Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

instalacja gazowa

Featured Replies

Napisano

> zapraszam lektury na forum, z podpisu, tam jest duuzo napisane o regulacji brc

> jeszcze cie pokieruje jakby co:

> http://lpg-forum.pl/viewforum.php?f=19

> wszystko sie tam dowiesz inni tesz

znam dobrze to forum i jestem tam zarejestrowany.

najciekawsze jest to że o braku regulacji w BRC pisza przeważnie użytkownicy instalek z kompem stag'a.... rotfl.gif

Napisano

> znam dobrze to forum i jestem tam zarejestrowany.

> najciekawsze jest to że o braku regulacji w BRC pisza przeważnie użytkownicy instalek z kompem

> stag'a....

Widzisz, jest tak dlatego, że pełna regulacja daje większe możliwości i przy założeniu "dobry instalator+dobre graty" można zrobić instalkę idealną do danego silnika. Z BRC P&D jest dobrze, ale dla kierowcy, który nie interesuje się AFRem oraz innymi parametrami pracy. Z kitem BRC dla porównania jest jak z robieniem zdjęć aparatem w trybie AUTO, niby wszystkie wychodzą dobrze, ale ma się to nijak do ustawień manualnych, gdy fotograf wie jak ustawić.

Napisano

> Tygidniowo wlewasz 4.5l? To masz cos nie tak chyba ze jezdzisz >na krotkich odcinkach

dokladnie tak jest, co prawda latem mniej sie to odczuwa ale swoj wplyw ma tez czas zalaczania od momentu startu silnika (bodajze 2min) co w polaczeniu z krotkimi czestymi trasami powoduje duze zuzycie beny co w IIgen nie jest problemem

Napisano

> Widzisz, jest tak dlatego, że pełna regulacja daje większe możliwości i przy założeniu "dobry

> instalator+dobre graty" można zrobić instalkę idealną do danego silnika. Z BRC P&D jest

> dobrze, ale dla kierowcy, który nie interesuje się AFRem oraz innymi parametrami pracy. Z

> kitem BRC dla porównania jest jak z robieniem zdjęć aparatem w trybie AUTO, niby wszystkie

> wychodzą dobrze, ale ma się to nijak do ustawień manualnych, gdy fotograf wie jak ustawić.

pewnie nie wiesz, ale w najnowszej wersji programu P&D można regulowac prawie wszystko to co w stag'u, to są słowa gazownika który w większości zakłada stagi.

Napisano

> pewnie nie wiesz, ale w najnowszej wersji programu P&D można regulowac prawie wszystko to co w

> stag'u, to są słowa gazownika który w większości zakłada stagi.

Ja tylko jedną rzecz jeśli chodzi o BRC Sequent24 pamiętam, która mnie zdecydowanie zniechęciła - w kicie brakuje czujnika ciśnienia w kolektorze i listwie. Jest dołączany zewnętrznie, na czas strojenia instalacji. Jak się już mapę zrobi, to w sumie potrzebny nie jest - do wybrania mnożnika z mapy wystarczy znajomość dwóch parametrów (czas wtrysku i obroty silnika). Ale wyczyścisz listwę, wymienisz filtr itd i jesteś uwalony.

Tak mi to przynajmniej świta...

Napisano

> Ja tylko jedną rzecz jeśli chodzi o BRC Sequent24 pamiętam, która mnie zdecydowanie zniechęciła - w

> kicie brakuje czujnika ciśnienia w kolektorze i listwie. Jest dołączany zewnętrznie, na czas

> strojenia instalacji. Jak się już mapę zrobi, to w sumie potrzebny nie jest - do wybrania

> mnożnika z mapy wystarczy znajomość dwóch parametrów (czas wtrysku i obroty silnika). Ale

> wyczyścisz listwę, wymienisz filtr itd i jesteś uwalony.

> Tak mi to przynajmniej świta...

hmm...czujnik w listwie jest na 100%.........podciśnienie z kolektora tez jest wyprowadzone do reduktora, ale fakt na czas kalibracji podłancza się zewnętrzny TPS.

