Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G Kombi] Opony 195/55r16 i dobór felg alu

Featured Replies

Napisano

witajcie

kupiłem sobie dzisiaj komplet fajnych opon na lato 195/55r16 i teraz chciałbym dokupić do tego felgi. Nie bardzo jednak mam rozeznanie jakie ET najlepiej zastosować, żeby nic nigdzie nie obcierało no i żeby felga za bardzo się nie chowała w głąb nadkola.

Mile widziane fotki jeśli ktoś ma opony o tym wymiarze w samochodzie bez obniżania.

Napisano

> witajcie

> kupiłem sobie dzisiaj komplet fajnych opon na lato 195/55r16 i teraz chciałbym dokupić do tego

> felgi. Nie bardzo jednak mam rozeznanie jakie ET najlepiej zastosować, żeby nic nigdzie nie

> obcierało no i żeby felga za bardzo się nie chowała w głąb nadkola.

> Mile widziane fotki jeśli ktoś ma opony o tym wymiarze w samochodzie bez obniżania.

felga cos pewnie pomiedzy Et 40 a 49. Ale opone to mogles juz kupic 205/55 albo 195/60 bo w nadkolu jeszcze masa miejsca

Napisano
  • Autor

> felga cos pewnie pomiedzy Et 40 a 49. Ale opone to mogles juz kupic 205/55 albo 195/60 bo w nadkolu

> jeszcze masa miejsca

jak mi nie będzie się podobać to sobie wymienię, i chyba ten 205/55 nie będzie złym pomysłem. Dysponuje ktoś fotkami na takich oponach?

Napisano

Moja ex na 195/55/16, felga ET49:

e9b52af6b45ed09fmed.jpg

Napisano
  • Autor

> Moja ex na 195/55/16, felga ET49:

to ja chyba będę celował w ET 40 oraz kapcie 205, felgi masz 7 cali?

Napisano

> felga cos pewnie pomiedzy Et 40 a 49. Ale opone to mogles juz kupic 205/55 albo 195/60 bo w nadkolu

> jeszcze masa miejsca

Prawidłowy profil opony w Astrze przy 16 calowej feldze i rozmiarze 205 to 50 (oczywiście możesz założyć profil 55)

Napisano

12a722a3a478c8c7.jpg

b1fa59244173d4e5.jpg

Felgi MAK 16x7 et 35. Opony 195/55/16

Pozdrawiam

Napisano

> Felgi MAK 16x7 et 35. Opony 195/55/16

> Pozdrawiam

qurcze widzę ze troche pracy włożyłeś w pomalowanie tych zacisków, wymontowałeś zaciski do malowania?

Napisano

> qurcze widzę ze troche pracy włożyłeś w pomalowanie tych zacisków, wymontowałeś zaciski do

> malowania?

Nie KLIK

Napisano

> Nie KLIK

KLIK i.... trzeba się zalogować frown.gif. Może jakieś fotki na priv (?) bo, jestem zainteresowany podobnym zabiegiem na wiosnę.

Napisano

> Prawidłowy profil opony w Astrze przy 16 calowej feldze i rozmiarze 205 to 50

Dokładnie ok.gif

Moja 205/50 R16 zlosnik.gif

ast1.jpg

zlosnik.gif

Napisano

> Dokładnie

> Moja 205/50 R16

Jak zalozysz 205/55 bedzie bardziej miekko. Zadnej innej roznicy nie zobaczysz.

A na nasze drogi wiecej opony nie zaszkodzi.

Napisano
  • Autor

> Jak zalozysz 205/55 bedzie bardziej miekko. Zadnej innej roznicy nie zobaczysz.

> A na nasze drogi wiecej opony nie zaszkodzi.

Trochę mi się plany zmieniły, ale bym musiał zmienić piasty przód i tył bo są fajne felgi 17 cali ale na 5 śrub, mam na oku felgi nówki za cenę praktycznie jednej sztuki grinser006.gif

Napisano

> Trochę mi się plany zmieniły, ale bym musiał zmienić piasty przód i tył bo są fajne felgi 17 cali

> ale na 5 śrub, mam na oku felgi nówki za cenę praktycznie jednej sztuki

Ale czy gra warta swieczki?

lepiej poszukaj 17 na 4 stuby jak chcesz miec duze kola, mniej nerwow i sporo mniej roboty.

Napisano
  • Autor

> Ale czy gra warta swieczki?

> lepiej poszukaj 17 na 4 stuby jak chcesz miec duze kola, mniej nerwow i sporo mniej roboty.

nerwy - masz na myśli problemy z przełożeniem? Generalnie ostatnio wszystko miałem rozebrane nic nie jest zapieczone itp itd więc wymiana powinna być banalna. Kwestia tylko tego ile aso zaśpiewa za taki komplet gratów do przekładki.

