Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeszcze jeden Combo do oceny - EDIT - nowe foty

Featured Replies

Napisano

Dostalem nowe foto combo, ktory mnei interesuje, ale albo gosciu za bardzo nie wie jak zrobic foty, albo specjalnie nie chcial pokazac wszystkiego. W kazdym razie jutro jade go obejrzec osobiscie, a na razie proszeo wasze opinie. Napewno widac rowarstwiona szyba w prawym dolnym rogu.

001.JPG

002.JPG

003.JPG

004.JPG

005.JPG

006.JPG

007.JPG

008.JPG

009.JPG

010.JPG

011.JPG

012.JPG

013.JPG

014.JPG

015.JPG

016.JPG

017.JPG

018.JPG

019.JPG

020.JPG

I?

Napisano

Niema nic (naklejki itd) na przednim pasie. Wiec prawdopodobnie po strzeale w przod wink.gif

Nie lubie takich wypucowanych do bulu aut od handlarzy.

Zorganizuj dokladne zdjecia spod maski.

Napisano

> rozwojowy. Na chwile obecna co mozecie powiedziec o tym samochodzie?

Czy aby przypadkiem zaślepka od poduchy kierowcy nie była klejona. Na fotce po prawej stronie jest jakby ślad po pęknięciu, który wyszedł na fotce. Fabryczne nacięcia są bardziej regularne.

Napisano
  • Autor

> Niema nic (naklejki itd) na przednim pasie. Wiec prawdopodobnie po strzeale w przod

> Nie lubie takich wypucowanych do bulu aut od handlarzy.

> Zorganizuj dokladne zdjecia spod maski.

Tezna to zwrocilem uwage. Rozmawialem z gosciem i pamieta o zdjeciach,tylko musi wrocic z wyjazdu. Prawdopodobnie jutro bede mial zdjecia to cos dorzuce.

Napisano

> Sprzedawca (handlarz)

Liczysz na to że handlarz ma dobre auto do sprzedania ?

Auto jest odpicowane na maxa.

Napisano

> Liczysz na to że handlarz ma dobre auto do sprzedania ?

> Auto jest odpicowane na maxa.

I to w zasadzie powinno wystarczyc no.gif

Ja bym sobie nawet glowy nie zawracal...

Napisano

Jeśli czepiać się szczegółów to z przodu brakuje dywaników. Z tyłu są. W bagażniku też leży gumowa wkładka a z przodu są tylko ślady po dywanikach wygniecione w tapicerce. Może wyjęte były do sprzątania a może... niewiem.gif

Napisano

> Niema nic (naklejki itd) na przednim pasie. Wiec prawdopodobnie po strzeale w przod

coś może być na rzeczy, to, co mi podpadło zaznaczyłem czerwonymi kółkami:

283660241-C12564250_10.jpg

post-109606-14352507613981_thumb.jpg

Napisano

Na kielichach brak plastikowych zaślepek, obtarcie na rurze może świadczyć o tym, że podczas kolizji przedni pas "doszedł" do tej rury. Brak jest tabliczki znamionowej na przednim pasie (zostały tylko otwory).

Napisano

> . Brak jest tabliczki znamionowej na przednim pasie

> (zostały tylko otwory).

To tam jest tabliczka?? zlosnik.gif Czepiając się, płyn chłodzący jakiś dziwny.

Napisano

Brak jest tabliczki znamionowej na przednim pasie

> (zostały tylko otwory).

a to akurat nic nie znaczy

w astrze 2 z 2001 miałem tabliczkę ..ale już z 2005 takiej tabliczki nie było tylko naklejka na kielichu bodajże

Napisano

> Na razie jedynie link do ogloszenia OTOMOTO. Sprzedawca (handlarz) ma mi podeslac dokladniejsze

> foty na dniach lacznie z uszkdozonym zderzakiem na przednim lewym rogu, wiec watek bedzie

> rozwojowy. Na chwile obecna co mozecie powiedziec o tym samochodzie?

zapytam dlaczego Combo? a nie np. Doblo, Partner/Berlingo, Kangoo ?

Napisano

> coś może być na rzeczy, to, co mi podpadło zaznaczyłem czerwonymi kółkami:

Tak na oko to lewy amortyzator też wymieniony - sądząc po braku rdzy na gwincie. Widać tak lekko ten lewy przód stuknięty nie był...

Napisano
  • Autor

> Tak na oko to lewy amortyzator też wymieniony - sądząc po braku rdzy na gwincie. Widać tak lekko

> ten lewy przód stuknięty nie był...

No i teraz zauwazylem rowniez inny kolor czarnego plastiku po lewej stronie w stosunku do prawej... crazy.gif

Napisano

> No i teraz zauwazylem rowniez inny kolor czarnego plastiku po lewej stronie w stosunku do prawej...

masz na myśli skrzynkę bezpieczników (po stronie kierowcy) i airboks po prawej? lewa strona auta jest chyba jednak nowsza, niż pozostałe elementy...

