Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedaz 0,5x2010 w PL by p i p p

Featured Replies

Napisano

Pisze bo moze to ostatnie statystyki przed podniesieniem VATu, ktorego nie bedzie mozna odliczac. Po zmianach fiskalnych sprzedaz bedzie przypominac wyniki naszych druzyn w el. lig europejskich.

6 miesiacy 2010 roku za nami. Sprzedaz spada, ale niektore firmy moga trzymac glowe w gorze.

Najwieksze usmiechy z top 15:

cool.gifNissan +44% 12-ty w generalce. Mowi sie, ze klasa Golfa jest zyciodajna jak woda dla koncernow. A tu mamy przyklad firmy, ktora rozwija sie najdynamiczniej majac w ofercie najbardziej badziewny kompakt od czasow Renault 16. Dojrzewamy konsumpcyjnie...i ciekawe czy laczy sie to z duchowa degradacja...(?)

smile.gifCitroen +19% 11-ty w generalce. Jesli w tym aucie polubimy kazda droge, nawet A4 z remontowanymi wiaduktami, nawet ulice Dluga w Krakowie i Krupowki z ruskami w ilosci przekraczajacej pojemnosc Placu Czerwonego to co dziwnego, ze ludziska kupuja?

smile.gifPeugeot +6% 9-ty w generalce. Byla kiedys taka reklama "Okazje Lwa". Nie wiem o co chodzi. Zwykle takie okazje koncza tak.

Potem byly jakies dziwne, skandynawskie slowa, ktore mozna zrozumiec dopiero po przekreceniu kluczyka... niewiem.gif Aaaa dajcie mi spokoj, wazne, ze haczyk lapie. ok.gif

smile.gifRenault +3% 7-my w generalce. Wiemy, ze Laguna II to "merde", ale Laguna III bedzie "beau" niczym Cisowianka. Kochamy obietnice nie tylko "korytossakow".

skromny.gifKia +35 sztuk 8-ma w generalce. 5 lat gwarancji Hyundaia to "przejdz ze swoim doradca serwisowym na ty", a 7 lat Kii to juz "daj sobie szanse zakochac sie w kasjerce". serduszka.gif

frown.gifHyundai -17 sztuk 10-ty w generalce. Co jest lepsze? Kia czy Hyundai? Nie ma szans, zebym odpowiedzial. niewiem.gif

frown.gifSkoda -5% liderka w generalce. Stawiam teze, ze Skoda jest podobna do Renault. Kto zgadnie - mowiac wulgarnie - czemu? biglaugh.gif

frown.gifFord -7% 4-ty w generalce. Tyle spadl ile caly rynek. Gdyby sie dalo kupic Ka czy Fieste to byloby lepiej. Ford rynku wort...

frown.gifHonda -7% 13-ta w generalce. Kazda 13-ka jest dobra.....................jak Honda. Podpisano pracownik KGHM. icon_rolleyes.gif

frown.gifOpel -8% 6-ty w generalce. Tu sa emocje. 600 aut i polknie Toyote. Szansa jest. Czekamy na koniec roku.

frown.gifMitsubishi -8% 14-te w generalce. Za czasow Makinena nie do pomyslenia pozycja. zlosnik.gif

beksa.gifVW -12% 3-ci w generalce. 6 lat temu hitem byl Golf II za 100 euro. A dzis...nowki z salonu. zlosnik.gif

sick.gifToyota -22% 5-ta w generalce. Nie dziwie sie, ze pani z Toyoty za mna romansuje i dzieki temu jezdzilem nowym Aurisem. biglaugh.gif

sick.gifFiat -24% 2-gi w generalce. Zamiast gonic Skode to musi sie bronic przed "tedeikiem".

sick.gifSuzuki -25% 15-te w generalce. To sie mozna targowac. Ja dostalem 2,5 przegladu gratis. Polecam doic Suzuki. hehe.gif

I jeszcze kilka ciekawych statystyk.

Rosnie sprzedaz diesli, benzyny w dol. Wyrazny wzrost automatow, spadek manuali i rosnie popyt na 4x4, a oski spadaja.

Pozdrawiam!

Napisano

> Czy brak odpowiedzi na ten wątek jest spowodowany, że nikt nie rozumie o co chodziło autorowi ??

