Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uniwersalny HUD

Featured Replies

Napisano

ciekawe czy jest coś takiego aby każdy mógł sobie zamontować , taki tjuning smile.gif?

Napisano

> ciekawe czy jest coś takiego aby każdy mógł sobie zamontować , taki tjuning ?

tak bylo. poszukaj na silicon valej

Napisano

> ciekawe czy jest coś takiego aby każdy mógł sobie zamontować , taki tjuning ?

Hmm, ciekawe. W mojej cytrynie jest namiastka takiego rozwiązania - czyli duży wyświetlacz w sporej odległości od kierowcy przed nim. Wyświetlacz licznika jest półprzezroczysty. Nie wiedziałem, że to jest tjun hehe.gif

citroen_c4_1.6_thp_exclusive_2009_07.jpg

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> zegary pośrodku to pomyłka

Jechałem takim autem, po wszystkim bolała mnie głowa.

Ciągle musiałem nią kręcić. Ten kto to wymyślił to bym mu kazał

tym jeździć grinser006.gif

Napisano

Miałeś? Bo wg mnie spisują się naprawdę nieźle, powiedział bym nawet, że te z c4 bardziej podobają mi się od tradycyjnych. Tzn, świetnie się spisuje licznik elektroniczny. Obrotomierz w postaci paska to pomyłka no.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

Też tak uważam, a często zdarza mi się jeździć autem z podobnym rozwiązaniem.

Napisano
  • Autor

> Miałeś? Bo wg mnie spisują się naprawdę nieźle, powiedział bym nawet, że te z c4 bardziej podobają

> mi się od tradycyjnych. Tzn, świetnie się spisuje licznik elektroniczny. Obrotomierz w postaci

> paska to pomyłka

> pozdrawiam,

> bromsky

tak miałem ( w firmie ) generalnie jak ktoś jest pantoflem to nie widzę problemu wink.gif

Napisano

> A co jest złego w zegarach po środku??

zegary są dla kogo? dla kierowcy czy dla pasażerów? Moim zdaniem dla kierowcy i powinny być zawsze w jednej linki z kierownicą tak aby oczy niepotrzebnie nie biegały.

Napisano

> zegary są dla kogo? dla kierowcy czy dla pasażerów? Moim zdaniem dla kierowcy i powinny być zawsze

> w jednej linki z kierownicą tak aby oczy niepotrzebnie nie biegały.

Sensowne zegary po środku są położone dużo dalej i wyżej (tak jak na powyższej fotce z c4) niż te tradycyjne przed kierowcą. To powoduje, że patrząc na "zegary" praktycznie nie odwraca się wzroku od jezdni. Do tego stwierdzam, żę duży cyfrowy wyświetlacz jest jednak czytelniejszy niż wskazówka.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

w C4 jest najwygodniejszy tempomat jaki kiedy kolwiek stworzono - obsługa bezwzrokowa i bez odrywwania rąk od kierownicy - kciukiem

Zegary kwestia przyzywczajenia ale jest bardzo czytelny. Wielka czcionka. Co innego obrotomierz... ktory jest w innym miejscu :/

Napisano
To może się sprawdzić, a jeśli nie, przynajmniej jest tanie wink.gif
Napisano

> w C4 jest najwygodniejszy tempomat jaki kiedy kolwiek stworzono - obsługa bezwzrokowa i bez

> odrywwania rąk od kierownicy - kciukiem

ale co jest w tym takiego rewolucyjnego w porownaniu do innych aut?

Napisano

> ale co jest w tym takiego rewolucyjnego w porownaniu do innych aut?

Przecież napisał - do obsługi wystarczy tylko kciuk hehe.gif\

A poważniej - to może to, ze można zaprogramować prędkość (ustawić odpowiednią liczbę na wyświetlaczu) do której auto przyspieszy (krótkie przytrzymanie zwiększa zaprogramowaną prędkość o 1 km, dłuższe powoduje skokowe zwiększanie co 5 km/h). A jak to działa w innych markach?

