Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotka z fotoradaru

Featured Replies

Napisano

Jak sprawa wygląda jeśli dostanie się mandat z fotką tyłu auta, jeśli kierowca nieznany to są punkty czy tylko mandat?

Napisano

Zależy czy się przyznasz, czy powiesz, że nie wiesz kto kierował.

W pierwszym przypadku - mandat z punktmi.

W drugim - zdaje się sam mandat.

Napisano

> Zależy czy się przyznasz, czy powiesz, że nie wiesz kto kierował.

> W pierwszym przypadku - mandat z punktmi.

> W drugim - zdaje się sam mandat.

Jeszcze jest opcja że się nie pamięta, teoretycznie bez mandatu wink.gif

Napisano

Zachowaj się jak mężczyzna, pójdź, zapłać, przyjmij punkty!

AK popiera takie męskie postawy!

Napisano

> Zachowaj się jak mężczyzna, pójdź, zapłać, przyjmij punkty!

> AK popiera takie męskie postawy!

Dlaczego namawiasz go do przyznania się, że on był kierowcą?

Napisano

> Dlaczego namawiasz go do przyznania się, że on był kierowcą?

A nie był? wink.gif

Napisano

> A nie był?

A napisał, że był? smile.gif

Nawiasem mówiąc widziałem gdzieś ostatnio notkę, że sąd najwyższy uznał, ża karanie właściciela za niewskazanie kierującego jest zasadne tylko wtedy, gdy wiadomo, że właściciel wiek kto to był.

Napisano

> Jak sprawa wygląda jeśli dostanie się mandat z fotką tyłu auta, jeśli kierowca nieznany to są

> punkty czy tylko mandat?

Podpinam się do tematu. Pstryknął mi w oczy fotoradar, mimo że jechałem przepisowo... obok mnie jechały 2 inne auta, trochę szybciej.

Co w takim wypadku?

Napisano

> Podpinam się do tematu. Pstryknął mi w oczy fotoradar, mimo że jechałem przepisowo... obok mnie

> jechały 2 inne auta, trochę szybciej.

> Co w takim wypadku?

Są 2 opcje:

1. Na zdjęciu są 3 samochody i zdjęcie leci do kosza.

2. To była atrapa.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Podpinam się do tematu. Pstryknął mi w oczy fotoradar, mimo że jechałem przepisowo... obok mnie

> Co w takim wypadku?

nie powinno Ci nic przyjść. Fotoradar wskazuje auta przekraczające prędkość (na pewno na drodze która ma dwa pasy ,lub więcej w jednym kierunku). Mój ojciec tak dostał, na zdjęciu 3 pojazdy a tylko jego zaznaczone w czerwony kwadracik i pomiar ok.gif

To są na tyle szczwane bestie ,że mierzą prędkość każdego obiektu w kadrze ok.gif

Napisano

> Jak sprawa wygląda jeśli dostanie się mandat z fotką tyłu auta, jeśli kierowca nieznany to są

> punkty czy tylko mandat?

jaka kwota do 300 plac kase bez punktow jak 500 sie saduj sprawa wygrana bes placernia

Napisano

> nie powinno Ci nic przyjść. Fotoradar wskazuje auta przekraczające prędkość (na pewno na drodze

> która ma dwa pasy ,lub więcej w jednym kierunku). Mój ojciec tak dostał, na zdjęciu 3 pojazdy

> a tylko jego zaznaczone w czerwony kwadracik i pomiar

> To są na tyle szczwane bestie ,że mierzą prędkość każdego obiektu w kadrze

Teraz bardzo uważnie patrzymy - Z-A-L-E-Ż-Y J-A-K-I-E U-R-Z-Ą-D-Z-E-N-I-E.

Niektóre mają możliwość wskazania pasa pomiaru i wówczas faktycznie istnieje opcja "dostaję fotę z dużą ilością aut i mój w ramce", inne nie mają takiej możliwości.

Większość urządzeń na PL rynku (Multanova) nie ma takiej możliwości.

Niedługo sam się przekonam, jak to w praktyce wygląda w wariancie B, gdyż parę dni temu miałem identyczną sytuację :-)

Napisano

> Teraz bardzo uważnie patrzymy - Z-A-L-E-Ż-Y J-A-K-I-E U-R-Z-Ą-D-Z-E-N-I-E.

> Niektóre mają możliwość wskazania pasa pomiaru i wówczas faktycznie istnieje opcja "dostaję fotę z

> dużą ilością aut i mój w ramce", inne nie mają takiej możliwości.

> Większość urządzeń na PL rynku (Multanova) nie ma takiej możliwości.

