Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TurbogaugeIII - czy jest sens sprowadzić

Featured Replies

Napisano

Spoko spoko. Już opanowałem. Da się zresetować całkowicie. Aha i sam znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania może przydadzą się innym. W opcji aktualne zużycie chwilowe komputerek pokazuje zużycie w litrach na 100 km (LHK) przy prędkości powyżej 35 km/h poniżej przechodzi na pokazywanie litry na godzinę (LPH) I to jest super tego właśnie szukałem. Zasięg jest obliczany ze średniego zużycia ( to akurat średnia metoda).

Aha i jeszcze jeden problem jeśli włączę zapłon przy podłączonym urządzeniu jest OK ale jeśli przy już włączonym silniku lub zapłonie podłącze urządzenie to powoduje zapalenie się kontrolki ESP OFF i co gorsza włączając skanowanie nie odnajduje żadnej usterki. Po ponownym włączeniu zapłonu w dobrej kolejności jest OK. Badanie urządzenia trwa dalej VINu oczywiście nie pokazuje i po resecie przechodzi na system angielski

Napisano

> Spoko spoko. Już opanowałem. Da się zresetować całkowicie.

jak ?

tzn zrobiłeś reset tego spalania z dystansu całkowitego ?

> Aha i sam znalazłem odpowiedzi na

> nurtujące mnie pytania może przydadzą się innym.

to jest proste urządzenie ok.gif

> W opcji aktualne zużycie chwilowe komputerek

> pokazuje zużycie w litrach na 100 km (LHK) przy prędkości powyżej 35 km/h poniżej przechodzi

> na pokazywanie litry na godzinę (LPH) I to jest super tego właśnie szukałem.

hmm tego nie zauważyłem, wydawało mi się że cały czas pokazuje chwilowe w LPH

> Zasięg jest

> obliczany ze średniego zużycia ( to akurat średnia metoda).

właśnie, ale liczy na bierząco ? tzn na posdtawie chwilowego spalania ?

czy po prostu bierze np średnie spalanie 10L, dzieli przez zbiornik i tylko ubywa km ?

> Aha i jeszcze jeden problem jeśli włączę zapłon przy podłączonym urządzeniu jest OK ale jeśli przy

> już włączonym silniku lub zapłonie podłącze urządzenie to powoduje zapalenie się kontrolki ESP

> OFF i co gorsza włączając skanowanie nie odnajduje żadnej usterki. Po ponownym włączeniu

> zapłonu w dobrej kolejności jest OK. Badanie urządzenia trwa dalej VINu oczywiście nie

> pokazuje i po resecie przechodzi na system angielski

tego u mnie nie ma, chociaż nie wiem czy wpinałem go na odpalonym silniki ... to nie jest chyba dobry posmysł wink.gif

u nie vin pokazuje ok.gif

Napisano

> jak ?

> tzn zrobiłeś reset tego spalania z dystansu całkowitego ?

Jak jesteś w menu początkowym naciśnij dwa razy lewy dolny przycisk i wybierz opcje (defaul) czy jakoś tak, tylko potem musisz od nowa wszystko ustawiać

> hmm tego nie zauważyłem, wydawało mi się że cały czas pokazuje chwilowe w LPH

Dla mnie to był podstawowy warunek bo tego brakuje mi w fabrycznym komputerze

> właśnie, ale liczy na bierząco ? tzn na posdtawie chwilowego spalania ?

> czy po prostu bierze np średnie spalanie 10L, dzieli przez zbiornik i tylko ubywa km ?

