Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TurbogaugeIII - czy jest sens sprowadzić

Featured Replies

Napisano

Pisałem już o tym wynalazku http://www.leagend.com/viewpro.asp?id=345 . Cena producenta to ok. 62 USD/szt przy 100 szt., natomiast 75 USD/szt przy próbkach (samples). Koszt przesyłki 25USD. Czy jest sens kombinowac i zbierac grupę chętnych do zakupu ? Nie jest to zbyt tanio, a wiadomo jak z jakością u Chińczyków grinser006.gif

Napisano

> Pisałem już o tym wynalazku http://www.leagend.com/viewpro.asp?id=345 . Cena producenta to ok. 62

> USD/szt przy 100 szt., natomiast 75 USD/szt przy próbkach (samples). Koszt przesyłki 25USD.

> Czy jest sens kombinowac i zbierac grupę chętnych do zakupu ? Nie jest to zbyt tanio, a

> wiadomo jak z jakością u Chińczyków

hmm.gif a to nie jest podobne urządzenie?

KLIK

Napisano

> a to nie jest podobne urządzenie?

> KLIK

podobne, tyle, że nie do końca. To chińskie komunikuje się przez OBD i wyświetla informacje których współczesne auta nie wyświetlają. Temp silnika, doładowanie etc.

Napisano
  • Autor

> podobne, tyle, że nie do końca. To chińskie komunikuje się przez OBD i wyświetla informacje których

> współczesne auta nie wyświetlają. Temp silnika, doładowanie etc.

umozliwia diagnostykę, kasowanie błędów i nie wymaga lutowania - plug and play cool.gif

Napisano

> Pisałem już o tym wynalazku http://www.leagend.com/viewpro.asp?id=345 . Cena producenta to ok. 62

> USD/szt przy 100 szt., natomiast 75 USD/szt przy próbkach (samples). Koszt przesyłki 25USD.

> Czy jest sens kombinowac i zbierac grupę chętnych do zakupu ? Nie jest to zbyt tanio, a

i pasuje do każdego auta?

Napisano
  • Autor

> i pasuje do każdego auta?

wg producenta ze wszystkimi od 1996 r, posiadającymi OBDII:

The Turbo Gauge III will also work as a scan tool that is able to help you troubleshoot problems of all OBD2/EOBD compliant vehicles.

1.Works with all 1996 and later OBDII compliant vehicles

2.Reads & clears trouble codes

3.Easily determines the cause of the "Check Engine Light ( MIL)"

4.Turns off Check Engine Light (MIL), and resets monitors

5.Views freeze frame data

6.Displays monitor and I/M readiness status(emissions)

7.Retrieves vehicle information (VIN, CIN and CVN)

Napisano

> wg producenta ze wszystkimi od 1996 r, posiadającymi OBDII:

> The Turbo Gauge III will also work as a scan tool that is able to help you troubleshoot problems of

> all OBD2/EOBD compliant vehicles.

> 1.Works with all 1996 and later OBDII compliant vehicles

> 2.Reads & clears trouble codes

> 3.Easily determines the cause of the "Check Engine Light ( MIL)"

> 4.Turns off Check Engine Light (MIL), and resets monitors

> 5.Views freeze frame data

> 6.Displays monitor and I/M readiness status(emissions)

> 7.Retrieves vehicle information (VIN, CIN and CVN)

dobra to jeszcze jedno pytanie, jak sprawdzić czy moje auto posiada OBDII

Napisano

Ja pisze się bardzo chętnie na sampla. Pytanie tylko, czy wpisza na przesylke wartosc 30$ do oclenia.

klik ten gosc sprzedaje po 130$+10$ przesylka, ale niska wartość zadeklaruje.