Aha, w wielu samochodach obsługa jest za pomocą dźwigni - co jednak czasem wymaga oderwania ręki od kierownicy.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Przecież napisał - do obsługi wystarczy tylko kciuk \

> A poważniej - to może to, ze można zaprogramować prędkość (ustawić odpowiednią liczbę na

> wyświetlaczu) do której auto przyspieszy (krótkie przytrzymanie zwiększa zaprogramowaną

> prędkość o 1 km, dłuższe powoduje skokowe zwiększanie co 5 km/h). A jak to działa w innych

> markach?

> Aha, w wielu samochodach obsługa jest za pomocą dźwigni - co jednak czasem wymaga oderwania ręki od

> kierownicy.

> pozdrawiam,

> bromsky

W 6 ostatnich autach mialem identyczne rozwiazanie. Najstarsze auto dzis by mialo 16 lat...

Napisano

> W 6 ostatnich autach mialem identyczne rozwiazanie. Najstarsze auto dzis by mialo 16 lat...

I w każdym z tych aut miałeś wyświetloną zaprogramowaną prędkość tempomatu?

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> I w każdym z tych aut miałeś wyświetloną zaprogramowaną prędkość tempomatu?

> pozdrawiam,

> bromsky

Ale tu mowa o sterowanie kciukiem nie odrywajac rok od kierownicy. "Programowanie" czyli zapamietywanie zadanej predkosci jest pewnie w kazdym w kazdym tempomacie tak jak i skokowe dodawanie/zmniejszanie predkosci

Napisano

> tak jak i skokowe dodawanie/zmniejszanie predkosci

Znam takie, gdzie tej opcji nie przewidziano zlosnik.gif - trzeba przyspieszyć/zwolnić i od nowa zapamiętać.

Napisano

> Znam takie, gdzie tej opcji nie przewidziano - trzeba przyspieszyć/zwolnić i od nowa zapamiętać.

a to peszek wink.gif jak widac wszedzie sa oszczednosci

Napisano

> Ale tu mowa o sterowanie kciukiem nie odrywajac rok od kierownicy. "Programowanie" czyli

> zapamietywanie zadanej predkosci jest pewnie w kazdym w kazdym tempomacie tak jak i skokowe

> dodawanie/zmniejszanie predkosci

Nie wiem jak to działa w innych samochodach. To dopiero mój pierwszy z tempomatem, ale jestem ciekawy - u siebie mogę ustawić (jadąc np 70 km/h), konkretną prędkość - nie jest to wartość wcześniej zapamiętana, ale ustawiona od nowa - powiedzmy 110 km/h (taką będę miał wyświetloną na wyświetlaczu - nie ustawiam tego na ślepo...). Po uruchomieniu tempomatu samochód oczywiście przyspieszy do zadanej szybkości. Czy tak to działa wszędzie?

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Hmm, ciekawe. W mojej cytrynie jest namiastka takiego rozwiązania - czyli duży wyświetlacz w sporej

> odległości od kierowcy przed nim.

Ja tam nie widze żadnego wyświetlacza przed kierowcą...no chyba, że kierowca siedzi z dźwignią zmiany biegów w d*** zeby.GIF

Napisano

> tutaj jakies proste rozwiązanie

potestowalem to rozwiązanie dzisiaj;

na nieoświetlonych odcinkach spisuje się całkiem dobrze, widać co trzeba, jest co prawda widoczny efekt rozdwojenia i trzeba dograć miejsce ''projekcji'' ale potencjał do nocnych wojaży ma.

W oświetlonym mieście generalnie traci sens, widoczność mocno spada i wręcz przeszkadza zamiast pomagać.

1. trzeba podbić jasność wyświetlacza w telefonie na dość wysoki poziom

2. równoczesne korzystanie z navi odpada

jako gadżet, albo dodatek spoko, jako narzędzie czy zamiennik HUD niestety się nie nadaje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.