Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GP Monaco

Featured Replies

Napisano

> Zdaje się, że Alonso i Ferrari inaczej interpretują regulamin F1. Był trochę zamęt czy MSC mógł

> wyprzedzić, czy nie. Ciekawe co zdecydują Tym bardziej, że Damon Hill siedzi w komisji

Czyli co? Bedzie to dopiero rozpatrywane? rotfl.gif

Alonso wykonal kawal dobrej roboty

a koncowka dla mnie glupia..

Chyba, ze regulamin jednoznacznie rozwiewa watpliwosci.

Napisano

> Czyli co? Bedzie to dopiero rozpatrywane?

> Alonso wykonal kawal dobrej roboty

> a koncowka dla mnie glupia..

> Chyba, ze regulamin jednoznacznie rozwiewa watpliwosci.

regulamin nie rozwiewan nigdy wątpliwości, jest tak napisany, że można go różnie interpretować hehe.gif będzie ciekawie. Według Mclarena MSC jest 7my a ALO 6, według Merca jest inaczej. Oficjalnie narazie jest tak jak skończyli, zobaczymy co będzie niewiem.gif.

Wszystko z tego powodu, że zmieniono ten właśnie punkt. Wcześniej można było wyprzedzać w kolejnej rundzie po zjeździe SC. Teraz jest tak, że są linie SC, za którymi, oczywiście według Merca, można zacząć wyprzedzać hmm.gif.

Poza tym mieli info na torze, że "track clear", więc teoretycznie mogli hmm.gif linia SC była bezpośrednio przed tym zakrętem, więc w nim i za mógł wyprzedzić. Teoretycznie niewiem.gif

teraz eksperci powołują się na paragraf 40, pkt 3 regulaminu, który, według nich, określa to inaczej. spineyes.gif

Ogólnie jest jeden wielki zamęt, ale to mi się podoba, będą zaś emocje grinser006.gif

Napisano

> nie ma znaczenia co rosberg powiedział. Nie nastawiali kątów kół, bosz, stig, co Ty piszesz Nie

> wiesz, to nie pisz

> Chętnie wrócę do Twojej wypowiedzi nt. SC i prawa, które wg Ciebie ustala, że za SC mają się

> ustawić wszyscy zgodnie zmiejscem w wyścigu, i dopiero po tym, jak się tak ustawią, SC ma

> wjechać

> Ciekawe jak się ta Twoja TEORIA ma do tych faz SC w Monaco

tia... i przy 2 SC pietrow jechał za kubicą biglaugh.gif

Napisano

> regulamin nie rozwiewan nigdy wątpliwości, jest tak napisany, że można go różnie interpretować

> będzie ciekawie. Według Mclarena MSC jest 7my a ALO 6, według Merca jest inaczej. Oficjalnie

> narazie jest tak jak skończyli, zobaczymy co będzie .

> Wszystko z tego powodu, że zmieniono ten właśnie punkt. Wcześniej można było wyprzedzać w kolejnej

> rundzie po zjeździe SC. Teraz jest tak, że są linie SC, za którymi, oczywiście według Merca,

> można zacząć wyprzedzać .

> Poza tym mieli info na torze, że "track clear", więc teoretycznie mogli linia SC była

> bezpośrednio przed tym zakrętem, więc w nim i za mógł wyprzedzić. Teoretycznie

> teraz eksperci powołują się na paragraf 40, pkt 3 regulaminu, który, według nich, określa to

> inaczej.

> Ogólnie jest jeden wielki zamęt, ale to mi się podoba, będą zaś emocje

a wg sędziów msc jest 12 bo dostał karę biglaugh.gif

http://www.formula1.com/news/headlines/2010/5/10799.html

Napisano

40.9 - Samochód bezpieczeństwa powinien pozostawać na torze do momentu, kiedy za nim pojawi się lider wyścigu. Lider powinien jechać o odległości około jednej długości samochodu za SC.

Było tak zawsze? Jak jeździ SC dłużej to wydają nakaz oddublowania się i wtedy co jest? Zgadnij...

