Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Druga klasa A ? - Citroen Nemo

Featured Replies

Napisano

Skomentujcie sami...

Jak dla mnie w takim postępie technologicznym jaki jest w obecnych czasach, taka wpadka koncernu jest niewyobrażalnym błędem.

icon_rolleyes.gif

Napisano

> Skomentujcie sami...

> Jak dla mnie w takim postępie technologicznym jaki jest w obecnych czasach, taka wpadka koncernu

> jest niewyobrażalnym błędem.

ale te przejazdy byly chyba troche inne,

citroen na samym poczatku poszedl troche jakby bokiem, stad dach imo

Napisano
  • Autor

> ale te przejazdy byly chyba troche inne,

> citroen na samym poczatku poszedl troche jakby bokiem, stad dach imo

fiata przystopowało na samym początku esp smile.gif

Napisano

Nie wiem, ale wygląda to trochę jakby kierowca "przypadkiem" chciał go wywrócić celowo... Zupełnie inaczej prowadzi Fiata, nie pozwala żeby auto pozamiatało, a cytryne jakby specjalnie zbyt długo przeciągnał... niewiem.gif Tak mi się skojarzyło z niemieckim testem Dacii Logan, po którym wyszło, że auto przewrócono specjalnie... niewiem.gif

EDIT: Obejrzałem z dzwiękiem, Fiat ma ESP a Cytryna nie, to wszystko tłumaczy ok.gif

Napisano

> Nie wiem, ale wygląda to trochę jakby kierowca "przypadkiem" chciał go wywrócić celowo... Zupełnie

> inaczej prowadzi Fiata, nie pozwala żeby auto pozamiatało, a cytryne jakby specjalnie zbyt

> długo przeciągnał... Tak mi się skojarzyło z niemieckim testem Dacii Logan, po którym

> wyszło, że auto przewrócono specjalnie...

> EDIT: Obejrzałem z dzwiękiem, Fiat ma ESP a Cytryna nie, to wszystko tłumaczy

jednak konstruowac auto tak zeby w dosc prawdopodobnej drogowej sytuacji tylko z ESP sobie poradzilo IMO nie jest w porzadku

Napisano

> jednak konstruowac auto tak zeby w dosc prawdopodobnej drogowej sytuacji tylko z ESP sobie

> poradzilo IMO nie jest w porzadku

Dokładnie albo... jesli sobie nie radzi to ESP dawać w seryjnym wyposażeniu.

Napisano

> Skomentujcie sami...

> Jak dla mnie w takim postępie technologicznym jaki jest w obecnych czasach, taka wpadka koncernu

widać, że samochód niebezpiecznie przechyla się w czasie gwałtownych manewrów ale również widać, że kierowca dążył do wywrotki przez nie odbicie kierownicą w momencie gdy samochód zaczynał tracić kontakt prawymi kołami a dodatkowo jeszcze mocniej dokręcił kierownicą żeby doszło do wywrotki. Test nie do końca wiarygodny.

Napisano

> widać, że samochód niebezpiecznie przechyla się w czasie gwałtownych manewrów ale również widać, że

> kierowca dążył do wywrotki przez nie odbicie kierownicą w momencie gdy samochód zaczynał

> tracić kontakt prawymi kołami a dodatkowo jeszcze mocniej dokręcił kierownicą żeby doszło do

> wywrotki. Test nie do końca wiarygodny.

Nie zgodzę. W 1:22 widać że próbuje kontrować.

Napisano

> wywrotki. Test nie do końca wiarygodny.

a co w nim nie wiarygodnego? Citroen i Peugeot nie mają ESP awet w opcji (według Pana z testu). Peugeota już nawet nie sprawdzali ze względów bezpieczeństwa, ale można się podziewać podobnej reakcji co Citroen (to jest tłumaczenie narratora - mniej więcej, bo z głowy). Test przeprowadzoy przy prędkości 90km/h ok.gif

Napisano

> Skomentujcie sami...

Przewrocilo sie niech lezy.

Idiotyczna moda na wysokie auta nie pozostaje bez wplywu.

Napisano

> Dokładnie albo... jesli sobie nie radzi to ESP dawać w seryjnym wyposażeniu.

niestety duzo nie trzeba zebey ESP przestalo dzialac z powodu chociazby awarii jednego czujnika ABS

Napisano

> Skomentujcie sami...

pomijając różnice międzymarkowe, wyposażeniowe, to auto to porażka. Typowe miejskie toczydło (do prędkości 80 km/h). Trudne w prowadzeniu, przy mokrej, śliskiej nawierzchni niebezpieczne - silna podsterowność gwałtownie przechodzi w mocną nadsterowność przy puszczeniu prawego pedału. Do "latania bokami" nie trzeba używać ręcznego.

Rzeczy typu duże spalanie (jak na 1.4 hdi)przy osiągach porównywalnych z CC700, remont zawieszenia po 4 kkm i awaryjne mrugające jak głupie przy każdym mocniejszym hamowaniu pominę alien.gif

Napisano

> pomijając różnice międzymarkowe, wyposażeniowe, to auto to porażka.

nie wiem jak w innych markach, ale widziałem Cubo na drzwiach otwartych i odpadały z niego różne elementy wyposażenia wnętrza zlosnik.gif

Napisano

> Może to taka forma rozdawania gratisów?

widownia z zapałem starała się zamocować część, która spadła na podłogę na swoje miejsce, ale się nie udawało zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Skomentujcie sami...

