Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile są warte chłodnice zamienniki

Featured Replies

Napisano

Witam, mam małą nieszczelność chłodnicy. Raz na miesiąc może żadziej muszę dolać do układu około 1l Petrygo. rozglądałem się za chłodnicami i ceny wahają się już od 120 zł aż do ponad 300zł. W związku z tym chciałbym zapytać czy ktoś z Was może montował taki tani ( mowa o tych za 100 parę złoty) zamiennik chłodnicy i ma jakieś doświadczenie w tej materii. A może ktoś po prostu wie że to badziew i nie warto się z tym bawić. Chętnie posłucham waszych opinii i porad.

Napisano

Ja montowałem do SC zamiennik za ok 50% ceny oryginału w ASO.

Pociągnął (a raczej wciąż ciągnie :-) ) dłużej niż oryginał.

Napisano

nie piszesz o marce tego zamiennika ;-)

jeśli to np. Nissens, to śmiało montuj ok.gif

Napisano
  • Autor

nie no za ponad 100 zł to o Nissens mowy być nie może. Nissens t chyba najdroższy zamiennik.

Mowa tu jest o chińskich wynalazkach bo za tą cene to pewnie krajowego produkty raczej nie dostaniemy.

Napisano

Ja montowałem 2x montowałem do samochodu jak z opisu chiński czy turecki (już nie pamiętam) zamiennik i śmiga bezproblemowo. 2x ponieważ pierwszą chłodnice zniszczyła stłuczka zlosnik.gif

Napisano

zamiennik chłodnicy z polcaru za jakieś 350zł, zapewnie chiniec, już za pierwszym razem przekręcił się gwint w plastikowej obudowie od czujnika temp furious.gif

Napisano

kilka lat temu ojciec w Xsarze wymieniał chłodnice na jakiś podobno super zamiennik i ostro się napocili żeby to zamontować bo mocowania zupenie inne + chyna 1 albo 2 centymetry była szersza ! - a opis był 100% prawidłowy "citroen xsara" no.gif

Napisano
  • Autor

Wiesz co o naprawach różne opinie słyszę, że to na chwile pomaga, więc mam mieszane uczucia poza tym pytałem ile naprawa może kosztować i od 30 zł do chyba 100. Więc jeżeli mam dać za naprawę około 100zł to wole dołożyć kilka groszy i kupić nową.

Napisano

> wole dołożyć kilka groszy i kupić nową.

zależy gdzie i jak się poci oink.gif

podjedź do fachowca to oceni czy warto i czy się podejmie z gwarancją smile.gif

Napisano

> nie no za ponad 100 zł to o Nissens mowy być nie może. Nissens t chyba najdroższy zamiennik.

oparłem się na przykładzie astry, a także na tym, że napisałeś "sto parę zł"

poza tym nie wiadomo, czy do meganki, czy do matiza, tu też różnica w cenie może być spora

> Mowa tu jest o chińskich wynalazkach bo za tą cene to pewnie krajowego produkty raczej nie

> dostaniemy.

to nie pomogę ;-)

Napisano
  • Autor

byłem u jednego i powiedział mi że musiałby ją sprawdzić pod ciśnieniem i dopiero powie. chłodnica Poci się na pewno w górnym prawym rogu bo są białe zacieki aż do dołu i chyba u dołu.

Napisano

> Witam, mam małą nieszczelność chłodnicy. Raz na miesiąc może żadziej muszę dolać do układu około 1l

> Petrygo. rozglądałem się za chłodnicami i ceny wahają się już od 120 zł aż do ponad 300zł. W

> związku z tym chciałbym zapytać czy ktoś z Was może montował taki tani ( mowa o tych za 100

> parę złoty) zamiennik chłodnicy i ma jakieś doświadczenie w tej materii. A może ktoś po prostu

> wie że to badziew i nie warto się z tym bawić. Chętnie posłucham waszych opinii i porad.

tydzien temu montowałem zamiennik i wszystko jak najbardziej w porządku, mocowania na swoich miejscach, nic nie cieknie, ogólnie polecam.

Napisano

Kup najtańszy zamiennik i zamontuj.

Starej chłodnicy nie wyrzucaj, tylko oddaj do naprawy.

Potem masz dwie opcje - wystawiasz naprawioną chłodnicę na allegro, lub trzymasz na wypadek padu zamiennika.

Napisano

> kilka lat temu ojciec w Xsarze wymieniał chłodnice na jakiś podobno super zamiennik i ostro się

> napocili żeby to zamontować bo mocowania zupenie inne + chyna 1 albo 2 centymetry była szersza

> ! - a opis był 100% prawidłowy "citroen xsara"

W tym problem że oni jednym modelem chłodnicy chcą obskoczyć jak najwięcej aut i potem wychodzą takie kwiatki

Napisano

Im taniej tym gorzej.

Ciekło mi delikatnie na kancie więc kupiłem siakiś zamiennik za 100zł pan polecał w sklepie włoski zamiennik. Już pod odpaleniu auta z kanta chłodnicy leciał dziwny smar gorzki w smaku całymi strupami.

Myślałem przeczekam... mineły 2 miesiące i zaczęło lecieć płynem chłodniczym. no.gif

Drugi raz nie byłem taki głupi pojechałem do znajomego mechanika i prosiłem aby polecił mi chłodnicę. Za 120zł przywiózł mi też zamiennik ale kropka w kropke Valeo. Jakość wykonania odbiegała znacznie od poprzedniej.

Wsadziłem do auta jeżdże już 2 tydzień i suchutko żadnego smaru nic nie ma ok.gif

Napisano

> byłem u jednego i powiedział mi że musiałby ją sprawdzić pod ciśnieniem i dopiero powie. chłodnica

> Poci się na pewno w górnym prawym rogu bo są białe zacieki aż do dołu i chyba u dołu.

Mam teraz to samo w Omedze, a im temperatura wyższa na zewnątrz tym gorzej. Najpierw musiałem dolewać około 1l płynu/5000km. Aż do wczoraj, bo 2 litry poszły na chodnik biglaugh.gif Dzisiaj zamówiłem najtańszy zamiennik na allegro, jutro będę go zakładał. Ogólnie w Civicu tez zakładałem najtańszy zamiennik i jedyną wada było to, że była ona bez korka, a oryginalny nie pasował, ale mechanik dopasował korek z innej chłodnicy.

Napisano

Montowałem możliwie najtańszy zamiennik do Rovera 200 i nie było istotnych problemów, po prostu jakość odpowiadała cenie. Trochę niedopasowane mocowania więc odrobina kombinatoryki stosowanej przy montażu. Jakieś ostre krawędzie, którymi można sobie palec skaleczyć, elementy wzmacniające z cynkowanekj stali, która dość szybko zaczęła rdzewieć. Pikuś.

Ale absolutnie nic nie ciekło. palacz.gif

Napisano

mam chłodnicę i nagrzewnicę w zamiennikach i nie ma problemu. Idealnie podobne do oryginalów.

Nic nie cieknie itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.