Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

niezapłacony mandat

Featured Replies

Napisano

Niecale dwa miesiace potrwalo sciagniecie ze zwrotu podatku niezaplaconego mandatu zlosnik.gif

Takie oto pisemko otrzymalem w zeszlym tygodniu zlosnik.gif

Oprocz tego dolaczony byl tytul wykonawczy wystawiony przez Wojewode Wielkopolskiego (mandat pod Gnieznem zlosnik.gif )

283621495-1.JPG

I jest mi z tym dobrze biglaugh.gifzlosnik.gif

Pytanie czy zadzialali tak szybko dlatego, ze jest okres rozliczen PITow i latwo i bezbolesnie sciagaja kasiorke hmm.gif

Czy rzeczywiscie cos sie zmienilo i szybko odbieraja swoje naleznosci? zlosnik.gif

Ostatni mandat (jakies 4 lata temu) zaplacilem po 3 miesiacach- bez zadnych upomnien zlosnik.gif

post-23678-14352507438779_thumb.jpg

Napisano

Dla brata tez sciagneli akurat w tym okresie gdy byly pity rozliczane. US tylko czesc przelala na konto brata, reszta zwrotu poszła na mandat.

Napisano

Chyba akcja ogolnopolska, bo w moim przypadku zajelo im to cos ok 1 miesiaca hmm.gif

edit:

i nie bylo to w okresie rozliczania PIT

Napisano

> Niecale dwa miesiace potrwalo sciagniecie ze zwrotu podatku niezaplaconego mandatu

> Takie oto pisemko otrzymalem w zeszlym tygodniu

> Oprocz tego dolaczony byl tytul wykonawczy wystawiony przez Wojewode Wielkopolskiego (mandat pod

> Gnieznem )

> I jest mi z tym dobrze

> Pytanie czy zadzialali tak szybko dlatego, ze jest okres rozliczen PITow i latwo i bezbolesnie

> sciagaja kasiorke

> Czy rzeczywiscie cos sie zmienilo i szybko odbieraja swoje naleznosci?

> Ostatni mandat (jakies 4 lata temu) zaplacilem po 3 miesiacach- bez zadnych upomnien

Ja złapałem za wjazd na trawe 50 zł w maju ( jak to sasiadka powiedziała to nie na Ciebie dzwoniłyśmy, ale mnie złapali) a już w lutym był u mnie poborca i zainkasował 54 zł

Napisano

> Niecale dwa miesiace potrwalo sciagniecie ze zwrotu podatku niezaplaconego mandatu

3 lata temu zgubiłem druczek przekazu za otrzymany mandat i stwierdziłem, że albo się upomną albo wezmą ze zwrotu podatku. Rzeczywiście wzięli po upływie prawie 2 lat i żeby było zabawniej od mandatu 100zł naliczyli mi drugą stówkę kosztów. hahaha.gif

Jak się zaśmiałem poborcy w twarz to najpierw nie chciał uwierzyć, potem stwierdził że mam rację i nawet nie przeprosił. Gdybym nie zwrócił uwagi to wydymaliby mnie na kilkadziesiąt złotych. palacz.gif

Napisano

> Chyba akcja ogolnopolska, bo w moim przypadku zajelo im to cos ok 1 miesiaca

> edit:

> i nie bylo to w okresie rozliczania PIT

To pewnie zależy od tego ile pracy mają poborcy i jak łatwa do przeprowadzenia jest egzekucja w przypadku danego zobowiązanego.

Napisano

> Oprocz tego dolaczony byl tytul wykonawczy wystawiony przez Wojewode Wielkopolskiego (mandat pod

> Gnieznem )

> I jest mi z tym dobrze

> Pytanie czy zadzialali tak szybko dlatego, ze jest okres rozliczen PITow i latwo i bezbolesnie

> sciagaja kasiorke

> Ostatni mandat (jakies 4 lata temu) zaplacilem po 3 miesiacach- bez zadnych upomnien

Mi też ściągnęli w zeszłym roku zlosnik.gif

Napisano

> 3 lata temu zgubiłem druczek przekazu za otrzymany mandat i stwierdziłem, że albo się upomną albo

> wezmą ze zwrotu podatku. Rzeczywiście wzięli po upływie prawie 2 lat i żeby było zabawniej od

> mandatu 100zł naliczyli mi drugą stówkę kosztów.

