Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sens kupowania dwulatka do 30.000

Featured Replies

Napisano

> masz jakies argumenty czy znowu wywolujesz pyskowke?

Zapytałem grzecznie skąd masz takie rewelacje. Możesz odpowiedzieć na moje pytanie czy uważasz, że pytanie o źródło jest niegrzeczne? Podzielisz się informacją?

Napisano

> Auto po 2 latach może się po prostu znudzić,

czyli kaprys. Wez pod uwage, ze na takie kaprysy w kraju gdzie srednia pensja jest niska, a srednia wieku auta to ponad 10 lat stac jednak malo ludzi. Owszem czasami sie znajda. Pytanie tylko jaki to bedzie odsetek wsrod aut na rynku i ile osob z tych, ktorych stac na wydanie takiej kasy po prostu nie pojdzie do salonu i nie kupi nowego

Napisano

> Zapytałem grzecznie skąd masz takie rewelacje. Możesz odpowiedzieć na moje pytanie czy uważasz, że

> pytanie o źródło jest niegrzeczne? Podzielisz się informacją?

ziew.gif

czyli tak jak myslalem ok.gif

Napisano

> czyli tak jak myslalem

Czyli podajesz wiadomości wyssane z palca. Nie myliłem się... Poziom rewelacji na tym forum zaczyna osiągać te z onetu smirk.gif

Napisano

> Dużo bzdur w tym temacie biorących się głównie z domysłów.

> Bo jak widać trudno się wczuć w kogoś, kogo zwyczjanie STAĆ na sprzedanie 2-latka z małym

> przebiegiem.

> Auto po 2 latach może się po prostu znudzić,

> innym powodem może być też to, że skończyła się gwarancja.

> Tak myślą ludzie, dla których ważniejsze są inne rzeczy, niż oszczędzanie na wszystkim.

> Rasumując: nie musi w tym być nic podejrzanego

kupiłem:

w 2003 r. Lanosa 2000/2001 z 36 kkm, z gwarancją jeszcze na 9 miesięcy, za 50% ceny katalogowej - sprzedający z uwagi na rocznik pewnie kupił z dużą zniżką

w 2007 r. kupiłem Lacetti 2004/2005 z 22 kkm, z gwarancją na 13 miesięcy, podobne warunki cenowe

w obu przypadkach auta bezwypadkowe, serwisowane, itp., osobiście nie miałem problemu przy rocznym przebiegu ponad 25 kkm

Lanosa szukałem dobrych kilka miesięcy, a Lacetti zupełny przypadek

Napisano

Mój brat kupił bravę 6miesięczną bo sprzedawca był pracownikiem Fiata i miał niezły rabat na nią ale musiał nią jeździć pół roku zlosnik.gif

Sprzedał drożej niż kupił rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> kupiłem:

> w 2003 r. Lanosa 2000/2001 z 36 kkm, z gwarancją jeszcze na 9 miesięcy (...)

> w 2007 r. kupiłem Lacetti 2004/2005 z 22 kkm, z gwarancją na 13 miesięcy (...)

Ja też kupiłem dwuletni wóz na gwarancji przez zupełny przypadek. I nie słuchałem bzdurnych onetowych mądrości tutejszych psorków od aftermarketu. Kupno używanego auta na gwarancji to pewniejszy deal niż szukanie min po omacku...

Napisano

> Hmm dzień w dzień, przez 24 godziny na dobę po 550 km? Mało prawdopodobne

widziałem raz alfe 156 roczną z nalotem 300kkm icon_rolleyes.gif sam się dziwiłem i musiałem zadzwonić do właściciela czy ma tyle czy się pomylił o jedno 0 zlosnik.gif

Napisano

> widziałem raz alfe 156 roczną z nalotem 300kkm

to na pewno był diesel , żaden benzyniak w alfie tyle by nie wytrzymał hehe.gif ( no oprócz 2,5 v6)

Napisano

> czyli kaprys. Wez pod uwage, ze na takie kaprysy w kraju gdzie srednia pensja jest niska, a srednia

> wieku auta to ponad 10 lat stac jednak malo ludzi.

tacy nie kupują nówek

Napisano

> tacy nie kupują nówek

No wlasnie, a takich jest w PL zdecydowana wiekszosc.

Sprawdz kto i na jakich warunkach kupuje u nas auta a pozniej sie zastanow, ilu z nich sprzeda dla kaprysu po 2 latach...

Ja nie twierdze, ze kazdy 2-latek z PL bedzie zajechanym trupem, tylko ze wybor tych w dobrym stanie bedzie niewielki (chodzi mi o ich ilosc na rynku)...

Firmy raczej nie sprzedaja (jakies 80% nowych aut) i Kowalski co kupi na kredyt rowniez nie...

Co do sprowadzanych sie nie wypowiadam, ale o ile samemu sie nie przywiezie to pewnie druciarnia sick.gif

Napisano

> No wlasnie, a takich jest w PL zdecydowana wiekszosc.

> Sprawdz kto i na jakich warunkach kupuje u nas auta a pozniej sie zastanow, ilu z nich sprzeda dla

> kaprysu po 2 latach...

> Ja nie twierdze, ze kazdy 2-latek z PL bedzie zajechanym trupem, tylko ze wybor tych w dobrym

> stanie bedzie niewielki (chodzi mi o ich ilosc na rynku)...

> Firmy raczej nie sprzedaja (jakies 80% nowych aut) i Kowalski co kupi na kredyt rowniez nie...

