Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W tych Fiatach takie kiepskie te alternatory...

Featured Replies

Napisano

> czasem jak czytam takie wypowiedzi to nie wiem czy śmiać się czy płakać

> Ile kosztuje ten alternator? 300zł?

Np. do mojej "wersji" pan w ASO powiedział coś kole 900zł sciana.gif Bo panie... wersja luksus, klime Pan ma rotfl.gif

Napisano

> W roli głównej m.in. Fiaty, które w większości mają alternator nisko, po prawej strony, obok koło prawego.

> Stanąłem sobie niedaleko wielkiej kałuży i obserwowałem jak ludzie "nacierają" na wodę, którą można

> było bez problemu ominąć drugim (wolnym) pasem. Można było także ZWOLNIĆ.

> Ni ch*ja, każdy przejeżdza pełnym ogniem.

> To ja się nie dziwię, że gorący alternator jak dostanie 20litrami zimnej wody to pęka.

> Ktoś powie, że wina Fiata, bo mógł wyżej altek umieścic.

Trochę aut sprowadziłem i akurat miałem 2 przypadki w których rozsadzona była obudowa alternatora (Punto I 98r 1.2 oraz Brava 1.6 16V 97r).

A znając temat tych pękajacych alternatorów akurat dziś tak zobaczyłem pod maskę auta które ma teraz na placu - Audi A6 C4 z silnikiem 2,6 i tam alternator jest dopiero nisko w porównaniu do Fiatów - praktycznie pod silnikiem na wysokości miski olejowej.

Ciekawe jak w tych autach wyglada sprawa z alterantorami?

Napisano

Quote:

wydasz 300-400 zł

chyba produkcji chińskiej zlosnik.gif

dzwoniłem ostatnio do takiego co na allegro nowymi handluje zacytuje Wam biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

- a od jakiego producenta bierzecie altki?

-a z Holandii.

to ja sie drapie i mysle kto tam je tłucze philips czy co biglaugh.gif ale dalej drązę

- a coś więcej?

-no z kontenera-

-?????

-no kontener z Chin przyplywa ale sa to lepszej jakości niz inni co tez chinszczyną handlują, bo ja zwrotów nie miałem hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

mi jeszcze alternator nie pękł, padło jedynie łożysko i regulator napięcia ale kupiłem używany altek na allegro za 1 zł z licytacji grinser006.gif

Projektanci fiata po prostu chyba nie przewidzieli że w Polsce są takie dziury i wyboje oraz jak popada to nie ma woda gdzie spłynąć tylko robią się mega kałuże. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Trochę aut sprowadziłem i akurat miałem 2 przypadki w których rozsadzona była obudowa alternatora

> (Punto I 98r 1.2 oraz Brava 1.6 16V 97r).

Miałem troche tych fiatów i niestety w przypadku Brava 1,6 16V alternator 2 x skopcony na dystansie 300.000 km wink.gif - brak osłony pod silnikiem

W pozostałych ( UNO, Stilo, Croma ) osłony silnika nie pozwoliły na gnicie alternatora wink.gif

Napisano

W mojej renówce tak samo, altek bardzo nisko, ale nie ma z nimi problemów.

Napisano

> Quote:

> wydasz 300-400 zł

> chyba produkcji chińskiej

jak ci pęknie obudowa altka to nie wymieniasz całego tylko dajesz nowa obudowę. Dlatego cena niska. Wiem co mówię jeżdże już na trzecim (230 kkm).

Napisano

> to znaczy, że nieprecyzyjnie się wyraziłeś

Być może ale dajmy spokój szczegółom. Napisałem że problem peknięcia altka można załatwić za 300 -400 zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.