Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Insignia 2.0, 220KM

Featured Replies

Napisano

Hej Pany,

Jakie sa wasze opinie (zaslyszane lub z doswiadczenia) na temat silnika w 2.0 220KM w Insigni?

Mam dylemat. Chce zmienic auto i sa dwie opcje Insignia z w.w. silnikiem lub Honda Accord 2.2 201KM. Oba auto to bena. Nie czekam na raporty spalania, tylko na mozliwe problemy z silnikiem Opla.

Z gory dzieki za mase odpowiedzi.

Napisano

Insignię chcesz ośkę czy 4x4??

Generalnie z 2,0T jest dużo mniej problemów, niż z 2,0D.

No może poza spalaniem.. ale jak rozważasz zakup samochodu z takim silnikiem to nie powinno Cię ono bardzo interesować.. zlosnik.gif

Napisano

> Hej Pany,

> Jakie sa wasze opinie (zaslyszane lub z doswiadczenia) na temat silnika w 2.0 220KM w Insigni?

> Mam dylemat. Chce zmienic auto i sa dwie opcje Insignia z w.w. silnikiem lub Honda Accord 2.2

> 201KM. Oba auto to bena. Nie czekam na raporty spalania, tylko na mozliwe problemy z silnikiem

> Opla.

> Z gory dzieki za mase odpowiedzi.

Czym sie martwisz to chyba nie jest auto na cale zycie. Wez to co bardziej Ci sie podoba. Moim zdaniem Honda straci mniej na wartosci przy odsprezedazy, jak sie zawiedzisz nastepnym razem wezmiesz Opla zlosnik.gif

Ale to tylko z czysto ekonomicznego punktu.

Napisano
  • Autor

> Insignię chcesz ośkę czy 4x4??

Z napedem na przod.

> Generalnie z 2,0T jest dużo mniej problemów, niż z 2,0D.

> No może poza spalaniem.. ale jak rozważasz zakup samochodu z takim silnikiem to nie powinno Cię ono

> bardzo interesować..

O spalaniu juz sie naczytalem. Poszukuje auta, ktore nie rzucajac sie w oczy, ma spory zapas koni pod maska.

Napisano

> Poszukuje auta, ktore nie rzucajac sie w oczy, ma spory zapas koni

> pod maska.

No to wkrótce mam nadzieję witam w klubie biglaugh.gif

Napisano

> Czym sie martwisz to chyba nie jest auto na cale zycie. Wez to co bardziej Ci sie podoba. Moim

> zdaniem Honda straci mniej na wartosci przy odsprezedazy, jak sie zawiedzisz nastepnym razem

> wezmiesz Opla

> Ale to tylko z czysto ekonomicznego punktu.

Mam to samo - tez bym wzial Hunde, bo mniejsza utrata wartosci. Plus po moich srednich doswiadczeniach z Oplem, a patrzac na doswiadczenia dobrego kumpla z Civiciem Sportem i TypeRem - Hunda nastepnym autem biglaugh.gif.

Insignia tylko w jednym przypadku - 4x4 ok.gif

Napisano

> Z napedem na przod.

> O spalaniu juz sie naczytalem. Poszukuje auta, ktore nie rzucajac sie w oczy, ma spory zapas koni

> pod maska.

To jak ośkę to zapomnij. zlosnik.gif Tam gdzie ja kupowałem Astrę też był taki co wziął 220KM w ośce, po 3 miesiącach wracał do salonu i płakał że nie dał się przekonać na 4x4.

Napisano
  • Autor

> To jak ośkę to zapomnij. Tam gdzie ja kupowałem Astrę też był taki co wziął 220KM w ośce, po 3

> miesiącach wracał do salonu i płakał że nie dał się przekonać na 4x4.

Nie jest chyba tak zle. Dzis dostalem do pojezdzenia Insignie 220KM z napedem na przod. Musze oddac ja jutro do poludnia. Fajnie sie zbiera. Jezdzi dokladnie jak moj klekot, ale ma wiekszy zakres uzyteczych obrotow. Taki silnik mi chyba najbardziej odpowiada. Widok twarzy wszystkich scigantow bezcenna.

