Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F125 special

Featured Replies

Napisano

> A pix to tak ciezko wstawic?, ?

a jest taki obowiązek? niewiem.gif A masz zgodę autora?

Treść ogłoszenia też miałem wkleić?

Napisano

> a jest taki obowiązek? A masz zgodę autora?

> Treść ogłoszenia też miałem wkleić?

Podwieszony watek o zasadach:

3. Wątki rozpoczynające się od bezfotkowych postów będą usuwane! Ten kącik ma cieszyć oczy!

Napisano

> Podwieszony watek o zasadach:

> 3. Wątki rozpoczynające się od bezfotkowych postów będą usuwane! Ten kącik ma cieszyć oczy!

a jak się to ma do praw autorskich?

Napisano

> a jak się to ma do praw autorskich?

Masz watpliwosci to w ogole nie zakladaj watku - proste 275123014-zielony.gif.

Napisano

Robisz gosciowi reklame wiec chyba sie nie obraz wink.gif

Fiacior fajny smile.gif

Napisano

A moze by ktos napisal cos o historii tego modelu? Skad sie to wzielo, ile sztuk bylo wyprodukowane itp.?

Napisano

> co on ma zamontowane na tylnim zderzaku ?

na tym powinny być takie gumy ''odboje'' wymagane w krajach skandynawskich ale ni ma sick.gif

Napisano

> co on ma zamontowane na tylnim zderzaku ?

uchwyty do kłów chyba jump.gif

Napisano

> a jest taki obowiązek? A masz zgodę autora?

> Treść ogłoszenia też miałem wkleić?

Artus,

Nie wywalam postow bo IMVHO kacik jest dla user-owhmm.gif - ja tu tylko sprzatamskromny.gif. Moze zajmuje 4 minuty wiecej dolozyc ikonka_photo2.gif, niz wywalic post w niebyt.

[...]ale skoro ja sie moge pofatygowac i edit twoj post (nota bene piekny) to ty tezzlosnik.gif i przeczytac - PMiH - Przeczytaj zanim napiszesz

Napisano

Dzieki za linka. Angielskojezyczna Wiki ma jeszcze wiecej info. Także ciekawa informacje łącząca okolice Oziego z najmocniejsza prawie 130 KM wersja 125 S.

Napisano

> Dzieki za linka. Angielskojezyczna Wiki ma jeszcze wiecej info. Także ciekawa informacje łącząca

> okolice Oziego z najmocniejsza prawie 130 KM wersja 125 S.

Ale to byla zdaje sie samowolka jakiegos dealera.

Napisano

nijak skromny.gif

Napisano

Wszystko pięknie, ale... To nie jest 125 special, lecz zwykły 125 275123014-zielony.gif

125 special ma kierunkowskazy przednie w zderzaku i pas tylny oraz lampy tylne takie same jak w FSO 125p.

Sprzedający nawet nie wie, co sprzedaje biglaugh.gif

Napisano

> Wszystko pięknie, ale... To nie jest 125 special, lecz zwykły 125

> 125 special ma kierunkowskazy przednie w zderzaku i pas tylny oraz lampy tylne takie same jak w FSO

> 125p.

> Sprzedający nawet nie wie, co sprzedaje

Wiki

Quote:

Od 1970 roku w ofercie pozostawała tylko wersja Special, która przeszła lifting nadwozia. Tak zmieniony pojazd otrzymał nową atrapę chłodnicy, nowe zderzaki (bez kłów), przeniesiono kierunkowskazy pod zderzak, z tyłu pojawiły się nowe zintegrowane lampy kierunkowskazów oraz świateł "Stop". W tym samym roku rozpoczęto montaż 3-biegowej skrzyni automatycznej.

Więc wydaje mi się iż to może być Special.

Napisano

> Więc wydaje mi się iż to może być Special.

zolta.gif To nie jest special! old.gif Chyba, że po wymianie nadwozia na sandard, ale w takim razie to już ni jest 100% oryginał.

Special wygląda tak:

62fee1c57f229bea.jpg

ea26210164be00cb.jpg

c8286e425f6618d3.jpg

Zdjęcia autorstwa użytkownika "perimam" z <a href="www.fpm.onmoto.pl" target="_blank">FPM</a>

Napisano

> To nie jest special! Chyba, że po wymianie nadwozia na sandard, ale w takim razie to już ni

> jest 100% oryginał.

> Special wygląda tak:

> Zdjęcia autorstwa użytkownika "perimam" z FPM

Wikipedia podaje ze od 1968 roku wersja Specjal rózniła się tylko 5-biegową skrzynię manualną, silnikiem o mocy zwiększonej do 100 KM, niżej poprowadzonymi listwami bocznymi, tapicerką skajowo-materiałową, powiększonym zbiornikiem paliwa, nowym wzorem kołpaków oraz innymi drobnymi elementami wykończenia wnętrza.

Te zdjęcia ktore przedstawiasz są faktycznie wersji Specjal ale po liftingu jaki przeszła w 1970 grinser006.gif

Cytat z Wikipedii z linku ktory jest we wczesniejszym moim poscie:

Quote:

(Na zdjęciach widoczne są wersje Special z lat 1968-1970)

A tam są 2 zdjęcia. I oba bardzo podobne do tych z pierwszego postu w tym wątku.

Popraw mnie czy się mylę?

Napisano

Właśnie, zwróć uwagę na położenie listwy ozdobnej. 125 special ma tę listwę przymocowaną - podobnie jak 124 special i pochodząca od niego łada - pod klamkami.

W łączu z Wikipedii, które wkleiłeś, jest nawet napisane:

Quote:

(Na zdjęciach widoczne są wersje Special z lat 1968-1970)

Pozdro 20.GIF

PS. Wywietrznik w tylnym słupku w tym z allegro.pl też jest typowy dla 125 standard (i pierwszych 125p)

Napisano

> Właśnie, zwróć uwagę na położenie listwy ozdobnej. 125 special ma tę listwę przymocowaną - podobnie

> jak 124 special i pochodząca od niego łada - pod klamkami.

> W łączu z Wikipedii, które wkleiłeś, jest nawet napisane:

> Quote:

> (Na zdjęciach widoczne są wersje Special z lat 1968-1970)

> Pozdro

> PS. Wywietrznik w tylnym słupku w tym z allegro.pl też jest typowy dla 125 standard (i pierwszych

> 125p)

20.GIF Dzieki za przedstawienie takich detali. Sam bym nie zauwazył ok.gif Ale w 125 Standard był silnik 100KM? No chyba ze listwy są inaczej poprowadzone albo buda inna jak wspomniałeś

Napisano

Co do mocy, to się nie wypowiadam, bo choć fiaciory mi się podobają, to za dobrze się na nich nie znam. Z tego, co mi natomiast wiadomo, motorek 1,6 z dwoma wałkami rozrządu to dla 125 i 125 special najbardziej typowe "serducho".

Napisano

aby rozwiać wątpliwości czy jest to Special czy nie...wstawiam fotki z prospektu FIAT 125 Special z 1971 (którym dysponuję zlosnik.gif)

fiat 125 special.jpg

fiat 125 special1.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.