.GIF

Napisano

> Nie wiem jakim cudem ale wszystkim zamontowali tylko nie Tobie

> Najważniejsze , że jest

Niektóre modele widać nie miały np. NU III z 2004. Tylko gotowa dziura pod lampkę i wyłącznik (z tym że ta dziura to nawet w Lanosie jest).

Co ciekawe w NU II 2001 lampka jest.

Może lampek im zabrakło?

Pozdrawiam,

Griba

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jakim cudem ale wszystkim zamontowali tylko nie Tobie

> Najważniejsze , że jest

Też nie wiem jakim cudem, podobno cudów już nie ma - zostały jeno dziwy smile.gif

Ale przeliczyłem statystykę w wątku kto ma lampkę : kto nie ma. Wyszło 5:4 licząc mnie. Czyli robią z tego co maja akurat na magazynie z_lol1.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.