Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

potrzebuje rady LAGUNA I

Featured Replies

Napisano

chyba złom hehe.gif

nie przesadzacie czasem?

nie lepiej kupic auto modelowo starsze dopracowane i w miarę utrzymanym stanem technicznym, niż za te same pieniądze auto modelowo wyżej za to zarżniete jak skrzypce Cygana?

Cudów nie ma- to, że będzie ono kosztowało tyle co starsze nie bierze się z powietrza zlosnik.gif

Napisano

> Apel do fachowców o ocenę auta, znajomy chce to kupić

> http://otomoto.pl/renault-laguna-2-0-16v-140-km-b-wyposazenie-C13415309.html

Hej,

to zanim znajomy pojedzie ja ogladac to niech sie upewni czy to nie jest wersja 2,0 IDE...

Nie pamietam teraz jaka ona miala moc, wiec warto to sprawdzic.

Jezeli tak niech sobie daruje na wstepie...

Napisano

> Hej,

> to zanim znajomy pojedzie ja ogladac to niech sie upewni czy to nie jest wersja 2,0 IDE...

> Nie pamietam teraz jaka ona miala moc, wiec warto to sprawdzic.

> Jezeli tak niech sobie daruje na wstepie...

Nie strasz nono.gif .... w Lagunie I nie było takiego silnika w ofercie

Napisano

> Za podobna ( wsensie nieduzo drozej) kase mozna kupic Lagune II.

tzn zajechaną "królową serwisów" (tzn fazę I)

nie rozśmieszaj mnie.

Napisano

> Nie strasz .... w Lagunie I nie było takiego silnika w ofercie

Dokładnie. To jest normalny F4R 2,0 16v, w którym jedynym wydziwem jest koło zmiennych faz rozrządu. Ładna ta Lala na obrazkach. To są naprawdę dobre auta.

Napisano

Ladnie wyglada, cena wydaje sie niezla (o ile wyglada tak w realu i jezdzi tak jak wyglada). Jedno mi sie nie podoba to kierownica, na samej gorze chyba dosyc mocno starta, a przy tym przebegu raczej nie powinna byc mocno zajechana.

Napisano

> Za podobna ( wsensie nieduzo drozej) kase mozna kupic Lagune II.

Chyba anglika hehe.gif Ewentualnie ostro dojezdzona PhI z masa rzeczy do naprawy - czytaj skarbone.

Napisano

> Ladnie wyglada, cena wydaje sie niezla (o ile wyglada tak w realu i jezdzi tak jak wyglada). Jedno

> mi sie nie podoba to kierownica, na samej gorze chyba dosyc mocno starta, a przy tym przebegu

> raczej nie powinna byc mocno zajechana.

Jak kupowałem moją lalunie to miała 132kkm i kierę lekko wytartą na godzinie 10. Ja przez 35kkm strasznie wytarłem w tym miejscu. Co nie zmienia faktu, że ta z ogłoszenia może mieć ze 100kkm więcej. Lata lecą a autko chyba nie stało.

Napisano

Dobry sąsiad z bloku miał taką lalunię co tydzień był widoczny na parkingu jak coś grzebał,

sprzedał ją i kupił b.stare BMW e32 i przestałem go widywać na parkingu hehe.gif

Napisano

> Dobry sąsiad z bloku miał taką lalunię co tydzień był widoczny na parkingu jak coś grzebał,

> sprzedał ją i kupił b.stare BMW e32 i przestałem go widywać na parkingu

Bo sam już nie potrafi tego BMW naprawić i stoi cały czas u mechanika.

I tak powstają legendy.

Napisano

> Bo sam już nie potrafi tego BMW naprawić i stoi cały czas u mechanika.

Akurat to BMW to mu się trafiło ok.gif

> I tak powstają legendy.

