Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

znowu o odpowiedzialnych królach szos - dżihad

Featured Replies

Napisano

> Rozumiem solidarność jajników, ale tu nie o 10km/h wte-lub-wewte chodzi tylko o życie

Ja waszą tez rozumiem ok.gif Trafił się baran i co z tego niewiem.gif Jechałeś kiedyś ciągnikiem siodłowym?? Jak tak to wiesz o czym piszę a jak nie to nie mamy o czym pisać/rozmawiać. Widziałem malucha jadącego ponad 160km/h i co?? Fiaty tyle śmigają??

Daj spokój kolego no.gif

Napisano

> I jak rozumiem gdy wtedy przygrzejesz w coś to wina jest

> a) twoja ("no bo przecież przestawiałem")

> b) stojącego w poprzek drogi

> ?

> Wiesz, argumentujesz na poziomie mojej matki, którą policja skosiła za wyprzedzanie na podwójnej

> ciągłej i na wzniesieniu, no "ale przecież wyprzedzała TIKO, więc w czym problem?".

Jeśli odpowiadasz miszczu to spójrz na co.

Nie napisałem nic o winie tylko o czasie reakcji od momentu zauważenia czegoś na drodze do rozpoczęcia hamowania.

Twojej matki nie znam więc daruj sobie te opowieści

Napisano
  • Autor

> ponad 160km/h i co?? Fiaty tyle śmigają??

skoro widziałeś tzn, że jest to mozliwe... sam widzialem i nawet wiem kto takim popylał z W-wy do Cz-wy

dlaczego więc uparcie zaprzeczasz, temu że ktoś mógł widzieć TIRolot lecący ca. 120?

Napisano

> Ja waszą tez rozumiem Trafił się baran i co z tego Jechałeś kiedyś ciągnikiem siodłowym?? Jak tak

> to wiesz o czym piszę a jak nie to nie mamy o czym pisać/rozmawiać. Widziałem malucha jadącego

> Daj spokój kolego

Prawda jest taka, ze w tym samym czasie osobowki pewnie spowodowaly 5 razy tyle wypadkow smiertelnych sick.gif

No ale o tym sie juz nie mowi bo to malo medialne...

Pamietaj, ze na AK nikt nie lamie przepisow, wszyscy maja sprawne auta chocby mialy 20 lat hehe.gif

Napisano

Kolego duzy, szczerze powiem jak mnie mijał to nawet zwolniłem bo nie dowierzałem ze to możliwe, ale zlałem to i pomyślałem niech sobie jedzie, ale jak łykneły mnie 2 autobusy to sprawdziłem z GPSem czy czasem mi licznik nie zwariował, ale niestety nie ... max 10km/h przekłamania licznika na + w stosunku do gps'a....Wsumie to wydawało mi się że jadę najwolniej, ale nie miałem zamiaru kozakować.

aaa zapomniałem...tiry łykneły mnie w chorwacji, na węgierskiej autostradzie 2 autobusy icon_eek.gif

Napisano

> test psychologiczny. zwykłe łamigłówki-skojarzanki typu "jaki element tu pasuje" i kilka pytań, z

> których raczej niewiele wynika.

Nie chodzi mi o te łamigłówki, tylko "kilka pytań" - w moim przypadku było ich coś koło 100. Jak w innych gabinetach robią to na odpierdziul to nic na to nie poradzę - tak jak pisałem, mam nadzieję że odwiedzą gabinet w którym badał się ten kierowca.

Szczerze mówiąc jak zobaczyłem nagłówki, to byłem pewny że facet musiał mieć grubo %%. A tu nic o tym nie wspominają icon_eek.gif

Napisano

> skoro widziałeś tzn, że jest to mozliwe... sam widzialem i nawet wiem kto takim popylał z W-wy do

> Cz-wy

> dlaczego więc uparcie zaprzeczasz, temu że ktoś mógł widzieć TIRolot lecący ca. 120?

Nie zaprzeczam tylko nie wierze w masowe zjawisko no.gif Możliwość jest ale non stop to tylko kretyn tak będzie śmigał a i obroty pewnie na czerwonym i wir w baku no.gif Kretyni są i w śród nas jak i was no.gif Poza tym powożąc 40 T z prędkością 110 km/h to śmierć w oczach a co dopiero więcej no.gif

Napisano

> Poza tym powożąc 40 T z prędkością 110 km/h to śmierć w oczach a co dopiero więcej

W USA nie mają kagańców, ani specjalnych limitów dla ciężarówek, wszyscy jeżdżą po 120km/h i jakoś żyją cool.gif

Napisano

> Prawda jest taka, ze w tym samym czasie osobowki pewnie spowodowaly 5 razy tyle wypadkow

> smiertelnych

> No ale o tym sie juz nie mowi bo to malo medialne...

