Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym wycinać kratki w zderzaku ?

Featured Replies

Napisano

Jako że chcę jeszcze przed sprzedażą sobie coś zrobić stąd to pytanie. Jak wycinać kratki w zderzaku i czym ? Czytałem kiedyś o nożyku do tapet ale przecież to jest gruby plastik , może jakieś wypalanie? Chodzi o klimatyzację, mam zderzak bez kratek z boku i chcę ich kilka wyciąć żeby lepiej w chłodnicę wiało wink.gif

Napisano
  • Autor

> ja u siebie nawiercałem po rogach a potem brzeszczotem

ok, a czym potem wyrównywałeś brzegi? smile.gif

Napisano

> ok, a czym potem wyrównywałeś brzegi?

pilnikiem delikatnie ok.gif

Napisano
  • Autor

ok to już wiem, a długo taka operacja może trwać ? nie chcę wycinać całego zderzaka tylko kilkanaście kratek zlosnik.gif

Napisano

> ok to już wiem, a długo taka operacja może trwać ? nie chcę wycinać całego zderzaka tylko

> kilkanaście kratek

zalezy od cierpliwosci biglaugh.gif ja nawiercalem w rogach wiertlem 8mm i potem wyzynarka cialem, nawet szybko to szlo wink.gif a potem pilnik i wyrownywanie smile.gif

Napisano

Ja nawiercałem i wycinałem brzeszczotem ale ja miałem zderzak nielakierowany a u Ciebie to nie wiem jak to będzie z lakierem.

Napisano

> zalezy od cierpliwosci ja nawiercalem w rogach wiertlem 8mm i potem wyzynarka cialem, nawet szybko

> to szlo a potem pilnik i wyrownywanie

tak samo robilem na lakierowanym zderzaku i bylo ok smile.gif caly zderzak od CCSa w niecala godzine wycialem zeby.GIF

Napisano

pytałem kiedyś Czuczu. wiertarka, kątówka i nożyk do tapet wink.gif samym nożykiem tego nie zrobisz... tzn zrobisz ale po xx godz i xx szt. ostrzy 270751858-jezyk.gif

Napisano

> pytałem kiedyś Czuczu. wiertarka, kątówka i nożyk do tapet samym nożykiem tego nie zrobisz... tzn

> zrobisz ale po xx godz i xx szt. ostrzy

dkladnie. kupilem b.ostre nozyki i da rade tylko nimi ale ksozt 80 zł za nozyk..

Napisano

palnik i nozyk na cieplo i nie trzeba wyrownywac

Napisano

Obecnie robię sobie nowe zderzaki. Elementy nie potrzebne odlutowałem lutownicą i teraz będę pilnikiem i papierem jechał.

Napisano

ja wycinałem kratki w czarnym zderzaku z SC, wycinałem nożem małym takim kuchennym 270751858-jezyk.gif zajęło mi 30 min

Napisano
  • Autor

dobrze wiedzieć że nóż też daje radę, dzięki ok.gif

Napisano

żadne wiertarki i brzeszczoty ludzie ani nożyki za 80zł... nożyk do tapet + palnik lub opalarka, podgrzewać i ciachać, wchodzi jak w masło smile.gif

Napisano

> żadne wiertarki i brzeszczoty ludzie ani nożyki za 80zł... nożyk do tapet + palnik lub opalarka,

> podgrzewać i ciachać, wchodzi jak w masło

w taki dzień jaki dziś to bez opalarki też idzie sprawnie

Napisano
  • Autor

niestety nie posiadam czegoś takiego jak opalarka, a lutownica gazowa dała by radę? tongue.gifgrinser006.gif

Napisano

> niestety nie posiadam czegoś takiego jak opalarka, a lutownica gazowa dała by radę?

da rade, ale nie mozesz na lakier grzac, musisz od wewnatrz

Napisano
  • Autor

> da rade, ale nie mozesz na lakier grzac, musisz od wewnatrz

nie mam zamiaru zdejmować zderzaka 893goodvibes.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

wyrzynarka i pilnik.godzina roboty a nie rzeźbic wiertarkami i Bóg wie czym jeszcze

Napisano

> da rade, ale nie mozesz na lakier grzac, musisz od wewnatrz

ale on nie ma grzać zderzaka tylko nożyk!!

Napisano

> wyrzynarka i pilnik.godzina roboty a nie rzeźbic wiertarkami i Bóg wie czym jeszcze

no to nożykiem to w 20 minut opierdzielisz smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.