Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

moja krew - 4lat atv maniak :)

Featured Replies

Napisano

heh

nie jest źle , wiedziałem ze syna zaraże quadami

zaczynało się tak - maj 2010

IMG_3342.JPG

IMG_3343.JPG

IMG_3349.JPG

IMG_3204.JPG

uśmiech i radość z każdej wyprawy

lipiec 2010

IMG_3648.JPG

minitraper 70ccm - skrecony do minimum

IMG_3652.JPG

skupienie i powaga

IMG_3664.JPG

pierwsze próby w "terenie"

IMG_3669.JPG

IMG_3716.JPG

bywaja i chwile zwątpienia smile.gif

IMG_3733.JPG

IMG_3780.JPG

dodam ze quad jest skręcony na maxa rozwija max 7 - 9 km/h dodatkowo wyposażony jest w zrywkę wiec mam nad nimi pełną kontrole

na szczęście mój syn nie wykazuje przejawów ułańskiej fantazji i jeździ bardzo ostrożnie

nie mnie jednak ja zawsze mam go na smyczy smile.gif

Napisano

> na szczęście mój syn nie wykazuje przejawów ułańskiej fantazji i jeździ bardzo ostrożnie

do czasu, do czasu grinser006.gif

bardzo fajna fotorelacja ok.gif

Napisano
  • Autor

> do czasu, do czasu

> bardzo fajna fotorelacja

heh pewno ze do czasu smile.gif

ale myślę ze lepiej oswoić teraz 4latka z mechanicznym koniem niz potem w ieku 7 - 9 lat dać mu coś takiego. Wtedy będzie szał i popisowa a teraz jest skupienie i zabawa

najbardziej podoba mu sie jeżdżenie po kałużach i rowach smile.gif

Napisano

gratuluje potomka waytogo.gif

to kiedy zamierzasz zacząć kluczyki od samochodów chować do sejfu? smile.gif

Napisano
  • Autor

> gratuluje potomka

> to kiedy zamierzasz zacząć kluczyki od samochodów chować do sejfu?

heh

noo dobre - o tym nie myślałem smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ten czarny kask ma chyba coś zbyt duży

najmniejszy jaki znalazłem

z zewnątrz gabarytowo wygląda na duży ale na głowę pasuje dobrze

Napisano

Pieknie pieknie

Ja tez szukam dla swojej pociechy - chce kupic LT 50 grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Pieknie pieknie

> Ja tez szukam dla swojej pociechy - chce kupic LT 50

ale mam nadzieje ze tą wersje z resorowanym tyłem smile.gif

bo sa i tekie na sztywno smile.gif

Napisano

Ja tam sie nie znam ale maszyna oczywiscie zarejestrowana a mlody ma wymagane uprawnienia aby tym kierowac??

Napisano

> Ja tam sie nie znam ale maszyna oczywiscie zarejestrowana a mlody ma wymagane uprawnienia aby tym

> kierowac??

błysnąłeś facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tam sie nie znam ale maszyna oczywiscie zarejestrowana a mlody ma wymagane uprawnienia aby tym

> kierowac??

po moim prywatnym terenie moze jeździć

Napisano

> kierowac??

Uprawnienia potrzebne są tylko do poruszania się po drogach publicznych...

Napisano

> kierowac??

spadaj do swojej norki rotfl.gif

Napisano

> po moim prywatnym terenie moze jeździć

a jak się zabije na Twoim terenie też będziesz zadowolony hmm.gif

ps: nie życzę nikomu śmierci - broń Boże skromny.gif

Napisano

> a jak się zabije na Twoim terenie też będziesz zadowolony

> ps: nie życzę nikomu śmierci - broń Boże

oczywiście wiesz, że uprawnienia do prowadzenia czegokolwiek zawierają klauzulę o nieśmiertelności hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> ale mam nadzieje ze tą wersje z resorowanym tyłem

> bo sa i tekie na sztywno

no oczywiscie ze z resorowanym - tyle tylko ze u nas w PL ciezko jest znalezc - szuakamy z kolega 2 szt w UK grinser006.gif

Napisano

> oczywiście wiesz, że uprawnienia do prowadzenia czegokolwiek zawierają klauzulę o nieśmiertelności

hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifok.gifpalacz.gif

Napisano

> a jak się zabije na Twoim terenie też będziesz zadowolony

czyli idąc tym tropem dziecko nie powinno jeździć na rowerku, póki nie zdobędzie karty rowerowej... icon_eek.gifscrewy.giffaint.gif

Napisano

> kierowac??