> Co do sprowadzanych sie nie wypowiadam, ale o ile samemu sie nie przywiezie to pewnie druciarnia

ale wy ludzie chrzanicie hehe.gif filozofie takie tu uskuteczniacie, wnikacie w umysłu i portfele Polaków, normalnie pełna analiza psychologiczna.

Załóżmy że na alledrogo jest sprzedawanych np 200 000 samochodów osobowych (jest koło 250000 ale trudniej by sie liczyło wink.gif )

Z tego 90% to auta stare. Zostaje 10% aut w miarę młodych - zostaje 20 000 młodych samochodów - jest w czym wybierać? a to tylko takie spostrzeżenie, tego ile jest aut na rynku wtórnym.

Nie będę się wdawał w pyskówkę czy firmy zmieniają auta co 2 lata (a dokładnie tak właśnie robią - serce.gif pracuje na sprzedaży flotowej i własnie najczęściej co 2 lata jest zmiana floty) smile.gif

Napisano

> Nie będę się wdawał w pyskówkę czy firmy zmieniają auta co 2 lata (a dokładnie tak właśnie robią -

> pracuje na sprzedaży flotowej i własnie najczęściej co 2 lata jest zmiana floty)

Dokładnie - 2-3 lata, leasing się kończy i dziękujemy za uwagę - nowe autka w drodze waytogo.gif

Napisano

> ale wy ludzie chrzanicie filozofie takie tu uskuteczniacie, wnikacie w umysłu i portfele Polaków,

> normalnie pełna analiza psychologiczna.

też mam ubaw czytając te socjologiczne bzdury... w wielkim skrócie oferta dwulatka to wielka mina albo sprzedawca jest idiotą...

Ja kupiłem wóz na gwarancji od człowieka, który stracił pracę i sprzedawał aby zachować ciągłość finansową, a znajomy teraz sprzedaje dwulatka (też na gwarancji), bo drugi samochód jest mu już niepotrzebny. No, ale pytając o źródło rewelacji kompletnie oderwanych od rzeczywistości rzekomo chciałem wywołać pyskówkę a oponent się obraził hehe.gif

Napisano

> Dokładnie - 2-3 lata, leasing się kończy i dziękujemy za uwagę - nowe autka w drodze

Ja np. jestem taką osobą, która sprzedała 3-letnie GP, a kupiłem w salonie Fiata roczne używane, przez 2 lata straciłem na tej zabawie 3,5 tys zł, auto miało niecałe 50 tys przebiegu, więc myślę, że można w Polsce kupić dobre 3-letnie auto.

Napisano

> Ja np. jestem taką osobą, która sprzedała 3-letnie GP, a kupiłem w salonie Fiata roczne używane,

> przez 2 lata straciłem na tej zabawie 3,5 tys zł, auto miało niecałe 50 tys przebiegu, więc

> myślę, że można w Polsce kupić dobre 3-letnie auto.

Ja co prawda się nie łapie w te klimaty, ale byłem blisko, sprzedając 4 letnie auto, kupione nowe w salonie z przebiegiem 37700 km hehe.gif

Przysięgam, że bite nie było zlosnik.gif

Aha zapomniałem o najważniejszym, sprzedałem, bo mi się znudziło old.gif zachciało mi sie czegoś mocniejszego i lepiej wyposażonego screwy.gifhehe.gif

Napisano

> Skrajnie może mieć około 400kkm

Moze i miec. Dla mnie nie ma problemu. Jak dobra cena to biore ok.gif

Napisano

za 35k pln kupisz nowego Logana z fabrycznym LPG i gwarancją - LINK

z innych opcji:

Aveo z dobrym wyposażeniem, ex demo salonowe - LINK

Thalia, demo jw - LINK

Napisano
  • Autor

> za 35k pln kupisz nowego Logana z fabrycznym LPG i gwarancją - LINK

> z innych opcji:

> Aveo z dobrym wyposażeniem, ex demo salonowe - LINK

> Thalia, demo jw - LINK

Dzięki za podpowiedzi smile.gif Nie wiedziałęm, że Thalię można tak tanio wywać, muszę się pochylić nad tym tematem.

Zaczynają się już na ostro wyprzedaże rocznika? W listopadzie?

Napisano

> Dzięki za podpowiedzi Nie wiedziałęm, że Thalię można tak tanio wywać, muszę się pochylić nad tym

> tematem.

> Zaczynają się już na ostro wyprzedaże rocznika? W listopadzie?

wyprzedaże u niektórych dealerów już trwają

ale popatrz po autach demonstracyjnych

przebiegi poniżej 10kkm i dużo lepsze wyposażenie żeby skusić na jazdach próbnych potencjalnych klyjentów

LINK

Napisano
  • Autor

> ale popatrz po autach demonstracyjnych

Nosz w mordę smile.gif Tyle czasu przeglądam allegro i jeszcze na to nie wpadłem. Dzięki za linka, zaraz zacznę się w to wgryzać. Jak sobie filtrowałem tylko po cenie i roczniku to wyskakiwało mi za dużo śmieciowozów. A tak będzie dużo łatwiej.

Co do kupna nowego auta to już mam postanowione, że albo demówka albo wyprzedaż rocznika, bo w sumie za nic dostanę rabat starczający na montaż LPG zlosnik.gif Ale się jeszcze zobaczy, czy będzie nowe, czy zadbany 2-3 latek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.