Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tapiceka, siedziska - kilka pytań

Featured Replies

Napisano

1. W jaki sposób odkręcić korbki żeby można było zdjąć boczki tapicerki ?

2. Z jakiego innego auta pasują fotele na przód ? albo czy można kupić na rynku jakieś uniwersalne kubełki, które spasują.

3. To samo pytanie z tylną kanapą czy podejdzie z jakiegoś innego modelu ? jeśli tak to z jakiego.

Dzięki wink.gif

Napisano

> 1. W jaki sposób odkręcić korbki żeby można było zdjąć boczki tapicerki ?

Odciągasz korbkę, wysuwasz spinkę i gotowe zlosnik.gif

> 2. Z jakiego innego auta pasują fotele na przód ? albo czy można kupić na rynku jakieś uniwersalne

> kubełki, które spasują.

Podstawy i tak musisz wyspawać zlosnik.gif

> 3. To samo pytanie z tylną kanapą czy podejdzie z jakiegoś innego modelu ? jeśli tak to z jakiego.

Z innego Uno (mkI lub mkII) zlosnik.gif

> Dzięki

Browara prześlij tak, żeby jeszcze zimny dotarł zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

czyli tylną kanapę jak chce skórę to do tapicera

> Browara prześlij tak, żeby jeszcze zimny dotarł

nie ma szans chyba, że w lodówce turystycznej hehe grinser006.gif

Napisano

> czyli tylną kanapę jak chce skórę to do tapicera

przecież była wersja uno w skórze, o ile pamiętam to Siute (czy jakoś tak), zapytaj się mariolki bo ma takie coś...

> nie ma szans chyba, że w lodówce turystycznej hehe

Napisano
  • Autor

> przecież była wersja uno w skórze, o ile pamiętam to Siute (czy jakoś tak), zapytaj się mariolki bo

> ma takie coś...

pewnie towar mało osiągalny

Napisano

> pewnie towar mało osiągalny

mariolka kupił o ile dobrze pamiętam całego uniaka z siedzeniami w skórze... jak wejdzie to pewnie więcej napisze... swoją drogą każdy kombinuje jak może, SiwyGT miał fotele z jakiegoś Citroena smile.gif

Napisano

Kubły można wsadzić, ja miałem bimarco C, zamontowany prostym sposobem przez Skay-a. Teraz je ma DamianBad,

do przegrody spawiesz nakrętki albo dajesz kątownik jak to zrobił Damian a w szyny wstawiasz profil nie pamiętam już jaki. Do tego przykręcasz szyny z cinquecento a do nich kubeł i po temacie. Jedynie musisz przyspawać do szyn klamrę pasa..

Kanapę wsadz z UT bo nawet wygodna

Napisano

> czyli tylną kanapę jak chce skórę to do tapicera

Możesz spróbować naciągnąć tapicerkę z innego auta na stelaż z Uniaka. Pamiętam, że chyba Wowo miał tak zrobioną skórę z Fiata Coupe hmm.gif

Napisano

> Możesz spróbować naciągnąć tapicerkę z innego auta na stelaż z Uniaka. Pamiętam, że chyba Wowo miał

> tak zrobioną skórę z Fiata Coupe

Wowo miał cały komplet foteli c coupe w skórze. Z przodu zmienione stelaże na ori z Uno no i tylna kanapa jakoś upakowana, ale świetnie to wszystko wyglądało.

Napisano

> Wowo miał cały komplet foteli c coupe w skórze. Z przodu zmienione stelaże na ori z Uno no i tylna

> kanapa jakoś upakowana, ale świetnie to wszystko wyglądało.

Widziałem na fotach i mi sie tez podobało. Z tego co pamiętam to pisał mi, że chyba właśnie tył ma naciągnięty na stelaż Uno. Chyba, że ja nie zrozumiałem a jemu chodziło o przód rotfl.gif

Napisano

Co do tyłu to nie wiem, ja myślałem że to kanapa żywcem z Coupety. 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

no to ciekawe co trzeba przerobić żeby wpakować tylną z coupety

, a wymiarowo jak to wygląda ?

Napisano
  • Autor

Czy ktoś przerabiał w jakiś sposób okładzinę z podłogi ? tzn czy ktoś obszywał ją czymś albo farbował żeby nabrała kolorów ? etc

Napisano

> przecież była wersja uno w skórze, o ile pamiętam to Siute (czy jakoś tak), zapytaj się mariolki bo

> ma takie coś...

były i Siute ale i były SXy wypaśne: w świniaku widziałem już 1.0, 1.1, 1.4 nie do końca pamiętam ale i 1.5 chyba też ok.gif

ja kupiłem SX z silnikiem 1.4 rok 1993r. z wyposażeniem świńskim grinser006.gif cena 800zł za całe auto cool.gif a za samą świnię miałem dać 600zł + koszty wysyłki ze Szczecina zlosnik.gif

stwierdzam: było warto smile.gif efekt ciekawy i mało spotykany, bo ori z UNO zeby.GIF

ps

mam nadzieję sie kiedyś nim wybrać na jakiś bliski zlot (OZU) a do fenixa to raczej na 100% pojadę fajerą biglaugh.gif

Napisano

> no to ciekawe co trzeba przerobić żeby wpakować tylną z coupety

> , a wymiarowo jak to wygląda ?

Z tego co pamiętam(ale się musisz zapytać)pisałem z nim kiedyś o tym i pasuje idealnie tylna kanapa z Coupe. Przednie fotele tak jak koledzy napisali, trzeba będzie wspawać na sanki.

Jedyny minus tego zestawu przy wersji 5D to rączki do klapowaniu ziców z przodku.