Rozumiem, że jesteś tylko kierowcą puszki?

Sio do norki sick.gif

Napisano

> czyli idąc tym tropem dziecko nie powinno jeździć na rowerku, póki nie zdobędzie karty rowerowej...

szkoda gdać jego dzieciak zrobi prawko w wieku 18 lat i będzie kozaczył po mieście rotfl.gif

nie przekonasz tylko jałowa dyskusja bedzie zlosnik.gif

Napisano

> kierowac??

rozkladam rece i padam pyskiem na ziemie niczym przed krzyzem ofiar smolenskich pad.giffacepalm.gif nie wyglada mi to na droge publiczna, wiec nie musi ani miec uprawnien, ani poruszac sie zarejestrowanym pojazdem

Napisano

Tak sie wlasnie zastanawialem ale odnioslem wrazenie, ze za wielki "balagan" w tym lasku jak na prywatny teren. Jesli NAPRAWDE mlody jezdzi na TWOIM PRYWATNYM TERENIE to przepraszam

Tak mnie jakos tknelo bo znajomi byli kilkanascie dni temu na pogrzebie dzieciaczka kilkuletniego, ktory tez jezdzil na prywatnym terenie tylko ktos zapomnial bramy zamknac ...

EOT

Napisano

Tylko uważaj > klik <

Nie zabieram głosu w dyskusji czy może czy nie. Kwestia podejścia rodzica, a linka ku przestrodze.

Napisano

> Tylko uważaj > klik

jakaś dziwna nagonka pismaków jest na quadowców

każdy wypadek rozdmuchują na całą polske pad.gif

ciekawe że nie piszą ile dzieci sie zapijaczyło i zaćpało

Napisano

> jakaś dziwna nagonka pismaków jest na quadowców

> każdy wypadek rozdmuchują na całą polske

> ciekawe że nie piszą ile dzieci sie zapijaczyło i zaćpało

bo quad = czarna wołga

miejskie legendy nie umierają łatwo smile.gif

Napisano

> jakaś dziwna nagonka pismaków jest na quadowców

> każdy wypadek rozdmuchują na całą polske

> ciekawe że nie piszą ile dzieci sie zapijaczyło i zaćpało

W tym przypadku pewnie ma znaczenie, że właśnie zginęło dziecko. To jest tak jak z np. awionetkami. Wypadki z ich udziałem są rzadkie i są "sensacją". Quady chyba wciąż są jeszcze uważane za mniej dostępne - coś jak zabawki dla bogatych, i może dlatego.

Napisano

> W tym przypadku pewnie ma znaczenie, że właśnie zginęło dziecko. To jest tak jak z np. awionetkami.

> Wypadki z ich udziałem są rzadkie i są "sensacją". Quady chyba wciąż są jeszcze uważane za

> mniej dostępne - coś jak zabawki dla bogatych, i może dlatego.

bogatych... może dlatego w większości komentarzy pod takimi wiadomościami dominują teksty w stylu "dobrze mu tak", "jednego debila mniej" etc etc etc.

Przypomina sie "modlitwa polaka" z wiadomego filmu smile.gif

Napisano

> bogatych... może dlatego w większości komentarzy pod takimi wiadomościami dominują teksty w stylu

> "dobrze mu tak", "jednego debila mniej" etc etc etc.

> Przypomina sie "modlitwa polaka" z wiadomego filmu

"bogaty" nie jest jednoznaczne z MĄDRY!

Niestety o skutkach tej głupoty niektórych "nowobogackich" mamy okazję słyszeć coraz częściej!

Przykro, że ich głupota dotyka niewinnych dzieci!

Napisano

> "bogaty" nie jest jednoznaczne z MĄDRY!

> Niestety o skutkach tej głupoty niektórych "nowobogackich" mamy okazję słyszeć coraz częściej!

> Przykro, że ich głupota dotyka niewinnych dzieci!

Fajnie, że kolega już jest 100% przekonany, że to była wina ojca a nie np. awarii maszyny.

Ja pozwolę sobie być trochę bardziej nieufny bo te notatki prasowe na temat quadów są pisane zawsze w ten sam sposób - winny jest kierowca quada.

Pamiętam wypadek "z mojego podwórka" gdzie na quadzie zabiło się 2 chłopaków którym na czołówkę wyjechał pijany kierowca pasata. Doniesienie prasowe leciało jakoś tak: "Quad znowu przyczyną smiertelnego wypadku" albo podobnie.

