Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przepływka używana czy nowy zamiennik ... ?

Featured Replies

Napisano

> posprawdzalem i nic niewidac,

Pęknięcia na karbowanej rurze gumowej na ssaniu turbo na pewno nie masz ?

> jaka jest szansa ze ta przeplywka jest tez uszkodzona?

Najlepiej byłoby podmienić na próbę na inną w 100% sprawną przepływkę .

Napisano

> Guttek, CF3 czy CF2?

cf2

Napisano

> Pęknięcia na karbowanej rurze gumowej na ssaniu turbo na pewno nie masz ?

jest troche zgrabiała ale sprawdzalem dziury niema, podejrzana jest tylko rura z turbo do ic

Napisano

> jest troche zgrabiała ale sprawdzalem dziury niema

U mnie dało się to zauważyć dopiero po jej ściągnięciu z turbo

> podejrzana jest tylko rura z turbo do ic

hmm.gif Ale wtedy wskazanie nie powinno być zaniżone .

Napisano

> jest troche zgrabiała ale sprawdzalem dziury niema, podejrzana jest tylko rura z turbo do ic

porownalem twoje logi z moimi i znajomego z silnikiem cf2 (105km), i w obu przypadkach a takze twoim maksymalna wartoscia odczytanego powietrza jest 850-860 (u ciebie nawet wiecej -> nowa przepływka = lepszy odczyt?!) , najwiekszy pobor powietrza w zakresie obrotow 2900-3500. jak piszesz doładowanie 1.1 takze wzorowe jak na nie modzone auto. wszystko jest raczej ok smile.gif

kolega iron ma pewno 100KM wersje, poszukalem ciut na bbtp i tam znalazlem wykresy z cf3 wlasnie ktore osiagaja te 1200 wartosci docelowej. w cf2 jeszcze nie widzialem zeby taka wartosc była smile.gif

iron jaka masz przeplywke taka sama jak w cf2?

Napisano

> kolega iron ma pewno 100KM wersje

Jak od lat w profilu wink.gif

> iron jaka masz przeplywke taka sama jak w cf2?

W CF-3 przepływka ma inny nr fabryczny , choć niektorzy stosowali je zamiennie , ponieważ ch-ki maja na pewno b. zbliżone , ale to było w czasach kiedy jeszcze nikt nie słyszał o możliwości robienia logów dynamicznych podczas jazdy i takich porównań jak teraz grinser006.gif

Napisano

jest zczipowany ale w cf2 cisnienie doladowania nie ulega zmianie po takiej operacji zlosnik.gif, hmm czyli mowisz ze logi sa ok, tylko ten blad wyskakujacy hmm.gif

Napisano

> jest zczipowany ale w cf2 cisnienie doladowania nie ulega zmianie po takiej operacji , hmm czyli

> mowisz ze logi sa ok, tylko ten blad wyskakujacy

mbc sie zakłada 270751858-jezyk.gif spojazałem jeszce raz na twoj log i: bład jest zapewne powodowany odczytami typu 1702,6 czyli wiekszymi od wartosci docelowej, reszta wartosci poza ta wydaje sie być dobra.

w załaczniku log

Napisano

wiem co to jest mbc zlosnik.gif

hmm moze jst nieszczelnosc miedzy przeplywka a boxem filtra, dostaje za duzo powietrza i wywala bleda hmm.gif

Napisano

> wiem co to jest mbc

> hmm moze jst nieszczelnosc miedzy przeplywka a boxem filtra, dostaje za duzo powietrza i wywala

> bleda

raczej stawiałbym na bład czujnika niz na jakas nieszczelnosc bo chodzi tutaj o błedny odczyt, najprosciej było byc załozyc sprawna Boschowska przepływke.

popatrz w moj log najwieksza ilosc zaciagnaego powietrza jest przy wyzszych obrotach, a u ciebie bład odczytu pojawia sie na poczatku przy depnieciu na gaz.

Napisano

ciekawe czy bede chcieli oddac pieniedze, bo to juz 2 przeplywka

Napisano

> ciekawe czy bede chcieli oddac pieniedze, bo to juz 2 przeplywka

Kolejny.... a tyle razy sie mówi że tylko BOSCHA z sklepu boscha old.gif

Napisano

> Kolejny.... a tyle razy sie mówi że tylko BOSCHA z sklepu boscha

hmm, sie ktos orientuje ile w sklepie boscha taka przeplywka 0 280 218 019 ?

allegro 300pln

IC 440pln

wg katalogu bosch - 457.50 zł ile sklep?

Napisano

> hmm, sie ktos orientuje ile w sklepie boscha

Jak kupowałem do Stilo jakies 1,5 roku temu to na alledrogo była po 250 zł + przesyłka a w Salonie Boscha 299 zł płaciłem wink.gif więc jakieś wielkiej przebitki nie ma ....

Znalazłem ofertę w Chinach przy kupnie 100 sztuk cena "kopi" wychodziła coś koło 78 zł / szt... hehe.gif nic tylko brać hehe.gif

Napisano

> Znalazłem ofertę w Chinach przy kupnie 100 sztuk cena "kopi" wychodziła coś koło 78 zł / szt...

> nic tylko brać

Taaak , a potem mamy "oryginał" jak na Fotce nr 3 tongue.gif

Napisano

> hmm, sie ktos orientuje ile w sklepie boscha taka przeplywka 0 280 218 019 ?

> allegro 300pln

> IC 440pln

> wg katalogu bosch - 457.50 zł ile sklep?

Ja kupowałem rok temu w sklepie za 265 zł. Jeszcze nawet opakowanie mam z hologramem.

Napisano

podmienilem na boscha blad nie wyskakuje, na wykresie dochodzi do 650mg ale auto jakby gorzej jechalo hmm.gif

Napisano

> podmienilem na boscha blad nie wyskakuje, na wykresie dochodzi do 650mg ale auto jakby gorzej

> jechalo

odczyt wartosci miesci sie w ramach, ale jest za niski. jak w innym bravo z ta przeplywka?

wychodzi z tego ze tylko Bosch slinka.gif

Napisano

> odczyt wartosci miesci sie w ramach, ale jest za niski. jak w innym bravo z ta przeplywka?

> wychodzi z tego ze tylko Bosch

tez bledu nie bylo, te bravo jezdzi na tym samym sofcie co moj i wedlug wlasciciela nic niedal,

a u mnie czuc roznice wiec moze u niego ta przeplywka tez kiepsko dziala,

niewiem co robic bo szczerze wole jezdzic z bledem szybciej niz na boschu bez bledu wolniej zlosnik.gif

Napisano

nikt nic nie wymysli? zlosnik.gif

Napisano

> nikt nic nie wymysli?

no zareklamowac obecna przepływke zeby kase oddali, bo przeciez wadliwa jest => bład w ECU. i kupic nowy orginal boscha. bo ten co sprawdzałes to tez moze byc juz styrany zyciem.

btw co to za softy macie wgrane? ze jeden i ten sam :> jakis gotowiec z sieci?

Napisano

> no zareklamowac obecna przepływke zeby kase oddali, bo przeciez wadliwa jest =

> btw co to za softy macie wgrane? ze jeden i ten sam :> jakis gotowiec z sieci?

gotowy z ecusoftu

• 1 miesiąc później...
Napisano

wkoncu zalozony bosch i dziala jak nalezy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.