Napisano

> hmm...czujnik w listwie jest na 100%.........podciśnienie z kolektora tez jest wyprowadzone do

> reduktora, ale fakt na czas kalibracji podłancza się zewnętrzny TPS.

W stagu jest map sensor, jako osobna część kitu. Tak więc podłączasz interfejs na USB kupiony za 35 zł wraz z legalnym programem i odczytujesz większość parametrów, które można odczytać np. za pomocą Euroscana. Przykłady: czasy wtrysku na poszczególnych cyl., podciśnienie kolektora, ciśnienie gazu, ładowanie aku, rpm, praca sondy wraz z oscyloskopem, temperatura silnika, temperatura gazu na listwie, porównanie czasów wtrysku przy pracy na noPb i lpg, ustawianie wskaźnika poziomu gazu i rezerwy wedle upodobań kierowcy.

Napisano

> Ja tylko jedną rzecz jeśli chodzi o BRC Sequent24 pamiętam, która mnie zdecydowanie zniechęciła - w

> kicie brakuje czujnika ciśnienia w kolektorze i listwie. Jest dołączany zewnętrznie, na czas

> strojenia instalacji. Jak się już mapę zrobi, to w sumie potrzebny nie jest - do wybrania

Chyba cię Bóg opuścił albo instalki pomyliły

Jest czujnik i do kolektora dolotowego i do listwy wtrysków !!

Napisano

> temperatura gazu na listwie, porównanie czasów wtrysku przy pracy na noPb i lpg, ustawianie

> wskaźnika poziomu gazu i rezerwy wedle upodobań kierowcy.

I grzebiesz - grzebiesz - grzebiesz a instalka sie pitoli, pitoli i pitoli

Że takie podniecające jest że 1 dioda Ci gaśnie przy 10% zbiornika a 2 przy 70 ??

Nie wiem jak to jest w interfejsach z Allegro ale w tym co moja gazownia ma wszystkie te wymienione parametry sa zczytywane i opisane regulacje też są

Dajcie już spokój z tą dyskusją o wyższości ŚBN nad Wielkanocą

ŚBN są lepsze bo w grę wchodza prezenty a w Wielkanoc tylko JAJA !!

Napisano

> W stagu jest map sensor, jako osobna część kitu. Tak więc podłączasz interfejs na USB kupiony za 35

> zł wraz z legalnym programem i odczytujesz większość parametrów, które można odczytać np. za

> pomocą Euroscana. Przykłady: czasy wtrysku na poszczególnych cyl., podciśnienie kolektora,

> ciśnienie gazu, ładowanie aku, rpm, praca sondy wraz z oscyloskopem, temperatura silnika,

> temperatura gazu na listwie, porównanie czasów wtrysku przy pracy na noPb i lpg, ustawianie

> wskaźnika poziomu gazu i rezerwy wedle upodobań kierowcy.

wszystko to tez masz w BRC i sporo więcej, mimo że interfejs kosztuje 70zł.

btw. czy np. fiat lub jakikolwiek inny producent samochodów, udostępnia oprogramowanie do strojenia silnika ?? Nie, ponieważ jak coś działa dobrze to nie ma potrzeby grzebania.

Napisano

> a co ty chcesz regulować w sekwencie?

No jak to co? Mapę gazu się ustawia się w aucie regulując ją na drodze, z automatu nic się tam nie dzieje. A to że 90% druciarzy monterów wypuszcza auto do klienta po autokalibracji to już inna brocha. Ja też sam sobie musiałem wyregulować ale za to jeżdżę i nie narzekam na jakiekolwiek problemy.

Napisano

> ŚBN są lepsze bo w grę wchodza prezenty a w Wielkanoc tylko JAJA !!

To na Zająca nic nie dostajesz? smile.gif

Napisano

> To na Zająca nic nie dostajesz?

Ano nie zdarzyło się frown.gif Ale kto wie - może w przyszłym roku smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.