Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Magnetyzery

Featured Replies

Napisano

Witam

na wstepie prosze nie kryczec smile.gif Dzisiaj w pracy byly rozmowy kolegow na temat magnetyzerow do samochodu, ze niby sa opinie negatywne a jednak dzialaja. Jeden z kolegow ma to zainstalowane i wedlug komputera pokladowego spadl mu spalanie o okolo 10 % a i mowil ze jakby bardziej kulturalna praca silnika i jakby troche bardziej zrywny

Chcialabym na szerwszym forum dowiedziec sie czy ktos moze to stosowal osobiscie i jakie byky efekty - czy cos poprawily czy tez pogorszyly ? (mowa o tych lepszych magnetyzerach - on ma te zalozone - http://www.allegro.pl/item1001753214_magnetyzery_trojpolowe_eco_benzyna_gratisy_od_ss.html )

Napisano

> Witam

> na wstepie prosze nie kryczec Dzisiaj w pracy byly rozmowy kolegow na temat magnetyzerow do

> samochodu, ze niby sa opinie negatywne a jednak dzialaja. Jeden z kolegow ma to zainstalowane

> i wedlug komputera pokladowego spadl mu spalanie o okolo 10 % a i mowil ze jakby bardziej

> kulturalna praca silnika i jakby troche bardziej zrywny

> Chcialabym na szerwszym forum dowiedziec sie czy ktos moze to stosowal osobiscie i jakie byky

> efekty - czy cos poprawily czy tez pogorszyly ? (mowa o tych lepszych magnetyzerach - on ma te

> zalozone -

> http://www.allegro.pl/item1001753214_magnetyzery_trojpolowe_eco_benzyna_gratisy_od_ss.html )

sweog czasu dostałem te testowane przez automobilkluby i kluby bo testowałem to w klubie. Dawało tyle ze komora spalania był wolniejsza od nagaru nie wiem jak ale pomagało w nie osadzaniu sie osadu i tylko tyle.

I tak myślałem że w nowym aucie różnicy nie powinno być, natomiast w aucie gdzie nagaru jest sporo stopniowe usuwanie może pomóc ale to niczym nie potwierdzone obserwacje bno nie miałę mtego w żadnym cywilnym aucie.

Napisano

Ja już od lat, jeszcze z początków 125 i Polonezów zawsze miałem założone na przewodach paliwowych jakieś tanie neodymy na "trytytkach" i zawsze wisiało mi to, czy działają czy nie zlosnik.gif. Moja "wiara" nakazuje mi szacunek do tego rozwiązania grinser006.gif, ale gdybym miał za to zapłacić cokolwiek więcej niż za same magnesy, to nie dał bym grosza więcej. Fakt jest taki - to działa!, ale nie w takim zakresie, żeby za to płacić grinser006.gif

Napisano

WIKI

Istnieje teoria mówiąca, że paliwo poddane działaniu pola magnetycznego łatwiej miesza się z powietrzem, tworząc mieszankę paliwowo-powietrzną ulegającą spaleniu zupełnemu w większym stopniu. Nie jest znany mechanizm, dzięki któremu stałe pole magnetyczne mogłoby w jakikolwiek sposób oddziaływać na materiały nieferromagnetyczne przez krótkotrwały kontakt.

[...]

Współczesne silniki spalinowe, wyposażone są w elektronicznie sterowane układy wtrysku paliwa posiadające szereg czujników pomagających kontrolować proces spalania mieszanki. W takich silnikach spalaniu zupełnemu ulega ponad 99% masy dostarczonego paliwa. Pod względem sprawności procesu spalania nowoczesne silniki są więc bliskie ideałowi.

Stosowanie w takich silnikach dodatkowych urządzeń mogących poprawić jakość spalania mieszanki, nie ma możliwości przynieść znaczących rezultatów ponieważ ilość paliwa spalana w procesie niezupełnym jest znikoma.

Obecnie obowiązujące normy emisji spalin ściśle regulują dozwoloną ilość produktów spalania niezupełnego i produkowanie urządzeń wyposażonych w silniki spalinowe w których jest większy udział spalania niezupełnego nie jest dozwolony.