Niestety, pipp uważa, że jeśli użyje bardzo wielu słów, połączy je w bezsensowne zdania i okrasi to emotkami, to powstanie artystyczne arcydzieło na miarę Pana Tadeusza hehe.gif

Napisano

> Niestety, pipp uważa, że jeśli użyje bardzo wielu słów, połączy je w bezsensowne zdania i okrasi to

> emotkami, to powstanie artystyczne arcydzieło na miarę Pana Tadeusza

Na innym forum, na którym kiedyś przesiadywałem, była bardzo fajna opcja - limit 10 emotek w jednym poście. zlosnik.gif

A żeby napisać na temat, to nieczytelne te zestawienie i nie widzę za bardzo pierwszego miejsca? confused.gif

Napisano

> Najwieksze usmiechy z top 15:

> Nissan +44% 12-ty w generalce. Mowi sie, ze klasa Golfa jest zyciodajna jak woda dla koncernow. A

> tu mamy przyklad firmy, ktora rozwija sie najdynamiczniej majac w ofercie najbardziej

> badziewny kompakt od czasow Renault 16.

Ma najlepszy kompakt. Kaszkaj, mimo swojej ulomnej nazwy,

jest tym czego dzis oczekiwac mozna od kompakta.

> Renault +3% 7-my w generalce. Wiemy, ze Laguna II to "merde", ale Laguna III bedzie "beau" niczym

> Cisowianka. Kochamy obietnice nie tylko "korytossakow".

> Skoda -5% liderka w generalce. Stawiam teze, ze Skoda jest podobna do Renault. Kto zgadnie -

> mowiac wulgarnie - czemu?

To jest pytanie podchwytliwe. Nie sa podobne.

> I jeszcze kilka ciekawych statystyk.

> Rosnie sprzedaz diesli, benzyny w dol.

Dzisiaj w jednym i drugim slychac nieprzyjemny swist.

Wyrazny wzrost automatow

Ale zadnego do jazdy probnej.

i rosnie popyt na

> 4x4, a oski spadaja.

Wlasciwie to nadal sa oski.

Napisano

> A żeby napisać na temat, to nieczytelne te zestawienie i nie widzę za bardzo pierwszego miejsca?

"liderka w generalce" - a to nic Ci nie mowi

czytelne i proste zestawienia masz na kazdym portalu

i wiekszosc je tutaj cytuje lub co gorsza tylko linkuje

tylko po co???

Pipp sklasyfikowal to wg. wlasnego klucza i nalozyl odrobine komentarza a zeby to odczytac nie trzeba zbyt duzo inteligencji - ale jak widac i to niektorych przerasta zlosnik.gif

Napisano

> "liderka w generalce" - a to nic Ci nie mowi

Mówi, po prostu nie zauważyłem, bo nie czytałem całego zestawienia. Szukałem w tekście "1-szy" analogicznie do pozostałych miejsc. ok.gif

> czytelne i proste zestawienia masz na kazdym portalu

> i wiekszosc je tutaj cytuje lub co gorsza tylko linkuje

> tylko po co???

> Pipp sklasyfikowal to wg. wlasnego klucza i nalozyl odrobine komentarza a zeby to odczytac nie

> trzeba zbyt duzo inteligencji - ale jak widac i to niektorych przerasta

Spoko, jestem odpowiednio inteligentny, a po "wg" kropki się nie stawia. wink.gif

Napisano

> A żeby napisać na temat, to nieczytelne te zestawienie i nie widzę za bardzo pierwszego miejsca ?

Czyżby Skoda? 270751858-jezyk.gif A tak a propos nieczytelnych postów: co robi znak zapytania na końcu zdania oznajmującego?

A co do opracowania tych badań to faktycznie nie wiem co ono właściwie ma na celu, bo nic sensownego do tematu nie wnosi 270751858-jezyk.gif To bardziej "dowcipkowanie" z marek samochodowych niż jakieś informacje, które niosłyby za sobą jakąś treść.

Napisano

> Czyżby Skoda? A tak a propos nieczytelnych postów: co robi znak zapytania na końcu zdania

> oznajmującego?

Język polski ma to do siebie, że w zależności od intonacji, tak samo zapisane zdanie może być oznajmujące, pytające lub rozkazujące.

I już starczy dowalania się na kąciku tematycznym, to nie Hydepark.

Napisano

> Język polski ma to do siebie, że w zależności od intonacji, tak samo zapisane zdanie może być

> oznajmujące, pytające lub rozkazujące.

Czyli rozumiem że to zdanie może być też rozkazujące zlosnik.gif

Pytasz o to czy "nie widzisz za bardzo pierwszego miejsca"... Nie wiem czy ktokolwiek na forum ma na tyle duże zdolności telepatyczne żeby wiedzieć co Ty widzisz zlosnik.gif

> I już starczy dowalania się na kąciku tematycznym, to nie Hydepark.