Znajdź mi teraz zmiany jakie wprowadził Merc z porównaniem do starej wersji. Wysil się ok.gif

Ps. Oglądaj wyścigi i tym się podniecaj, albo zrób to samo co Mark hehe.gif

283773215-bez%A0tytu%B3u.JPG

Napisano

> a wg sędziów msc jest 12 bo dostał karę

> http://www.formula1.com/news/headlines/2010/5/10799.html

i bardzo dobrze. Jeśli się prawidłowo domyślam intencji przepisów, to chodziło o to by samochody nie wjeżdżały na metę za SC, ze względu na widowiskowość. Dlatego SC zjeżdżał przed metą i dlatego jest przepis by nie wyprzedzać na tych ostatnich metrach. Bardzo precyzyjny.

punkt 40.13 regulaminu sportowego mówi, że "jeżeli wyścig kończy się, gdy na torze jest samochód bezpieczeństwa, ten zjedzie do pit lane pod koniec ostatniego okrążenia, a bolidy dojadą do mety bez wyprzedzania. "

Napisano

Jest przepis i nie ma co dyskutować - pytanie tylko czy Alonso o tym wiedział czy się po prostu zgapił.

Swoją drogą - Ferrari dzisiaj zrobiło majstersztyk z oponami Alonso. Do tego SC, który zbijał stawkę i przez to nie tracił dystansu.

Małe podsumowanko z ciekawszych:

Rubens hehe.gif - wywalenie kiery wartej kilkadziesiąt tysięcy euro wprost pod HRT. Rewelka rotfl.gif

Lewis - What the hell? Are we here to race or what... It¨s only half the distance and you want me to consolidate, what a nonsense! hehe.gif No koleś wymiata.

Webber - wymiatał. Dziwi mnie z jaką łatwością odjeżdżał baby schumacherowi. Nowy pretendent? Raczej.

Napisano

> Webber - wymiatał. Dziwi mnie z jaką łatwością odjeżdżał baby schumacherowi. Nowy pretendent?

Eee według mnie Vettel pilnował tyłów Webbera. Po prostu współpraca w team-ie.

Wyprzedzać specjalnie nie było gdzie, a wszelkie próby ścigania wewnątrz teamu mogły by skończyć się tak jak ostatni wypadek.

Napisano

> Rubens - wywalenie kiery wartej kilkadziesiąt tysięcy euro wprost pod HRT. Rewelka

za to powinien karę dostać, bo nie było to ani mądre, ani bezpieczne no.gif

Napisano

> za to powinien karę dostać, bo nie było to ani mądre, ani bezpieczne

i z tego co mówią, to dostanie, jest nakaz, aby w bolidzie zostawiać kiere, to po pierwsze.

Po drugie, wyrzucianie na tor części auta jest niebezpieczne i to będzie napewno sprawdzane no.gif

Napisano

> Eee według mnie Vettel pilnował tyłów Webbera. Po prostu współpraca w team-ie.

nono.gif nie ma czegoś takiego ok.gif

> Wyprzedzać specjalnie nie było gdzie, a wszelkie próby ścigania wewnątrz teamu mogły by skończyć

> się tak jak ostatni wypadek.

było, było można, ale co z tego, jak Webber odjeżdżał Vettelowi w tempie ekspresowym icon_eek.gif

Vettel ma teraz problem, może jakiś z autem, coś zmienili, i teraz lepiej webberowi się nim jeździ, ale różnica jest spora hmm.gif

Napisano

> 40.9 - Samochód bezpieczeństwa powinien pozostawać na torze do momentu, kiedy za nim pojawi się

> lider wyścigu. Lider powinien jechać o odległości około jednej długości samochodu za SC.