Napisano

Przeczytałem opis i szczerze mówiąc...podoba mi się wink.gif Chętnie dołączył bym się do zamówienia

Napisano
  • Autor

> Przeczytałem opis i szczerze mówiąc...podoba mi się Chętnie dołączył bym się do zamówienia

No to panowie trzeba coś zdecydować. Kolega ma firme, tyle że z branzy nieco innej niz moto i załatwił kontakt z Chinką (bo oni odpowiadają tylko na pytania z firm , które oceniają na poważne), ona teraz przysyła maile i pyta co dalej w tej sprawie. I jestem w kropce, bo na forum odzew na razie niewielki crazy.gif Gdyby się zebrało z 10 osób to juz koszty sprowadzenia by sie rozłozyły. A może ktoś z forumowiczów ma firmę sprowadzajacą gadżety motoryzacyjne, tuningowe, narzędzia diagnostyczne i spróbowałby pohandlować? Przy zamówieniach hurtowych ceny producenta pewnie dałoby się trochę jeszcze obnizyć smile.gif

Napisano

> No to panowie trzeba coś zdecydować. Kolega ma firme, tyle że z branzy nieco innej niz moto i

> załatwił kontakt z Chinką (bo oni odpowiadają tylko na pytania z firm , które oceniają na

> poważne), ona teraz przysyła maile i pyta co dalej w tej sprawie. I jestem w kropce, bo na

> forum odzew na razie niewielki Gdyby się zebrało z 10 osób to juz koszty sprowadzenia by sie

> rozłozyły. A może ktoś z forumowiczów ma firmę sprowadzajacą gadżety motoryzacyjne, tuningowe,

> narzędzia diagnostyczne i spróbowałby pohandlować? Przy zamówieniach hurtowych ceny producenta

> pewnie dałoby się trochę jeszcze obnizyć

prv zlosnik.gif

Napisano

Panowie, może ktoś się podejmie sprowadzenia?

Napisano

> Panowie, może ktoś się podejmie sprowadzenia?

są na to szanse, myślę że w najbliższym czasie się wszystko wyjaśni ok.gif

Napisano

> są na to szanse, myślę że w najbliższym czasie się wszystko wyjaśni

Jak by co to dajcie najlepiej znać na prv żebym nie przegapił cool.gif

Napisano

Również jestem zainteresowany wink.gif

Napisano

jak coś bedzie wiadomo ze sprowadzeniem grupowym to bym sie zapisał na coś takiego!!!

dajcie znac na PW

Napisano

I ja wink.gif

Napisano

> I ja

No to otworzmy liste chetnych i zobaczmy czy zbierzemy 10 sztuk. Mantom zajmiesz sie tym? Mysle ze zaliczki beda wskazane przed ostatecznym zamowieniem

Napisano

> No to otworzmy liste chetnych i zobaczmy czy zbierzemy 10 sztuk. Mantom zajmiesz sie tym? Mysle ze

> zaliczki beda wskazane przed ostatecznym zamowieniem

no to po zachęcie ze strony maciomana ja też:)

Napisano
  • Autor

Wiadomość skasowana przez Mantom

Napisano
  • Autor

Chińczycy mogą sprzedać 10 szt. po 75USD/szt i przy przesyłce paczki to 7,20 USD/szt. Czyli na 1 osobe wychodzi 82,20 USD/szt. No i do tego dojdzie pewnie 30% na poczcie (cło itd.). Czyli ok. 310 zł. Poczekam jeszcze na wynik rozmów z ta polska firmą

Napisano
  • Autor

A kolega, który zajmuje się zawodowo najprawodpodobniej sprowadzi kilkadziesięt szt. turbogauge i sprzeda członkom AK oink.gif po kosztach. Tak wiec mysle że to bedzie lepsze rozwiązanie grinser006.gif

Orientacyjna cena to 320 zł, ale może być inna - zaleznie od kursu dolara, wyników negocjacji z Chińczykami i innych czynników

Napisano

> A kolega, który zajmuje się zawodowo najprawodpodobniej sprowadzi kilkadziesięt szt. turbogauge i

> sprzeda członkom AK po kosztach. Tak wiec mysle że to bedzie lepsze rozwiązanie

> Orientacyjna cena to 320 zł, ale może być inna - zaleznie od kursu dolara, wyników negocjacji z

> Chińczykami i innych czynników

To co 100 PLN na wpisowe i zamawiamy do konca miesiaca?