Przepraszam za offtop, ale bardzo nie lubię jak ktoś kogoś poucza (nieczytelność rankingu, interpunkcja przy pisaniu skrótów) jeśli sam nie zna zasad, o których mówi. Pozdro.

Napisano

> Ford -7% 4-ty w generalce. Tyle spadl ile caly rynek.

a to ciekawe, ze caly rynek spadl

niby wychodzimy z kryzysu

niby kratka nadal obowiazuje...

czyzby firmy obkupily sie w Q3/4 2009 kiedy to jeszcze miano zlikwidowac kratke z koncem 2009?

> Wyrazny wzrost automatow,

a to bardzo dobra wiadomosc!!!

wreszcie

mam nadzieje, ze producenci rozszerza game z automatami (bo PL rynek jest po macoszemu traktowany)

Napisano
  • Autor

> Ma najlepszy kompakt.

Mialem na mysli Tiide.

> Kaszkaj, mimo swojej ulomnej nazwy,

> jest tym czego dzis oczekiwac mozna od kompakta.

Ale teraz sie mowi crossover. Na przelomie lat 80-tych i 90-tych najlepszy crossover robil Tim Hardaway, a pozniej Allen Iverson. wink.gif

Ale "kasza" to fenomen dla mnie. Chociaz obiektywne fakty mowia, ze dziwilby brak akceptacji takiego auta. Dziury, krawezniki, snieg...koniec problemow.

> To jest pytanie podchwytliwe. Nie sa podobne.

Skoda ma teraz na swoich stronach najbardziej zachecajace .pdf'y. zlosnik.gif

Samochod prospektowy.

> Dzisiaj w jednym i drugim slychac nieprzyjemny swist.

To lozysko... hmm.gif Ciekaw jestem czy juz w 2011 czy troche pozniej odwroci sie tendencja i pozycja diesli zacznie malec. Chociaz to tez nie jest dobry wykladnik bo jednak firmy zawsze kupuja ropniaki, a klienci indywidualni gina w tym i nie wiem jaka jest tendencja. Diesle "sadzofiltrowe" trafily w slepa uliczke, ale moga wycofac i pojechac nowa droga.

> Ale zadnego do jazdy probnej.

Bo wtedy jazda probna jest mniej ekscytujaca. Udzial automatow wzrosl z 5,5% na 7,5%.

> Wlasciwie to nadal sa oski.

Wleczone "czterolapy". To jak tak, musimy tez pomyslec ile manuali z silowniczkami jest w worku A/T? Wszystko zaczyna byc takie nieprawdziwe.

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

> a to ciekawe, ze caly rynek spadl

Fakt, ze nie jest to oczywiste. Ceny spadly, dostepnosc wydaje sie lepsza bo juz chyba sasiedzi nie robia sobie z naszych salonow kaufhof'ow.

> mam nadzieje, ze producenci rozszerza game z automatami (bo PL rynek jest po macoszemu traktowany)

Bedzie szal na automaty jak byle "Polo-Focus" bedzie mial skrzynie manualna, ktora chodzi jak w S2000.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Niestety, pipp uważa, że jeśli użyje bardzo wielu słów, połączy je w bezsensowne zdania i okrasi to

> emotkami, to powstanie artystyczne arcydzieło na miarę Pana Tadeusza

Niestety, Yarek uwaza, ze jesli uzyje bardzo niewielu slow, polaczy je w bezsensowne deprecjonowanie postow wspolkacikowicza i okrasi to hehe.gif to powstanie infantylny, osobisty spam na miare samozwanczych obroncow krzyza.

czerwona.gif

Napisano

tak zmontowałeś ten post, ze jest kompletnie nieczytelny

Napisano

> Nissan +44% 12-ty w generalce. Mowi sie, ze klasa Golfa jest zyciodajna jak woda dla koncernow. A

> tu mamy przyklad firmy, ktora rozwija sie najdynamiczniej majac w ofercie najbardziej

> badziewny kompakt od czasow Renault 16. Dojrzewamy konsumpcyjnie...i ciekawe czy laczy sie to

> z duchowa degradacja...(?)

Nyska wyhaczyła duży kontrakt flotowy z Schenkerem.

Sprzedała też dużo samochodów użytkowych.

Obstawiam, że wkrótce będzie liderem spadków.

Duży wzrost z niskich poziomów łatwo jest osiągnąć.

Napisano
  • Autor

> Nyska wyhaczyła duży kontrakt flotowy z Schenkerem.

Rozumiem, ze Qashqai'e? Bo wsrod modeli ma +1870 szt., 9-te miejsce przed Panda, i30, Corsa, Polo...