IMO odpowiednio nagłaśniając pojedyńcze wypadki można demonizować każdy sprzęt - np. kajaki, rowery czy deskorolki.

Na każdym z tych sprzętów ginie prawdopodobnie więcej dzieci niż na quadach więc czemu się tego nie robi?

Napisano

> "bogaty" nie jest jednoznaczne z MĄDRY!

> Niestety o skutkach tej głupoty niektórych "nowobogackich" mamy okazję słyszeć coraz częściej!

> Przykro, że ich głupota dotyka niewinnych dzieci!

Moje stwierdzenie nie odnosi się do tego konkretnego przypadku a do szerszej reczywistości.

Stosunkowo niedawno zanjomy dealer sprzedał kobiecie quada z silnikiem 750ccm, która kupiła go jako prezent dla swojego 15 letniego synka jedynaka!

Rozumiem, że zrobiła to z wielkiej matczynej miłości do niego, tyle, ze ja to raczej nazwałbym GŁUPOTĄ!

Oczywiście dealer ostrzegal ją przed niebezpieczeństwem i radził na początek mniejszy sprzęt ale nie dała się przekonać "bo syn chce wlaśnie takiego"!

Jak dotąd o wypadku nie było słychać, oby tak dalej!

Napisano

> Moje stwierdzenie nie odnosi się do tego konkretnego przypadku a do szerszej reczywistości.

> Stosunkowo niedawno zanjomy dealer sprzedał kobiecie quada z silnikiem 750ccm, która kupiła go jako

> prezent dla swojego 15 letniego synka jedynaka!

> Rozumiem, że zrobiła to z wielkiej matczynej miłości do niego, tyle, ze ja to raczej nazwałbym

> GŁUPOTĄ!

> Oczywiście dealer ostrzegal ją przed niebezpieczeństwem i radził na początek mniejszy sprzęt ale

> nie dała się przekonać "bo syn chce wlaśnie takiego"!

> Jak dotąd o wypadku nie było słychać, oby tak dalej!

Z tym nie będę dyskutował.

Masa rodziców manifestuje swoją "miłość rodzicielską" kupieniem dziecku zabawki ale gdy przychodzi do pilnowania jak dziecko z tej zabawki korzysta to już "brakuje czasu" - i z tego a nie "z pojemności" biorą się wypadki.

Ale akuratw tym wątku kolega prezentuje postawę odwrotną, która moim zdaniem zasługuje na ok.gif a nie na jakieś dwuznaczne uwagi.

Pamiętam, że mi rodzice wszystkiego ryzykownego zabraniali więc jak już udawało im "urwać" to tylko szczęściu zawdzięczam, że nadal mam 2 ręce i nogi smile.gif

IMO gdyby każdy rodzic edukował swoją pociechę od najmłodszych lat to mniej by było wypadków w których gina młodzi, 18-20 letni kierowcy, którzy wszystkie informacje na temat kierowania pojazdami czerpią z kursu prawa jazdy, który udało im się miesiąc wcześniej skończyć.

Napisano

wiesz taki quad moze miec blokady pozakladane i to nie jedzie, ostatnio Can am'em outlanderem 800 smigałem z blokadami i to nie jechalo, wiec to tez jest wyjscie kupic dobry sprzet z blokadami. Pomijam fakt ze czesc ludzi wogole nie myli...

Napisano

o jeny... aleś się spasł zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> o jeny... aleś się spasł

ja? no co ty

to aparat pogrubia

imo masz racje

to wlasnie od quada wink.gif

Napisano

> wiesz taki quad moze miec blokady pozakladane i to nie jedzie, ostatnio Can am'em outlanderem 800

> smigałem z blokadami i to nie jechalo, wiec to tez jest wyjscie kupic dobry sprzet z

> blokadami. Pomijam fakt ze czesc ludzi wogole nie myli...

Zaręczam, że ten egzemplaż nie posiadał żadnych blokad, był prosto z fabryki, miał pełną moc i nie miał homologacji przez co był trochę tańszy.

Napisano

> ja? no co ty

> to aparat pogrubia

> imo masz racje

> to wlasnie od quada

w życiu nie kupie quada grinser006.gifzlosnik.gif

Napisano

> Zaręczam, że ten egzemplaż nie posiadał żadnych blokad, był prosto z fabryki, miał pełną moc i nie

> miał homologacji przez co był trochę tańszy.

troszke niepowazne na poczatek...ale co zrobic

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.