Napisano
  • Autor

> To co 100 PLN na wpisowe i zamawiamy do konca miesiaca?

poczekajmy na wynik negocjacji kolegi z panią Chinką smile.gif

może da mu taniej? hmm.gif

Napisano

Jak już będziesz miał ustaloną cenę, to wrzuć tu wątek i pozbieraj zamówienia. Ja się piszę na 80%, zależy czy będę miał wolne te 300zł. Ale jestem chętny, bo do mojego samochodu producent nie przewidział trip komputera w wersji z klekotem.

A wiem, że TurboGauge działa i to dobrze.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Czyli ok.

> 310 zł. Poczekam jeszcze na wynik rozmów z ta polska firmą

Przy tej cenie biorę w ciemno. Później możliwe ze będę chciał kupić drugi do innego auta. Z tym, ze zależy mi na czasie, także czekam na konkrety!

Napisano

> A wiem, że TurboGauge działa i to dobrze.

> Pozdro

> Bartek

A może mi ktoś przypomnieć jakiego urządzenia turbogauge jest kopią ? wypadło mi to z głowy spineyes.gif

Napisano

> A może mi ktoś przypomnieć jakiego urządzenia turbogauge jest kopią ? wypadło mi to z głowy

scangauge

Napisano
  • Autor

No więc zaraz idzie zamówienie do Chin na kilkadziesiąt szt. Towar przyjdzie za ok. 2 tygodnie, orientacyjna cena 300 - 320 zł - oczywiście dla członków oink.gif AK. Chętni niech się jeszcze wpisują - może dałoby sie podwiesić wątek? zlosnik.gif

Na razie lista chętnych

1. Mantom

2. Marcin_tipo

3. Roswell

4. Cherokee18

5. Chemmist

6. Mugen

7. Vgsoft

8. KvM

9. Macioman

10. Jarek_w88

11. Etac_owiec

12. Bartłomiej

Napisano

wypas smile.gif potwierdzam zamówienie!

Napisano

> Towar przyjdzie za ok. 2 tygodnie,

To już się nie mogę doczekać ok.gifsmile.gif

Napisano

poprosze jeden

Napisano
  • Autor

> poprosze jeden

dopiszemy do listy smile.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> No więc zaraz idzie zamówienie do Chin na kilkadziesiąt szt. Towar przyjdzie za ok. 2 tygodnie,

Minęły już 3 270751858-jezyk.gif

Wiadomo coś ?

Napisano
  • Autor

> Minęły już 3

> Wiadomo coś ?

Kolega który ma firmę miał ostatnio trochę roboty, poza tym z Chinczykami trzeba było negocjowac cenę. Obiecał że w poniedziałek bedzie już wszystko wiedział, więc wtedy dam wam znac smile.gif

Napisano
  • Autor

Panowie, chyba negocjacje z żółtymi utknęły w martwym punkcie. Podobno oni zrobili się ostatnio wybredni i nie chcą opuszczać cen. Tak więc chyba trzeba bedzie poradzić sobie samemu.