> Pamietaj, ze na AK nikt nie lamie przepisow, wszyscy maja sprawne auta chocby mialy 20 lat

Wiem. Są tu sami przepisowi kierowcy albo tacy co im to wolno no.gif

Napisano
  • Autor

> Kretyni są i w śród nas jak i was

zgadza się - nawet ilościowo wśród 'nas' jest ich więcej; procentowo być może też

tylko niestety śmiercionośność kretyna w zestawie kilkanaście ton jest znacznie większa i tylko dlatego uważam, że nawet samo środowisko powinno takich kretynów piętnować we własnym interesie

Napisano

> W USA nie mają kagańców, ani specjalnych limitów dla ciężarówek, wszyscy jeżdżą po 120km/h i jakoś

> żyją

Tak ale i drogi inne. Spróbuj śmignąć u nas no.gif

Napisano

> W USA nie mają kagańców, ani specjalnych limitów dla ciężarówek, wszyscy jeżdżą po 120km/h i jakoś

> żyją

LOL, jezdziles kiedy po Stanach?

Czy sie filmow naogladales? hehe.gif

Napisano

to badanie jest mało wiarygodne, bo zostało przeprowadzone specjalnie pod tym kątem. Badany był skupiony i przygotowany na sygnał do reakcji.

Napisano

> LOL, jezdziles kiedy po Stanach?

> Czy sie filmow naogladales?

www.katolik.us i wiele innych miejsc w internecie, gdzie można powymieniać się doświadczeniami z innymi kierowcami ciężarówek. Między innymi z USA.

Napisano

> www.katolik.us i wiele innych miejsc w internecie, gdzie można powymieniać się doświadczeniami z

> innymi kierowcami ciężarówek. Między innymi z USA.

Czyli tak jak myslalem, erotoman gawedziarz hehe.gif

Jedz i zobacz jak tam wygladaja drogi i jaki jest ruch zlosnik.gif

Napisano

> Czyli tak jak myslalem, erotoman gawedziarz

> Jedz i zobacz jak tam wygladaja drogi i jaki jest ruch

Podałem źródło wiarygodnej informacji. Pisz jasno o co Ci chodzi, albo zamilknij.

Napisano

> ma dnia, żebym nie zobaczył czegoś większego przelatującego skrzyzowanie na czerwonym,

nooo, ja tez codziennie to ogladam,

no po

> co się zatrzymywać? przecież tyle paliwa potem się zuzywa na rozpędzenie....

z tym ze w tym czasie gdy Ty masz juz zielone, gdzie on niby leci na czerwonym, on ma wczesne zolte.... wcale rzadko sie to nie zdarza :/ a jesli nie zatrzyma sie bez gwaltownego hamowania = jedzie na przod.

tez nie generalizuje, ale naprawde czesto przejezdzam spokojnie na zielonym, gdsy z naprzeciwka stoja na czerwonym juz dlugo i pukaja sie w glowe pod moim adresem screwy.gif

Napisano

> Podałem źródło wiarygodnej informacji. Pisz jasno o co Ci chodzi, albo zamilknij.

Wiarygodny to bedziesz jak pojedziesz i sie przekonasz...

Zrobilem pare tys kilometrow po Stanach i jakos nie przypominam sobie zeby mnie jakikolwiek TIR wyprzedzil...

Aha ja jezdzielm max 5MPH ponad limit, zeby przypadkiem nie zaplacic mandatu...

Napisano

> Mnie zastanawia jak tacy ludzie przechodzą psychotesty

wez przestan.... psychotesty? jesli jestes na tyle inteligentny, mozesz udac przed P. psycholog kogo zechcesz... (chodzi mi o charakter)

a reszta to tylko badania stwierdzajace Twoja koordynacje psychoruchowa....

Napisano

> Prawda jest taka, ze w tym samym czasie osobowki pewnie spowodowaly 5 razy tyle wypadkow

> smiertelnych

Ej kolego, co innego przekroczyć prędkość a co innego zawracac TIR-em na autostradzie. Porównując z osobowym to tak jakby jechać po chodniku pełnym ludzi. Widzisz różnicę?