Niestety przelicza wprost ze średniego Im więcej przejechałeś tym zasięg jest mniej wiarygodny

> tego u mnie nie ma, chociaż nie wiem czy wpinałem go na odpalonym silniki ... to nie jest chyba

> dobry posmysł

> u nie vin pokazuje

Wczoraj testowałem na innym samochodzie Renault Master 2.5 dci 2008 r. TOTALNA porażka wskazania zużycia paliwa zgłupiały próbowałem wszystkiego nie wiem dlaczego. Ale za to numer vin odczytał

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> u mnie też działa, ale przestał sie resetować po dniu

No i zaczeły sie problemy. Ostatnio zaczął mi się uparcie wyłaczac podczas jazdy. myślałem że to wina mrozów, ale jak samochód sie nagrzał to też tak było. Zauważyłam że najpierw przestał pokzwyac wartości z jednego pola, potem wyskakiwał komunikat "Link error" czy coś takiego i komputerek się wyłączał. Podobne zjawisko było po uruchomieniu silnika, gdy TG nie właczał sie automatycznie i trzeba było go włączyć recznie prawym dolnym przyciskiem. Zrobiłem aktualizację firmware TGIII (BTW na stronie leagend.com jest wersja TG IV z 2011) i jakoś się poprawiło smile.gif Zreszte kiedyś miałem podobny problem z telefonem i pomogło wgranie tego samego softu co był, więc może z TG tez tak będzie ?

Napisano

> No i zaczeły sie problemy. Ostatnio zaczął mi się uparcie wyłaczac podczas jazdy. myślałem że to

> wina mrozów, ale jak samochód sie nagrzał to też tak było. Zauważyłam że najpierw przestał

> pokzwyac wartości z jednego pola, potem wyskakiwał komunikat "Link error" czy coś takiego i

> komputerek się wyłączał. Podobne zjawisko było po uruchomieniu silnika, gdy TG nie właczał sie

> automatycznie i trzeba było go włączyć recznie prawym dolnym przyciskiem. Zrobiłem

> aktualizację firmware TGIII (BTW na stronie leagend.com jest wersja TG IV z 2011) i jakoś się

> poprawiło Zreszte kiedyś miałem podobny problem z telefonem i pomogło wgranie tego samego

> softu co był, więc może z TG tez tak będzie ?

u mnie też świruje na mrozie, raz się nie włączy, innym razem włączy i pokazuje tylko część parametrów, czasem się nie wyłączy spineyes.gif

zobaczymy jak będzie gdy się ociepli ok.gif

już myślałem że to ford się nie może wygadać przez zamarznięte OBD hehe.gif

Napisano
  • Autor

> już myślałem że to ford się nie może wygadać przez zamarznięte OBD

a moze cos nie styka na złaczach kabelka TG? U mnie wtyczka wchodzi w gniazdo OBDII raczej luźno i chyba bede musiał pokombinowac z jakąs opaską kablową

Napisano

> a moze cos nie styka na złaczach kabelka TG? U mnie wtyczka wchodzi w gniazdo OBDII raczej luźno i

> chyba bede musiał pokombinowac z jakąs opaską kablową

raczej nie, bo przecież od słabego styku by się dłużej nie świecił hehe.gif

tylko tak jak pisałem, nie wiem na ile winny jest TG, a na ile ford, bo fordzik też mrozu nie lubi grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> raczej nie, bo przecież od słabego styku by się dłużej nie świecił

> tylko tak jak pisałem, nie wiem na ile winny jest TG, a na ile ford, bo fordzik też mrozu nie lubi

chyba jednak system sie posypał, bo u mnie w ciagu tych paru dni po wgraniu softu TG działa prawidłowo cool.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

melduje sie jako kolejny uzyszkodnik TG III. Bawie sie od wczoraj, na pewno bede mial troche pytan za jakis czas smile.gif np. skad sciagnac update softu i jak ten update zrobic i czy jest sposob na poprawne ustawienie daty i zegara?

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

TG tanieje na aukcjach:

Amazon i McBub . Ale o tym Mcbub piszą niepochlebnie jakis tekst frown.gif

Tak na wszelki wypadek pisze, jakby komus sie uszkodził, bo w PL już cały zapas wyprzedany i nie wiadomo, czy beda nastepne dostawy zlosnik.gif

Napisano

czy tylko ja mam problem ze nie da sie wykasowac sredniego spalania w trybie trip/current inaczej niz przez wyzerowanie urzadzenia?

Jak dziala trip/day? Bo ja nie zauwazylem aby kasowalo sie to automatycznie co dzien ani tez nie umiem tego recznie wykasowac.

ciekawe czy chinczycy wypuszcza jeszcze jakis update czy juz tylko do TG IV

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.