> Było tak zawsze? Jak jeździ SC dłużej to wydają nakaz oddublowania się i wtedy co jest? Zgadnij...

nie muszę, nie jechał dłużej - nie poprawiaj swojej wypowiedzi.., pisałeś o tym, że zawsze się muszą ustawić w odpowiedniej kolejności. Nie rozwijaj proszę Twoich wcześniejszych wypowiedzi grinser006.gif

> Ps. Oglądaj wyścigi i tym się podniecaj, albo zrób to samo co Mark

i vice versa ok.gif

Napisano

> nie muszę, nie jechał dłużej - nie poprawiaj swojej wypowiedzi.., pisałeś o tym, że zawsze się

> muszą ustawić w odpowiedniej kolejności. Nie rozwijaj proszę Twoich wcześniejszych wypowiedzi

Gdzie to napisałem? Pytam się, gdzie? Widocznie masz jakieś problemy z pamięcią skoro nie wiesz w czym się upierałeś. Taka widzisz jest z Tobą dyskusja - ekspercie...

Żeby nie było nie na temat, ładne zdjęcie z Monaco lizak.gif

283777151-bez%A0tytu%B3u.JPG

Napisano

> Eee według mnie Vettel pilnował tyłów Webbera. Po prostu współpraca w team-ie.

> Wyprzedzać specjalnie nie było gdzie, a wszelkie próby ścigania wewnątrz teamu mogły by skończyć

> się tak jak ostatni wypadek.

Nie sądzę. To jest walka o mistrzostwo - Vettel gdyby mógł to jechał by znacznie bliżej Marka choćby po to, żeby znaleźć się w odpowiednim momencie gdyby ten pierwszy przestrzelił hamowanie. Z takim dystansem jaki był, Webber miał bezpieczny zapas.

Napisano

> Gdzie to napisałem? Pytam się, gdzie? Widocznie masz jakieś problemy z pamięcią skoro nie wiesz w

> czym się upierałeś. Taka widzisz jest z Tobą dyskusja - ekspercie...

proszę, przestań już bredzić, bo nie chce mi się już pisać.

Sprawdź wypowiedź kolegi Slideman na 13 stronie, pierwsza. Na to ja odpowiedziałem, tak jak również i Ty.

Słabo z Tobą, jeśli muszę Ci tłumaczyć, na co odpowiadasz - ekspercie w czytaniu ok.gifgrinser006.gif

dla mnie EOT ok.gif

EDIT: gratuluje powtarzania wypowiedzi innych tylko po to, żeby coś napisać (twój ostatni post) ok.gif

Napisano

Próbujesz mi wcisnąć coś co niby pisałem screwy.gif Po raz kolejny dostajesz na tacy i co? Widzisz swoje. Pogubiłeś się i teraz sam już nie wiesz czego chcesz. Nie odpisuj - bo nie zobaczę hehe.gif Z resztą rób tam sobie co chcesz.

Napisano

> se można samemu sprawdzić ile punktów zdobyło się

Można, można.... wink.gif ale ranking... 275123014-zielony.gif

Napisano

> kiedy wyniki typowanka będą?? może ktoś wie ;

Dziś smile.gif

Niestety technika mnie zawiodła i nie mogłem podliczyć. Biorę się za to. Przepraszam wszystkich za opóźnienie.

Napisano

> Dziś

> Niestety technika mnie zawiodła i nie mogłem podliczyć. Biorę się za to. Przepraszam wszystkich za

> opóźnienie.

Nie spiesz się, ważne aby było dobrze policzone waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

> Dziś

> Niestety technika mnie zawiodła i nie mogłem podliczyć. Biorę się za to. Przepraszam wszystkich za

> opóźnienie.

ban się należy jak nic grinser006.gif

Napisano

> Dziś

> opóźnienie.

pełny szacun cool.gif

Napisano

> ban się należy jak nic

smile.gif

Tak tak - tez o tym mysle i chyba wyslę komputer na wyspy bananowe wink.gif

Przy okazji uprzedzam - wyniki za GP Kanady (13.06.2010) będą opóźnione o 2 tygodnie, bo 13.06 od rana będę się urlopował zamiejscowo biglaugh.gif

Napisano

> Tak tak - tez o tym mysle i chyba wyslę komputer na wyspy bananowe

mam lepszy pomysł, trza zrobić ściepę ogólnokącikową na nowego kompa ok.gifgrinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.