Podsumowując, gdyby urządzenie spowodowało idealny proces spalania całości paliwa (chyba nierealne) to pozwoli w praktyce zaoszczędzić góra... 1%

Napisano

> Ja już od lat, jeszcze z początków 125 i Polonezów zawsze miałem założone na przewodach paliwowych

> jakieś tanie neodymy na "trytytkach" i zawsze wisiało mi to, czy działają czy nie . Moja

> "wiara" nakazuje mi szacunek do tego rozwiązania , ale gdybym miał za to zapłacić cokolwiek

> więcej niż za same magnesy, to nie dał bym grosza więcej. Fakt jest taki - to działa!, ale nie

> w takim zakresie, żeby za to płacić

Nie lepiej powiesić choinkę Wunder Baum? Łatwiejsza w montażu zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Nie lepiej powiesić choinkę Wunder Baum? Łatwiejsza w montażu

Ale trzeba ja zmieniac co jakis czas a to podraza eksploatacje.

Napisano

pare lat temu kolega przekonal sie (i kilka innych osob) ze magnetyzery faktycznie dzialaja. Wzial 2 magnesy neodymowe, zalozyl na przewod paliwowy (w starym passacie 1.9td). Auto jezdzilo ale stopniowo zaczely spadac mu osiagi, silnik przerywal etc. W koncu predkosc max. spadla do 70kmh w porywie. Po odkryciu ze neodymy scisnely przewod paliwowy tak ze paliwo ledwo sie przeciskalo polewce nie bylo konca rotfl.gif

Napisano

> Witam

> na wstepie prosze nie kryczec Dzisiaj w pracy byly rozmowy kolegow na temat magnetyzerow do

> samochodu, ze niby sa opinie negatywne a jednak dzialaja.

Nie jestem pewien ale parę lat temu jeden z modów obiecywał że za założenie watku o magnetyzerach bedzie automatyczny ban... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Ale może tego moda juz nie ma? - nie pamiętam który...

Napisano

> Nie jestem pewien ale parę lat temu jeden z modów obiecywał że za założenie watku o magnetyzerach

> bedzie automatyczny ban...

> Ale może tego moda juz nie ma? - nie pamiętam który...

Oj nie strasz kolezanki, jest ona od roku na forum wiec nie moze wiedziec co bylo kilka lat temu. A po za tym jakosc wykonywani magnetyzerow (ich moc itp) rozni sie od tych wykonanych kilka lat temu a oferowanych dzisiaj

Napisano

> Nie lepiej powiesić choinkę Wunder Baum? Łatwiejsza w montażu

nie lepiej zainstalować lpg i przestać się w końcu przejmować spalaniem zlosnik.gif

Napisano

> samochodu, ze niby sa opinie negatywne a jednak dzialaja. Jeden z kolegow ma to zainstalowane

> i wedlug komputera pokladowego spadl mu spalanie o okolo 10 % a i mowil ze jakby bardziej

Jeśli założył mocny magnes z przodu, i jeździ dość blisko poprzedzającego auta to nic dziwnego - w końcu jego samochód jest "przyciągany" do auta poprzedzającego właśnie przez ten magnes.

Stąd lepsze przyspieszenie i mniejsze spalanie... grinser006.gif

A tak poważnie to pewnie efekt placebo.

Mi spalanie znacząco spadło odkąd na wyświetlaczu przede mną wyświetla sie chwilowa wartość zużycia paliwa wink.gif

Napisano
  • Autor

a jak na to patrza serwisy ASO - czy jak zobacza taki zalozony magnetyzer to gwarancja papa ?

Napisano

> Witam

> kulturalna praca silnika i jakby troche bardziej zrywny

> Chcialabym na szerwszym forum dowiedziec sie czy ktos moze to stosowal osobiscie i jakie byky

> efekty - czy cos poprawily czy tez pogorszyly ? (mowa o tych lepszych magnetyzerach - on ma te

> zalozone -

> http://www.allegro.pl/item1001753214_magnetyzery_trojpolowe_eco_benzyna_gratisy_od_ss.html )

Jeśli to faktycznie powodowałoby mniejsze spalanie to czemu fabrycznie tego nie zakładają? Mogliby się chwalić mniejszym spalaniem a koszt tego żaden.

Napisano

> a jak na to patrza serwisy ASO - czy jak zobacza taki zalozony magnetyzer to gwarancja papa ?

Wedlug GM zalozenie owych magnetyzerow to utrata gwarancji bo w pewien sposob integruja w prace silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.