Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Temat bumerang - tylne zaciski pod linki

Featured Replies

Napisano

Oczywiscie wyszukiwarka sie burzy skutecznie uniemozliwiajac odnalezienie odpowiednich watkow.

Chodzi mi o informacje, zaciski z jakiego samochodu mozna zalozyc na tyl, zeby mialy wyjscie na linke hamulcowa i jednoczesnie weszly w felge 13"?

Napisano

> Oczywiscie wyszukiwarka sie burzy skutecznie uniemozliwiajac odnalezienie odpowiednich watkow.

> Chodzi mi o informacje, zaciski z jakiego samochodu mozna zalozyc na tyl, zeby mialy wyjscie na

> linke hamulcowa i jednoczesnie weszly w felge 13"?

kolega kupuje z Coupe, sa pod tarcze 240

Napisano

> kolega kupuje z Coupe, sa pod tarcze 240

Uno Turbo i Punto GT wchodzi też w grę

Napisano

A dystans jakiś do tego potrzebny czy obejdzie śię bez ?

Napisano

> A dystans jakiś do tego potrzebny czy obejdzie śię bez ?

dystans 5 mm miedzy piaste a tarcze, patent jaki wczesniej trzeba bylo stosowac dla przedniego zestawu z palio / UT zanim pojawily sie tarcze z pandy z innym osadzeniem

Napisano
  • Autor

> mam zaciski na tł z punto HGT narazie sobie leżą

Nie chca zmienic wlasciciela?

Napisano

> Nie chca zmienic wlasciciela?

nie bardzo ledwo kupiłem ok.gifhehe.gif

najlepsze nie chwalac sie komplet zacisków, klocki i flansze za całe 100PLN rotfl.gif

DSCN5739.JPG

Napisano

> nie bardzo ledwo kupiłem

> najlepsze nie chwalac sie komplet zacisków, klocki i flansze za całe 100PLN

widzę w mojej branży, flansze to jakie masz? Ewentualnie od kogo?

Napisano

> dystans 5 mm miedzy piaste a tarcze, patent jaki wczesniej trzeba bylo stosowac dla przedniego

> zestawu z palio / UT zanim pojawily sie tarcze z pandy z innym osadzeniem

na tył żaden dystans nie potrzebny jest

jak zaciski są z Uno Turbo to mają tarczę 227(albo 224 mm), tylko albo ja źle sprawdziłem albo dostałem inną tarcze bo miała strasznie duży otwór centrujący i zdecydowałem się na 240 mm przód z CC/SC, idealnie pasuje na piastę i żaden dystans nie jest pod to potrzebny, inna kwestia to dystans dla koła

Napisano

> na tył żaden dystans nie potrzebny jest

> jak zaciski są z Uno Turbo to mają tarczę 227(albo 224 mm), tylko albo ja źle sprawdziłem albo

> dostałem inną tarcze bo miała strasznie duży otwór centrujący i zdecydowałem się na 240 mm

> przód z CC/SC, idealnie pasuje na piastę i żaden dystans nie jest pod to potrzebny, inna

> kwestia to dystans dla koła

pod zestaw z UT 227mm tarcze musze dac 5 mm dystans w przeciwnym wypadku zacisk nie jest w osi z tarcza

tak samo w dwoch innych przypadkach wiec to nie tylko u mnie

Napisano

> widzę w mojej branży, flansze to jakie masz? Ewentualnie od kogo?

septic ok.gif

Napisano

> septic

aha, ale to i tak z tego co pamiętam to moja robota zeby.GIF

Napisano

> pod zestaw z UT 227mm tarcze musze dac 5 mm dystans w przeciwnym wypadku zacisk nie jest w osi z

> tarcza

> tak samo w dwoch innych przypadkach wiec to nie tylko u mnie

ok, zasugerowałem się tą tarczą, czyli teraz już wiem że nie miałem tarczy od UT tylko coś innego i dla tego pasowało ale inny otwór centrujący był

Napisano

> nie bardzo ledwo kupiłem

> najlepsze nie chwalac sie komplet zacisków, klocki i flansze za całe 100PLN

mam prosbe, moglbys zmierzyc odleglosc miedzy srubami ktore mocuja jarzmo do flanszy ??

