Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grzebanie w ustawieniach brc sq24 na gwarancji

Featured Replies

Napisano

Powiedzmy, że kupię taki interfejs, wykombinuję sobie oprogramowanie p&d.

Mam zamiar pokombinować przy temperaturze przełączania.

Czy serwis zauważy, że modyfikowałem ustawienia(pomijam, że będzie niższa temperatura przełączenia, załóżmy że przed pojechaniem na przegląd wrócę do takich ustawień jakie były)?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Powiedzmy, że kupię taki interfejs, wykombinuję sobie oprogramowanie p&d.

> Mam zamiar pokombinować przy temperaturze przełączania.

> Czy serwis zauważy, że modyfikowałem ustawienia(pomijam, że będzie niższa temperatura przełączenia,

> załóżmy że przed pojechaniem na przegląd wrócę do takich ustawień jakie były)?

> Pozdrawiam BAS

jak zapiszesz obecne ustawienie, a przed wyprawa do serwisu spowrotem wgrasz to zapisane to nikt nic nie zobaczy.

Nie wiem jak brc ale zwroc uwage na nazwe pliku jak zapisujesz bo po tym mozna się kapnąc ze ktos grzebał, ja tak mam w LR omegas przynajmiej.

Napisano

> Czy serwis zauważy, że modyfikowałem ustawienia(pomijam, że będzie niższa temperatura przełączenia,

> załóżmy że przed pojechaniem na przegląd wrócę do takich ustawień jakie były)?

> Pozdrawiam BAS

Po wgraniu zmian do centralki w informacjach jest info o ostatniej modyfikacji programu (data zmian).

Ja zmieniłem temperaturę i przed ponowną wizytą nic nie przywracałem, nikt nic nie gadał. Nie muszę serwisować gazu u montera. Można dowolny serwis BRC i niech spadają jaką ja ustawię temperaturę.

Napisano
  • Autor

> Po wgraniu zmian do centralki w informacjach jest info o ostatniej modyfikacji programu (data

> zmian).

Data jest pewnie brana z komputera, więc wystarczy w laptopie ustawić sobie datę ostatniej wizyty. smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

mi tez nic nie mowili.

nie widzialem, zeby poza data byly jakies informacje o nazwie pliku.

zawsze mozna powiedziec, ze podjechales w trasie do innego gazownika, ktory ma autoryzacje BRC, ok.gif

Napisano
  • Autor

> mi tez nic nie mowili.

> nie widzialem, zeby poza data byly jakies informacje o nazwie pliku.

> zawsze mozna powiedziec, ze podjechales w trasie do innego gazownika, ktory ma autoryzacje BRC,

Wie ktoś może gdzie można kupić oprogramowanie?

Skąd ściągnąć to wiem, ale czy można gdzieś wejść w posiadanie tego programu legalnie?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Wie ktoś może gdzie można kupić oprogramowanie?

> Skąd ściągnąć to wiem, ale czy można gdzieś wejść w posiadanie tego programu legalnie?

> Pozdrawiam BAS

jak załatwisz sobie autoryzację to będziesz mógł sobie go kupić legalnie...

Napisano
  • Autor

> jak załatwisz sobie autoryzację to będziesz mógł sobie go kupić legalnie...

No to cudownie. Z zasady używam legalnego oprogramowania, ale widać firma BRC nie wykazuje dobrej woli.

OT: Wprawdzie poza diagnostyką samochodów nie używam windowsa(mam legalnego, przez przypadek nawet kilka licencji), ale jak już to legal...

Swego czasu miałem problem w firmie na linii HP-Microsoft... ten znienawidzony Microsoft(dokładniej to przedstawiciel handlowy na województwo) dostarczył gratis kilka(2/3 potrzeb, ale zawsze to coś) wersji box'owych(na zawsze), żeby zminimalizować niedogodności, którym winne było HP...

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Pozdrawiam BAS

samodzielnie przestawiałem temp i obroty przełączania, byłem na pierwszym przeglądzie i jak zapytali, czemu mam przełączanie na gaz ustawione z warunkiem, ze obroty >=1600 to zgodnie z półprawdą stwierdziłem, że gasł przy przełączaniu i że sami, na moja prośbę, tak to ustawili.

