Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

126p - trafiło na mnie

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj byłem go oglądać i zdecydowałem się kupić, stoi kilka lat w szopie, podobno 83r. trza odkopać dowód rejestracyjny itp. przebieg 47 tyś. zlosnik.gif jeden wł. od nowości. Trochę czuć w środku myszy no.gif próbowałem odpalić (z bata) ale tylko pokręcił i nic.

284360356-Obraz001a.jpg

284360356-Obraz003a.jpg

284360356-Obraz009a.jpg

284360356-Obraz010a.jpg

post-32343-14352510342802_thumb.jpg

Napisano

Takie okazy są najlepsze ok.gif Mechanicznie pewnie bieda, ale to da się zrobić, bo ani to drogie, ani konstrukcja tego auta nie jest zbyt skomplikowana grinser006.gif Trochę zapuszczony, ale nieco pracy i nabierze blasku. Fajne auto waytogo.gifcool.gif

Napisano

Fajny ok.gif , oczywiście czekam na relację z postępów prac claps.gif

PS:pytanie zlosnik.gif do którego roku były fiaciki z chromowanymi zderzakami bo wyglądają o niebo lepiej niż plastiki

Napisano

> Fajny , oczywiście czekam na relację z postępów prac

> PS:pytanie do którego roku były fiaciki z chromowanymi zderzakami bo wyglądają o niebo lepiej niż

> plastiki

nie ma dokładnego rocznika - '83 może mieć chrom a może mieć P4, tak samo jak FL z '87 może mieć zderzaki od FL jak i P4

W 84 szly już chyba tylko P4, w 85 pojawił się już pierwszy FL

Napisano

Gratki 20.GIF zobaczysz jak fajnie się tym jeździ zimą - nie oddychaj bo szyby parują! rotfl.gif

Napisano

Fajny jest ok.gif i wygląda, że ma zdrową blachę ok.gifok.gif

Napisano

> Dzisiaj byłem go oglądać i zdecydowałem się kupić, stoi kilka lat w szopie, podobno 83r. trza

> odkopać dowód rejestracyjny itp. przebieg 47 tyś. jeden wł. od nowości. Trochę czuć w środku

> myszy próbowałem odpalić (z bata) ale tylko pokręcił i nic.

Pracy trochę będzie ale potem to docenisz zlosnik.gif

Napisano

> Fajny , oczywiście czekam na relację z postępów prac

> PS:pytanie do którego roku były fiaciki z chromowanymi zderzakami bo wyglądają o niebo lepiej niż

> plastiki

w 85 na bank mozna było miec chromy - dopłacało sie za nie.

Napisano

> w 85 na bank mozna było miec chromy - dopłacało sie za nie.

Ale w tamtych czasach wiele osób usilnie zamieniało je na plastiki bo to było modne teraz bym się nie zastanawiał tylko szybko zakładał w tym maluszku metalowe chociaż nie wiem czemu ma on już blachę przystosowaną pod szerokie z FL-a

Napisano

Ladny. Teraz tylko wypicowc i bedzie gita malina. No i oponki D-124 food.gifbiglaugh.gif

Napisano

Dobry rodzynek smile.gif

Tylko dopieścić i cieszyć się posiadaniem

Gratulacje waytogo.gif

Napisano

> Gratki zobaczysz jak fajnie się tym jeździ zimą - nie oddychaj bo szyby parują!

Czy modele sprzed montażu dmuchawy (czyli przed FL) miały w miejscu dmuchawy nawiew powietrza do kabiny czy była tam blacha ? hmm.gif

Napisano

Wygląda na bardzo zdrowy egzemplarz ok.gif

Jaka cena i jak go wyczaiłeś ? hmm.gif

Napisano

> Ale w tamtych czasach wiele osób usilnie zamieniało je na plastiki bo to było modne teraz bym się

> nie zastanawiał tylko szybko zakładał w tym maluszku metalowe chociaż nie wiem czemu ma on już

> blachę przystosowaną pod szerokie z FL-a

Nie ma blotnikow przygotowanych pod zderzaki FLa, tylko wlasnie pod P4. Pod FLe mialy otwory na przetloczeniu do bocznego mocowania zderzaka. Tu ich nie ma, wiec wszystko gra.

Napisano

> Nie ma blotnikow przygotowanych pod zderzaki FLa, tylko wlasnie pod P4. Pod FLe mialy otwory na

> przetloczeniu do bocznego mocowania zderzaka. Tu ich nie ma, wiec wszystko gra.

Ale przecież P4 nie wymagają tych przetłoczeń więc po co to w roczniku 83 chyba nie powinno ich jeszcze być ???

Napisano

> Ale przecież P4 nie wymagają tych przetłoczeń więc po co to w roczniku 83 chyba nie powinno ich

> jeszcze być ???

wydaje mi się, że końcówka 83 do połowy 85 to były "przejściówki"

ja miałem luty 85 a czerwiec już był FL

miałem mały licznik ale zaślepioną dziurę pod wentylator, wloty powietrza małe ale nie wzdłuż tylko w poprzek

i zapłon z cewką dwubiegunową

Napisano
  • Autor

Dowiedziałem się przypadkiem jak rozmawiałem z pewnym facetem o syrence, powiedział że jego wujek zmarł kilka lat temu i został po nim maluszek więc bez zastanowienia powiedziałem że go wezmę. Czekam teraz na ustalenie prawnego właściciela aby spisać umowę k-s. Jak dobrze pójdzie to koszty za maluszka będą zależały od tego ile będę musiał wypić z gościem pewnego bezbarwnego napoju pub2.gif

Napisano

> Czy modele sprzed montażu dmuchawy (czyli przed FL) miały w miejscu dmuchawy nawiew powietrza do

> kabiny czy była tam blacha ?

ZTCP była tam kratka, a dmuchawę można było sobie domontować.

Napisano

> ZTCP była tam kratka, a dmuchawę można było sobie domontować.

to było wytłoczenie w podłodze bagażnika

w moim była zaślepka z plastyku i gotowe śruby pod większą konsolę

Napisano

> ZTCP była tam kratka, a dmuchawę można było sobie domontować.

Ja miałem "składaka" z rocznika 1993, ale jak się okazało było to auto z "bogatą historią" oslabiony.gif

Przegroda wspawana - nie miała w ogóle dziury pod dmuchawę - musiałem wyrzynarką ciąć.

Do tego skrzynia robowa w której osadzone były cylindry była z 600 cm3 rozwiercana na 650 cm3.

Że o nabijanych z SKP numerach nadwozia nie wspomnę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.