Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie opony na Rekiny 5.5"

Featured Replies

Napisano

Witam! Jakie szerokie mogę założyć opony na rekiny 5,5"? Teraz mam 155/65 a interesuje mnie szerokość 185 albo 195.

Napisano

> Witam! Jakie szerokie mogę założyć opony na rekiny 5,5"? Teraz mam 155/65 a interesuje mnie

> szerokość 185 albo 195.

175. 195 to dość rzadki rozmiar, nie wiem czy ktoś poza Conti takie robi. Jakbyś chciał to mam dwie 195 na pogonienie.

Napisano
  • Autor

W sumie potrzebował bym jak już 4 ale jak nic nie znajdę to odezwę się do Ciebie!

Aha a takie 195 nie wystają za bardzo??

Napisano

> W sumie potrzebował bym jak już 4 ale jak nic nie znajdę to odezwę się do Ciebie!

> Aha a takie 195 nie wystają za bardzo??

Ja je miałem na 7" feldze, dlatego napisałem, żebyś raczej poszukał 175.

Musiałbyś sobie kiedyś podskoczyć i je obejrzeć zanim zadecydujesz bo nie są za super. Możesz sobie wziąć i założyć na próbę na felgę ale moim zdaniem kapkę za szerokie.

Napisano
  • Autor

A to dziękuję. Chciałbym żeby wyglądały szeroko ale nie wystawały za bardzo!

Napisano

> Witam! Jakie szerokie mogę założyć opony na rekiny 5,5"? Teraz mam 155/65 a interesuje mnie

moim zdaniem to 165 na 5,5J to max

Napisano

> W sumie potrzebował bym jak już 4 ale jak nic nie znajdę to odezwę się do Ciebie!

> Aha a takie 195 nie wystają za bardzo??

ContiSport Contact były w rozmiarze 195 i na rekinie wyglądały identycznie jak 175 Dunlopa sp2000

ale nie kupuj Conti bo to jest opona nie do jazdy na codzień, bez rozgrzania w ogóle sie nie klei na suchym, a na wodzie jeździ gdzie chce tylko nie tam gdzie ty chcesz

Na polskie warunki 195 produkował kiedyś Dunlop sp9000 tez ładnie leżały na rekinie, ale chyba już nie do dostania.

Napisano
  • Autor

Dzięki chłopaki. Już wiem jakich rozmiarów mniej więcej szukać smile.gif

Napisano

> ContiSport Contact były w rozmiarze 195 i na rekinie wyglądały identycznie jak 175 Dunlopa sp2000

> ale nie kupuj Conti bo to jest opona nie do jazdy na codzień, bez rozgrzania w ogóle sie nie klei

> na suchym, a na wodzie jeździ gdzie chce tylko nie tam gdzie ty chcesz

> Na polskie warunki 195 produkował kiedyś Dunlop sp9000 tez ładnie leżały na rekinie, ale chyba już

> nie do dostania.

jeszcze jakas fulda byla w 195

Napisano

Na 175/50 jeździ się bdb na rekinach. Kup sobie Yokohamę i będziesz w pełni zadowolony.

195/45 jest nieco wyższa, no i szersza ofc, choć na tą felgę to już przerost formy nad treścią.

Dla przypomnienia 175/50 jest przewidziana katalogowo do 6 cali a 195/45 do 7 cali ok.gif

Napisano

> ContiSport Contact były w rozmiarze 195 i na rekinie wyglądały identycznie jak 175 Dunlopa sp2000

> ale nie kupuj Conti bo to jest opona nie do jazdy na codzień, bez rozgrzania w ogóle sie nie klei

> Na polskie warunki 195 produkował kiedyś Dunlop sp9000 tez ładnie leżały na rekinie, ale chyba już

> nie do dostania.

Ja mam nóweczki, tegoroczne Conti i jestem bardzo zadowolony ok.gif

Napisano
  • Autor

aha to będę szukał dalej. Na razie się nie spieszy bo idzie zima. Ale mam za to czas na poszukiwania.