Napisano

> samodzielnie przestawiałem temp i obroty przełączania, byłem na pierwszym przeglądzie i jak

> zapytali, czemu mam przełączanie na gaz ustawione z warunkiem, ze obroty >=1600 to zgodnie z

> półprawdą stwierdziłem, że gasł przy przełączaniu i że sami, na moja prośbę, tak to ustawili.

Nie wiem jak w BRC ale w STAGu oprocz tego ze zapisywane sa w pamieci daty modyfikacji ustawien to jest jeszcze "odcisk" sprzetowy kompa z ktorego te zmiany byly robione w postaci jakiegos numerka (liczonego z jakiegos algorytmu na podstawie tego co dany komp ma w środku)- czyli mozna ustalic czy to komp danego serwisu czy nie - a wiec taki numer jak napisałeś by nie przeszedl:)

Inna sprawa ze nikt mi sie jeszcze nie czepial o zmiany ustawien (mowie o STAGu)

Napisano

> Nie wiem jak w BRC ale w STAGu oprocz tego ze zapisywane sa w pamieci daty modyfikacji ustawien to

> jest jeszcze "odcisk" sprzetowy kompa z ktorego te zmiany byly robione w postaci jakiegos

> numerka (liczonego z jakiegos algorytmu na podstawie tego co dany komp ma w środku)- czyli

> mozna ustalic czy to komp danego serwisu czy nie - a wiec taki numer jak napisałeś by nie

> przeszedl:)

> Inna sprawa ze nikt mi sie jeszcze nie czepial o zmiany ustawien (mowie o STAGu)

Wszystko jest do czasu. Gdy gazownik będzie miał kaprys to w momencie padu komponentu będzie brak gwarancji hehe.gif

Napisano

> Wszystko jest do czasu. Gdy gazownik będzie miał kaprys to w momencie padu komponentu będzie brak

> gwarancji

Mój gazownik nie jest taki:)

Napisano
  • Autor

No dobra, interfejs przyszedł, zmieniłem sobie temperaturę przełączania z 37.6*C na 30.6*C.

ECU gazu pamięta datę pierwszego i ostatniego programowania...

Mój kalendarz pamięta datę ostatniej wizyty u gazownika, więc w razie czego przestawię sobie datę w systemie na datę ostatniej wizyty i wrócę do 37.6*C. smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> ECU gazu pamięta datę pierwszego i ostatniego programowania...

> Mój kalendarz pamięta datę ostatniej wizyty u gazownika, więc w razie czego przestawię sobie datę w

> systemie na datę ostatniej wizyty i wrócę do 37.6*C.

Sprawdzałeś już może czy centrala gazu korzysta z czasu podłaczonego komputera - nie ma przypadkiem swojego zegara/kalendarza ? Chodzi o sprawdzenie co zapamięta centrala jak zmienisz temp przełączania mając w laptopie wczorajszą powiedzmy datę - napewno zostanie wczorajsza ?

Napisano
  • Autor

> Sprawdzałeś już może czy centrala gazu korzysta z czasu podłaczonego komputera -

Właśnie sprawdziłem, bierze czas z laptopa(można spokojnie wprowadzić czas starszy niż ostatnio się programowało-wprowadziłem sobie datę ostatniej październikowej wizyty u gazownika).

> nie ma przypadkiem

> swojego zegara/kalendarza ?

Nie ma.

Pozdrawiam BAS

Napisano

A co tam mozna jeszcze pozmieniac, jakie oprogramowanie to obsluguje?

Napisano
  • Autor

> A co tam mozna jeszcze pozmieniac,

Wszystko to co gazownik.

> jakie oprogramowanie to obsluguje?

BRC P&D.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Wszystko to co gazownik.

> BRC P&D.

> Pozdrawiam BAS

nie masz map sensora więc nie wszystko biglaugh.gif

Napisano

> No dobra, interfejs przyszedł,

Który konkretnie kupiłeś - na usb ?

Napisano
  • Autor

> Który konkretnie kupiłeś - na usb ?