> Jak się zaśmiałem poborcy w twarz to najpierw nie chciał uwierzyć, potem stwierdził że mam rację i

> nawet nie przeprosił. Gdybym nie zwrócił uwagi to wydymaliby mnie na kilkadziesiąt złotych.

Nie rozumiem - to wzięli, czy nie? niewiem.gif

Napisano

Mi US zablokował konto w banku, i nie miałem wyjścia. Nie ściągnęli z konta, tylko zablokowali obsługę. Paranoja, bo skąd mam wziąć pieniądze jak mam konto zablokowane, ale gdzieś wygrzebałem te dwie stówki.

Napisano

> sciagaja kasiorke

Nic sie nie zmienilo. Poprostu patrza kto ma zwrot podatku i odrazu biora swoje wink.gif

Napisano

> Wzięli 100zł mandatu + skorygowane (prawidłowe) koszty.

Znaczy - oddali? cfaniaczek.gif

Bo przecież sami se biorą. niewiem.gif

Napisano

> Znaczy - oddali?

> Bo przecież sami se biorą.

LiWeK nie ma konta, wiec nie mieli skad wziac ... chcieli TV, ale TV tez nie ma ... wiec musieli grzecznie poprosic smile.gif

Napisano

ja mialem taka sytuacje ze chyba 3 miesiace minely az zablokowali mi konto bankowe musialem napisac prosbe o odblokowanie konta potem dokonac przelewu o 6,12 zl wiekszego gdyz mandatu bylo 100 zl i w sumie wteyd forsy nie mialem odroczylem sobie na 3 miesiace kosztem 6 zl imo oplaca sie ale troche zachodu z odblokowaniem konta hehe.gifok.gifpalacz.gif

Napisano

> ja mialem taka sytuacje ze chyba 3 miesiace minely az zablokowali mi konto bankowe musialem napisac

> prosbe o odblokowanie konta potem dokonac przelewu o 6,12 zl wiekszego gdyz mandatu bylo 100

> zl i w sumie wteyd forsy nie mialem odroczylem sobie na 3 miesiace kosztem 6 zl imo oplaca sie

> ale troche zachodu z odblokowaniem konta

Zablokowali Ci konto za 100zł ?

Napisano

> Dobra, zatrybiłem. Zwrotu miałem kilkadziesiąt złotych, o resztę upomnieli się sami.

Dzieci rodzić i wychowywać... kara.gifbiglaugh.gif

Napisano

tak smile.gif

mam gdzies jeszcze papier ze skarbowki poszukam to wrzuce skan zeby.GIF

Napisano

> tak

> mam gdzies jeszcze papier ze skarbowki poszukam to wrzuce skan

Szczyt chamstwa smile.gif

Napisano

Jakieś 3 tyg temu zadzwonił domofonem komornik z tytułem wykonwaczym busted.gif

2 lata zajęło im ściągnięcie za mandat 100zł, w sumie 6zł odsetek zapłaciłem hehe.gif

Napisano

> Mi US zablokował konto w banku, i nie miałem wyjścia. Nie ściągnęli z konta, tylko zablokowali

> obsługę. Paranoja, bo skąd mam wziąć pieniądze jak mam konto zablokowane, ale gdzieś

> wygrzebałem te dwie stówki.

można odblokować wink.gif ... przerabiałem to skromny.gif, jedno pisemko i po kilku godzinach konto jest uwolnione ok.gif

Napisano

> Gnieznem )

> I jest mi z tym dobrze

> sciagaja kasiorke

a przy bankomacie byłeś ? zlosnik.gif ... dostałem kiedyś identyczne pismo i odbiłem się od ściany (no chyba, że na koncie masz więcej niż 3 x średnia krajowa). Blokuja wszystko i trza zabecalować, żeby konto odblokować icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> a przy bankomacie byłeś ? ... dostałem kiedyś identyczne pismo i odbiłem się od ściany (no chyba,

> że na koncie masz więcej niż 3 x średnia krajowa). Blokuja wszystko i trza zabecalować, żeby

> konto odblokować

hmmm, robilem dzisiaj przelew i placilem karta na Neste zlosnik.gif

wiec chyba gdyby bylo zablokowane to tez bym w ten sposob nie wydal kasy?