Napisano

> Wiarygodny to bedziesz jak pojedziesz i sie przekonasz...

A to wcale nie ja mam być tutaj wiarygodny. Osobiście wystarczy mi bezpośrednia relacja ludzi, którzy tam jeżdżą (ciężarówkami).

> wez przestan.... psychotesty? jesli jestes na tyle inteligentny, mozesz udac przed P. psycholog

> kogo zechcesz... (chodzi mi o charakter)

Ktoś kto wykonuje taki manewr na autostradzie, raczej do grupy inteligentnych się nie zalicza spineyes.gif

Napisano

> Pamietaj, ze na AK nikt nie lamie przepisow, wszyscy maja sprawne auta chocby mialy 20 lat

Przestań pierdoły opowiadać, bo ja nagminnie łamię ograniczenia prędkości, a ostatnio pasjami skręcam nie z tego pasa co trzeba.

mar00ha

Napisano

> Nic tu nie napiszę o kierowcy TIRa. Za to zadam pytanie: z jaką prędkością musiał jechać kierowca

> osobówki, że nie wyhamował przed, z daleka widoczną (biała naczepa w nocy jest jednak

> widoczna), postawioną w poprzek drogi, naczepą?

> mar00ha

rozumiem że chcesz gdybać o mniejszej prędkość = może by wyhamował

daruj sobie no.gif

Napisano

> Jeśli odpowiadasz miszczu to spójrz na co.

> Nie napisałem nic o winie tylko o czasie reakcji od momentu zauważenia czegoś na drodze do

> rozpoczęcia hamowania.

Sprawa jest prosta - gmeranie w radiu/nawigacji/telefonie/czym-tam-bądź przy wysokich prędkościach to naprawdę proszenie się o kłopoty.

i w żaden sposób nie może być usprawiedliwieniem.

Jak było naprawdę w tym konkretnym przypadku - zapewne się nie dowiemy.

Nie zmienia to faktu, że akurat tu 100% winy jest po stronie kierowcy ciężarówki i doprawdy nie jestem w stanie znaleźć jakiegokolwiek słowa usprawiedliwienia dla jego postępowania.

ALE - podkreślam - dla TEGO KONKRETNEGO CZŁOWIEKA.

Nie dla wszystkich.

Generalizowanie to zło.

Napisano

> daruj sobie

Bo? hmm.gif

Tak właśnie uważam - może by wyhamował...

mar00ha

Napisano

> Jeśli ktoś mając czas reakcji 2-3 sekundy jedzie 160 km/h to jest niemal pewne, że się zabije i do

> tego nie trzeba ciężarówki w poprzek autostrady.

> Z "poradnika bezpiecznej jazdy" - wydawnictwo wspierane przez Krajową Radę Bezpieczeństwa Ruchu

> Drogowego:

> "Czas reakcji kierowcy; od chwili zauważenia niebezpieczeństwa do momentu rozpoczęcia hamowania,

> wynosi ok. 0,6-0,8 sekundy. Po spożyciu alkoholu wydłuża się on 2-, 3-krotnie!"

> Czyli ktoś, kto ma reakcję na podanym przez Ciebie poziomie jest równie niebezpieczny na drodze jak

> pijany.

Te 0,6 sekundy to raczej w sytuacji gdy ktoś się spodziewa zagrożenia i jest przygotowany do gwałtownego hamowania. Tu mogło być inaczej, np. 160 km/h ustawione na tempomacie i pełen relaks jazdy.

> Jeśli chodzi o prędkość - w Polsce nie ma odcinka, gdzie jest dozwolone 160 km/h.

Tak, tak, wiemy. A jakby co, to zapraszam na mój kawałek ziemi, gdzie będziesz mógł sobie legalnie pojechać 160 270751858-jezyk.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Bo?

> Tak właśnie uważam - może by wyhamował...

> mar00ha

Bo nie ma co gdybać , jechał i wyrosła przed nim "ściana" gdzie jej nie powinno być.

Natomiast zobacz na fotki prędkość w chwili wypadku nie była jakaś dużą sądząć po zniszczeniach, zastanwia mnie zatme czemu czemu ktoś jednak zginął hmm.gif

Napisano

dzis juz 4 tiry uwiklane w dzwony sciana.gif

powtarzam, tu jest ich miejsce

tiry-na-torach.jpg

Napisano

> powtarzam, tu jest ich miejsce

Puste hasło, bez jakiejkolwiek możliwości realizacji.