Nie mówię to co widzę i to co słyszę, wcześniej miał 2 laguny 1 się sypała i zmienił na nowszą i też się sypała, więc kupił stare BMW i jak na razie nie sypie się wink.gif

Osobiście nie kupiłbym takiej e32 bo wolałbym młodsze i mniejsze auto ok.gif

Napisano

> chyba złom

> nie przesadzacie czasem?

> nie lepiej kupic auto modelowo starsze dopracowane i w miarę utrzymanym stanem technicznym, niż za

> te same pieniądze auto modelowo wyżej za to zarżniete jak skrzypce Cygana?

> Cudów nie ma- to, że będzie ono kosztowało tyle co starsze nie bierze się z powietrza

A skad masz pewnosc ze tamta wypicowana przez handlarza bedzie lepsza od pierwszej z brzegu II?

np.

http://moto.allegro.pl/item1191994097_okazja_renault_laguna_1_8_2002.html

Napisano

> Chyba anglika Ewentualnie ostro dojezdzona PhI z masa rzeczy do naprawy - czytaj skarbone.

Popatrz na ceny tych aut i za 12 tysiecy mozna by cos wyszukac. Angliki to chodza po 4-5 tysiecy wink.gif

Napisano

Ja się zawsze zastanawiałem czemu te laguny są tak tanie icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gifhmm.gif

Napisano

> Bo sam już nie potrafi tego BMW naprawić i stoi cały czas u mechanika.

> I tak powstają legendy.

Nie legendy tylko zalezy od konkretnego egzemplarza. Jeden kupi Lagune II i nie bedzie sie psula inny kupi jakas Toyote mistrzyni niezawodonosci w wszystkich rankingach i co chwila cos bedzie naprawial.

Napisano

> Nie legendy tylko zalezy od konkretnego egzemplarza. Jeden kupi Lagune II i nie bedzie sie psula

> inny kupi jakas Toyote mistrzyni niezawodonosci w wszystkich rankingach i co chwila cos bedzie

> naprawial.

Tylko częściej jest odwrotnie zlosnik.gif

Napisano

> Popatrz na ceny tych aut i za 12 tysiecy mozna by cos wyszukac. Angliki to chodza po 4-5 tysiecy

12 ts vs. 9.9 to ile jest % wiecej kolego ?

Napisano

> 12 ts vs. 9.9 to ile jest % wiecej kolego ?

Tam jest chyba nawet 12,7 zlosnik.gif

To troche tak jak bym zapytal o auto za 40tys a kolega by pokazywal za 60hehe.gif

No ale nie kazdy mial procenty w szkole wink.gif

Napisano

> 12 ts vs. 9.9 to ile jest % wiecej kolego ?

facepalm.gif A co autor watku napisal ze nie moze byc wiecej jak 5% drozej? Przeczytaj to co napisalem ze zrozumieniem bo widze ze masz z tym problemy.

Napisano

> Tam jest chyba nawet 12,7

> To troche tak jak bym zapytal o auto za 40tys a kolega by pokazywal za 60

> No ale nie kazdy mial procenty w szkole

facepalm.gif Zenada. Widze ze nie kazdy przebial czytanie ze zrozumieniem w szkole.

Napisano

> A co autor watku napisal ze nie moze byc wiecej jak 5% drozej? Przeczytaj to co napisalem ze

> zrozumieniem bo widze ze masz z tym problemy.

Prawie 30% wiecej to sa "niewiele wieksze pieniadze" ? Pozazdroscic zdolnosci matematycznych zlosnik2.gif

Napisano

Ocenianie z fotek to jak wrozenie , ale mnie zaciekawilyby dwie rzeczy (zwlaszcza jedna)

Szczeliny miedzy tylna klapa a blotnikami sa rozne - z prawej strony sporo szersza , chyba ze swiatlo tak pada , wydaje mi sie tez ze przedni reflektor od str. kierowny jest jakby bardziej przejrzysty , ale tego to s umie bym sie nie czepial za bardzo , kwestia padania swiatla itp

no i kierownicy dalbym chyba wiecej niz 134 tys kkm , ale moze Renault ma taka skore , badz tez ktos mial szorstkie dlonie wink.gif

Trzeba zadzwonic , pogadac , pojechac.

na fotkach 80 % aut ladnie wyglada , a na zywo tylko 10 %

Napisano

Wyglada zacnie smile.gif

Moja uwagę skupia jedynie zdjęcie drugie, gdzie pięknie błyszczą się reflektory.

