Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swiatła pozycyjne przód - PYTANIE

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Na wstępie chcę wszystkich pozdrowić, bo dawno się nie odzywałem na forum i nie było okazji.. więc czynie to teraz blush.gif

20.GIF

A teraz jeśli mozna pytanko...

Mam kmunikat z komputera, że przednia prawa żarówka pozycyjna nie działa.. De facto nie działają obie...

I tu zagwozdka.. czy one są jakoś szregowo spięte??

A moze to nie żarówka, tylko kabelek się gdzieś przetarł, i nie ma zamknięcia obwodu.. i dlatego nie palą sie obie??

Dodatkowo... wygląda na to że mam gdzieś upływ prądu.. Nowy akumulator dość szybko traci moc... ( wystarczy że postoi auto 3 - 4 dni...)

Czy ktos miał podobny przypadek??

Jak nalepiej prawdizć czy to kabe czy jednak żarówki ( może przepaliły się obie naraz??)

Dodatkowo.. jest jeszcze coś dziwnego...

Nie wiem jak, ale moje dzieciaki potrafią włączyć światła pozycyjne bez kluczyka, i z tego co się orientuję nie jest to funkcja Follow me home..

Jak przełączę dźwignie kierunkowskazów w góre lub w dół, światła pozycyjne gasną ( tzn to jedno lewe które zostało)

Czy to przypadkiem nie pachnie jakimś zwarciem/przerwą w kablach przy kierownicy??

Dajcie znać czy mieliście chociaż coś podobnego... moze mnie to jakoś naprowadzi...

Z góry dzieki!

Napisano

> Dodatkowo.. jest jeszcze coś dziwnego...

> Nie wiem jak, ale moje dzieciaki potrafią włączyć światła pozycyjne bez kluczyka, i z tego co się

> orientuję nie jest to funkcja Follow me home..

> Jak przełączę dźwignie kierunkowskazów w góre lub w dół, światła pozycyjne gasną ( tzn to jedno

> lewe które zostało)

> Czy to przypadkiem nie pachnie jakimś zwarciem/przerwą w kablach przy kierownicy??

Dawno masz Stilo? 270751858-jezyk.gif

Pozycyjne włącza się bez kluczyka przyciskiem z literą P (jest z lewej strony kierownicy).

W tym trybie można dźwignią kierunkowskazów wyłączać lewą lub prawą stronę.

Żarówki przypadkiem przepaliły się pewnie obie,

tylko jedna z dwóch jest pod kontrolą komputera.

Napisano
  • Autor

> Dawno masz Stilo?

> Pozycyjne włącza się bez kluczyka przyciskiem z literą P (jest z lewej strony kierownicy).

> W tym trybie można dźwignią kierunkowskazów wyłączać lewą lub prawą stronę.

> Żarówki przypadkiem przepaliły się pewnie obie,

> tylko jedna z dwóch jest pod kontrolą komputera.

Hehe.. juz 8 lat... zlosnik.gif ale nigdy nie właczałem pozycyjnych literka P...

Dzięki za info..

Myslicie że mogły sie 2 przepalić??

No cóż.. czek mnie więc demontaż nadkola... i wyciagnięcie reflektora aby sprawdzić te pozycyjne...

Nie mogę sie tam dostać od góry.. zasłania mi reduktor od LPG..

Napisano

mimo reduktora, z pozycjami na żurawia - nie powalczysz,

Napisano

nie chciałem od razu tak czarnej wizji roztaczać,

ale Hans rację ma: zderzak do zwalenia

Napisano

W lipcu wymieniałem żarówki: mijania i 2 pozycyjne z prawej strony, Udało mi się w 10 min z odchyleniem zbiorniczka. Gorzej było z lewym światłem mijania - odchyliłem nieco nadkole.

Pozdrawiam

Napisano

wystaw usługi swoich zręcznych rąk na giełdzie AK

Napisano

> Myslicie że mogły sie 2 przepalić??

> No cóż.. czek mnie więc demontaż nadkola... i wyciagnięcie reflektora aby sprawdzić te pozycyjne...

> Nie mogę sie tam dostać od góry.. zasłania mi reduktor od LPG..

mogły jedna padła wcześniej ale nie widziałeś tego nie wiedziałeś o tym teraz padła 2

osobiście tez mam padniętą jedna

Napisano

jedz do sklepu z akumulatorami , za free ci przemierza auto . Moze alternator nie ladowac... u mnie spece odrazu namierzyli wyciumkany aku ... no i musze zakupic bateryjke buu.gif

Napisano
  • Autor

> W lipcu wymieniałem żarówki: mijania i 2 pozycyjne z prawej strony, Udało mi się w 10 min z

> odchyleniem zbiorniczka. Gorzej było z lewym światłem mijania - odchyliłem nieco nadkole.