Napisano

> Puste hasło, bez jakiejkolwiek możliwości realizacji.

a czy to moja wina, ze wszystko w pl lezy niewiem.gif

Napisano

> Natomiast zobacz na fotki prędkość w chwili wypadku nie była jakaś dużą sądząć po zniszczeniach,

> zastanwia mnie zatme czemu czemu ktoś jednak zginął

Bo przywalił po ukosie, a nie prostopadle. Zobacz jak wygląda miejsce pasażera z przodu:

http://www0.24opole.pl/fotki/news/800.600.20100827070415_resdsc_9503.jpg

Ja dałbym jakieś ~80km/h w momencie uderzenia.

Napisano

> dzis juz 4 tiry uwiklane w dzwony

będziesz tak powtarzał do usranej śmierci i nic nie zmienisz

Napisano

Panowie śmiech mnie ogarnia jak czytam niektóre wypowiedzi zlosnik.gif

Z moich obserwacji wynika, że forum większości z nas/was służy do tego żeby się nawzajem przekrzyczeć.....ja! ja mam rację! zlosnik.gif

Kolego Sibui przestań się pogrążać...ja wiem, że Twoja racja jest ZAWSZE NAJTWOJSZA. Twoje doświadczenia na drogach są również najtwojsze i wogóle jesteś koleś git. Przypuszczam, że na Twojej twarzy zawsze maluje się " smirk.gif " jak widzisz kogokolwiek "fff passku fff Tedeiku Panieee". Czytając Twoje wypowiedzi zawsze maluje mi się uśmiech na ryjku zlosnik.gif czekam z niecierpliwością kiedy kolejny raz użyjesz: twojszej/mojszej racji a także paska/golfa f tedeiku.

Swoim Seatem (Panieeeee prawie Fałwej) tydzień temu próbowałem dogonić z ciekawości ciężarówkę Renault Major (chyba 385 konną, ale może sobie dla jaj przykleił te 385 na drzwiach), przy 120km/h odpuściłem. Licznik w moim prawie Fałweju działa raczej dobrze bo to prawie Fałwej, prawie od dziadka.

Ale skoro Ty nigdy nie zostałeś wyprzedzony albo nie widziałeś żeby jakiś ciągnik siodłowy z naczepą jechał powyżej 120 km/h (+/- 10km/h) to napewno musisz mieć rację bow.gif

Podpowiedz jakiego DŻipsa sobie kupić, co by mi prędkości nie przekłamywał.

Kolego Maciej__ nie wiem jak jest w "Jueseju" ale kiedy próbowałem dogonić tą wyżej opisaną ciężarówkę to coś burknąłem pod nosem: "o ja Cie [cenzura] ale [cenzura]", na co mój kuzyn z wujkiem (mieszkają w Kanadzie od 21 lat) ze spokojem wypowiedzieli się, że u nich ciężarówki tak jeżdżą normalnie...to znaczy z takimi prędkościami.

Jeszcze raz do kolegi Sibui...luzik co do Ciebie wink.gif Czasem po prostu irytują mnie Twoje posty zlosnik.gif

Napisano

Widziałem malucha jadącego

> Daj spokój kolego

Ale o co chodzi? Że co - te z filmów stuningowane były czy co?

Piszesz, że bzdurą jest TIR pędzący 130 to ja ci pokazuje, że jednak to prawda i stolec mnie obchodzi, że pusty był, wiózł pierze na poduszki, albo styropian do ociepleń, albo cudownym zbiegiem okoliczności znalazłem filmy ukazujące Ferrari wśród TIRów smirk.gif

Nie odbieram ci prawa do obrony, nie wypowiadam się o ogóle kierowców TIRów, w żadnym wątku nie krytykuję ich, ba nawet tego nieszczęśnika który spowodował wypadek z pierwszego posta nie określiłem pejoratywnie. Wypowiadam się TYLKO nt. stwierdzenia polihistora-Sibuismirk.gif, że kol. wyprzedzany przez TIRa pierdoły pisze i nt. Twojej opinii że 130 siodłowcem jest niemożliwe.

Napisano

> Widziałem malucha jadącego

> Ale o co chodzi? Że co - te z filmów stuningowane były czy co?