Ten z 4X4 jest chyba znacznie ciezszy, wiec przyspieszenia odrobine mniejsze.

Napisano

> Nie jest chyba tak zle. Dzis dostalem do pojezdzenia Insignie 220KM z napedem na przod. Musze oddac

> ja jutro do poludnia. Fajnie sie zbiera. Jezdzi dokladnie jak moj klekot, ale ma wiekszy

> zakres uzyteczych obrotow. Taki silnik mi chyba najbardziej odpowiada. Widok twarzy wszystkich

> scigantow bezcenna.

> Ten z 4X4 jest chyba znacznie ciezszy, wiec przyspieszenia odrobine mniejsze.

Tak, ale co Ci po przyspieszeniu jak zaczniesz tracic trakcje.

Moje auto ma ponad 200KM i naped na przod, i nieraz juz sie przekonalem , ze co z tego ze chcesz przyspieszyc jak silnik chce a kola nie moga tego przeniesc.

Napisano

> Tak, ale co Ci po przyspieszeniu jak zaczniesz tracic trakcje.

> Moje auto ma ponad 200KM i naped na przod, i nieraz juz sie przekonalem , ze co z tego ze chcesz

> przyspieszyc jak silnik chce a kola nie moga tego przeniesc.

Zwlaszcza po malym deszczu biglaugh.gif

Napisano

Czy moze ktoś z Was jeździł Insignią 1.6 180 KM ? Poprosiłbym o pare słów jeżeli ktoś miał mozliwość pojeździc autem z takim silnikiem. A najlepiej porównac 2.0 CDTI 160 KM i 1.6 180KM.

2 dni jeździłem 2.0 CDTI z automatyczną skrzynią. Poza tym, że spalanie było pomiedzy 8-10 l (a nie żałowałem sobie) to jednak ten automat rewelacyjny nie jest - proces "myślenia" softu nie jest zbyt dynamiczny. Cicho w nim też nie jest - szczególnie jak mieli przy niższych prędkościach. Natomiast po przejściu na tryb "M" jest juz lepiej.

Pzdr.

Napisano
  • Autor

> Zwlaszcza po malym deszczu

Nie chce sie z nikim scigac spod swiatel. Ale przyspieszenie 60-120 jak najlepsze jest bezcenne, a wtedy raczej nie problemu z trakcja.

Napisano

> Nie chce sie z nikim scigac spod swiatel. Ale przyspieszenie 60-120 jak najlepsze jest bezcenne, a

> wtedy raczej nie problemu z trakcja.

Pozwolisz, ze sie nie zgodze zlosnik.gif. W mojej Viki mam szlone 140KM, i mimo dobrych opon o szerokosci 215, chcac czasem lepiej wyrwac ze skrzyzowania, to Viki kapcie gubi. Jak pisalem wczesniej - ogolnie Insignia na nie. Jedynie na tak, przy 4x4 - ale to oczywiscie tylko moja opinia biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Pozwolisz, ze sie nie zgodze . W mojej Viki mam szlone 140KM, i mimo dobrych opon o szerokosci 215,

> chcac czasem lepiej wyrwac ze skrzyzowania, to Viki kapcie gubi. Jak pisalem wczesniej -

> ogolnie Insignia na nie. Jedynie na tak, przy 4x4 - ale to oczywiscie tylko moja opinia

Oczywiscie, moja Epica tez sie nie sprawdza jako sprinter. Na pierwszym biegu zawsze sie slizga gdy wdusze do podlogi. Ale chodzi o bezpieczenstwo czynne, czyli tzw elastycznosc w czasie wyprzedzania. Pojezdzilem wczoraj ta Insignia i stwierdzilem, ze jezdzi tak jak lubie - czyli jak klekot. Jak nie jezdzisz z but.gif w podlodze, to spala znosnie. A jak potrzebujesz mocy, to jest ona wszedzie, zwlaszcza gdy jedziesz w trasie.

Napisano

> Oczywiscie, moja Epica tez sie nie sprawdza jako sprinter. Na pierwszym biegu zawsze sie slizga gdy

> wdusze do podlogi. Ale chodzi o bezpieczenstwo czynne, czyli tzw elastycznosc w czasie

> wyprzedzania. Pojezdzilem wczoraj ta Insignia i stwierdzilem, ze jezdzi tak jak lubie - czyli

> jak klekot. Jak nie jezdzisz z w podlodze, to spala znosnie. A jak potrzebujesz mocy, to

> jest ona wszedzie, zwlaszcza gdy jedziesz w trasie.

