Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jedynka...

Featured Replies

Napisano

wchodzi niekiedy do połowy i czuć wyraźny opór

trzeba ponownie wyluzować i dopiero wchodzi

co może być?

poduszka?

Napisano

> wchodzi niekiedy do połowy i czuć wyraźny opór

> trzeba ponownie wyluzować i dopiero wchodzi

> co może być?

> poduszka?

Poduszka, sprzęgło, wodziki, albo wybieraki w skrzyni niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Poduszka, sprzęgło, wodziki, albo wybieraki w skrzyni

ostatnio poduszka dostała ostro po du.. grinser006.gif

Napisano

W wielu Fiatach się z tym spotkałem...

W Uno miałem to samo plus czasem wsteczny.. Źle się wysprzęgla moim zdaniem.. Ostatnio zaczęło mi hałasować łożysko docisku w Punto i jedynka ze dwa razy też nie chciał wskoczyć jak powinna cfaniaczek.gif

Napisano

> W wielu Fiatach się z tym spotkałem...

> W Uno miałem to samo plus czasem wsteczny.. Źle się wysprzęgla moim zdaniem.. Ostatnio zaczęło mi

> hałasować łożysko docisku w Punto i jedynka ze dwa razy też nie chciał wskoczyć jak powinna

możesz mieć rację

na 1 i 2 biegu są zamontowane synchronizatory blokujące - czyli blokują możliwość wbicia biegu bez całkowitego wyrównania prędkości obrotowej.

pozdr

Napisano

> wchodzi niekiedy do połowy i czuć wyraźny opór

> trzeba ponownie wyluzować i dopiero wchodzi

> co może być?

> poduszka?

Ja tak mam na 1 i R od zawsze. I albo wciskam ponownie sprzęgło, albo jak się wkurzę to wbijam bieg "na chama" i jedzie. Nic mi się jeszcze nie wysypało przez kilkanaście tysięcy km zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ja tak mam na 1 i R od zawsze. I albo wciskam ponownie sprzęgło, albo jak się wkurzę to wbijam bieg

> "na chama" i jedzie. Nic mi się jeszcze nie wysypało przez kilkanaście tysięcy km

Ja zawsze drugi raz wysprzęglam, a czasem nawet i trzeci skromny.gif Nigdy nie wbijam na chama kara.gif I poza luzami na dźwigni nie ma żadnych problemów, ot czasem jedynkę nieco trudniej wbić gdy auto minimalnie się toczy, po zatrzymaniu nie ma problemów ok.gif

Napisano

> Ja zawsze drugi raz wysprzęglam, a czasem nawet i trzeci Nigdy nie wbijam na chama I poza luzami

> na dźwigni nie ma żadnych problemów, ot czasem jedynkę nieco trudniej wbić gdy auto minimalnie

> się toczy, po zatrzymaniu nie ma problemów

Nie trzeba nawet jeszcze raz wysprzęglać, wystarczy popuścić lekko sprzęgło jednocześnie próbując wbić bieg, jak tylko poczujemy że bieg wskakuje, ponownie szybko wciskamy do końca pedał sprzęgła. Działa super, sprawdzone. waytogo.gif

Napisano

mam to samo z jedynką i wstecznym... wysprzęglenie pomaga i zawsze tak robię

Napisano

> Ja zawsze drugi raz wysprzęglam, a czasem nawet i trzeci Nigdy nie wbijam na chama I poza luzami

> na dźwigni nie ma żadnych problemów, ot czasem jedynkę nieco trudniej wbić gdy auto minimalnie

> się toczy, po zatrzymaniu nie ma problemów

Nie no, ja też w większości przypadków zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif ale jak stoję na światłach jako pierwszy to się trochę denerwuję jak jest już zielone a ja nie mogę wbić biegu furious.gif a w porównaniu do Twojego to jak moje auto się toczy to nigdy nie mam problemów z wbiciem 1 zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif chyba, że za szybko się toczy zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif ale to już tylko moja wina zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tak mam na 1 i R od zawsze. I albo wciskam ponownie sprzęgło, albo jak się wkurzę to wbijam bieg

> "na chama" i jedzie. Nic mi się jeszcze nie wysypało przez kilkanaście tysięcy km

mi się to pojawiło teraz zlosnik.gif

trzeba olej zmienić na jakiś lepszy zlosnik.gif

Napisano

> mi się to pojawiło teraz

> trzeba olej zmienić na jakiś lepszy

Rozumiem, ale Ty masz "nieco" mniejszy przebieg zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Rozumiem, ale Ty masz "nieco" mniejszy przebieg

100kkm w te czy wewte rotfl.gif

Napisano

> 100kkm w te czy wewte

Co to jest rotfl.gif pikuś, Pan Pikuś zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> mi się to pojawiło teraz

> trzeba olej zmienić na jakiś lepszy

rotfl.gif akuraty coś to da 270751858-jezyk.gif

Napisano

> KLIK

Do zgrzytania może i coś to ma ale ani do tego jak chodzi lewarek (wodziki) ani wchodzenia biegów na bank nie 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Do zgrzytania może i coś to ma ale ani do tego jak chodzi lewarek (wodziki) ani wchodzenia biegów

> na bank nie

dlatego kupie zestaw naprawczy i poduszke zlosnik.gif

Napisano

A mi 2ka postępuje, kiedyś zgrzytała przy 30km/h a teraz już przy 20km/h potrafi buu.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.