Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KzAK: SMART

Featured Replies

Napisano

Taki pomysł na skuter, którym można jeździć w deszcz i zimą czyli "kupię smarta for two" ;-)

Co słyszeliście o tych autach, na co zwrócić uwagę, jak jest z serwisem i czy często serwisu wymagają. Mówimy oczywiście o używce w cenie ca. 10k.

Napisano

Mówimy oczywiście o używce w cenie ca. 10k.

ja słyszałem, że uturbione silniki rzadko 120 000 km wytrzymują w Smartach, a remont ciężki do wykonania. ale to opinia chodząca po internecie.

z tego co pamiętam ktoś na AK miał chyba służbowego, to będzie wiedział najlepiej.

Napisano

auto bardzo plastikowe, twarde, na forum smarta się dziwią jak auto ma ponad 100kkm a nie miało remontu silnika...

Napisano

> Taki pomysł na skuter, którym można jeździć w deszcz i zimą czyli "kupię smarta for two" ;-)

> Co słyszeliście o tych autach, na co zwrócić uwagę, jak jest z serwisem i czy często serwisu

> wymagają. Mówimy oczywiście o używce w cenie ca. 10k.

odpowiem dowcipem który usłuszałem od użytkownika przy okazji wizyty u elektryka (zakładałam światła dzienne):

" dlaczego się w ciągu dnia użytkownicy smarta się niepozdrawiają - bo rano się widzieli u mechanika"

właściciel potwierdzał że bardzo psujliwe.

Ale to mówiłem ja właściciel Laguny II - królowa warsztatów, moja jest chyba wyjątkiem który niepotwierdza regułę

Napisano

Jak chcesz przejść na "ty" ze swoim mechanikiem, to śmiało hehe.gif Poszperaj po forach Smartów, a przejdzie Ci pomysł kupowania tego przyrządu (bo samochodem to ciężko nazwać).

Napisano

> Taki pomysł na skuter, którym można jeździć w deszcz i zimą czyli "kupię smarta for two" ;-)

> Co słyszeliście o tych autach, na co zwrócić uwagę, jak jest z serwisem i czy często serwisu

Zdecydowanie odradzam, pieniądze w błoto. Psuje się to, remont silnika w benzynie po 80 tys. Zabawka, kup coś innego. Wiem bo jeździłem. W serwisie w ciągu roku stał ponad połowe roku. Pozatym nikt nie chce go naprawiać, wszyscy się go boją.

Napisano

Jako "skuter" kupiłbym jakieś CC albo SC biglaugh.gif

Ze wskazaniem na CC - można trzymać pod domem, nawet zamykać nei trzeba wink.gif

Napisano

> odpowiem dowcipem który usłuszałem od użytkownika przy okazji wizyty u elektryka (zakładałam

> światła dzienne):

> " dlaczego się w ciągu dnia użytkownicy smarta się niepozdrawiają - bo rano się widzieli u

> mechanika"

a to dowcipasy, przerobili z Alfy Romeo zlosnik.gif

Napisano

> Ja mam od dłuższego czasu chęć na aluminium W miarę mały i mało pali

a gdzie znajdziesz a2 w cenie do 10tys pln? hmm.gifhehe.gif

Napisano

Mam Smarta fortwo 2001r. Ja go kupiłem 5 lat temu. W tej chwili ma przejechane ok 80tys km. w tym ja przejechalem ok 40tys. Gdy go kupilem mial uszkodzony uklad wydechowy, ktory zostal wymieniony i od tej pory nic w nim sie nie zepsulo ani razu (oprocz zarowek). W okresie gdy posiadam Smarta mialem kilka innych "normalnych" samochodow ale zawsze chetnie jezdzilem ta zabawka bo radosc jaka daje smart jest niesamowita.

Napisano

> Pomysł dobry, tylko zamiast Smarta kupiłbym Pandę.

nie ma co porównywać - zupełnie inne klasy. Ja wybrałbym smarta. I kupie takiego jak tylko punto dożyje swych dni.

Napisano

szukałem jakiś czas temu

1. silnik do remontu

2. powypadkowy

3. cieknie woda do wnętrza

4. silnik po nieudanym remoncie

5. krzywy - niewyprostowany jakiejś przygodzie

6. silnik do remontu

7. .....

tak to wyglądało ...

po 3 miesiacach szukania dalismy sobie spokój ze smartami kupiliśmy C1 (który teraz sprzedajemy) grinser006.gif

Napisano

> po 3 miesiacach szukania dalismy sobie spokój ze smartami kupiliśmy C1 (który teraz sprzedajemy)

Znajomy ma takiego. Robi nim cos kolo 100km dziennie z gazem w podlodze i autko zyje. zadziwiajaco twardy maluch a do tego zadziwijaco tani w utrzymaniu. jako wolek roboczy na dojazdy do pracy jak znalazl.

Napisano

> Znajomy ma takiego. Robi nim cos kolo 100km dziennie z gazem w podlodze i autko zyje. zadziwiajaco

> twardy maluch a do tego zadziwijaco tani w utrzymaniu. jako wolek roboczy na dojazdy do pracy

> jak znalazl.

tak tylko że zonie niestety nie mieści sie wózek do środka sciana.gif a ja mam uraz do małych aut ... 7 lat w sejaku ...

jak by ktoś chciał to oferta jest na giełdzie AK... grinser006.gif

Napisano

> tak tylko że zonie niestety nie mieści sie wózek do środka a ja mam uraz do małych aut ... 7 lat

> w sejaku ...