Dokładnie ten sam, do którego dałem linka w pierwszym poście.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Panowie to ja mam problem z BRC-Sequent-24 MY07

Zakupiłem fejs zainstalowałem soft 1,15 i dzieje się coś takiego.

Mogę połączyć się tylko przy pracującym silniku i do tego w chwili gdy próbuję np wejść w okno Diagnostyka owe okni i jego opcje robią się nie aktywne.

Po wyłączeniu silnika i włączeniu samego zapłonu brak możliwości nawiązania komunikacji.

Spotkał się ktoś z czymś takim?

Napisano
  • Autor

> Mogę połączyć się tylko przy pracującym silniku

> Po wyłączeniu silnika i włączeniu samego zapłonu brak możliwości nawiązania komunikacji.

> Spotkał się ktoś z czymś takim?

Tak, u mnie tak samo.

Pozdrawiam BAS

Napisano

moim zdaniem serwis nic nie powie do czasu jak nie pojedziesz na reklamację

przy przeglądach itd oleją temat

ale jak padnie wtryskiwacz i będziesz chciał wymianę gwarancyjną to zaraz zaczną buczeć

Napisano

> No dobra, interfejs przyszedł, zmieniłem sobie temperaturę przełączania z 37.6*C na 30.6*C.

> ECU gazu pamięta datę pierwszego i ostatniego programowania...

> Mój kalendarz pamięta datę ostatniej wizyty u gazownika, więc w razie czego przestawię sobie datę w

> systemie na datę ostatniej wizyty i wrócę do 37.6*C.

> Pozdrawiam BAS

jak pracuje gaz po zminie temp. Szybciej przechodzi na gaz, ale jak jeździ? nie szarpie na początku?

Napisano

> Panowie to ja mam problem z BRC-Sequent-24 MY07

> Zakupiłem fejs zainstalowałem soft 1,15 i dzieje się coś takiego.

> Mogę połączyć się tylko przy pracującym silniku i do tego w chwili gdy próbuję np wejść w okno

> Diagnostyka owe okni i jego opcje robią się nie aktywne.

> Po wyłączeniu silnika i włączeniu samego zapłonu brak możliwości nawiązania komunikacji.

z tego co pamientam to 1.15 jest do wersji prze My07 a do My07 jest wersja 3.01 p&d palacz.gif

Napisano
  • Autor

> jak pracuje gaz po zminie temp. Szybciej przechodzi na gaz, ale jak jeździ? nie szarpie na

> początku?

Normalnie, przełącza wcześniej i jedzie normalnie, nie szarpie itd.

Zobaczymy co będzie jak temperatury drastycznie spadną, jak przy bardzo niskich temperaturach będzie szarpał to najwyżej podniosę o parę stopni.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Normalnie, przełącza wcześniej i jedzie normalnie, nie szarpie itd.

> Zobaczymy co będzie jak temperatury drastycznie spadną, jak przy bardzo niskich temperaturach

> będzie szarpał to najwyżej podniosę o parę stopni.

> Pozdrawiam BAS

Spokojnie przy -20 stopniach i postoju 2 dniowym z ustawioną temperaturą na 33st bez problemu przełaczył sie na gaz smile.gif bez szarpania. Co prawda potrzebował ok 3.5 km zamiast standardowych ok 1-1.2km, ale jazda była po szybszej trasie.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Spokojnie przy -20 stopniach i postoju 2 dniowym z ustawioną temperaturą na 33st bez problemu

> przełaczył sie na gaz bez szarpania. Co prawda potrzebował ok 3.5 km zamiast standardowych ok

> 1-1.2km, ale jazda była po szybszej trasie.

U mnie jest teraz ustawione 25*C(24,6*C) i póki co nie zauważyłem problemów przy przełączaniu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Panowie to ja mam problem z BRC-Sequent-24 MY07

> Zakupiłem fejs zainstalowałem soft 1,15 i dzieje się coś takiego.

> Mogę połączyć się tylko przy pracującym silniku i do tego w chwili gdy próbuję np wejść w okno

> Diagnostyka owe okni i jego opcje robią się nie aktywne.

Wersja softu nie kompatybilna. Soft Plug & Drive potrzebny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.