Napisano

> nerwy - masz na myśli problemy z przełożeniem? Generalnie ostatnio wszystko miałem rozebrane nic

> nie jest zapieczone itp itd więc wymiana powinna być banalna. Kwestia tylko tego ile aso

> zaśpiewa za taki komplet gratów do przekładki.

Jak chcesz to robic w ASO to juz wogole nie rozumiem po co chcesz to robic bo komplet felg 17 fajnych na 4 sruby znajdziesz taniej.

Ogolnie nadal uwqazam ze chcesz wywarzyc otwarte drzwi, chcesz 17 kup sobie takie jakie Ci sie podobaja na 4 sruby zaloz i ciesz sie z ladnych felg. Aby taka operacja sie oplacala i miala sens dobrze byloby abys mial pacjenta do przeszczepu i robil to sobie sam.

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz to robic w ASO to juz wogole nie rozumiem po co chcesz to robic bo komplet felg 17

> fajnych na 4 sruby znajdziesz taniej.

w aso chciałbym części kupić, a robić będę sam nikomu nie pozwalam się przecież dotykać do mojej asterki grinser006.gif

> Ogolnie nadal uwqazam ze chcesz wywarzyc otwarte drzwi, chcesz 17 kup sobie takie jakie Ci sie

> podobaja na 4 sruby zaloz i ciesz sie z ladnych felg.

one mają taki wzór jak kiedyś widziałem w astrze H OPC czy coś takiego, dlatego mi się spodobały.

Aby taka operacja sie oplacala i miala

> sens dobrze byloby abys mial pacjenta do przeszczepu i robil to sobie sam.

będę robił sam, ale przy okazji chciałem wszystko nowe założyć.

Do całości upatrzyłem sobie też od razu świetne opony

DUOL721540800_small.jpg

215/40r17

Napisano

> w aso chciałbym części kupić, a robić będę sam nikomu nie pozwalam się przecież dotykać do mojej

> asterki

> one mają taki wzór jak kiedyś widziałem w astrze H OPC czy coś takiego, dlatego mi się spodobały.

> Aby taka operacja sie oplacala i miala

> będę robił sam, ale przy okazji chciałem wszystko nowe założyć.

> Do całości upatrzyłem sobie też od razu świetne opony

> 215/40r17

A co to za roznica, kupujac w ASO piasty zaplacisz majatek do tego tarcze, klocki i co tam jeszcze trzeba.

felg wybor cala masa i w tych pieniadzach mozesz ladne felgi na 4 sruby kupic o podobnym wzorze

Felgi

tylko trzeba ET sprawdzic

Napisano
  • Autor

> Felgi

> tylko trzeba ET sprawdzic

te felgi, to tylko przykład, innego zdjęcia opony nie mam. Te felgi które są upatrzyłem są wyglądają podobnie lub nawet identycznie jak z wersji OPC.

Napisano

> te felgi, to tylko przykład, innego zdjęcia opony nie mam. Te felgi które są upatrzyłem są

> wyglądają podobnie lub nawet identycznie jak z wersji OPC.

Twoja kasa i oczywiscie tylko Twoj wybor. Moim zdaniem niewarto. Wydasz kase, ktorej nigdy nie odzyskasz po to tylko aby założyć koła 17. A jeszcze później ktoś Ci wytknie, że wg VIN to mialo na 4 sruby kola a masz na 5.

Wybor felg jest tak duzy ze napewno znajdziesz cos dla siebie na 4 sruby.

Napisano
  • Autor

> Twoja kasa i oczywiscie tylko Twoj wybor. Moim zdaniem niewarto. Wydasz kase, ktorej nigdy nie

> odzyskasz po to tylko aby założyć koła 17. A jeszcze później ktoś Ci wytknie, że wg VIN to

> mialo na 4 sruby kola a masz na 5.

> Wybor felg jest tak duzy ze napewno znajdziesz cos dla siebie na 4 sruby.

tak sobie wszystko kalkuluje, felgi 550zł opony 820zł gdzie ja tak tanio zrobię taki fajny zestaw? Chyba żeby felgi kupić i je potem pchnąć dalej.

Napisano

> tak sobie wszystko kalkuluje, felgi 550zł opony 820zł gdzie ja tak tanio zrobię taki fajny zestaw?

> Chyba żeby felgi kupić i je potem pchnąć dalej.

Pomijają kwestię sensowności (lub jej braku) kupowania części, o których wspomniałeś w ASO, felgi 17" 550zł za kpl?

Pewno jeszcze ciepłe oslabiony.gifbbq.gif

Napisano

> tak sobie wszystko kalkuluje, felgi 550zł opony 820zł gdzie ja tak tanio zrobię taki fajny zestaw?

> Chyba żeby felgi kupić i je potem pchnąć dalej.

Kupisz zestaw, ktorego nie mozesz zalozyc a zeby to zalozyc dolozysz jeszcze tysiac zlotych jak nie lepiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.