Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

znowu o odpowiedzialnych królach szos - dżihad

Featured Replies

Napisano

> http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=284091309&page=0&vc=1

> Paaaaaaaaanie... napraw se pan...

Z góry.

Doczytaj, przyjacielu mój słodki.

Ogranicznik odcina paliwo, ale nie depta po hamulcach/retarderze.

A tutejsi bajkopisarze mówią "jechaaaałem i jechaaaaałem, a oni mnie ino cmykkk".

Napisano
  • Autor

> Z góry.

> Doczytaj, przyjacielu mój słodki.

> Ogranicznik odcina paliwo, ale nie depta po hamulcach/retarderze.

> A tutejsi bajkopisarze mówią "jechaaaałem i jechaaaaałem, a oni mnie ino cmykkk".

dobra, dobra - pożartować chciałem wujku

Napisano

> Ja waszą tez rozumiem Trafił się baran i co z tego Jechałeś kiedyś ciągnikiem siodłowym?? Jak tak

> to wiesz o czym piszę a jak nie to nie mamy o czym pisać/rozmawiać. Widziałem malucha jadącego

> ponad 160km/h i co?? Fiaty tyle śmigają??

> Daj spokój kolego

sam byłem świadkiem (pasażerem) MANa 19.332 z naczepą chłodnią w momencie jak rozwinął prędkość licznikową 125 km/h.

Odbywało się to z pustą naczepą i był to egzemplarz bez ogranicznika, jeden z ostatnich w tej firmie

Napisano

> sam byłem świadkiem (pasażerem) MANa 19.332 z naczepą chłodnią w momencie jak rozwinął prędkość

> licznikową 125 km/h.

> Odbywało się to z pustą naczepą i był to egzemplarz bez ogranicznika, jeden z ostatnich w tej

> firmie

Właśnie, słowo klucz "Ostatni w firmie". Teraz za duże są kary za takie rzeczy więc nie bardzo chce mi się wierzyć że widzi się ciągle ciężarówki zapitalajace po 120km/h. Sporadycznie to może i owszem jakiś kamikaze się znajdzie ale to naprawdę sporadycznie.

Napisano

> Dokładnie tak mogło być.

> P.S.

> Znowu mi "L" nie dobija na klawiaturze i zaraz się będą nabijać, że nie umiem pisać wyrazów w 3 os.

> l.p.

a to w tirach na naczepach nie ma obrysówek ? shocked.gifsmirk.gif

Napisano

> a to w tirach na naczepach nie ma obrysówek ?

A myślisz, że ją zobaczysz zza świateł mijania?

Dla niektórych coś jest oczywiste, do tego stopnia, że sobie drwią ale czasem warto się głębiej zastanowić czy aby na pewno tak oczywiste wszystko jest?

Napisano

> A myślisz, że ją zobaczysz zza świateł mijania?

a nie ?

Napisano
  • Autor

> a nie ?

ofc n

Napisano
  • Autor

> to ja mam chyba paranormalne zdolności

sie nie przyznawaj, bo Cie kurka zamkna gdzies w piwnicy i beda experymenta czynić hehe.gif

Napisano

> to ja mam chyba paranormalne zdolności

Słuchaj, pomyśl szerzej.

Gdybyś sobie stał i patrzył i ktoś CI powiedział - widzisz tam po prawej stronie tych świateł mijania jakieś obrysówki? To prawdopodobnie zmrużyłbyś oczy i powiedział - taak, coś dostrzegam.

A gdybyś jechał z prędkością autostradową, zobaczył po lewej auto jadące POD PRĄD! i to w dodatku Twoim pasem a kto wie, może także mrugającego długimi dla ostrzeżenia to czy na pewno zobaczyłbyś te obrysówki? Czy w ogóle miałbyś na myśli, że to jest tir W POPRZEK????

Wątpię.

Napisano

> Słuchaj, pomyśl szerzej.

> Gdybyś sobie stał i patrzył i ktoś CI powiedział - widzisz tam po prawej stronie tych świateł

> mijania jakieś obrysówki? To prawdopodobnie zmrużyłbyś oczy i powiedział - taak, coś

> dostrzegam.

> A gdybyś jechał z prędkością autostradową, zobaczył po lewej auto jadące POD PRĄD! i to w dodatku

> Twoim pasem a kto wie, może także mrugającego długimi dla ostrzeżenia to czy na pewno

> zobaczyłbyś te obrysówki? Czy w ogóle miałbyś na myśli, że to jest tir W POPRZEK????

> Wątpię.

Jak człowiek myślący widząc auto jadące moim pasem pod prąd, ba nawet stojącym stwierdziłbym, że coś się stało kolizja/wypadek i odpowiednio wcześnie ograniczyłbym prędkość do takiej aby w razie co zatrzymać auto nie robiąc sobie kuku.

Światła są pewnie widoczne z więcej niż 50 metrów i idzie je zauważyć i stwierdzić, że rzecz się dzieję na tym pasie na którym jadę.