Napisano

> Z tego co pamiętam(ale się musisz zapytać)pisałem z nim kiedyś o tym i pasuje idealnie tylna kanapa

> z Coupe. Przednie fotele tak jak koledzy napisali, trzeba będzie wspawać na sanki.

> Jedyny minus tego zestawu przy wersji 5D to rączki do klapowaniu ziców z przodku.

Ja miałem przednie fotele z Fiata Barchetty,teraz ma je Tschoob palacz.gif

oczywiście mocowania trzeba było samemu zrobić grinser006.gif

Napisano

> przecież była wersja uno w skórze, o ile pamiętam to Siute (czy jakoś tak)

z_lol1.gif Siute rotfl.gif - a to dobre! hehe.gifbeksa.gifhehe.gif

Suite! 270751858-jezyk.gif Ewentualnie Top Class. W Turbo tez sie zdarzaly. Nie tak dawno na allegro bylo kompletne wnetrze w skorze do 5-drzwiowki za 600 zl ok.gif.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Posiada ktoś obszyta deskę rozdzielczą jakimkolwiek materiałem ?

Jeśli tak to prosiłbym o fotkę poglądową smile.gif

Napisano

> pewnie towar mało osiągalny

A moze bys chcial Recaro w Alcantarze? Bo jakos przypadkiem mam na wyzbyciu zlosnik.gif

Napisano

> Posiada ktoś obszyta deskę rozdzielczą jakimkolwiek materiałem ?

> Jeśli tak to prosiłbym o fotkę poglądową

poszukaj zdjęć byłego auta Woytec"a - np na stronie klubowej lub z jakiś spotów...

pozdr

Napisano
  • Autor

> A moze bys chcial Recaro w Alcantarze? Bo jakos przypadkiem mam na wyzbyciu

dzięki za propozycje ale już wybrałem smile.gif

• 9 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Czy istnieje jakiś zamiennik tylnej popielniczki ? modził ktoś tą część z innego modelu ? smile.gif

Napisano
  • Autor

> Idziesz w skore?

tak ide w skórę tzn jestem już w połowie smile.gif

Napisano

> Czy istnieje jakiś zamiennik tylnej popielniczki ? modził ktoś tą część z innego modelu ?

po co modzić, jak oryginał mocowany jest jedną śrubką i można mieć go za mniej niż 10 zł

Napisano
  • Autor

> po co modzić, jak oryginał mocowany jest jedną śrubką i można mieć go za mniej niż 10 zł

ale przy skórze wygląda troche tandetnie smile.gif

Napisano

> ale przy skórze wygląda troche tandetnie

Oklej skórą, albo eko ok.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> Oklej skórą, albo eko

no i chyba tak będe musiał zrobić wink.gif

Napisano

> no i chyba tak będe musiał zrobić

Może być ciekawy efekt do kompletu ze skórzaną tapicerką ok.gif

Napisano
  • Autor

> Może być ciekawy efekt do kompletu ze skórzaną tapicerką

jak skończe całoś na pewno się pochwale smile.gif

Napisano

Będe wiedział od kogo ściągnąć... rotfl.gif

PS. Jaki kolor wybrałeś? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Będe wiedział od kogo ściągnąć...

> PS. Jaki kolor wybrałeś?

Wszystko idzie w czerń smile.gif ino podłoga niebieska smile.gif

Napisano

> Wszystko idzie w czerń ino podłoga niebieska

Tak jak i u mnie biglaugh.gif

Boczki tez obszywasz na czarno? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Tak jak i u mnie

> Boczki tez obszywasz na czarno?

tak , z tym że nie robie tego sam a oddaje do tapicera wink.gif

Napisano

> tak , z tym że nie robie tego sam a oddaje do tapicera

Ja sie nie poddaje i robie to sam uzbroj_zlo.gif

Co prawda ciężko jest to wykonać bo są to zwykłe boczki ale jakoś dam rade waytogo.gif

A jaki dajesz kolor szwów? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Ja sie nie poddaje i robie to sam

> Co prawda ciężko jest to wykonać bo są to zwykłe boczki ale jakoś dam rade

> A jaki dajesz kolor szwów?

czarne, nie mam jakoś takiego koloru żeby zrobić jakiś kontrast , mógłbym na niebieskie ale nie wyglądałoby to fajnie chyba smile.gif

poza tym w każdym boczku srebrna maskownica z głośnika więc to jakiś efekt da samo w sobie smile.gif

Napisano

> albo pomaluj na jakmiś jasny beżyk

Tylko oklejanie ok.gif malowanie nie będzie IMHO wyglądało zbyt dobrze. I torba napisał, że nie będziem ial zbytnio innych kolorów, więc nie będzie to pasować. Gdyby tapicerke robił w beżu to tak ok.gif Swoją drogą fajnie by wyglądało wnętrze w beżowej skórce 893goodvibes.gif kiedyś tutaj się przewijało zdjęcie Uno z deska rozdzielcza z Coupe i chyba tam była jasna skóra wsadzona ok.gif może nawet gdzieś w czeluściach dysku mam ze 2 fotki hmm.gif

Napisano

Wątek stary, ale widać, że jeszcze żyje. Do uniaka z przodu pasują fotele z Punto I i chyba nie trzeba nic przerabiać. Pamiętam jak jeden stary user miał takie coś. Natomniast jakbyś chciał zieniać deskę rozdzielczą to na styk wchodzi od Megane I.

Napisano
  • Autor

Potrzebuję porozmawiać z kimś kto miał albo ma zamontowaną tylną kanape z fiata coupe. smile.gif Hallo grinser006.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Mam fotele z coupe tył udało się upchać ale z przodem to nie wiem jak to ogarnąć one są dużą węższe grinser006.gif chyba jedyny sposób to przespawanie całego stelażu z uno ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.