Napisano

> aha to będę szukał dalej. Na razie się nie spieszy bo idzie zima. Ale mam za to czas na

> poszukiwania.

szukaj szukaj tylko, ze uzywki to lubia juz pelnoletnie sprzedawac smile.gif

Napisano

165/55 lub 175/50

Napisano

> wyglada to dokladnie tak :

po wiela Panie płaciłeś worków złota za te yoko i to od tego dostawcy co myślę? zeby.GIF

Napisano

> nie do dostania.

fulda robiła jeszcze 195/45, ale tez raczej słabo z dostepnością

Napisano

> wyglada to dokladnie tak :

Miałem takie same. Aż żałuje, że zmieniłem. Do czerwonego najlepsze koło waytogo.gif

Napisano

> 175 max jesli jeszcze chodzi o profil 50 na rekiny

Takie mialem na Rekinach i ladnie sie prezentowaly grinser006.gif

Napisano

> Miałem takie same. Aż żałuje, że zmieniłem. Do czerwonego najlepsze koło

dokladnie jak piszesz smile.gif Dlatego ida do czerwonego zeby.GIF

Napisano

A 185/50 nie wejdzie ? Może dobry sposób to półśrodek? Próbował ktoś ? Bo jak wejdzie no to Fulda takie robi- ja takie mam ale na innej feldze i jest git... Tylko nie wiem czy by nie tarło...

Napisano

> A 185/50 nie wejdzie ? Może dobry sposób to półśrodek? Próbował ktoś ? Bo jak wejdzie no to Fulda

> takie robi- ja takie mam ale na innej feldze i jest git... Tylko nie wiem czy by nie tarło...

185 a gdzie taka kupic hmm.gif ?

Napisano

> 185 a gdzie taka kupic ?

Ja mam takie Fuldy CARAT.

Z niemczech ciągnięte...

A w ogóle właśnie przyczaiłem że mówicie o 13''. Sorry więc za błąd...

Napisano

> Co to są?? Yokohamy??

Dunlop SP2000 - opona na suchy asfalt smirk.gifok.gif

Napisano

> Czy w czasie deszczu będę latał jak na lodzie?

Aż tak to nie, ale wśród produkowanych opon w tym rozmiarze, na mokrym to się ta opona za dobrze nie czuje...

Napisano

> To jakie z tych będą najlepsze??

Z obecnie dostępnych zdecydowanie Yokohama A539 ok.gif

Najmniej styczności miałem tylko z jedną z opon w tym rozmiarze - Pirelli Drago - tylko na ogół mało popularna z racji ceny. Stąd o tych jednych nie wiem zbyt wiele.

Napisano
  • Autor

Widzę że wszyscy stawiają na Yokohama! Chyba swe kroki skieruje w tym kierunku! smile.gif (tylko szkoda że takie drogie)

Napisano

> na deszczu jest

potwierdzam nie są za dobre ale i nie najgorsze i dość szybko schodzi bieżnik :/

Napisano

> Aż tak to nie, ale wśród produkowanych opon w tym rozmiarze, na mokrym to się ta opona za dobrze

> nie czuje...

A która się czuje? zlosnik.gif

Napisano

Pirelli Drago

Straszny szit, niby dedykowana na mokre, a lata się na tym jak na szmacie, na suchym też średnie, bo mniejsza powierzchnia koktaktowa przez udziwniony bieżnik.

Napisano

> A która się czuje?

Yoko czuje sie dobrze i potenza, mialem obie pozycje, potenze na przodzie i yoko na tyle i nigdy zadnych problemow z jazda waytogo.gif

Napisano

> Widzę że wszyscy stawiają na Yokohama! Chyba swe kroki skieruje w tym kierunku! (tylko szkoda że

> takie drogie)

a moze sie zainteresujesz NANKANGIEM 165/55 hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.