> jak by ktoś chciał to oferta jest na giełdzie AK...

Coz, ciezko wymagac od malego samochodu olbrzymiego bagaznika. Znajomy jest zadowolony bo mu to malo pali, nie psuje sie i oferuje dosc miejsca aby bez wiekszych problemow dojechac do pracy. Wszystko zalezy od tego do cezgo auto ma sluzyc.

Napisano

> tak tylko że zonie niestety nie mieści sie wózek do środka

No cóż, do wożenia wózka nie kupuje się smarta. To raczej smarta można zapakować na pakę jakiegoś większego pick-up'a smile.gif Ja jakiś czas temu doszedłem już do układu, że mam dwa oddzielne samochody, jeden mały na miasto, który się wszędzie zmieści, a drugi normalne kombi do jazdy z bagażami, w trasę, itp. I trzeci, czwarty dla przyjemności, ale to inna sprawa smile.gif

Napisano

> No cóż, do wożenia wózka nie kupuje się smarta. To raczej smarta można zapakować na pakę jakiegoś

> większego pick-up'a Ja jakiś czas temu doszedłem już do układu, że mam dwa oddzielne

> samochody, jeden mały na miasto, który się wszędzie zmieści, a drugi normalne kombi do jazdy z

> bagażami, w trasę, itp. I trzeci, czwarty dla przyjemności, ale to inna sprawa

2 lata temu jak kupowaliśmy c1 ... nie było mowy o dziecku grinser006.gif za to autko miało mieć RRRRRRRR no i ma ...

C13591716_4.jpg

teraz ... jest mała i cóż ... ja jeżdze swoim megane kombi bo to mi pasuje ... a żonka wzięła od swojego ojca Windstara ... na tyle na ile jej potrzeba jeździć wystarczy ... a C1 stoi i czeka aż ktoś sie zlituje i go kupi ... grinser006.gif

Napisano

> tak tylko że zonie niestety nie mieści sie wózek do środka a ja mam uraz do małych aut ... 7 lat

> w sejaku ...

> jak by ktoś chciał to oferta jest na giełdzie AK...

Kiedyś myśleliśmy z moją o Smarcie. Na oglądanie zabrałem wózek i bez problemu wszedł do bagażnika grinser006.gif

Pewnie wszystko zależy od typu wózka bo nasz się składał w parasolkę i wszędzie wchodził a trójkołowca pożyczonego ciężko było do Corolli pięciodrzwiowej bez składania siedzeń zmieścić.

Napisano

> a żonka wzięła od

> swojego ojca Windstara

hehe, przesiadka z C1 na Windstara to musi być niezły hardkor ... moja druga połówka jak kiedyś wsiadła do mojego volviaka to przy parkowaniu pod sklepem przesunęła kamienne doniczki :/

Napisano

> hehe, przesiadka z C1 na Windstara to musi być niezły hardkor ... moja druga połówka jak kiedyś

> wsiadła do mojego volviaka to przy parkowaniu pod sklepem przesunęła kamienne doniczki :/

moja mulher.gif nie jest łajzą ... jeździła windstarem wcześniej jak był kupiony C1 ... bardzo fajnie sie tym kolosem śmiga ... 20.GIF

sam sie rozglądam za podobnym acz raczej w kierunku XC 90 będę szedł ... tylko znaleźć dobry egzemplarz to trudne ... ewentualnie jakieś inne 4x4 z automatem i powyżej 200 KM ... tylko pomysła brak co poza XC by było ...

Napisano

> moja nie jest łajzą ... jeździła windstarem wcześniej jak był kupiony C1 ... bardzo fajnie sie

> tym kolosem śmiga ...

> sam sie rozglądam za podobnym acz raczej w kierunku XC 90 będę szedł ... tylko znaleźć dobry

> egzemplarz to trudne ... ewentualnie jakieś inne 4x4 z automatem i powyżej 200 KM ... tylko

> pomysła brak co poza XC by było ...

lubię volvo, ale jakoś xc90 mnie nie przekonuje ... taki za bardzo fordowaty smile.gif A poważnie to trochę za mały w środku jak na swoje wymiary zewnętrzne i ma "drobne" problemy z niezawodnością smile.gif Jak moje v70 się zużyje to pewnie przesiądę się na xc70. A odnośnie xc90, to grupa lubelska na volvoforum jest chyba dosyć mocna, spróbuj z nimi pogadać.

Napisano

> a gdzie znajdziesz a2 w cenie do 10tys pln?

A czy ja pisze ze A2 można kupić? Chciałem Smarta i zrezygnowałem

z powodu awaryjności i przymierzam się do A2.

Napisano
  • Autor

> po 3 miesiacach szukania dalismy sobie spokój ze smartami kupiliśmy C1 (który teraz sprzedajemy)

mialem C1 z pierwszej dostawy do PL:

1. Po 8000 wymiana chlodnicy

2. Po 22000 wymiana sprzegla

3. Po 24000 cieknąca do środka przy antence woda

dalej nie wiem, bo olałem 270751858-jezyk.gif

fakt faktem, że niejeden się zdziwił jak się pogoniło te 68KM 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.