Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przekladka z 700 na 1.1 uno

Featured Replies

Napisano

witam chcialbym sie zapytac czy jest mozliwa przekladka silnika 700 na 1.1 silnik z uno s60 na gazniku chcialbym sie dowiedziec co jest do tego potzrebne co tzreba pozmieniac itp. z gory dziekuje za odpowiedz

Napisano

Jestes przekonany o slusznosci swojej koncepcji? Na swapa wydasz okolo 5kzl a to wciaz bedzie mialo jedynie 40KM i bedzie na gazniku. A za te same pieniadze, jak sprzedasz 700 kupisz 1.1 na wtrysku, a moze nawet uda sie i 1.2. Warto sie bawic?

Napisano

przecież 1.1 na gaźniku z uno ma więcej koni niż sporting, 57 o ile dobrze pamiętam, ja robiłem takiego swapa i jest sporo tańszy, jeszcze musisz zmienić skrzynie z łapami, do silnika łape od sportasia, lewarek i sprzęgło, a ja docisk jest dobry to tylko tarcze

Napisano

> Jestes przekonany o slusznosci swojej koncepcji? Na swapa wydasz okolo 5kzl a to wciaz bedzie mialo

> jedynie 40KM i bedzie na gazniku. A za te same pieniadze, jak sprzedasz 700 kupisz 1.1 na

> wtrysku, a moze nawet uda sie i 1.2. Warto sie bawic?

Nie 40 nie 40 tylko ze 20% więcej grinser006.gif co po przesiadce z 700 będzie kosmosem (ale i tak niczym nawet przy 1.2 75 rotfl.gif) no ale przynajmniej taki silnik można kupić za bezcen, z gaźnika w gaźnik będzie mało przeróbek.

Napisano

> przecież 1.1 na gaźniku z uno ma więcej koni niż sporting, 57 o ile dobrze pamiętam, ja robiłem

> takiego swapa i jest sporo tańszy, jeszcze musisz zmienić skrzynie z łapami, do silnika łape

> od sportasia, lewarek i sprzęgło, a ja docisk jest dobry to tylko tarcze

Tak a przy okazji swapa wyjdzie milion pierdółek do kupienia a na koniec się okaże ze i tak nie jedzie a wyda na to 2 razy wiecej niż warte jest to jego CC.

Napisano

> Tak a przy okazji swapa wyjdzie milion pierdółek do kupienia a na koniec się okaże ze i tak nie

> jedzie a wyda na to 2 razy wiecej niż warte jest to jego CC.

No to nie ma wyjścia tylko od razu 2.0T integrale grinser006.gif

Napisano

> No to nie ma wyjścia tylko od razu 2.0T integrale

Po co rzeźbic w kale jak można kupić sportasia albo np PI 16v np. a dużo drożej mu nie wyjdzie nie mówiąc o tym ze będzie pewniejsze i napewno z innym duzo lepszym wyposażeniem

Napisano

podchodząc w ten sposób, nie było by żadnego cento 1.2 czy 1.4, jak ktoś lubi to niech rzeźbi, może akurat jemu sprawia to przyjemność? wziąłeś to pod uwage?

Napisano

Byłyby i są z tego prostego powodu że fabrycznie nie było cc/sc 1,2 czy 1,4 a ale w takim przypadku nie widzę sensu skoro można kupić serię.

> podchodząc w ten sposób, nie było by żadnego cento 1.2 czy 1.4, jak ktoś lubi to niech rzeźbi, może

> akurat jemu sprawia to przyjemność? wziąłeś to pod uwage?

Napisano
  • Autor

chlopaki 1.1 z uno na gazniku ma 60 koni w zupelnosci mi to starczy jak wy zakladacie 1.2 to jak macie jakas awarie to wy chyba silnik wyjmujecie mnie w zupelnosci 1.1 wystarczy a chce na gazniku dlatego ze jest mnie podlaczania nizeli wtrysk a troche siedze przy samochodach nie tylko przy fiatach i wiem ze z dobrze zregenorawanym gaznikiem przy tej samej mocy wtrysk niema szans. mysle ze wiekszosc forumowiczow sie ze mna z tym zgodzi jedynie nie ci co mowia ze ja "slyszalem od kolegi"

Napisano

> chlopaki 1.1 z uno na gazniku ma 60 koni w zupelnosci mi to starczy jak wy zakladacie 1.2 to jak

> macie jakas awarie to wy chyba silnik wyjmujecie mnie w zupelnosci 1.1 wystarczy a chce na

> gazniku dlatego ze jest mnie podlaczania nizeli wtrysk a troche siedze przy samochodach nie

> tylko przy fiatach i wiem ze z dobrze zregenorawanym gaznikiem przy tej samej mocy wtrysk

> niema szans. mysle ze wiekszosc forumowiczow sie ze mna z tym zgodzi jedynie nie ci co mowia

> ze ja "slyszalem od kolegi"

Ja się z Tobą zgodzę ale powiedz o co Ci chodzi z tym wyjmowaniem 1.2 w razie awarii?

