Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zużycie gumek na pedałach

Featured Replies

Napisano

Takie filozoficzno-ideologiczne pytanie mi się nasunęło:

Czy przy przebiegu rzędu 95 tyś mogą tak wyglądać gumy na pedałach ?

Jak kształtuje się zużycie mieszka lewarka i kierownicy ?

fototsd.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

> Takie filozoficzno-ideologiczne pytanie mi się nasunęło:

> Czy przy przebiegu rzędu 95 tyś mogą tak wyglądać gumy na pedałach ?

> Jak kształtuje się zużycie mieszka lewarka i kierownicy ?

kącikowa praktyka wskazuje, że nie ma reguły ;-)

pewnie jest istotna zależność między szorstkością podeszwy buta (w przypadku pedałów), tudzież np. ilością biżuterii na dłoniach (w przypadku kierownicy)

no, może ewentualnie odczyn potu kierowcy też ma jakiś wpływ ;-)

kiedy kupowałem vectrę z absolutnie pewnym przebiegiem 99 000km patrząc na kierownicę dałbym jej więcej

jedno jest pewne: nie zawsze duże zużycie w/w wskazuje na duży przebieg

i odwrotnie :-DDD

Napisano

> pewnie jest istotna zależność między szorstkością podeszwy buta (w przypadku pedałów)

Niebagatelne znaczenie ma rodzaj materiału ściernego nanoszonego na powierzchnię pedału za pomocą podeszew. Piasek spod Grudziądza zawiera mniej kwarcu niż jego odpowiednik spod Katowic, więc i twardość ziaren mniejsza...

grinser006.gifzlosnik.gif

> jedno jest pewne: nie zawsze duże zużycie w/w wskazuje na duży przebieg i odwrotnie

Moje nakładki na pedały nie posiadają widocznych śladów zużycia.

Bo w tamtym roku zielik mi wynalazł nówki od Astry G grinser006.gifzlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> Niebagatelne znaczenie ma rodzaj materiału ściernego nanoszonego na powierzchnię pedału za pomocą

> podeszew. Piasek spod Grudziądza zawiera mniej kwarcu niż jego odpowiednik spod Katowic, więc

> i twardość ziaren mniejsza...

pobrałeś próbki? icon_eek.gif

> Moje nakładki na pedały nie posiadają widocznych śladów zużycia.

> Bo w tamtym roku zielik mi wynalazł nówki od Astry G

ja jak kupiłem astrę, to w ogóle nie miałem, bo ktoś nałożył "tjuningowe" alu nakładki

na szrocie za darmochę wytargałem gumki i uzupełniłem brak :-)

Napisano
  • Autor

Normalnie niezastąpieni jesteście ...

Czterokołowiec z okolic powodziowych - czechowicki, wiec kto to wie ile kwarcu w piasku przytargało.

Napisano

Pedały... Gumki... Eeee... nie znosze takich tematów ... mulher.gif

Napisano

> Jak kształtuje się zużycie mieszka lewarka i kierownicy ?

Kierownica jeśli nie obszywana dodatkowo wygląda na ok. 100 kkm, mieszek na ok. 20 kkm a pedały na min. 250 kkm. Możliwe, że ktoś wymienił mieszek i nawet całą kierownicę, ale to by było trochę dziwne bo i pedały by przy okazji wymienił niewiem.gif

Napisano

> Kierownica jeśli nie obszywana dodatkowo wygląda na ok. 100 kkm, mieszek na ok. 20 kkm a pedały na

> min. 250 kkm. Możliwe, że ktoś wymienił mieszek i nawet całą kierownicę, ale to by było trochę

> dziwne bo i pedały by przy okazji wymienił

o to, to, to,

mam takie samo zdanie,

a teraz OT:

widzę tam plak, całe morze plaka, jak ja kocham wyplakowane wnętrza, wszystko się ślizga, klei, przylega kurz, śmierdzi... bosz.... mlot.gif

brat

Napisano

> widzę tam plak, całe morze plaka, jak ja kocham wyplakowane wnętrza, wszystko się ślizga, klei, przylega kurz, śmierdzi... bosz....

dokładnie, ktoś wysmarował całe wnętrze jakimś środkiem i to już trochę podejrzanie wygląda. Podejrzane trochę jest też to że ma pokrętło nawiewu na ciepło ustawione, mamy czerwiec, możliwe że chce sprzedać auto od zimy i nie może. To są moje przemyślenia także proszę nie kara.gifgrinser006.gif

Napisano

> pobrałeś próbki?

Magik wie co mówi hehe.gif

Napisano

> Podejrzane trochę jest też to że ma pokrętło nawiewu na ciepło ustawione, mamy czerwiec,

No mając na zewnątrz temperatury ok 12-14C sam mam pokrętło na ciepło ustawione tak 1/3 czerwonego pola zlosnik.gif

Napisano

> No mając na zewnątrz temperatury ok 12-14C sam mam pokrętło na ciepło ustawione tak 1/3 czerwonego

> pola

Zmarźluch jesteś wink.gif

A na poważnie: może fota była robiona w zimie... hmm.gif

Pozdroofka

Napisano

> Podejrzane trochę jest też to że ma pokrętło nawiewu na ciepło ustawione, mamy czerwiec,

Już nie przesadzajcie, rano też miałem na fulla zeby.GIF Nawet przy ponad 30 stopniach po wylaczeniu klimy i odczekaniu kilku minut wlaczam grzanie na maxa zeby.GIF Nie wiem czy to dzieki temu ale poki co nie mam problemow ze smrodem z klimy.

Napisano

> Takie filozoficzno-ideologiczne pytanie mi się nasunęło:

> Czy przy przebiegu rzędu 95 tyś mogą tak wyglądać gumy na pedałach ?

Mogą grinser006.gif Jak ktoś jeździ po mieście to i często używa sprzęgła, hamulca i gazu. Ale do tego mieszek powinien być zjechany od wymachiwania dźwignią.

Analogicznie, jak ktoś porusza się głównie po autostradzie to jedzie na piątce, trzyma cały czas gaz, nie używa hamulca za dużo i nie zmienia biegów. Wtedy jest przebieg 250 kkm i elementy jak nowe.

A na zdjęciu jest auto od człowieka, który nie zmienia biegów, trzyma nogę na sprzęgle dla wygody, bawi się gazem i hamulcem oraz jeździ głownie na wprost 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

Ty rozumiem po psychologii jesteś cool.gif

Cenne spostrzeżenia. Dzięki.

Napisano

> Zmarźluch jesteś

lubię mieć ciepło w aucie zlosnik.gif, ale chłodno lubię w upały wink.gif

> A na poważnie: może fota była robiona w zimie...

albo autko było zalane i ktoś suszył crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.