Z tego co widzę po zdjęciach z miejsca wypadku ciągnik nie był równolegle do drogi więc nie miał możliwości oślepienia kierowcy osobówki.

Popatrz czasami szczególnie w nocy na auta skręcając w lewo tam skąd Ty jedziesz, bez problemu idzie zobaczy światła obrysowe chociażby na tyle naczepy.

Napisano

> Jak człowiek myślący widząc auto jadące moim pasem pod prąd, ba nawet stojącym stwierdziłbym, że

> coś się stało kolizja/wypadek i odpowiednio wcześnie ograniczyłbym prędkość do takiej aby w

> razie co zatrzymać auto nie robiąc sobie kuku.

> Światła są pewnie widoczne z więcej niż 50 metrów i idzie je zauważyć i stwierdzić, że rzecz się

> dzieję na tym pasie na którym jadę.

> Z tego co widzę po zdjęciach z miejsca wypadku ciągnik nie był równolegle do drogi więc nie miał

> możliwości oślepienia kierowcy osobówki.

> Popatrz czasami szczególnie w nocy na auta skręcając w lewo tam skąd Ty jedziesz, bez problemu

> idzie zobaczy światła obrysowe chociażby na tyle naczepy.

Tez tak kiedys myslalem. A potem wbilem sie w stojacy w poprzek lewego pasa srebrny samochod rozrywajac go na dwie czesci.

Stwierdzenia "musial widziec, dalo sie cos zrobic" itp w wykonaniu internetowych znawcow mnie rozwalaja sick.gif

Napisano

> Tez tak kiedys myslalem. A potem wbilem sie w stojacy w poprzek lewego pasa srebrny samochod

> rozrywajac go na dwie czesci.

> Stwierdzenia "musial widziec, dalo sie cos zrobic" itp w wykonaniu internetowych znawcow mnie

> rozwalaja

Jeśli się wbijasz w nieoświetlone auto to nie jesteś nic w stanie zrobić.

Napisano

> nie ma takiej miejscowości, więc może Ci się śniło?

Taki dokładny jesteś, a nie możesz się zdecydować, czy pisać po polsku, czy nie icon_rolleyes.gif

Quote:

skoro widziałeś tzn, że jest to mozliwe... sam widzialem i nawet wiem kto takim popylał z W-wy do Cz-wy dlaczego więc uparcie zaprzeczasz, temu że ktoś mógł widzieć TIRolot lecący ca. 120?

Napisano
  • Autor

> Taki dokładny jesteś, a nie możesz się zdecydować, czy pisać po

jesli dla Ciebie brak diakrytykow to to samo, co bledy ort. to gratki 270751858-jezyk.gif

uzywam 3 roznych kompow, z czego jednego z klawiatura niemiecka (dobrze, ze nie rosyjska) i stad przyzwyczajenie do nieuzywania ogonkow - chyba, ze chcialbys czytac zamiast polskich znakow teksty z: ä, ö, ü

moze nawet pokusilbym sie dla Ciebie o pisanie niektorych wyrazow przez ß... np.: czujnik ßania 270751858-jezyk.gif

tak wiec w moim przypadku to raczej "ogonki" sa z rozpedu, a nie ich brak... Möchtest du noch etwas wissen?

Napisano

> jesli dla Ciebie brak diakrytykow to to samo, co bledy ort. to gratki

> uzywam 3 roznych kompow, z czego jednego z klawiatura niemiecka (dobrze, ze nie rosyjska) i stad

> przyzwyczajenie do nieuzywania ogonkow - chyba, ze chcialbys czytac zamiast polskich znakow

> teksty z: ä, ö, ü

> moze nawet pokusilbym sie dla Ciebie o pisanie niektorych wyrazow przez ß... np.: czujnik ßania

> tak wiec w moim przypadku to raczej "ogonki" sa z rozpedu, a nie ich brak... Möchtest du noch etwas

> wissen?

Ty ale on miał rację, na prawdę nie możesz się zdecydować czy pisać po polsku czy nie rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ty ale on miał rację, na prawdę nie możesz się zdecydować czy pisać po polsku czy nie

Przygarnął kocioł garnkowi facepalm.gif

Napisano

> Przygarnął kocioł garnkowi

Tak, tylko że ja sobie jaja robię a Ty się spinasz. rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Chyba za mało emotków dałem, choć i tak o wiele za dużo.

Poza tym, czy jak gdziekolwiek napisałem, że on nie umie pisać albo błędy robi czy coś takiego?

Strach się w ogóle odezwać.

Widzę, że tu jest bardzo sztywna atmosfera a jak komuś brakuje argumentów to się pisowni czy literówek zaczyna czepiać...

A tego emota to wszyscy mocno nadużywają facepalm.giffacepalm.giffacepalm.giffacepalm.giffacepalm.giffacepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Ty ale on miał rację, na prawdę nie możesz się zdecydować czy pisać po polsku czy nie

Tak, stimmt 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.