> Piszesz, że bzdurą jest TIR pędzący 130 to ja ci pokazuje, że jednak to prawda i stolec mnie

> obchodzi, że pusty był, wiózł pierze na poduszki, albo styropian do ociepleń, albo cudownym

> zbiegiem okoliczności znalazłem filmy ukazujące Ferrari wśród TIRów

> Nie odbieram ci prawa do obrony, nie wypowiadam się o ogóle kierowców TIRów, w żadnym wątku nie

> krytykuję ich, ba nawet tego nieszczęśnika który spowodował wypadek z pierwszego posta nie

> określiłem pejoratywnie. Wypowiadam się TYLKO nt. stwierdzenia polihistora-Sibui, że kol.

> wyprzedzany przez TIRa pierdoły pisze i nt. Twojej opinii że 130 siodłowcem jest niemożliwe.

Nie był stuningowany tylko rozblokowany. Pewnie że mozna tylko obroty i hałas niemiłosierny nawet w nowych wozach. Jeśli auto może śmigać w jueseju czy innej kanadzie wiec podejrzewam że ma inne przełożenia. Dla mnie bzdurą jest nagminność takich przypadków a szczególnie na naszych "autostradach".

Kończę udzielać się w takich tematach bo nasze debaty nie mają większego sensu. no.gif Każdy ma swoje racje ok.gif

Napisano

> Ostatnio widzialem jak mlody chlopaczek ( kierowca Tir-a typu Lora z 6 nowymi VW na pokladzie )

> jechal i czytal gazete . Myslalem ze to tylko na 1 swiatalch , ale akurat ze mialem

> przyjemnosc jechac autobusem widzialem , ze on ja w sumie caly czas czytal .

Hehe, w gazecie to się przynajmniej nic nie rusza. Ja widziałem w Lublinie jak oglądał telewizję! Nawet zagadałem do niego przez CB, żeby to potwierdzić bo oczom nie wierzyłem.

Napisano

> Jeśli auto może śmigać w jueseju czy innej kanadzie wiec podejrzewam że ma

> inne przełożenia.

Dokładnie, mają dłuższe przełożenie na mostach także przy tych 120km/h mają obroty jak u nas przy 90km/h smile.gif

Poza tym nie wiem czy ktoś tu pisał a nagminności przekraczania ogranicznikowych 90km/h? Przypadki się zdarzają, ale to jest ułamek procenta.

Napisano

że nie wyhamował przed, z daleka widoczną (biała naczepa w nocy jest jednak

> widoczna),

A widzisz gdzieś na zdjęciach ślady hamowania? - taka była "z daleka widoczna".

Napisano

> Nie pal już więcej tego stuffu, albo napraw sobie prędkościomierz.

no to i ja muszę chyba przestać palić... chociaż nie pamiętam żebym zaczynał...

Stryków - Poznań

ja Crafterem licznikowe ok. 110km/h...

litvin zestawem bez problemu mnie wyprzedził i nie trwało to kilometrami...

Napisano

> Dużo. Nie takie rzeczy już na autostradach widziałem (a stoskunkowo niewiele nimi jeżdżę): ogromne

> dziury w nawierzchni, koleiny, a szczytem wszystkiego była taczka na środku austriackiej

> autostrady.

> mar00ha

Ja kiedyś na środkowym pasie (z 3-ch) włoskiej autostrady, we mgle ujrzałem .... faceta stojącego przodem do mnie i machającego rękami!!!!

Jechałem baaardzo nieroztropnie bo 150km/h ale i tak udało mi się go ominąć (na pewno bym nie wyhamował).

Facet właśnie zaliczył dzwona w barierkę a jego auto stało kawałek dalej w poprzek na środkowym pasie. Machał, żeby nikt nie wrąbał się w to auto... jak dla mnie czysty samobójca, nie wiem czy pożył jeszcze kilka minut po moim przejeździe czy nie... ale z drugiej strony miło, że myślał o innych i coś robił, tyle, że ja bym się nie odważył tak stać.

Nie zatrzymywałem się bo i tak bym mu nic nie pomógł, sam był (chyba że w osobówce ktoś na podłodze leżał) ale auto było tylko poobijane.