To nie postęp technologiczny a efekt marketingu - pokłosie oceniania punktowego samochodów w różnych opiniotwórczych gazetkach. W czasach gdy ilość cm nad głową pasażera z tyłu, bardziej decyduje o wyniku auta niż stabilność na zakrętach sprawiło, że takie kwiatki będą pojawiać się coraz częściej.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Skomentujcie sami...

fiat mial esp, citroen nie... to nie jest błąd - takie są realia - te miejskie wąskie i superwysokie pudełka bez ESP wlasnie tak koncza...

jak zwykle - "niemiecka prasa" "obiektywnie i naukowo" francuzów pogrążyła, a potem takie filmiki krążą po forach i ludzie psy wieszają na cytrynie...

Napisano

> krążą po forach i ludzie psy wieszają na cytrynie...

albo wieszają, bo kilka kkm już tym wynalazkiem zrobili i na własnych 4 literach kilku rzeczy doświadczyli?

Napisano

> albo wieszają, bo kilka kkm już tym wynalazkiem zrobili i na własnych 4 literach kilku rzeczy

> doświadczyli?

kazdy ma cos do powiedzenia negatywnego o aucie ktorym jezdzil... ale nie o tym jest watek...

poprostu spojrz sobie obiektywnie (statystycznie) - jakie auta osiagaja najlepsze wyniki i wygrywaja porownania i co sie naglasnia w prasie niemieckiej, angielskiej i francuskiej... nawet "obiektywne" pomiary mocy na hamowni, przyspieszenia i drogi hamowania potrafią się różnić o kilka, kilkadziesiat procent...

to co jest na tym filmiku to nie jest zadna tragedia... jesli nemo by nie spelnial norm europejskich nie bylby w sprzedazy... auto spelnia normy, ale filmik jest bo sie fajnie przewraca... kazde auto mozna przewrocic w taki sposob...

BTW. nie jestem fanem ani wlascicielem cytryny smile.gif

Napisano

tragedia... jesli nemo by nie spelnial norm

> europejskich nie bylby w sprzedazy... auto spelnia normy, ale filmik jest bo sie fajnie

> przewraca...

jeździłeś tym autem?

Napisano

> tragedia... jesli nemo by nie spelnial norm

> jeździłeś tym autem?

a co to ma do rzeczy?

jezdzilem 2CV ktory na pewno prowadzi sie gorzej smile.gif

Napisano

> fiat mial esp, citroen nie... to nie jest błąd - takie są realia - te miejskie wąskie i

> superwysokie pudełka bez ESP wlasnie tak koncza...

> jak zwykle - "niemiecka prasa" "obiektywnie i naukowo" francuzów pogrążyła, a potem takie filmiki

> krążą po forach i ludzie psy wieszają na cytrynie...

Tradycyjnie pogrążyła francuzów kosztem marketingowego wsparcia dla wyrobu zacnego,niemieckiego koncernu jakim jest FIAT. zlosnik.gif

Napisano

> Tradycyjnie pogrążyła francuzów kosztem marketingowego wsparcia dla wyroby zacnego,niemieckiego

> koncernu jakim jest FIAT.

nie o tym mowie... troche szerszy obraz staralem sie wziac pod uwage...

Napisano

> a co to ma do rzeczy?

> jezdzilem 2CV ktory na pewno prowadzi sie gorzej

ano to, że 2cv nie był "van od the year", i to, że nemo w rzeczywistości prowadzi się dokładnie tak, jak na tym filmiku. Gdyby nemo było z trzyliterowymi wszystkimi systemami a fiat golas i by się wykopyrtnął coś by to zmieniło? Koncepcja tego auta jest prosta - dostawczak do miasta. Jeżdżenie tym w trasę, a tym bardziej robienie z niego rodzinnej osobówki to nieporozumienie. Kilka razy już jechałem nim na 3 kołach, kilka razy zaliczyłem konkretnego "boka" w sytuacjach, gdzie każde inne auto mogło bezpiecznie pojechać szybciej. Zimą jest wredne i nieobliczalne, jeżdżenie nim nie jest przyjemne i bezstresowe. Zwłaszcza jak jeździsz po krętych drogach.

Napisano

> ano to, że 2cv nie był "van od the year", i to, że nemo w rzeczywistości prowadzi się dokładnie

> tak, jak na tym filmiku. Gdyby nemo było z trzyliterowymi wszystkimi systemami a fiat golas i

> by się wykopyrtnął coś by to zmieniło? Koncepcja tego auta jest prosta - dostawczak do miasta.

> Jeżdżenie tym w trasę, a tym bardziej robienie z niego rodzinnej osobówki to nieporozumienie.

> Kilka razy już jechałem nim na 3 kołach, kilka razy zaliczyłem konkretnego "boka" w

> sytuacjach, gdzie każde inne auto mogło bezpiecznie pojechać szybciej. Zimą jest wredne i

> nieobliczalne, jeżdżenie nim nie jest przyjemne i bezstresowe. Zwłaszcza jak jeździsz po

> krętych drogach.

no i? napisalem ze taki jest los aut o "takiej" budowie... wysokie i wąskie... i to ze fiat ma ESP a cytryna nie widac na tescie... kupujac go liczyles ze zmierzysz sie z np Focusem? Subaru? alfą na zakręcie? to tak jakbys kupil Clio Sport Cup i narzekal ze za twarde...

VAN nie ma za zadanie przejechac nurburgring ponizej 10 minut... to nie ma byc auto ktore zaskakuje wlasciwosciami jezdnymi - co wiecej - cytryny to najbardziej plywajace samochody...

komfort - za cene wlasciwosci jezdnych... nigdy sie z tym nie kryli...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.