Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uważajcie co i gdzie wozicie...

Featured Replies

Napisano

Bacznie uważajcie co i gdzie wozicie w waszych autach.

Dziś rano osłupiałem gdy okazało się, że wyciekający z butelki płyn do mycia felg firmy Atas wyżarł piękną dziurę w skórzanej tapicerce fotela pasażera.

Wk*rw mój sięga zenitu, w sobotę wyjazd na wywczas i dylemat. Wymieniać tapicerkę gdzieś na szybko, czy na spokojnie po powrocie... crazy.gif

Napisano

> Bacznie uważajcie co i gdzie wozicie w waszych autach.

> Dziś rano osłupiałem gdy okazało się, że wyciekający z butelki płyn do mycia felg firmy Atas wyżarł

> piękną dziurę w skórzanej tapicerce fotela pasażera.

dlatego ja na siedzeniach woze co najwyzej jakies dokumenty zlosnik.gif

wszystko inne jak juz musi w kabinie lezec to na podlodze smile.gif

> Wk*rw mój sięga zenitu, w sobotę wyjazd na wywczas i dylemat. Wymieniać tapicerkę gdzieś na szybko,

> czy na spokojnie po powrocie...

bedziesz szukal uzywki pewnie, wiec... wiec lepiej sie nie spieszyc waytogo.gif

Napisano

> Bacznie uważajcie co i gdzie wozicie w waszych autach.

> Dziś rano osłupiałem gdy okazało się, że wyciekający z butelki płyn do mycia felg firmy Atas wyżarł

> piękną dziurę w skórzanej tapicerce fotela pasażera.

Yyy, szczerze mówiąc nie przyszoby mi do głowy wozić butelke ze żrącym środkiem na skórzanym fotelu wink.gif

> Wk*rw mój sięga zenitu, w sobotę wyjazd na wywczas i dylemat. Wymieniać tapicerkę gdzieś na szybko,

> czy na spokojnie po powrocie...

IMHO trzeba zajrzeć co z gąbką. Jeśli nasiąkła płynem to ryzykujesz dalsze zniszczenia.

Maty od systemu poduszek powietrznych nie masz przypadkiem w tym siedzeniu?

Napisano
  • Autor

> Yyy, szczerze mówiąc nie przyszoby mi do głowy wozić butelke ze żrącym środkiem na skórzanym fotelu

Problem w tym, że butelka nie leżała na fotelu, cała "chemia" podróżuje zazwyczaj w bagażniku. Musiałem przewieźć sporo ładunku więc kosz z chemią wylądował na podłodze przed fotelem. Problem w tym, że musiałem sięgnąć do schowka i ta zasrana butelka mi przeszkadzała, więc ją wyciągnąłem z kosza i połozyłem na wierzchu. Do głowy mi nie przyszło, że całą noc będzie sobie kapać prosto na brzeg fotela.

> IMHO trzeba zajrzeć co z gąbką. Jeśli nasiąkła płynem to ryzykujesz dalsze zniszczenia.

> Maty od systemu poduszek powietrznych nie masz przypadkiem w tym siedzeniu?

Na szczęście do wymiany jest tylko skóra na takim ruchomym podkolanniku ale fotel wymontować trzeba cały za co parę stówek pęknie... crazy.gif

Pod spodem materiał przypomina jakiś filc wiec moze do gąbki nie doszło...

Napisano

> Na szczęście do wymiany jest tylko skóra na takim ruchomym podkolanniku ale fotel wymontować trzeba

> cały za co parę stówek pęknie...

> Pod spodem materiał przypomina jakiś filc wiec moze do gąbki nie doszło...

No to moze przed wyjazdem wystarczy uprać to miejsce, bo siedzene na nasiąkniętym chemią (preparat do felg chyba zawiera amoniak, a przynajmniej tak jakoś śmierdzi) nie będzie dobre dla zdrowia.

A wymienisz po wyjeździe, moze znajdziesz używkę tak jak ktoś pisał...

Napisano
  • Autor

> No to moze przed wyjazdem wystarczy uprać to miejsce, bo siedzene na nasiąkniętym chemią (preparat

> do felg chyba zawiera amoniak, a przynajmniej tak jakoś śmierdzi) nie będzie dobre dla

> zdrowia.

Ano wytarłem (na tyle na ile się dało) to miejsce jakimiś ścierkami do tapicerki skórzanej ale faktycznie zastanawiem się czy nie zlać tego wodą. hmm.gif

> A wymienisz po wyjeździe, moze znajdziesz używkę tak jak ktoś pisał...

Używka nie wchodzi w grę, musiałbym wymienić cały fotel, a znalezienie go w lepszym stanie niż ten mój będzie raczej niemożliwe. Dzwoniłem już w parę miejsc, z wymianą tapicerki na tym elemencie fotela nie będzie żadnego problemu. Podobno nawet kolor i fakturę skóry dobiorą "pod oryginał"...

Napisano

> elemencie fotela nie będzie żadnego problemu. Podobno nawet kolor i fakturę skóry dobiorą "pod

> oryginał"...

No to i obejdzie się bez dużych strat w portfelu waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> No to i obejdzie się bez dużych strat w portfelu

Głupota zawsze kosztuje... crazy.gif

Napisano

w ASO mozesz kupic skore na metry.

moze byc tez tak, ze cala ta czesc wysuwana wystepuje osobno jako element doposazenia np. fotela komfortowego w fotel sportowy

Napisano
  • Autor

> w ASO mozesz kupic skore na metry.

Dobrze wiedzieć ok.gif

> moze byc tez tak, ze cala ta czesc wysuwana wystepuje osobno jako element doposazenia np. fotela

> komfortowego w fotel sportowy

No właśnie wolałbym uniknąć demontażu całego fotela, ETK pokazuje niejednoznacznie czy ten element da się zdemontować, a sam podkolannik jes zszyty z resztą fotela takim skórzanym przegubem/rękawem.

Napisano

> dlatego ja na siedzeniach woze co najwyzej jakies dokumenty

> wszystko inne jak juz musi w kabinie lezec to na podlodze

Zaczniesz wozić dzieci, to będziesz musiał ostro zweryfikować te zasady zlosnik.gif, a tapicerka wcale nie będzie mniej zagrożona hehe.gif

Napisano

> Zaczniesz wozić dzieci, to będziesz musiał ostro zweryfikować te zasady , a tapicerka wcale nie

> będzie mniej zagrożona

skora rulessssssss zlosnik.gif

takze zabrudzenia latwo sie usuwa, gorzej z uszkodzeniami mechanicznym zlosnik.gif

Napisano

na fotelach moge położyć co najwyżej butelke z wodą, żadnych sków ani innych napojów, nie klade nawet płynu pod prysznic czy szamponu, zawsze cos się może wylać. Żadnych zakupów a jakieś preparaty i chemikalia tylko w worku i na dywaniku.

Napisano

To zależy jak Ci to potrzebne, uderz do Wersona może pomogą ok.gif

Napisano
  • Autor

> To zależy jak Ci to potrzebne, uderz do Wersona może pomogą

Werson? Masz jakiś namiar?

Wstępnie jestem umówiony tutaj...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.