Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dobry sposób na dziurawą podłogę w maluchu

Featured Replies

Napisano

Wczoraj odkryłem, że w dziadka elegancie pod siedzeniem przerdzewiała podłoga. Nie jest to jakaś duża dziura, ale mimo wszystko jest. Da radę zająć się tym jakoś domowym sposobem w garażu? Co polecacie - jakaś łatka, szpachla itd? Czy odpuścić i oddać do speca, żeby wspawał nowy kawałek podłogi. Wiem, że po taniości to raczej dobrze się tego nie da zrobić, ale mimo wszystko może macie jakieś sprawdzone chałupnicze sposoby grinser006.gif

Napisano

> Wczoraj odkryłem, że w dziadka elegancie pod siedzeniem przerdzewiała podłoga. Nie jest to jakaś

> duża dziura, ale mimo wszystko jest. Da radę zająć się tym jakoś domowym sposobem w garażu? Co

> polecacie - jakaś łatka, szpachla itd? Czy odpuścić i oddać do speca, żeby wspawał nowy

> kawałek podłogi. Wiem, że po taniości to raczej dobrze się tego nie da zrobić, ale mimo

> wszystko może macie jakieś sprawdzone chałupnicze sposoby

to jest elegant wiec pewnie polowy auta juz nie ma

Napisano

> to jest elegant wiec pewnie polowy auta juz nie ma

Ale co proponujesz, bo chyba o tym jest ten wątek.

Proponujesz nic nie robić?

Napisano

> Ale co proponujesz, bo chyba o tym jest ten wątek.

> Proponujesz nic nie robić?

proponuje sprawdzić resztę auta.

progi, pas przedni, nadkola i wtedy podjąć decyzje czy go ruszac po taniości to zaspawa ale możliwe że nie ma do czego

Napisano

> proponuje sprawdzić resztę auta.

> progi, pas przedni, nadkola i wtedy podjąć decyzje czy go ruszac po taniości to zaspawa ale możliwe

> że nie ma do czego

Ale to chodziło o podłogę, a nie o pas przedni i nadkola...

Chłopakowi podłoga spod nóg wypada, a Ty mu każesz pas przedni sprawdzać?

Napisano

> Ale to chodziło o podłogę, a nie o pas przedni i nadkola...

> Chłopakowi podłoga spod nóg wypada, a Ty mu każesz pas przedni sprawdzać?

tak bo eleganty są tak zerdzewiałe że p oprostu mozliwe że nei ma sensu naprawiać.

Chyba że sobie przynitujesz kawał blachy w meijscu dziury

Napisano

> tak bo eleganty są tak zerdzewiałe że p oprostu mozliwe że nei ma sensu naprawiać.

> Chyba że sobie przynitujesz kawał blachy w meijscu dziury

Aaaa, no to trzeba było tak od razu pisać wink.gif

Napisano

> Aaaa, no to trzeba było tak od razu pisać

po prostu dlatego sie sprawdza to co napisałem by wiedziec czy reszta auta jest zdatna do jazdy.

Eleganty miały tragiczne blachy

Napisano
  • Autor

> proponuje sprawdzić resztę auta.

> progi, pas przedni, nadkola i wtedy podjąć decyzje czy go ruszac po taniości to zaspawa ale możliwe

> że nie ma do czego

To jest dziadka wychuchany zadbany 13 letni elegant. Poza tą dziurką (ma ona około 4-5cm2 powierzchni) reszta jest jak najbardziej zdrowa - zero śladów jakiejkolwiek korozji.

