Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Policyjna Delta:

Featured Replies

Napisano

oooo jaki racjonalny zakup?

kto wziął w łapę?

klasa premium w radiolce rewela... na skóry narzucili koraliki czy szmatki od błażusiaka? facepalm.gif

Napisano

ech będzie jak ze sztilo w policji niewypał.

Do wideo się nie nadaje bo z daleka w oczyska kuje

no ale w sumie ładne autko na lans się nadaje smile.gif

Napisano

> ale to paskudne auto - i bynajmniej nie mam na mysli oznakowania

> Za taką kasę mieliby piękną 159

a skąd masz info jaka cena delty dla policji ?

Napisano

> oooo jaki racjonalny zakup?

> kto wziął w łapę?

> klasa premium w radiolce rewela... na skóry narzucili koraliki czy szmatki od błażusiaka?

może cena niższa niż siiiiiiiiiiiiiid

Napisano

> może cena niższa niż siiiiiiiiiiiiiid

taaaa z całą pewnością zeszli do 60 zlosnik.gif

Napisano

> taaaa z całą pewnością zeszli do 60

zdziwiłbyś się widząc do jakich cen potrafią schodzić firmy w przetargach zlosnik.gif żeby nie było, że tylko gdybam to widziałem propozycje cen Crom dla policji zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

cytat z artykułu jednego:

"Sercem policyjnej delty jest silnik 1.9 Twinturbo MultiJet z dwoma turbosprężarkami - jednej kompaktowej, o niewielkiej bezwładności, dla zapewnienie szybkiej i dynamicznej reakcji już przy niskich obrotach oraz drugiej, o większych rozmiarach, dla zapewnienia bardzo wysokiej mocy.

Przekłada się to na szybką reakcję silnika - przyspieszenie od zera do 100 km/h trwa 7,9 s. Prędkość maksymalna - 222 km/h. "

Napisano
  • Autor

> cytat z artykułu jednego:

> "Sercem policyjnej delty jest silnik 1.9 Twinturbo MultiJet z dwoma turbosprężarkami - jednej

> kompaktowej, o niewielkiej bezwładności, dla zapewnienie szybkiej i dynamicznej reakcji już

> przy niskich obrotach oraz drugiej, o większych rozmiarach, dla zapewnienia bardzo wysokiej

> mocy.

> Przekłada się to na szybką reakcję silnika - przyspieszenie od zera do 100 km/h trwa 7,9 s.

> Prędkość maksymalna - 222 km/h. "

zrobiłem deltą z tym silnikiem ~500km i muszę przyznać że całkiem fajnie się to zbiera, a do tego raczej mało pali jak na taką moc. ok.gif

szkoda tylko, że jakość większości elementów wykończenia i ich spasowanie są poniżej krytyki... a obsługa wbudowanej nawigacji/radia to jakiś dramat facepalm.gif

Napisano

> zrobiłem deltą z tym silnikiem ~500km i muszę przyznać że całkiem fajnie się to zbiera, a do tego

> raczej mało pali jak na taką moc.

> szkoda tylko, że jakość większości elementów wykończenia i ich spasowanie są poniżej krytyki...

ja nie zanotowałem tego i uważam, że jakość materiałów i spasowania są na bardzo wysokim poziomie... jak to mówią "nic nie stuka nic nie puka"...

Napisano

> "Sercem policyjnej delty jest silnik 1.9 Twinturbo MultiJet z dwoma turbosprężarkami - jednej

> kompaktowej, o niewielkiej bezwładności, dla zapewnienie szybkiej i dynamicznej reakcji już

> przy niskich obrotach oraz drugiej, o większych rozmiarach, dla zapewnienia bardzo wysokiej

> mocy.

> Przekłada się to na szybką reakcję silnika - przyspieszenie od zera do 100 km/h trwa 7,9 s.

> Prędkość maksymalna - 222 km/h. "

Jaką to ma moc i moment obrotowy?

Napisano
  • Autor

> 190KM i 400Nm

bogato ok.gif musi całkiem miło się odpychać

Napisano

> 190KM i 400Nm

icon_eek.gif to musi zdecydowanie lepiej jechać niż moje zwykłe stare jtd zlosnik.gif

Napisano

> Skąd wiadomo, że niby taka tragedia z nimi ?

> Masz 5 sztuk i wszystkie się krzaczą na potęgę ?

Ja np. wiem bo mam sporo znajomych policjantow ktorzy potwierdzaja ze jest duzo problemow z tymi samochodami - m.inn. wlasnie z turbinami.

Napisano

> Ja np. wiem bo mam sporo znajomych policjantow ktorzy potwierdzaja ze jest duzo problemow z tymi

> samochodami - m.inn. wlasnie z turbinami.

Z Deltami ???

Napisano

> Ja np. wiem bo mam sporo znajomych policjantow ktorzy potwierdzaja ze jest duzo problemow z tymi

> samochodami - m.inn. wlasnie z turbinami.

problem z turbinami w znakomitej większości to wina ograniczonego pojmowania zasad przez kierowce...