Napisano
  • Autor

> zapytam dlaczego Combo? a nie np. Doblo, Partner/Berlingo, Kangoo ?

Bo w tych samochodach niestety na tylnych siedzeniach nie ma co z nogami zrobic w porownaniu do Opla - ten jest niporownywalnie wiekszy od pozostalych. Kangoo wyglada jak taboret - waski i wysoki. z kolei PSA jakies takie podciete do srodka sa od dolu jak sie na nie patrzy od tylu i sprawiaja wrazenie beczki, a opel ma ksztalt (pomijam przednia masjke, chodzi mi o tyl) oraz odpowiednio duzo miejsca w srodku.

No i dodatkowy argument - ojciec ma dTi, wiec wiem jak ogolnie rzecz biorac ten samochod sie sprawdza podcza sjazdy w miescie jak i w trasie.

Napisano

> Bo w tych samochodach niestety na tylnych siedzeniach nie ma co z nogami zrobic w porownaniu do

> Opla -

Ze co ? jedno do czego mozna miec zastrzezenia jesli chodzi o tylna kanape w Berlingo/Partner to to ze siedzisko jest dosyc krotkie smile.gif ale na pewno nie o to ze nie ma miejsca na nogi... smile.gif

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> Ze co ? jedno do czego mozna miec zastrzezenia jesli chodzi o tylna kanape w Berlingo/Partner to to

> ze siedzisko jest dosyc krotkie ale na pewno nie o to ze nie ma miejsca na nogi...

> pozdr.

> M.

Widze, ze nie miales okazji zrobic 1500km na tylnym siedzeniu w jednym i drugim. Uwierz mi - jest roznica. I to ogromna na korzysc Opla.

Napisano

jezdziłem pare razy berlingo 1998 i combo 2000 1.4 benzyna trase do polski z belgii i z korzyscia dla citroena

Napisano
  • Autor

Zamiast odpowiedziec, wyedytowalem pierwszy post, wiec dodaje odpowiedz, zeby wskoczyl jako swiezy do dalszej dyskusji.

Napisano

- na pewno brak zaślepki haka holowniczego w zderzaku

- zagięta rejestracja

- coś było dłubane przy blachach od strony kierowcy, zwróćcie uwagę na obdarte z lakieru śruby, pasowanie błotnika pasa ??

p.s. Poza tym prosiłeś o jakieś zdjęcia tematyczne, skonkretyzowałeś prośbę, bo to co jest na fotach nie daje w sumie ani ogólnego poglądu na auto ani szczegółowego na jakieś kluczowe elementy oslabiony.gif

Napisano

> Zamiast odpowiedziec, wyedytowalem pierwszy post, wiec dodaje odpowiedz, zeby wskoczyl jako swiezy

> do dalszej dyskusji.

Po spasowaniu zderzaka widać, że auto do bezwypadkowych nie należy. Pas przedni był wymieniany, widać to po śrubkach od strony kierowcy. Do tego ta przetarta gumowa rura, która pewnie została zniszczona na skutek spotkania z przednim pasem. Reflektor od strony pasażera był wymieniany, widać że jest świeższy, zarówno po szkle jak i po plastiku, którym przykręca się do karoserii. Coś było skręcane przy podłużnicy, śrubka jest starta, zaczyna nabierać rdzawego koloru. Przy prawym kielichu na ścianie grodziowej jest jakieś wgniecenie, za zaworem ok klimatyzacji. Ogólnie kolor pod maską wygląda jakby był plakatówką pociągnięty. Nie warto nawet jechać, żeby to na żywo oglądać.

Napisano

Po tych zdjęciach chcesz jeszcze oglądać tą padlinę ? Przecież to przodu nie miało.

Zdjęcia nr 1,2 - nikt nawet nie próbował spasować zderzaka. lamp i maski.

Zdjęcie 6 - prawy okular prostowany, śruby częściowo w farbie, częściowo nie.

Zdjęcie 11 - łączenie kielicha i w dół - mieszka rdza w dużych ilościach.

Napisano

> Po tych zdjęciach chcesz jeszcze oglądać tą padlinę ? Przecież to przodu nie miało.

> Zdjęcia nr 1,2 - nikt nawet nie próbował spasować zderzaka. lamp i maski.

> Zdjęcie 6 - prawy okular prostowany, śruby częściowo w farbie, częściowo nie.

> Zdjęcie 11 - łączenie kielicha i w dół - mieszka rdza w dużych ilościach.

I jakby różne przednie lampy...

Poza tym, chyba kiedyś był jasnoniebieski, no i cały przód malowany - zostały ślady po taśmie na słupkach za drzwiami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.