Jeśli Cię stać na 4x4 to kup 4x4. Gwarantuje Ci że moje 180KM w Astrze ma problemy z przeniesieniem mocy na asfalt, szczególnie mokra droga zakręt ostrzejszy i dodajesz gazu i ból. Tamten klient o którym wspominałem też uważał że przecież dobrze przyspiesza a po 3 miechach płakał za 4x4. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli Cię stać na 4x4 to kup 4x4. Gwarantuje Ci że moje 180KM w Astrze ma problemy z przeniesieniem

> mocy na asfalt, szczególnie mokra droga zakręt ostrzejszy i dodajesz gazu i ból. Tamten klient

> o którym wspominałem też uważał że przecież dobrze przyspiesza a po 3 miechach płakał za 4x4.

Wszystko fajnie, ale gdy musisz dolozyc 13 kPLN ot tak, to boli. Poza tym dolozenie takiej kasy, tylko poto, zeby sie nie slizgac przy starcie spod swiatel, to IMO szkoda. Ale coraz bardziej mnie korcisz.

Napisano

> Wszystko fajnie, ale gdy musisz dolozyc 13 kPLN ot tak, to boli. Poza tym dolozenie takiej kasy,

> tylko poto, zeby sie nie slizgac przy starcie spod swiatel, to IMO szkoda. Ale coraz bardziej

> mnie korcisz.

Boli to wiem, poza tym to nie chodzi tylko o start spod świateł, ale i trakcję podczas nagłego dodania gazu podczas jazdy, czy trakcję na zakrętach. To na prawdę ma sens.

Napisano
  • Autor

> Boli to wiem, poza tym to nie chodzi tylko o start spod świateł, ale i trakcję podczas nagłego

> dodania gazu podczas jazdy, czy trakcję na zakrętach. To na prawdę ma sens.

Najprawdopodobniej masz racje. Nie udalo mi sie kupic Insigni w tym roczniku (dwa wydechy) frown.gif wiec chyba wezme nastepny rocznik z jedna rura zolta.gif. Znaczy sie bedzie wiecej kasy i chyba sie zdecyduje na naped 4x4. Poza tym brak juz chorob wieku dzieciecego, o ktorych sie troche naczytalem.

Napisano

> Najprawdopodobniej masz racje. Nie udalo mi sie kupic Insigni w tym roczniku (dwa wydechy) wiec

> chyba wezme nastepny rocznik z jedna rura . Znaczy sie bedzie wiecej kasy i chyba sie

> zdecyduje na naped 4x4. Poza tym brak juz chorob wieku dzieciecego, o ktorych sie troche

> naczytalem.

Cieszę się, że tak do tego podszedłeś - to na prawdę ma sens - szczególnie na śliskich drogach. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Cieszę się, że tak do tego podszedłeś - to na prawdę ma sens - szczególnie na śliskich drogach.

Sliskie drogi nie stanowia. Zrobilem dzistaka lekka probe moim herlakiem;). Troszke slabo sie ruszalo na jedynce z but.gif w podlodze. Ale wyprzedzanie w trasie to nadal poezja. Tak samo by bylo z Insignia w "osce". Raczej nie jestem typem, ktory musi byc pierwszy spod swiatel.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Cieszę się, że tak do tego podszedłeś - to na prawdę ma sens - szczególnie na śliskich drogach.

Dzis zamowilem Insignie 2.0, 220 KM, z napedem 4x4. Bedzie do odbioru luty/marzec, wiec juz rok produkcji 2011. Czekam na chetnych do jej kupna za 4 lata.

Napisano

> Bedzie do odbioru luty/marzec, wiec juz rok produkcji 2011.

Taki pewny tego jesteś? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Taki pewny tego jesteś?

Nie jestem, ale wg sprzedawczyni fabryka ma zamowienie juz do konca roku. Najprawdopodobniej wiec, produkcja mojego auta rozpocznie sie w polowie stycznia.