Napisano

> ja nie zanotowałem tego i uważam, że jakość materiałów i spasowania są na bardzo wysokim

> poziomie... jak to mówią "nic nie stuka nic nie puka"...

kilka przypadków z rocznej delty:

- połacie malowanego na srebrno plastiku na konsoli środkowej są już całe porysowane i wyglądają fatalnie

- gałka zmiany biegów również ma plastik który udaje aluminium - w tych miejscach gdzie się ją trzyma srebrna farba całkiem się wytarła i jest biało

- montaż nawigacji jest straszny - dookoła wystaje jakaś gąbka

- okolice obu zderzaków i reflektorów fatalnie spasowane, są takie miejsca że palec wchodzi. przy tylnym zderzaku jest plastik który zasłania dziurę między zderzakiem a karoserią - z jednej strony jest dziura taka, że śrubokręt może wpaść. plastik ten jest docinany nożyczkami (!!!, szkoda że nie zrobiłem zdjęcia)

- blacha tylnej klapy, od środka, jest na górnej krawędzi miejscami niezagięta, ostre krawędzie o które możnaby się pokaleczyć (pierwszy raz widzę coś tak niedbale zrobionego!)

- jeden reflektor jest luzem - odkręciły się śruby które go mocują (w rocznym aucie!)

- chyba puściło któreś mocowanie tłumika, całość wisi

- delta nie lubi deszczu i myjni - po jednej z wizyt na myjni ręcznej głośniki w lewych drzwiach zaczęły pierdzieć, chyba woda wlała się do złącza między karoserią a drzwiami!

- radio/nawigacja potrafi się zawiesić na godzinkę czy dwie, wyświetlając na ekranie coś takiego:

284185363-navdelta.jpg

Ogólnie auto sprawia wrażenie bardzo niedbale złożonego, wiele rozwiązań jest nieprzemyślanych lub niewygodnych (na przykład obsługa tempomatu, nawigacji, czy takie sprawy jak chromowane ramki nawiewów, które w słoneczny dzień odbijają się centralnie w lusterkach wstecznych i bardzo przeszkadzają!). Jakość materiałów to kontrasty - bardzo ładnie wykończone drzwi, czy fotele na tle fatalnych srebrnych plastików, czy takich kwiatków jak mocowanie pasa do podłogi poprzez nieosłonięty, 20 centymetrowy pręt (!!!) wystający z podłogi. Albo kawał jakiegoś czarnego styropianu straszący zza atrapy chłodnicy, widać go już z 2 metrów.

post-17222-14352509704791_thumb.jpg

Napisano
icon_eek.gif ale porażka. Szkoda, że nie mam w pobliżu salonu Lanci, to bym sobie zerknął facepalm.gif
Napisano

> "Sercem policyjnej delty jest silnik 1.9 Twinturbo MultiJet z dwoma turbosprężarkami

Kto to pisał... facepalm.gif

Napisano

też mialem styczność z wieloma rocznymi i jedyną bolączką tych aut jest "chrom" będący na klamkach zewnętrznych oraz emblematy, wytarć i kiepskiego spasowania nie zauważyłem zlosnik.gif

Napisano

> też mialem styczność z wieloma rocznymi i jedyną bolączką tych aut jest "chrom" będący na klamkach

> zewnętrznych oraz emblematy, wytarć i kiepskiego spasowania nie zauważyłem

tak, to też wyglądało słabo, szczególnie "rozłażące" się emblematy crazy.gif

postaram się w przyszłym tygodniu zrobić foty ok.gif

Napisano

> tak, to też wyglądało słabo, szczególnie "rozłażące" się emblematy

> postaram się w przyszłym tygodniu zrobić foty

zaskoczyło mnie to spasowanie słabe, kilka oglądałem rocznych przebiegi powyżej 20kkm, lakier nie schodził, ale żadna nie miała navi zlosnik.gif

Napisano

> zaskoczyło mnie to spasowanie słabe, kilka oglądałem rocznych przebiegi powyżej 20kkm, lakier nie

> schodził, ale żadna nie miała navi

ta nawigacja to jakiś dramat... obsługa jest cholernie niewygodna (np. wybieranie liter poprzez kręcenie gałką, ekran nie jest dotykowy sciana.gif ) no i jest spolszczona w taki sposób, jakby tłumaczył to automat.

tak prawdę mówiąc, to auto bardzo by mi się podobało, gdyby nie te niedoróbki. aha, no i gdyby nie beznadziejny układ kierowniczy, który daje takie czucie auta, jak granie na komputerze crazy.gif

Napisano

> - chyba puściło któreś mocowanie tłumika, całość wisi

zapomniałem dopisać, że tłumik i ozdobne końcówki są już zardzewiałe:

284187557-tlumik.jpg

post-2568-14352509743971_thumb.jpg

Napisano

czyli chłam sick.gif

niech lepiej zamkną Lancie bo coraz bardziej psują jej wizerunek z czasów świetności icon_rolleyes.gif

Napisano

> zapomniałem dopisać, że tłumik i ozdobne końcówki są już zardzewiałe:

To fiatowski standard

Mam ten sam tłumik u siebie i w sobotę zaatakowałem go druciakiem i papierem ściernym facepalm.gif

Niestety nie zrobiłem fotki przed malowaniem aluminium w spraju frown.gif

Najbardziej zardzewiały wieszaki tłumika, rdza odpadała płatami zlosnik.gif

Na tłumiku rdza była powierzchniowo, myslę, że jeszcze 3 lata moze wytrzyma, ale kto to wie facepalm.gif

dsc03972f.jpg

Napisano

> bogato musi całkiem miło się odpychać

ujdzie* grinser006.gif

*były posiadacz Octavii TDI 195KM 405Nm skromny.gif

Napisano

moja końcówka wydechu ma juz prawie 3 lata i ani grama rdzy icon_eek.gif

Napisano

> moja końcówka wydechu ma juz prawie 3 lata i ani grama rdzy

końcówka końcówce nie równa

kumpel kupił jakąś niby z nierdzewki i po roku ruda ją wszamała od zewnątrz i wewnątrz równo no.gif

moja ultera jeździ kilka lat i nic się nie dzieje

Napisano

> końcówka końcówce nie równa

> kumpel kupił jakąś niby z nierdzewki i po roku ruda ją wszamała od zewnątrz i wewnątrz równo

> moja ultera jeździ kilka lat i nic się nie dzieje

najmocniej przepraszam że nie uściśliłem ale wydawało mi się to oczywiste że w takim przypadku mówimy o fabrycznych końcówkach icon_rolleyes.gif bo taka jest na focie

Napisano

> najmocniej przepraszam że nie uściśliłem ale wydawało mi się to oczywiste że w takim przypadku

> mówimy o fabrycznych końcówkach bo taka jest na focie

za co przepraszasz? niewiem.gif

dziadostwo ta końcówka razem z deltą i tyle zlosnik.gif

Napisano

> moja końcówka wydechu ma juz prawie 3 lata i ani grama rdzy

Ta końcówka jest z nierdzewki, moja ma trochę ponad 2 lata (fabryczna) i ona akurat ma się dobrze ok.gif

dsc03973c.jpg

Napisano

> za co przepraszasz?

> dziadostwo ta końcówka razem z deltą i tyle

ale przecież na fotce Delty końcówka nie jest zardzewiała!!!

Napisano

> ale przecież na fotce Delty końcówka nie jest zardzewiała!!!

jest. to co wkleiłem to zdjęcie wyczyszczonej końcówki.

Napisano

> jest.

w którym miejscu? Serio nie widzę, możesz masz na myśli wewnętrzną rurę, do której sama końcówka jest przygrzana? Ona to może rdzewieć

Napisano

> ale przecież na fotce Delty końcówka nie jest zardzewiała!!!

co nie zmienia faktu że Lancia zeszła na psy zlosnik.gif

Napisano

> co nie zmienia faktu że Lancia zeszła na psy

Nie wiem co jest grane, Lancia, Alfa marki niby premium a jak patrzę to większa tragedia niż w fiacie, albo nie lepiej facepalm.gif

Napisano

> w którym miejscu? Serio nie widzę, możesz masz na myśli wewnętrzną rurę, do której sama końcówka

> jest przygrzana? Ona to może rdzewieć

te plamy na dole końcówek to rdza.

Napisano

> jest. to co wkleiłem to zdjęcie wyczyszczonej końcówki.

czyli jak, rdza zaatakowała końcówkę z nierdzewki?

Kufa to juz przegięcie.

Na nierdzewce rdza się pojawia, jeżeli była zarysowana, miała styczność ze stalą rdzewiejącą.

Wtedy wystarczy spolerować, bo to rdzewieje pozostałość tej stali rdzewiejącej, a nie sama nierdzewka.

Ale jak mówisz, że końcówka była czyszczona to facepalm.gif nie mam pytań

Napisano

hmm.gif to musiał być od nowości nie myty zlosnik.gif

Napisano

> te plamy na dole końcówek to rdza.

A kolega to jeździ tym autem, czy tylko chodzi dookoła i doszukuje się problemów ? hmm.gif

To mi wygląda na zboczenie. beksa.gif

Napisano

> A kolega to jeździ tym autem, czy tylko chodzi dookoła i doszukuje się problemów ?

> To mi wygląda na zboczenie.

chodzę dookoła auta cały dzień i szukam do czego się przypierdolić, takie mam hobby ok.gif

Napisano

> chodzę dookoła auta cały dzień i szukam do czego się przypierdolić, takie mam hobby

Fajne. ok.gif

Napisano

> A kolega to jeździ tym autem, czy tylko chodzi dookoła i doszukuje się problemów ?

> To mi wygląda na zboczenie.

kupujesz samochod za nie małe pieniądze i lata ci, że sie po roku sypie?

Napisano

> kupujesz samochod za nie małe pieniądze i lata ci, że sie po roku sypie?

Rdza na tłumiku to faktycznie objaw sypania się hehe.gif

Napisano

> Rdza na tłumiku to faktycznie objaw sypania się

po roku? to obraz nędzy i rozpaczy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.