Napisano

> mam prosbe, moglbys zmierzyc odleglosc miedzy srubami ktore mocuja jarzmo do flanszy ??

puszcze ci strzałe to zadzwon i ci powiem bo zchodze do garazu wlasnie ok.gif

Napisano

> puszcze ci strzałe to zadzwon i ci powiem bo zchodze do garazu wlasnie

okii

Napisano

To podsumowując wszystko co fiat i alfa wchodzi bez problemów pod 13 cali zlosnik.gif

Napisano

> mam prosbe, moglbys zmierzyc odleglosc miedzy srubami ktore mocuja jarzmo do flanszy ??

jakby co to zapraszam do mnie mam takie blachy to siebie sciagniesz wymiary grinser006.gif

Napisano

> jakby co to zapraszam do mnie mam takie blachy to siebie sciagniesz wymiary

juz zamawiam u Lesia biglaugh.gif tylko nie wiem dokladnie jak bedzie siedzial zacisk 240, ale to w praktyce sprawdzimy biglaugh.gif

Napisano

90mm

Napisano

OK, inne pytanko:

Mam zaciski tylne pod linke (zaciski z punto GT - prawdopodobnie sa).

I teraz tak jak podlaczyc linke recznego?:

1. Przerabiac seryjna linke - dorabiac po prostu ciut dluzsza zostawiajac seryjny mechanizm?

2. Zakladac cos innego... mam jakis system z uno turbo - ale przyznam se dziwnie to wyglada i nie wiem jak to zalozyc.... poza tym cos mi sie zdaje ze to jest niekompletne.... czy ktos ma moze jakis schamat/foto - podlaczenia takiego ustrojstwa?

Napisano

> OK, inne pytanko:

> Mam zaciski tylne pod linke (zaciski z punto GT - prawdopodobnie sa).

> I teraz tak jak podlaczyc linke recznego?:

> 1. Przerabiac seryjna linke - dorabiac po prostu ciut dluzsza zostawiajac seryjny mechanizm?

ja tak zrobiłem dla zacisków z UT, linka zamówiona o 20 cm dłuższa z każdej strony

jako iż mocowanie linki idzie od dołu to cała linka idzie pod wahaczem, żeby się nie dydnała i o nic nie zahaczyła dorobiłem mocowanie linki od dołu wahacza, teraz nie ma możliwości żeby linka się zgniotła tak jak idzie w serii pomiędzy wahaczem a belką

fot brak

Napisano

A mysleliscie zeby zrobic z tyly taki patent ze 2 zaciski na kolo. Jeden to hamulec zasadniczy a drugi awaryjny. Wtedy mozna by na lyzaku zrobic hydrauliczny reczny

Napisano

Sprawne bębnowe dają radę a co dopiero tarczowe na linkę a pomysł z dwoma zaciskami to już całkiem hardkor zlosnik.gif

Napisano

> A mysleliscie zeby zrobic z tyly taki patent ze 2 zaciski na kolo. Jeden to hamulec zasadniczy a

> drugi awaryjny. Wtedy mozna by na lyzaku zrobic hydrauliczny reczny

chyba tak ktoś robił, dwa zaciski przednie prawy i lewy na koło

jedne zasadniczy, drugi ręczny, dwa obwody

Napisano

Ja sie boje ze przy moich toyo r888 185 to bebny niedadza rady

Napisano

> chyba tak ktoś robił, dwa zaciski przednie prawy i lewy na koło

> jedne zasadniczy, drugi ręczny, dwa obwody

no tak jest to jakies rozwiazanie ale masa znowu dochodzi..... troche to wazy 270751858-jezyk.gif

ja jednak pozostane przy "linkowej" wersji smile.gif

Napisano

> ja tak zrobiłem dla zacisków z UT, linka zamówiona o 20 cm dłuższa z każdej strony

oooo widzisz.... tak wlasnie myslalem zeby zamowic dluzsza....

w zwiazku z powyzszym pytanie: co na koncach linki dales? dales zeby zakuli tam jakies koncowki od razu? jak tak to jakie?

ja mam zaciski prawdopodobnie z punto GT.... nie wiem czy to takie same rozwiazanie jak w UNO T...

> jako iż mocowanie linki idzie od dołu to cała linka idzie pod wahaczem, żeby się nie dydnała i o

> nic nie zahaczyła dorobiłem mocowanie linki od dołu wahacza, teraz nie ma możliwości żeby

> linka się zgniotła tak jak idzie w serii pomiędzy wahaczem a belką

jakie to mocowanie? przyspawales cos do wahacza?

Napisano

Ja mam do sprzedania komplet na tył z Poloneza - zaciski , flansze , tarcze itp ...

prawie wszystko co potrzeba

więcej na PW

Napisano
  • Autor

> Ja mam do sprzedania komplet na tył z Poloneza - zaciski , flansze , tarcze itp ...

> prawie wszystko co potrzeba

> więcej na PW

Tez mam taki zestaw i nie tylko prawie ale wszystko co potrzeba. Mimo to chce zmienic na cos bardziej niezawodnego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.