Napisano

> To jest dziadka wychuchany zadbany 13 letni elegant. Poza tą dziurką (ma ona około 4-5cm2

> powierzchni) reszta jest jak najbardziej zdrowa - zero śladów jakiejkolwiek korozji.

też miałem wychuchanego eleganta zero rdzy - ale przy wymianie podlogi poszedłna złom.. Spawacz weźmie za takie coś 50-60 zł wiec zostaje naprawiac samemu

Napisano
  • Autor

> też miałem wychuchanego eleganta zero rdzy - ale przy wymianie podlogi poszedłna złom.. Spawacz

> weźmie za takie coś 50-60 zł wiec zostaje naprawiac samemu

OK ustaliliśmy, że samemu tylko teraz jak?? Dziadek wymyślił, że przykręci kawałek blachy na blachowkręty zlosnik.gif Sensowne to rozwiązanie czy jakaś metod będzie lepsza hmm.gif

Napisano

> OK ustaliliśmy, że samemu tylko teraz jak?? Dziadek wymyślił, że przykręci kawałek blachy na

> blachowkręty Sensowne to rozwiązanie czy jakaś metod będzie lepsza

to jest głupie.

Wyciac wiekszy kawał podłogi.

Zakonserwowac otwór. i jak nei macie migomatu przynitujcie blache lepsze to od wkrętów. Wkręty alu to i korodować tak nie będą.

chyba ze macie migomat

Napisano
  • Autor

> to jest głupie.

> Wyciac wiekszy kawał podłogi.

> Zakonserwowac otwór. i jak nei macie migomatu przynitujcie blache lepsze to od wkrętów. Wkręty alu

> to i korodować tak nie będą.

> chyba ze macie migomat

Migomacik się znajdzie grinser006.gif. Teraz tylko muszę przekonać dziadka do tej metody i do przodu palacz.gif

Napisano

> Migomacik się znajdzie . Teraz tylko muszę przekonać dziadka do tej metody i do przodu

to najprosciej wycinasz łate i wstawiasz i konserwujesz dobrze spawy

Napisano

> To jest dziadka wychuchany zadbany 13 letni elegant. Poza tą dziurką (ma ona około 4-5cm2 powierzchni)

Mata + żywica + utwardzacz ... do kupienia w sklepach farby / lakiery ... używałem firmy bodajże Novol ok.gif

Napisano
  • Autor

> Mata + żywica + utwardzacz ... do kupienia w sklepach farby / lakiery ... używałem firmy bodajże

> Novol

OK też przemyśle ok.gif

W razie czego łatkę naklejać od zewnątrz??

Napisano

> OK też przemyśle

> W razie czego łatkę naklejać od zewnątrz??

i od środka i od zewnątrz jeśli to możliwe .

warunek - wycinamy dotąd dopóki rude widzimy i odtłuszczamy porządnie blachę.

pozdr

Napisano

nie rób paniki, oddaj do blacharza za niewielkie pieniadze wstawi łatke, niestety kaszel w tym miejscu gnije i nie wazne czy to elegant czy inny model. Blacha jest cienka, troche skoroduje, a masa fotela + kierowcy reszte załatwi.

Napisano

> Mata + żywica + utwardzacz ... do kupienia w sklepach farby / lakiery ... używałem firmy bodajże

> Novol

Niestety - rozwiązanie "na chwilę".

Też się tak bawiłem, ale po roku, 1,5 oddałem auto do blacharza.

Koszt wycięcia, wspawania i zakonserwowania w sumie nie tak wielki.

Dodatkowo - w maluchu demontaż wnętrza do takiej naprawy to sprawa dosłowni kilku minut (można się też umówić z blacharzem na dostarczenie już "ogołoconego auta" smile.gif

Napisano

Jedz do spawacza i za 100 zł powinien wspawać. Samemu się bawić trochę szkoda nerwów..... no chyba, że lubisz.

Napisano

Problem z elegantem i ogólnie maluchem jest taki, że prawdopodobnie wydaje się że brakuje małego kawałka podłogi, natomiast po zdjęciu wykładziny w środku i wyciągnięciu foteli okazuje się, że gdzie nie dotknąć śrubokrętem to wszystko to wypadnie i podłogi praktycznie brak. trzeba przyjrzeć się czy wszystko dookoła jest na tyle mocne jeszcze, że będzie do czego spawać. też miałem eleganta wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.