Moim zdaniem są wymienione, ponieważ te lampy są zrobione z poliwęglanu i mówiąc krótko wżera się na nie "syf".

Są 2 sposoby na usunięcie tego - albo pasta polerska + papier ścierny, albo wymiana na nowe. Ja robiłem pastą i nie mam takiego efektu.

Mój ma pewne 184.000 km i kierownica na godzinie 10 jest mega wytarta - conajmniej jakby mial 300.000 - niestety tttm.

Poza tym auto zacne smile.gif

Napisano

> Prawie 30% wiecej to sa "niewiele wieksze pieniadze" ? Pozazdroscic zdolnosci matematycznych

Dla mnie to sa niewiele wieksze pieniądze. Niewiem co sie uparłeś na te zdolnosci matematyczne skoro kupujacy nie określił górnej wartosci auta.

Napisano

> Dla mnie to sa niewiele wieksze pieniądze. Niewiem co sie uparłeś na te zdolnosci matematyczne

> skoro kupujacy nie określił górnej wartosci auta.

To moze mu zaproponuj nowa Lagune III.

Po co sie ograniczac hehe.gif

BTW. Ja Ci w konto nie zagladam, ale czy Ty aby przypadkiem ostatnio nie pisales, ze Ci na czynsz nie styka?

Bo na forum to wszyscy madrzy hehe.gif

Napisano

> To moze mu zaproponuj nowa Lagune III.

> Po co sie ograniczac

> BTW. Ja Ci w konto nie zagladam, ale czy Ty aby przypadkiem ostatnio nie pisales, ze Ci na czynsz

> nie styka?

> Bo na forum to wszyscy madrzy

Niewiem kazdy ma inne podejscie do tematu. Ja osbiscie wolal bym dolozyc te 2700 i kupic auto sporo lepsze wg mnie oczywiscie.

Mi starcza na czynsz niemartw sie waytogo.gif

Napisano

> Niewiem kazdy ma inne podejscie do tematu. Ja osbiscie wolal bym dolozyc te 2700 i kupic auto sporo

Niestety żeby kupić używalną L2 trzeba dać dużo więcej. Jak szukałem przed wakacjami to 15 tyś było kwotą absolutnie minimalną. A sensowne egzemplarze zaczynały się od 20. To jest samochód dużego ryzyka. I kupując tanio można się wpakować w straszną kupę.

Napisano

> Niestety żeby kupić używalną L2 trzeba dać dużo więcej. Jak szukałem przed wakacjami to 15 tyś było

> kwotą absolutnie minimalną. A sensowne egzemplarze zaczynały się od 20. To jest samochód

> dużego ryzyka. I kupując tanio można się wpakować w straszną kupę.

Wiadomo jak z kazdym autem. Nie jezdzilem i nie oghladalem Lagun II wiec moja opinia byla na podstawie cen z allegro.

Napisano

> Wiadomo jak z kazdym autem. Nie jezdzilem i nie oghladalem Lagun II wiec moja opinia byla na

> podstawie cen z allegro.

Za 14 znalazłem dobrze zrobioną przekładkę z anglika. I pewnie byłbym właścicielem ale trafił się Forester. Dla kolegi z tematu lepiej jest w tej kwocie poszukać zadbanej jedynki (to naprawdę dobre auta) i ewentualnie za resztę doinwestować ją maksymalnie od pakowania się w dwójkę. Na te z dolnych pułapów cenowych nie należy patrzeć - co jeden to większy złom.

Mi też się bardziej podoba 2 smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.