Napisano

> chlopaki 1.1 z uno na gazniku ma 60 koni w zupelnosci mi to starczy jak wy zakladacie 1.2 to jak

> macie jakas awarie to wy chyba silnik wyjmujecie mnie w zupelnosci 1.1 wystarczy a chce na

> gazniku dlatego ze jest mnie podlaczania nizeli wtrysk a troche siedze przy samochodach nie

> tylko przy fiatach i wiem ze z dobrze zregenorawanym gaznikiem przy tej samej mocy wtrysk

> niema szans. mysle ze wiekszosc forumowiczow sie ze mna z tym zgodzi jedynie nie ci co mowia

a możesz jakoś mi to naukowo udowodnić czemu auto na wtrysku nie ma szans z gażnikowym facepalm.giffacepalm.gif

Napisano

jesli zrobisz to sam i zamkniesz sie w 2tys zl, a samochod bedzie jezdzil rok bez powaznej awarii, to tylko wtedy ma to sens.

w kazym innym wypadku lepiej kupic gotowe cento...

Napisano

We wtrysku masz do podlaczenia plus, plus po stacyjce, mase, kontrolke ladowania, kontrolke wtrysku, kontrolke cisnienia oleju, obrotomierz i sterowanie pompa paliwa - w sumie 7 przewodow. Nie chcesz chyba powiedziec, ze to jakies hiper ciezkie zadanie dla ciebie podlaczenie tych 7 przewodow? Bo jesli rzeczywiscie, to moze nie zabieraj sie za swapowanie.

Napisano

> We wtrysku masz do podlaczenia plus, plus po stacyjce, mase, kontrolke ladowania, kontrolke

> wtrysku, kontrolke cisnienia oleju, obrotomierz i sterowanie pompa paliwa - w sumie 7

> przewodow. Nie chcesz chyba powiedziec, ze to jakies hiper ciezkie zadanie dla ciebie

> podlaczenie tych 7 przewodow? Bo jesli rzeczywiscie, to moze nie zabieraj sie za swapowanie.

ale kolega chce swapować z 700 więc do tych siedmiu przewodów dochodzi koszt zbiornika, przewodów pompy i jeszcze paru innych drobiazgów więc oczywiste jest że wyjdzie dużo taniej zeswapować 700 na 1.1 na gaźniku niż nawet na 1.1 na wtrysku tym bardziej że silnik na gaźniku jest tańszy no i trochę części odpada

Napisano

ja do swojej 700 wrzucilem 1.4 16v od lanci ypsilion progran by TRS 120KM+ zawieszenie kosztowalo mnie to 6.500pln warto bylo a gazniki to starocie pelny wtrysk ok.a po nowym roku NOS+50KM to jest jazda.Mina wyprzedzanych BEZCENNA....

Napisano

> ja do swojej 700 wrzucilem 1.4 16v od lanci ypsilion progran by TRS 120KM+ zawieszenie kosztowalo

> mnie to 6.500pln warto bylo a gazniki to starocie pelny wtrysk ok.a po nowym roku NOS+50KM to

> jest jazda.Mina wyprzedzanych BEZCENNA....

masz jakiś wykres? smile.gif

Napisano

mam zamiar jechac na hamownie ale pompa 8bar daje rade dotego wtryski od 1.6 16v+przepustnica pali jak smok 6.5s do 100.jak cos to sie mozemy ustawic jak masz czym..........

Napisano

> ja do swojej 700 wrzucilem 1.4 16v od lanci ypsilion progran by TRS 120KM+ zawieszenie kosztowalo

> mnie to 6.500pln warto bylo a gazniki to starocie pelny wtrysk ok.a po nowym roku NOS+50KM to

> jest jazda.Mina wyprzedzanych BEZCENNA....

ok.gifhehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.