Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

straż wiejska - fotoradar i popis pazerności

Featured Replies

Napisano

Przyszło do mnie zdjątko od tyłu niby 65/50 metr od tablicy z końcem tereny zabudowanego...

Już chciałem im odpisać, ale przyjrzałem się uważnie, że jest godzina 5:50. Czy ja dobrze pamiętam, że między 23 a 6 rano w terenie zabudowanym dozwolone jest 60 km/h ? Zatem to chyba próba wyłudzenia? Dodatkowo art 78 ust, 4 PRD nie jest podstawą do nakładania kary za niewskazanie kierującego, czy dobrze pamiętam?

Napisano

> Przyszło do mnie zdjątko od tyłu niby 65/50 metr od tablicy z końcem tereny zabudowanego...

> Już chciałem im odpisać, ale przyjrzałem się uważnie, że jest godzina 5:50. Czy ja dobrze pamiętam,

> że między 23 a 6 rano w terenie zabudowanym dozwolone jest 60 km/h ? Zatem to chyba próba

> wyłudzenia? Dodatkowo art 78 ust, 4 PRD nie jest podstawą do nakładania kary za niewskazanie

> kierującego, czy dobrze pamiętam?

może było wstawione ograniczenie 50?

Napisano
  • Autor

> może było wstawione ograniczenie 50?

Być może, ale to raczej wątpliwe. Jak to można sprawdzić?

Napisano

> Czy ja dobrze pamiętam,

> że między 23 a 6 rano w terenie zabudowanym dozwolone jest 60 km/h ?

Mi się wydaje, że 60km/h jest od 23:00 do 5:00

Napisano

Moj kolega kiedys zaplacil ciezarowka mandat w Kalifornii o 4:50 rano, bo od 5 rano byl tam zakaz jazdy ciezarowek. Policjant powiedzial mu ze w 10 minut nie dotrze poza strefe zakazu bez lamania przepisow drogowych wiec mu profilaktycznie wystawi mandat zeby juz sie nie spieszyl...

Napisano

> Być może, ale to raczej wątpliwe. Jak to można sprawdzić?

cieżko będzie sprawdzić poprzez np. street view

Napisano
  • Autor

> Moj kolega kiedys zaplacil ciezarowka mandat w Kalifornii o 4:50 rano, bo od 5 rano byl tam zakaz

> jazdy ciezarowek. Policjant powiedzial mu ze w 10 minut nie dotrze poza strefe zakazu bez

> lamania przepisow drogowych wiec mu profilaktycznie wystawi mandat zeby juz sie nie

> spieszyl...

Fajnych tam macie policjantów.

Napisano

> Moj kolega kiedys zaplacil ciezarowka mandat w Kalifornii o 4:50 rano, bo od 5 rano byl tam zakaz

> jazdy ciezarowek. Policjant powiedzial mu ze w 10 minut nie dotrze poza strefe zakazu bez

> lamania przepisow drogowych wiec mu profilaktycznie wystawi mandat zeby juz sie nie

> spieszyl...

Piękny kraj ta Hameryka... Niedługo będą aresztować wszystkich jak w Minority Report...

Napisano

> O godzinę za późno wstał.

Czasu nie przestawił zlosnik.gif

Napisano

> Przyszło do mnie zdjątko od tyłu niby 65/50 metr od tablicy z końcem tereny zabudowanego...

> Już chciałem im odpisać, ale przyjrzałem się uważnie, że jest godzina 5:50. Czy ja dobrze pamiętam,

> że między 23 a 6 rano w terenie zabudowanym dozwolone jest 60 km/h ? Zatem to chyba próba

> wyłudzenia? Dodatkowo art 78 ust, 4 PRD nie jest podstawą do nakładania kary za niewskazanie

> kierującego, czy dobrze pamiętam?

nie daj się ukarać a przed sądem wygrasz był ostatnio w gazecie prawnej opisamy cały proceder nieczytelnego zdjęcia i braku kierowcy !

Ps. w pracy zostawiłem sobie ten art. jednak będe w niej dopiero w czerwcu moge ci przesłać namiary na nr wydania lub skan o ile będzie coś z niego widać wink.gif

Napisano

> nie daj się ukarać a przed sądem wygrasz był ostatnio w gazecie prawnej opisamy cały proceder

> nieczytelnego zdjęcia i braku kierowcy !

> Ps. w pracy zostawiłem sobie ten art. jednak będe w niej dopiero w czerwcu moge ci przesłać namiary

> na nr wydania lub skan o ile będzie coś z niego widać

a nie będzie musiał kolega wtedy wytypować osoby która jego autem jechała???

Napisano

> spieszyl...

Dla mnie za to w tym dziwnym kraju wlepili manadat za parkowanie po zmroku, mimo, iz bylo jeszcze widno icon_rolleyes.giftongue.gif, ale jak sprawdzilem w necie, to dla tego miasta zachod byl 2 minuty przed data wystawienia mandatu.

Napisano

> spieszyl...

jak w stanie wojennym, gdzie spałował milicjant 10 minut przed godziną policyjną obywatela, bo stwierdził, że wie gdzie mieszka, i w ciągu 10 minut nie dobiegnie do domu...

Napisano

> Dla mnie za to w tym dziwnym kraju wlepili manadat za parkowanie po zmroku, mimo, iz bylo jeszcze

> widno , ale jak sprawdzilem w necie, to dla tego miasta zachod byl 2 minuty przed data

> wystawienia mandatu.

to trzeba było iść do sądu ,a nie płacić 270751858-jezyk.gif

masz taką opcję i skoro nie było zmroku wygrałbyś sprawę o mandat ale stracił dniówkę w pracy hehe.gif

HanYs

Napisano

> Piękny kraj ta Hameryka... Niedługo będą aresztować wszystkich jak w Minority Report...

przygłupich gliniarzy znajdziesz wszędzie na świecie old.gif

ale mandaty z foto wystawiają na właściciela auta i odpadają komedie z zanikami pamięci jak w Polsce 893goodvibes.gif

HanYs

Napisano

> a nie będzie musiał kolega wtedy wytypować osoby która jego autem jechała???

był opisany konkretny przykład chłopak odwołal się bo chciano go ukarać za niewskazanie kierowcy i się wywinoł.

Długo czekać na mój powrot do pracy może ma ktoś dostę po wydania elektronicznego gazety prawnej??

Napisano

to było to wydanie "Nieczytelne zdjęcie z fotoradaru nie jest podstawą do ukarania" nr 89 (2720) z 2010-05-10 gazeta prawna

Napisano
  • Autor

> to było to wydanie "Nieczytelne zdjęcie z fotoradaru nie jest podstawą do ukarania" nr 89 (2720) z

> 2010-05-10 gazeta prawna

dzięki. Znalazłem linka

jakiś tekst

Napisano

mozna tez sie klucic o blad pomiarowy 270751858-jezyk.gif o wszystkie przekroczenia do 7 km/h maga ci skoczyc 270751858-jezyk.gif

Napisano

dziś u mnie na osiedlu ustawili się przed siódmą rano, jak jechałem o jedenastej stali nadal

na akcje przeciwpowodziową zarabiali?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.