Napisano

Teraz zwróciłem uwagę na jedną rzecz:

http://www0.24opole.pl/fotki/news/800.600.20100827070401_resdsc_9468.jpg

Tam nie było nawet miejsca zawrócenie icon_eek.gif On musiał tam manewrować dłuższy czas żeby się ustawić do takiej pozycji, demolując przy tym barierkę. To raczej nie był żaden doświadczony kierowca, tylko pozostałość po ostatniej hossie i niedoborze kierowców na rynku pracy - jakiś rolnik albo inny piekarz (z całym szacunkiem dla tych zawodów), który zrobił prawko za darmo z urzędu pracy i poszedł jeździć bo za kółkiem dobra kasa jest sick.gif

Napisano

Nie wiem, czy będąc świadkiem czegoś takiego, instynktownie nie rzuciłbym się później na kierowcę tej ciężarówki... tuk.gif

A wszystkim "szpecom" wskazującym jeszcze na winę kierowcy Qashqaia, w większości chyba nie mającymi do czynienia z dłuższą jazdą po autostradzie w nocy, z dobrego serca nie życzę, aby musieli weryfikować swoje mądrości w praktyce.

Napisano

DSV icon_eek.gifswieca.gif

Napisano

Znowu jest temat do pisania jacy to oni są głupi a tamci głupsi . Zacząłem czytać ale niestety nie dałem rady . Chciał bym tylko napisać że większość z piszących w tym wątku i na hp nadawała by się do bardzo popularnej teraz formacji ''obrońców krzyża '' . Nie chcę nikogo usprawiedliwiać ponieważ każda śmierć jest tragedią , dla rodziny zmarłego a także dla sprawcy wypadku .

Dołączę mały cytat dla tych jakże prawych obywateli frown.giffrown.gif którzy chcieli by od razu kogoś wieszać facepalm.gif

J 8,1-11

1 Jezus udał się na Górę Oliwną. 2 Rano znowu przybył na teren świątyni i cały lud zaczął się zbierać przy Nim. On usiadł i uczył ich. 3 Wtedy uczeni i faryzeusze przyprowadzili jakąś kobietę, przyłapaną na cudzołóstwie. Postawili ją pośrodku 4 i powiedzieli Mu: "Nauczycielu, ta kobieta została przyłapana na występku cudzołóstwa. 5 W Prawie Mojżesz kazał nam takie kamienować. A Ty co powiesz?" 6 Mówili to dla poddania Go próbie, by mieć coś do oskarżenia Go. Na to Jezus pochyliwszy się rysował palcem po ziemi. 7 Gdy nie przestawali Go pytać, wyprostował się i rzekł im: "Kto z was bez grzechu, niech pierwszy rzuci w nią kamieniem". 8 I znowu pochyliwszy się, rysował po ziemi. 9 Gdy oni to usłyszeli, zaczęli jeden po drugim odchodzić, zaczynając od starszych. Został sam i ta kobieta, stojąca pośrodku. 10 Jezus wyprostował się i zapytał ją: "Kobieto, gdzie są? Żaden nie wydał na ciebie wyroku?" 11 Odpowiedziała: "Żaden, Panie". Jezus rzekł: "I ja na ciebie wyroku nie wydaję. Idź, a odtąd już nie grzesz".

Zastanówcie się co piszecie , robicie a później oceniajcie . Jak to łatwo kogoś oskarżać . swieca.gif

Napisano

Jeszcze odnośnie wcześniejszego wątku w dyskusji o tym, czemu kierowca osobówki nie wyhamował - czy ktoś zwrócił uwagę, że ciągnik siodłowy zdążył się odwrócić pod prąd no i najpewniej musiał mieć włączone światła?

Napisano

> Jeszcze odnośnie wcześniejszego wątku w dyskusji o tym, czemu kierowca osobówki nie wyhamował - czy

> ktoś zwrócił uwagę, że ciągnik siodłowy zdążył się odwrócić pod prąd no i najpewniej musiał

> mieć włączone światła?

No i wszystko nagle stało się jasne.

Ciężarówka miała na bank włączone światła i to widział kierowca osobówki, światła na lewym pasie przy samej barierce, więc ... ominą je po prawej... tylko skąd mógł wiedzieć, że za tymi światłami kryje się (dosłownie i w przenośni) naczepa!!!!!!!!!!

Napisano

> przy samej barierce, więc ... ominą je po prawej... tylko skąd mógł wiedzieć, że za tymi

> światłami kryje się (dosłownie i w przenośni) naczepa!!!!!!!!!!

potwierdzam - tak samo bym w tego tira wywalił sick.gif instynktownie w prawo, bo widze swiatla auta jadacego pod prąd !!! A w nocy, majac swiatla prosto w oczy, zanim sie zorientujesz ze w poprzek drogi jest naczepa ... juz nie zyjesz crazy.gif

M.

Napisano

> dzis juz 4 tiry uwiklane w dzwony

Czyli pod każdą "biedronką" ułożyć tory hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.