> Niedługo sam się przekonam, jak to w praktyce wygląda w wariancie B, gdyż parę dni temu miałem

> identyczną sytuację :-)

dlatego nie napisałem ,że na pewno tak będzie tylko napisałem czego ja doświadczyłem(a raczej mój ojciec) i nie wysiadaliśmy ,żeby zobaczyć jakiej formy był fotopstryk ,ale tak czy siak kolega jeśli jechał przepisowo nie ma się co martwić bo albo foto poleci do hasioka albo do wskazanych kierowców

Napisano

> tak czy siak kolega

> jeśli jechał przepisowo nie ma się co martwić bo albo foto poleci do hasioka albo do

> wskazanych kierowców

Niestety - w naszym kraju z wykroczeniami z fotoplastikonów jest często tak, że to nie sracz miejska udowadnia Ci winę, tylko Ty masz udowodnić, że nie jesteś wielbłądem...

Nie byłbym przeto taki pewien...

Przykładanie prostej, chłopskiej logiki do naszych realiów prawnych może się skończyć niemiłym zaskoczeniem...

Napisano

> Niestety - w naszym kraju z wykroczeniami z fotoplastikonów jest często tak, że to nie sracz

> miejska udowadnia Ci winę, tylko Ty masz udowodnić, że nie jesteś wielbłądem...

> Nie byłbym przeto taki pewien...

> Przykładanie prostej, chłopskiej logiki do naszych realiów prawnych może się skończyć niemiłym

> zaskoczeniem...

Ale co tu ma zaskakiwać... Dostaje foto gdzie widzę 3 pojazdy baaa nawet 2. Zadaję proste pytanie czy dadzą sobie jaja uciąć ,że to ja a nie ten drugi(trzeci, czwarty, dziesiąty,) przekroczył prędkości jeśli tak to na jakiej podstawie bo jeśli na długości rozmycia blasku światła to się ładnie uśmiecham i wychodzę, jeśli mam dokładne wskazanie na mój pojazd ok płacę i bez uśmiechu wychodzę wink.gif

Edit.

Podobnie masz z pomiarem z suszarki pan policjant powinien Ci pokazać czas pomiaru, czyli godzinę o której został dokonany "strzał" i sam osobiście mało co nie padłem ofiarą naciągania "na dogadamy się" przez takich co to jednym pomiarem kilku chcieli udupić no.gif

Na szczęście jechałem z gościem który mi to wytłumaczył i grzecznie dogadałem się z policmajstrami ,że pomiar nie został dokonany na moim pojeździe i nie przyjmę mandatu...

Napisano

> Co w takim wypadku?

Jakos w lipcu w Łodzi na Włókniarzy przy Liściastej na dwupasmówce ograniczenie do 60 jechałem 55 wg GPS a na liczniku 60(wiedziałem że fotoplastykon jest załadowany) i dogoniło mnie stado tych na 2 kółeczkach - na wysokości fotopstryka podnieśli się na 1 i nam wspólnie cyknęło fotę -

stadko w tej chwili jednokołowcóm wkoło mnie (2 z prawej 2 z lewej i 2 za mną) a ja z autkiem i dziciarnią w środeczku

Mija 3 miesiąc i nikt mnie nie wzywa.

Napisano

> jaka kwota do 300 plac kase bez punktow jak 500 sie saduj sprawa wygrana bes placernia

tak, a jakim cudem??

Napisano

> Są 2 opcje:

> 1. Na zdjęciu są 3 samochody i zdjęcie leci do kosza.

> 2. To była atrapa.

> Pozdrawiam BAS

Atrapa nie była, bo to w mieście, sprawdzony fotopstryk który czasem jest załadowany - wtedy był.

Napisano

> Niestety - w naszym kraju z wykroczeniami z fotoplastikonów jest często tak, że to nie sracz

> miejska udowadnia Ci winę, tylko Ty masz udowodnić, że nie jesteś wielbłądem...

> Nie byłbym przeto taki pewien...

I słusznie nie byłbyś pewien! Jak pokazuje sytuacja tego kierowcy i fotoradar, i służba go obsługująca będą się upierać do konca. pad.gif

mar00ha

Napisano

> I słusznie nie byłbyś pewien! Jak pokazuje sytuacja tego kierowcy i fotoradar, i służba go

> obsługująca będą się upierać do konca.

> mar00ha

Niestety, tacho brak - osobóweczka.

Ale swoją szosą, to w takiej sytuacji całkiem zacną koncepcją może być "gepees, paaanie".

Napisano

> Co w takim wypadku?

Śpij spokojnie. Zdjęcie powinno trafić do kosza ze względu na problem w określeniu które z (w tym przypadku) 3 aut przekroczyło dozwoloną prędkość.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Za niewskazanie kierowcy też jest mandat ale bez punktów

Napisano

> Ale swoją szosą, to w takiej sytuacji całkiem zacną koncepcją może być "gepees, paaanie".

Kolega z pracy właśnie tą koncepcję próbuje.

Ja mu nie wróżę powodzenia, w najbliższych dniach ma się Sąd Rejonowy wypowiedzieć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.