> Pozdrawiam

Dzieki,ale powalcze ze zdjęciem zderzaka..

chce sobie przypomniec dawne czasy.. jak sie babrałem w smarach i prawie wszystko sam robilem przy swoim cinquaqu.. czy jeszcze wcześniej... BISie

Moze się troche odmłodzę.. znów poczuję się jakbym miał 18 lat zlosnik.gif

Przy okazji.. mozę sprawdzę czy styki przy silniu od spryskiwaczy neui zaśniedzaiły...

od nedawna nie działa mi treż spryskiwacz.. klnie.gif

Napisano
  • Autor

> mimo reduktora, z pozycjami na żurawia - nie powalczysz,

Dobrze, mój kregosłup odpocznie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> mogły jedna padła wcześniej ale nie widziałeś tego nie wiedziałeś o tym teraz padła 2

> osobiście tez mam padniętą jedna

No to by była ulga... bo juz się boję że jakieś przywarcie

Thx

Napisano
  • Autor

> mogły jedna padła wcześniej ale nie widziałeś tego nie wiedziałeś o tym teraz padła 2

> osobiście tez mam padniętą jedna

I rzeczywisćie tak było!

Wymieniłem 2 i jest juz ok...

Musiałem niestety zdjac zderzak .. ech.. kupoa roboty...

Oni chyba specjalnie tak to ściskają... żeby z każdą duperelą jeździć do serwisu,,.

Dzieki za info!!

Napisano

> I rzeczywisćie tak było!

> Wymieniłem 2 i jest juz ok...

> Musiałem niestety zdjac zderzak .. ech.. kupoa roboty...

> Oni chyba specjalnie tak to ściskają... żeby z każdą duperelą jeździć do serwisu,,.

> Dzieki za info!!

No niestety tak jest, nie dość że żeby wymienić żarówkę to musisz pół auta rozkręcić (a takie bajery powinno się dać zrobić na drodze po ciemku) to jeszcze musisz mieć 20 rodzai kluczy i śrubokrętów...

Pozdrawiam wink.gif

Napisano

> Musiałem niestety zdjac zderzak .. ech.. kupoa roboty...

to co ci sie spalilo ? pol auta czy zarowka ? facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> to co ci sie spalilo ? pol auta czy zarowka ?

2 zarówki...

Ok.. może ktoś wprawiony dałby radę bez zdejmwania zderzaka..

Ja robiłem to po raz pierwszy....

Napisano

> 2 zarówki...

> Ok.. może ktoś wprawiony dałby radę bez zdejmwania zderzaka..

> Ja robiłem to po raz pierwszy....

obiecaj ( nie tyle mnie czy nam ( autokacikowiczom)) sobie ze next time podniesiesz sobie poprzeczke i "zlamiesz " sobie reke w 3 miejscach... i zrobisz to bez demolki "na ulicy". to jest do zrobienia nawet w ciasnym dieslu. Ba.. nawet w punto z 1.9jtd tez mozna cfaniaczek.gif20.GIF

Napisano

> nawet w punto z 1.9jtd tez mozna

tu akurat masz więcej miejsca rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

• 5 tygodni później...
Napisano

czeka mnie to samo.. planuje dostac sie tam przez zdjecie nadkola, tak wymienialem mijania.. a jak z tymi postojówkami wkoncu? da rade tak wymienic czy trzeba zdejmowac zderzak? a moze potrzebne jakies szczypce czy cos? jak Wam to poszlo? pozdrawiam

Napisano

Powiem tak. Sam tego nie robiłem, ale mechanik, który mi zmieniał żarówki mijania, postojowe razem 6 żarówek zrobił to w 15 minut bez zdejmowania czegokolwiek (no oprócz osłon z lampy). Da się, ale trzeba wiedzieć chyba jak wsadzić rękę. Dodam jeszcze, że mam webasto, które okrutnie przeszkadza po prawej stronie. Lewa jest znana wszystkim - akumulator.

Napisano

czyli chcac samemu wymienic te zarowki, bez sprzetu to trzeba zdjąć zderzak? jak to po kolei wyglada? lampe tez wyjmuje sie? moze ktos opisac troche? pozdrawiam

Napisano

zdejmowanie zderzaka to lekka przesada wink.gif ale przy prawej lampie warto poluzować i odsunąć zbiornik płynu spryskiwaczy (zależnie który kształt masz) a przy lewej niektórzy wykręcają akumulator + obudowę akumulatora smile.gif

Napisano

a palcami dosiegnie sie te zarówki? bo chyba sa głęboko....

Napisano

> a palcami dosiegnie sie te zarówki? bo chyba sa głęboko....

Postojowe mają uchwyty, mnie się udało z góry dostać, z rozbiórką jak do mijania.

Lewa strona bez aku, z naciętą obudową aku.

Prawa strona odchylony zbiornik spryska.

Masz mniejszy silnik więc pewnie znacznie więcej miejsca na rączki.

Napisano

> a palcami dosiegnie sie te zarówki? bo chyba sa głęboko....

osobiście polecam zaopatrzyć się w coś takiego:

J661.gif

znacznie ułatwia współżycie ze stilo grinser006.gif

(koniecznie niech będą z blokadą zacisku i ząbkowaną powierzchnią chwytną)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.