Napisano

> Taki pewny tego jesteś?

Samochody sprzedawane w tym roku w listopadzie i grudniu są już modelowo 2011, już mają literkę B w VINie.

Oczywiście są też z 2010 ze "starych składów"... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Samochody sprzedawane w tym roku w listopadzie i grudniu są już modelowo 2011, już mają literkę B w

> VINie.

> Oczywiście są też z 2010 ze "starych składów"...

Ale moj dopiero zacznie sie produkowac w styczniu. Na skladach nie maja auta z takim wyposazeniem jakie sobie wymyslilem. Chcieli mi wcisnac co stalo na placu, ale sie uparlem. Ciekawe ile bede musial doplacic bo cenniki nie sa jeszcze znane (rok produkcji 2011).

Napisano

> Ale moj dopiero zacznie sie produkowac w styczniu. Na skladach nie maja auta z takim wyposazeniem

> jakie sobie wymyslilem. Chcieli mi wcisnac co stalo na placu, ale sie uparlem. Ciekawe ile

> bede musial doplacic bo cenniki nie sa jeszcze znane (rok produkcji 2011).

Zazdraszczam. ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Dzis zamowilem Insignie 2.0, 220 KM, z napedem 4x4. Bedzie do odbioru luty/marzec, wiec juz rok

> produkcji 2011. Czekam na chetnych do jej kupna za 4 lata.

gratulacje ok.gif świetne auto ok.gif

Napisano

jak masz mozliwosc to bierz 4x4, zobaczysz jaka jest roznica w zime i na sliskim.

a jesli koszt paliwa nie jest dla ciebie priorytetem to tym bardziej.

a i przyspieszenie nie bedzie wcale takie gorsze.

Napisano

zazdraszczam i czekam na foty po odbiorze ok.gif

Napisano

> jak masz mozliwosc to bierz 4x4, zobaczysz jaka jest roznica w zime i na sliskim.

> a jesli koszt paliwa nie jest dla ciebie priorytetem to tym bardziej.

> a i przyspieszenie nie bedzie wcale takie gorsze.

nie czytałeś całego wątku kara.gif On już zamówił auto zlosnik.gif

Napisano

> Ale moj dopiero zacznie sie produkowac w styczniu. Na skladach nie maja auta z takim wyposazeniem

> jakie sobie wymyslilem. Chcieli mi wcisnac co stalo na placu, ale sie uparlem. Ciekawe ile

> bede musial doplacic bo cenniki nie sa jeszcze znane (rok produkcji 2011).

No to gratulacje zamowienia nowej furki ok.gif

A ja wiem kto bedzie pomykal teraz Epica biglaugh.gif bo ja bede pomykal Asterka od niego zlosnik.gif

Pozdrowionka ok.gif

Napisano

> nie czytałeś całego wątku On już zamówił auto

napisalem a pozniej doczytalem foch.gif

i dobrze zrobil, nie bedzie zalowal

Napisano

> napisalem a pozniej doczytalem

na przyszłość polecam odwrotną kolejność waytogo.gif

> i dobrze zrobil, nie bedzie zalowal

też tak myślę ok.gif

Napisano

> napisalem a pozniej doczytalem

> i dobrze zrobil, nie bedzie zalowal

chyba, że spalania zeby.GIF

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Czy moze ktoś z Was jeździł Insignią 1.6 180 KM ? Poprosiłbym o pare słów jeżeli ktoś miał

> mozliwość pojeździc autem z takim silnikiem. A najlepiej porównac 2.0 CDTI 160 KM i 1.6 180KM.

> 2 dni jeździłem 2.0 CDTI z automatyczną skrzynią. Poza tym, że spalanie było pomiedzy 8-10 l (a nie

> żałowałem sobie) to jednak ten automat rewelacyjny nie jest - proces "myślenia" softu nie jest

> zbyt dynamiczny. Cicho w nim też nie jest - szczególnie jak mieli przy niższych prędkościach.

> Natomiast po przejściu na tryb "M" jest juz lepiej.

> Pzdr.

Ja mam Insignię 1.6 Turbo.

Jak potrzebujesz informacji - priv.