> Obstawiam, że wkrótce będzie liderem spadków.

A na Juke'a bedzie sie czekalo pol roku.

> Duży wzrost z niskich poziomów łatwo jest osiągnąć.

ok.gif No to kto ma wzrost z gornej polki? Renault! cool.gif

Napisano

> Rozumiem, ze Qashqai'e?

Kumkwaty, note'y - różnie.

ZTCMW to sporo biorą też wypożyczalnie - kumkwat jest generalnie dość tani.

> No to kto ma wzrost z gornej polki? Renault!

Reno ostatnio zaliczyło spory zjazd.

Paru ludzi "z branży" odwróciło się od nich i widać to po ruchach w rynku :-)

Pożyjemy-zobaczymy.

Napisano

A gdzie jest Zoom-Zoom mazda? Czyżby klienci w PL nie chcieli płacić 30% więcej za "japońską jakość"? biglaugh.gif

Napisano

> A gdzie jest Zoom-Zoom mazda? Czyżby klienci w PL nie chcieli płacić 30% więcej za "japońską

> jakość"?

tak w szegolnosci model 6 ktory zdzewieje......

Napisano

> Mialem na mysli Tiide.

To jest konkurencja dla Sandero, nie Golfa. wink.gif

> Ale teraz sie mowi crossover. Na przelomie lat 80-tych i 90-tych najlepszy crossover robil Tim

> Hardaway, a pozniej Allen Iverson.

Dwa tygodnie temu najlepszy crossover zrobil Alonso. hehe.gif

> Ale "kasza" to fenomen dla mnie. Chociaz obiektywne fakty mowia, ze dziwilby brak akceptacji

> takiego auta. Dziury, krawezniki, snieg...koniec problemow.

Dlatego lubie te auta. To nie moda. Czysty rozsadek. ok.gif

> Skoda ma teraz na swoich stronach najbardziej zachecajace .pdf'y.

Zdjecia robione noca? biglaugh.gif

> To lozysko... Ciekaw jestem czy juz w 2011 czy troche pozniej odwroci sie tendencja i pozycja

> diesli zacznie malec. Chociaz to tez nie jest dobry wykladnik bo jednak firmy zawsze kupuja

> ropniaki, a klienci indywidualni gina w tym i nie wiem jaka jest tendencja. Diesle

> "sadzofiltrowe" trafily w slepa uliczke, ale moga wycofac i pojechac nowa droga.

Na zlom. no.gif

> Bo wtedy jazda probna jest mniej ekscytujaca.

W miejskim aucie z MT jest tyle emocji co w relacjach Andrzeja Borowczyka. wink.gif

> Wleczone "czterolapy". To jak tak, musimy tez pomyslec ile manuali z silowniczkami jest w worku

> A/T? Wszystko zaczyna byc takie nieprawdziwe.

Jeden moj. zlosnik.gif I, o losie, spelnia swoja role znakomicie.

Napisano
  • Autor

> To jest konkurencja dla Sandero, nie Golfa.

Sandero to rano na sniadanie zjada Tiide, a wieczorem ociera sobie nia lzy z policzkow podczas ogladania historii transseksualnych na Discovery o tym jak Renault 12 stalo sie Dacia 1300. zlosnik.gif

> Dwa tygodnie temu najlepszy crossover zrobil Alonso.

Nie znam tego koszykarza... blush.gif

> Dlatego lubie te auta. To nie moda. Czysty rozsadek.

Tak jak mowisz. Nie mozna wmawiac ludziom, ze hitem mody na budowie narodowego sa pomaranczowe kamizelki, kaski i buty z noskami.

> Zdjecia robione noca?

Nie. Cos mniej namacalnego i wlasnie dlatego tak istotnego. Skoda jest jak prostytutka. Ani ladna, ani inteligentna, a sie sprzedaje. biglaugh.gif

> Na zlom.

Zbyt radykalnie. Ja bym stawial na robienie z diesli z PDF hybryd. Na krotkie trasy elektrycznie, a jak ma szanse sie wypalic wegiel to tloki w ruch.

> W miejskim aucie z MT jest tyle emocji co w relacjach Andrzeja Borowczyka.

Cytat historyczny: "Andrzej Borowczyk z bolaca od sportowych emocji glowa". zlosnik.gif

Gdyby Cie dynia ...cala tez bylbys malo wylewny i pociagajacy.

> Jeden moj. I, o losie, spelnia swoja role znakomicie.

Dobra, dopisuje Cie do gangu silownikow.

Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.