Napisano

> hmmm, robilem dzisiaj przelew i placilem karta na Neste

> wiec chyba gdyby bylo zablokowane to tez bym w ten sposob nie wydal kasy?

no to dziwne hmm.gif, jak mi przysłali takie coś to skończyło się zablokowaniem konta ... co zresztą jest w tym kwicie napisane. No chyba, że ty dostałeś to pismo wcześniej od banku wink.gif ... być może wszystko przed tobą hehe.gif

Napisano

ja zawsze wystraszony konsekwencjami płace mandaciki chyba za szybko... czasem omało co nie mając nic w portfelu do końca miesiąca a tutaj koledzy takie teksty z odsetkami piszą... icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> co zresztą jest

> w tym kwicie napisane

no wlasnie poczytalem i rzeczywiscie moze tak byc...

ale swoja droga skoro maja "skad" zabrac $$ to czemu maja blokowac konto? myslisz, ze moge jakos "podmuchac na zimne"? hmm.gif

Napisano

> no wlasnie poczytalem i rzeczywiscie moze tak byc...

> ale swoja droga skoro maja "skad" zabrac $$ to czemu maja blokowac konto? myslisz, ze moge jakos

> "podmuchac na zimne"?

sa jakieś przepisy odnośnie tego, bez twojej zgody nie moga z konta nic wziąć ... a zablokowac kasę moga i wtedy pacjent sam przybiega. Najlepiej podjedź do banku i pogadaj, żeby się nie zdziwić przy terminalu do płacenia kartą alien.gif

Napisano
  • Autor

> sa jakieś przepisy odnośnie tego, bez twojej zgody nie moga z konta nic wziąć ... a zablokowac kasę

> moga i wtedy pacjent sam przybiega. Najlepiej podjedź do banku i pogadaj, żeby się nie zdziwić

> przy terminalu do płacenia kartą

konto mam w mbanku....

mysle, ze jutro dryndne, ale... do Skarbowki (dzisiaj nie mam przy sobie tego pisemka, zeby sie powolac na jego numer)

Napisano

> sa jakieś przepisy odnośnie tego, bez twojej zgody nie moga z konta nic wziąć ... a zablokowac kasę

> moga i wtedy pacjent sam przybiega. Najlepiej podjedź do banku i pogadaj, żeby się nie zdziwić

> przy terminalu do płacenia kartą

A czy US zakłada kłódkę tylko na to konto, o którym podatnik sam im powiedział składając stosowny formularz? Czy może pytają wszystkie banki świata (no, powiedzmy że tylko krajowe) o ewentualne inne konta tego delikwenta?

Bo jakoś tak... na wszelki wypadek na rachunku "skarbówkowym" trzymam max kilkaset pln.

Pytam czysto teoretycznie zlosnik.gif - mandaty dostaję rzadko i zawsze płacę w terminie. swiety.gif

Napisano

> A czy US zakłada kłódkę tylko na to konto, o którym podatnik sam im powiedział składając stosowny

> formularz? Czy może pytają wszystkie banki świata (no, powiedzmy że tylko krajowe) o

> ewentualne inne konta tego delikwenta?

> Bo jakoś tak... na wszelki wypadek na rachunku "skarbówkowym" trzymam max kilkaset pln.

> Pytam czysto teoretycznie - mandaty dostaję rzadko i zawsze płacę w terminie.

tylko banned.gif konto ktore podales, ze na nie chcesz zwrot nadplaconego podatku. wiec dobrym zwyczajem jest przekaz pocztowy.

na szczescie/lub nie(bo trza do okienka dygac - auto sie rejestruje i trzeba byc kilka razy w urzedzie) administracja w RP jest slabo rozwinieta w systemy IT i jest jak jest.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

a wiec aby zakonczyc temat oswiadczam:

mandat na 200zl, a na koncie zablokowane mam 244zl zlosnik.gif

dzisiaj na konto wplynela kasiorka ze zwrotu podatku pomniejszona o 212zl (wg zalacznika z pierwszego postu zlosnik.gif )

wiec lada dzien (wg informacji z banku jak skarbowka ich listownie powiadomi) 244zl z konta zostana odbanowane zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.