Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rallye Antibes

Featured Replies

Napisano

Jakaś dziwna rajdowa cisza nastała, nikt nie wydzwonił, nikt nie przejechał po kibicach więc wszyscy siedzą cicho... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

A źle i to bardzo źle, bo we Francji Polacy sobie radzą bardzo dobrze.

Póki co Sołek prowadzi w ME,a trzeci jest Kubica, który dzisiaj wygrał nawet jeden OS. Warto dodać, że jedzie S1600... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Oleksy i Ruta też sobie nieźle radzą (odpowiednio 4 i 6 po 8OS). Można więc być dumnym, bo się zrobiło biało-czerwono w czołówce generalki... smile.gifsmile.gifsmile.gif

Napisano

> Jakaś dziwna rajdowa cisza nastała, nikt nie wydzwonił, nikt nie przejechał po kibicach więc

> wszyscy siedzą cicho...

> A źle i to bardzo źle, bo we Francji Polacy sobie radzą bardzo dobrze.

> Póki co Sołek prowadzi w ME,a trzeci jest Kubica, który dzisiaj wygrał nawet jeden OS. Warto dodać,

> że jedzie S1600...

> Oleksy i Ruta też sobie nieźle radzą (odpowiednio 4 i 6 po 8OS). Można więc być dumnym, bo się

> zrobiło biało-czerwono w czołówce generalki...

No słynny to rajd - tylko jakoś tak mało medialny u nas wink.gif

Napisano
  • Autor

> No słynny to rajd - tylko jakoś tak mało medialny u nas

Mówię - wystarczy, że któryś z naszych wjechał by w grupkę kibiców i od razu polskie media zrobiły by bardzo głośną oprawę medialną tej imprezy... sick.gifsick.gifsick.gif

Na szczęście odpukać odstukać nic takiego się nie wydarzyło, a co ważniejsze możemy się cieszyć z wyników "naszych"... smile.gifsmile.gifsmile.gif

Napisano

> Mówię - wystarczy, że któryś z naszych wjechał by w grupkę kibiców i od razu polskie media zrobiły

> by bardzo głośną oprawę medialną tej imprezy...

> Na szczęście odpukać odstukać nic takiego się nie wydarzyło, a co ważniejsze możemy się cieszyć z

> wyników "naszych"...

Kubek na asfaltach coraz lepszy ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Kubek na asfaltach coraz lepszy

Widać że to bardzo lubi drive.gif

Napisano

I dojechał jako trzeci w generalce tą popierdółką S1600 pad.gif

Napisano

> To i nie dziwne, że słabszą względem konkurencji renoofką F1 potrafi pokazać zadek wielu w

> szybszych bolidach

jak Senna hmm.gif

Napisano

> I dojechał jako trzeci w generalce tą popierdółką S1600

Bo to mistrzu claps.gif

Jak widać impossible is nothing - S1600 można pokonać S2000 smile.gif

Kiedyś byłem we Francji w okolicach gdzie rozgrywany jest ten rajd. Jak zobaczyłem wąskie dróżki nad kilkudziesięcio lub kilkusetmetrowym urwiskiem, odgrodzone od przepaści tylko ułożonym na krawędzi rządkiem cegiełek lub kamieni wielkości pięści, to mnie zszokowało. Od tego czasu mam ogromny respekt dla tych którzy startują w tym rajdzie - naprawdę trzeba mieć cojones żeby jechać na maxa w takich okolicznościach przyrody icon_eek.gif

Napisano

> I dojechał jako trzeci w generalce tą popierdółką S1600

jeszcze ze 3 odcinki to by drugi był.

Napisano

Nie znacie się zlosnik.gif

Pani w Eska Rock właśnie informowała lud o wyniku Kubicy i słowem nie wspomniała o jakimś S1600, on tego dokonał jadąc Clio, ale R3 zlosnik.gif

I tak byłem w szoku, bo powiedziała, że w wyścigowej przerwie Robert wystartował w RAJDZIE. Wyścig-rajd, w mediach cienka linia je dzieli, a tu im się udało zlosnik.gif

Napisano

> I tak byłem w szoku, bo powiedziała, że w wyścigowej przerwie Robert wystartował w RAJDZIE.

> Wyścig-rajd, w mediach cienka linia je dzieli, a tu im się udało

Nie może być icon_eek.gifzlosnik.gif

Co do rajdu - Kubek mówił, że obsada nie była zbyt mocna. Pewnie miał na myśli również zwycięzce hehe.gif

Napisano

> http://www.youtube.com/watch?v=DVf_QNYQVK4&feature=player_embedded

> polecam

ja pitolę... dzik biglaugh.gif wrażenie niezłę robi - pełny ogień na takiej wąskiej i krętej drodze ok.gif

gdybym siedział na miescu Gerbera to bym chyba w pory nawalił biglaugh.gif

Napisano

Gruby dzik smile.gif Zasuwa po tej dróżce jak błyskawica, spokojnie precyzyjnie, bez żadnych uślizgów, ratowań - precyzyjny jak w F1. Widać spokój - nawet szybę ma uchyloną. Gdyby mógł, to by sobie jeszcze gwizdał jakąś melodyjkę hehe.gif

>pełny ogień na takiej wąskiej i krętej drodze

a po prawej urwisko i w razie jakiegoś poślizgu yyy nieciekawie wink.gif

Napisano

> Gruby dzik Zasuwa po tej dróżce jak błyskawica, spokojnie precyzyjnie, bez żadnych uślizgów,

> ratowań - precyzyjny jak w F1. Widać spokój - nawet szybę ma uchyloną. Gdyby mógł, to by sobie

> jeszcze gwizdał jakąś melodyjkę

> a po prawej urwisko i w razie jakiegoś poślizgu yyy nieciekawie

Masz rację, precyzja zabija ok.gif, w 3:03 lekki uślizg ale reszta trasy bezbłędnie ok.gifcool.gif

Napisano

super przejazd, widac wielka klasa.

apropos tej szyby, czy mozna miec na odcinku uchylona szybę, bo w kajtkach to napewno nie i ganiaja za to sedziowie. hmm.gif

Napisano

> super przejazd, widac wielka klasa.

> apropos tej szyby, czy mozna miec na odcinku uchylona szybę, bo w kajtkach to napewno nie i ganiaja

> za to sedziowie.

No właśnie siedziałem cicho ale ostatnio

na kilku filmikach widziałem uchylony lufcik...

Przepisy się zmieniły?

Napisano

> polecam

Chyba goraco bylo bo szyby uchylone.. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> apropos tej szyby, czy mozna miec na odcinku uchylona szybę, bo w kajtkach to napewno nie i ganiaja

> za to sedziowie.

W KJSie masz zazwyczaj punkt w regulaminie, mówiący o tym, że kierowca ma odbyć próbę z włączonymi światłami oraz zamkniętymi szybami. W rajdach się z tym nie spotkałem, aczkolwiek lepiej, żeby szyby były zamknięte.

Na odprawie przed Mazowieckim pamiętam jak Burdalski truł sędziom, żeby sprawdzali cz załogi mają zamknięte szyby.

Napisano

> Bardzo fajne słowa w komentarzu niejakiego Ferodo...

Widać, że pisał to ktoś kto w tym siedzi, a i na pewno znany zlosnik.gif

Ciekawe kto to zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Widać, że pisał to ktoś kto w tym siedzi, a i na pewno znany

> Ciekawe kto to

Leszek Wójcik... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.