Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z recznym

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem z hamulcem ręcznym wymienilem linke, szczeki i reczny strasznie wysoko łapie i jest wogole slaby poradzcie co zrobic:( Bebny zle czy moze te blaszki co szczeki rozciagaja czy jak.

Napisano

> Witam

> Mam problem z hamulcem ręcznym wymienilem linke, szczeki i reczny strasznie wysoko łapie i jest

> wogole slaby poradzcie co zrobic:( Bebny zle czy moze te blaszki co szczeki rozciagaja czy

> jak.

może źle założyłeś rozpieraki?? A jak nie to można jeszcze dźwignie ręcznego przesunąć z tego co pamiętam.

Napisano
  • Autor

> może źle założyłeś rozpieraki?? A jak nie to można jeszcze dźwignie ręcznego przesunąć z tego co

> pamiętam.

Rozpieraki dobrze sa napewno bo nawet ich nie dotykalem a dzwignia na maksa przesunieta.

Napisano

> Rozpieraki dobrze sa napewno bo nawet ich nie dotykalem a dzwignia na maksa przesunieta.

ale jest jeszcze regulacja linki pod autem, tam też naciągałeś? a może rozpieraki też trza wymienić

Napisano
  • Autor

> ale jest jeszcze regulacja linki pod autem, tam też naciągałeś? a może rozpieraki też trza wymienić

no pod autem jest na max i dzwignia , kurcze zeby te rozpieraki cos takiego robily?

Napisano

jamam u siebie tez linke na max podciagnieta a rozpieraki sa w takim extra stanie ze lataja jak im sie podoba, i juz nawet dzwigni nie mogepodciagnac do gory nie wiem czy to przez rozpieraki czy nie ale i takbedzie trzeba to zrobic ppodczas swapa to sie za to nie zabieram nawet bo bez sensu, tym bardziej ze moj i tak teraz stoi i jest nie ruszany frown.gif

Napisano

Może bębny już zeszlifowane

Napisano

Sprawdź ile bębnów zostało... Pewnie to to zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Mam problem z hamulcem ręcznym wymienilem linke, szczeki i reczny strasznie wysoko łapie i jest

> wogole slaby poradzcie co zrobic:( Bebny zle czy moze te blaszki co szczeki rozciagaja czy

> jak.

wymień rozpieraki

Napisano

a ta linka to oryginał czy zamiennik?

Napisano

> a ta linka to oryginał czy zamiennik?

Dobre pytanie, my coś o zamiennikach wiemy, co nie Morgan zlosnik.gif

Napisano

> a ta linka to oryginał czy zamiennik?

dokladnie ok.gif

i pytanie czy bebny oryginal czy polskie rzemioslo?

Pare dni temu przesiadlem sie z rzemiosla na ori i tyl reczny jest masakra. Linka na maxa poluzowana, oczywiscie ori a na 1 zabku lapie jak dzikie. Nie pomyslalbym ze na recznym przy suchym asfalcie da sie leciec bokiem yikes.gif Bomba jak dla mnie i jak hample to tylko oryginalne zlosnik.gif

Dodam ze na starych bebnach przy recznym zaciagnietym na maxa nie bylo opcji aby kola na suchym sie blokowaly. Jak widac wystarczyla podmiana szczek i bebnow.

Napisano

oj wiemy po wczorajszej naprawie Foki.

Napisano

ja już od dawna zakładam tylko oryginalne części. Na zamiennikach przejechałem się już wiele razy. Z zamiennikiem jest tak, że producent nie trzyma wymiarów. Zawsze jest coś za duże albo za małe. Materiał z którego jest to wykonane też czasami daje do myślenia, czy w ogóle warto to zakładać

Napisano

> linka oczywiscie na max podciagnieta

Jak miałem CC radziłem sobie w ten sposób, że pod śrubę regulacyjną wkładałem tulejkę, lub nakrętkę M10, i w ten sposób zwiększa się zakres regulacji.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

A no i linka oryginalna bebny raczej tez no ja przynajmniej ich nie wymienialem a z tego co przewaznie widze to jak sciagne beben i jest slad gdzie szczeki hamuja to przed tym przewaznie jest taki wypukly rowek a u mnie jest na rowno i teraz wlasnie nie wiem czy to znaczy ze stare zeszlifowane bebny czy dobre ...

Napisano

może rozpieraki są zapieczone? U mnie to standardowy problem i występuje średnio co pól roku

Napisano
  • Autor

Rozpieraki nie sa zapieczone sprawdzalem i ruszaja sie a jaka powinna byc ta grubosc??

Napisano

Twoim jedynym problemem jest za długa linka. Miałem tak dwa razy po zakupie prywaciarskiej linki. Zrób jak pisałem i problem z głowy

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Linka jest oryginalna a jakbys mi tak bardziej wytlumaczyl gdzie te nakretke dac bo mysle i nie moge wymyslic smile.gif

Napisano

> Linka jest oryginalna a jakbys mi tak bardziej wytlumaczyl gdzie te nakretke dac bo mysle i nie

> moge wymyslic

Jeżeli masz oryginalną linkę, to musi być OK. Nie wiem czy próbowałeś jeszcze jednej metody, zresztą również zalecanej. Przesunięcie dźwigni hamulca na tunelu.

Zobacz na obrazku:

http://img838.imageshack.us/img838/3927/recznycc.jpg

To powinno zadziałać

Pozdrawiam

Napisano

> Linka jest oryginalna a jakbys mi tak bardziej wytlumaczyl gdzie te nakretke dac bo mysle i nie

> moge wymyslic

Ja podłożyłem kawałek blaszki wygiętej w kształcie litery U między rozpierak a szczękę. Przesunęło to rozpierak i zmieniło ramie dźwigni dzięki czemu pozbyłem się tego problemu no i ręczny o niebo lepszy od seryjnego

Napisano

> Jak miałem CC radziłem sobie w ten sposób, że pod śrubę regulacyjną wkładałem tulejkę, lub nakrętkę

> M10, i w ten sposób zwiększa się zakres regulacji.

> Pozdrawiam

Dokładnie, mnie tak Kałuża właśnie pomógł z ręcznym

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.