Napisano

> Ja mam Insignię 1.6 Turbo.

> Jak potrzebujesz informacji - priv.

Zadawaj pytania i odpowiedzi pisz tutaj - zawsze zostanie dla potomności. zlosnik.gif Ja mam podobny silnik w Astrze - swoją drogą ten w Insigni ma bezpośredni wtrysk czy nie?

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> No to gratulacje zamowienia nowej furki

> A ja wiem kto bedzie pomykal teraz Epica bo ja bede pomykal Asterka od niego

> Pozdrowionka

Sorki za odgrzewanie tematu, ale kilka dni temu sie dowiedzialem, ze moja Insignia bedzie niedlugo na placu u dealera. Dodatkowo, na moje usprawiedliwienie dodam, ze dopiero teraz mam dostep do neta.

Odezwe sie gdy odbiore auto.

Napisano

> Sorki za odgrzewanie tematu, ale kilka dni temu sie dowiedzialem, ze moja Insignia bedzie niedlugo

> na placu u dealera. Dodatkowo, na moje usprawiedliwienie dodam, ze dopiero teraz mam dostep do

> neta.

> Odezwe sie gdy odbiore auto.

Czekamy na relację i zdjęcia zlosnik.gif

A jaki kolor??? hmm.gif

Jak dla mnie czerwony pomegranate jest najładniejszy w Insignii serduszka.gifserduszka.gifserduszka.gif

Napisano
  • Autor

> Czekamy na relację i zdjęcia

> A jaki kolor???

> Jak dla mnie czerwony pomegranate jest najładniejszy w Insignii

Kolor bedzie jedynie sluszny czyli czarny food.gif. Niech tylko mi nikt tu nie pisze jak to trudno jest utrzymac czysty lakier - wiem mikolaj.gif

Napisano

> Kolor bedzie jedynie sluszny czyli czarny . Niech tylko mi nikt tu nie pisze jak to trudno jest

> utrzymac czysty lakier - wiem

No ale Wojtek o fure dba i czarna Epica ciagle czysta smiga zlosnik.gif

Czekamy na foty nowego nabytku waytogo.gif

Napisano

> Kolor bedzie jedynie sluszny czyli czarny . Niech tylko mi nikt tu nie pisze jak to trudno jest

> utrzymac czysty lakier - wiem

Nie no, czarna Insignia też nie jest zła... zlosnik.gif

Czarna + chrom ładnie wygląda...

A jaka tapicerka??? hmm.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Nie no, czarna Insignia też nie jest zła...

> Czarna + chrom ładnie wygląda...

> A jaka tapicerka???

Sorki za opoznienie. Odebralem zloma w srode. Naped 4x4 to mistrzostwo swiata winner.gif. Jezdzilem w weekend po bialych drogach i skubany nigdy nie stracil trakcji. Ciagle docieram silnik i nie przekraczam 3tys obrotow, ale zawsze bylem pierwszy sopd swiatel, a pod zasniezona gorke zawsze ruszyl bez problemu. normalnie CUDO.

Napisano
  • Autor

> Nie no, czarna Insignia też nie jest zła...

> Czarna + chrom ładnie wygląda...

> A jaka tapicerka???

Tapicerka czarna, fotele sportowe siena z wentylacja.

Napisano

> Tapicerka czarna, fotele sportowe siena z wentylacja.

tak po dżentelmeńsku- ile?

Napisano
  • Autor

> tak po dżentelmeńsku- ile?

Po dzentelmensku - 140 kPLN

Napisano

> Tapicerka czarna, fotele sportowe siena z wentylacja.

A gdzie fotki?

Bez fotek sie nie liczy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A gdzie fotki?

> Bez fotek sie nie liczy

W koncu sie wzialem i kilka zdjec zrobilem

284743213-IMG_7523.JPG

284743213-IMG_7529.JPG

284743213-IMG_7525.JPG

post-63318-14352511759609_thumb.jpg

Napisano

> W koncu sie wzialem i kilka zdjec zrobilem

Pieknie wyglada waytogo.gif

Napisano

> W koncu sie wzialem i kilka zdjec zrobilem

Ładna, tylko ten wzór felg 18" średnio mi się widzi.... zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.