Do wyboru są takie komputerki:

1. Scangauge. Koszt wysyłki do Polski 28USD, ktoś na innym forum kupował i pisał, że do 300 USD nie płaci się cła. Mozna też kupic w UE za 189USD całość link

2. Autel Maxitrip. Koszt wysyłki do PO ok. 26 USD

3. Kiwi MPG

4. Zestaw do samodzielnego montażu. 3 wersje: cały kit, sam zaprogramowany procek, lub sam soft zlosnik.gifobdii. Opis jest, więc jak ktoś ma zdolności to moze zrobić samemu za ułamek tych 100 Euro z przesyłką do PL

5. No i Polski komputerek Nestor Electronic. Zaletą jest cena i wskazania temperatury zewnętrznej, wadą koniecznośc grzebania w instalacji auta no i problemy z silnikami Diesla

6. Zakup Turbogauge u CHinczyków za ok. 100 USD z przesyłka

Sorry, ale zrobiłem już chyba wszystko w tej sprawie, a głową muru sie nie przebije

Napisano

> Panowie, chyba negocjacje z żółtymi utknęły w martwym punkcie. Podobno oni zrobili się ostatnio

> wybredni i nie chcą opuszczać cen. Tak więc chyba trzeba bedzie poradzić sobie samemu.

> Do wyboru są takie komputerki:

> 1. Scangauge. Koszt wysyłki do Polski 28USD, ktoś na innym forum kupował i pisał, że do 300 USD nie

> płaci się cła. Mozna też kupic w UE za 189USD całość link

> 2. Autel Maxitrip. Koszt wysyłki do PO ok. 26 USD

> 3. Kiwi MPG

> 4. Zestaw do samodzielnego montażu. 3 wersje: cały kit, sam zaprogramowany procek, lub sam soft

> obdii. Opis jest, więc jak ktoś ma zdolności to moze zrobić samemu za ułamek tych 100 Euro z

> przesyłką do PL

> 5. No i Polski komputerek Nestor Electronic. Zaletą jest cena i wskazania temperatury zewnętrznej,

> wadą koniecznośc grzebania w instalacji auta no i problemy z silnikami Diesla

> 6. Zakup Turbogauge u CHinczyków za ok. 100 USD z przesyłka

> Sorry, ale zrobiłem już chyba wszystko w tej sprawie, a głową muru sie nie przebije

Cla nie ma do 45euro,

Napisano

> 6. Zakup Turbogauge u CHinczyków za ok. 100 USD z przesyłka

Czyli 300zł z przesyłką ?

Napisano

> Czyli 300zł z przesyłką ?

Czyli taniej niz na ebay. No to decyzja?

Ja uwazam ze 300 +/-5% jest dobra cena, na ktora jestem chetny

Napisano

> Czyli taniej niz na ebay. No to decyzja?

> Ja uwazam ze 300 +/-5% jest dobra cena, na ktora jestem chetny

No właśnie, a wcześniej miało być 300-320zł, więc w czym problem ? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli 300zł z przesyłką ?

pod warunkiem, że UC się nie przyczepi - może warto by się zorientować w temacie (zadzwonić)?

Na wszelki wypadek wysłałem jeszcze 1 zapytanie do Chińczyków, ile by wyniosły dokładne koszty sprowadzenia 1 szt. Turbogauge.

Napisano

A już miałem podziękować autorowi za poświęcony czas i zainteresowanie tematem a tu proszę..światełko w tunelu yay.gif Jak koledzy wyżej, nadal jestem chętny food.gif

Napisano
  • Autor

> A już miałem podziękować autorowi za poświęcony czas i zainteresowanie tematem a tu

> proszę..światełko w tunelu Jak koledzy wyżej, nadal jestem chętny

światełko światełkiem, a Chińczycy milczą...

Pewnie się obrazili buu.gifzlosnik.gif

Nie ma się co śpieszyć, jak nie tu to gdzie indziej się kupi smile.gif

Napisano
  • Autor

OK, kolega zadeklarował że po świętach na 100% składa zamówienie. Cena będzie oscylowac w granicach 300-330 zł smile.gif

Napisano

> OK, kolega zadeklarował że po świętach na 100% składa zamówienie. Cena będzie oscylowac w granicach

> 300-330 zł

No to czekamy na pozytywny finał smile.gif

Napisano
  • Autor

> No to czekamy na pozytywny finał

Chińczycy się odezwali - byli w delegacji zlosnik.gif

Dziś lub jutro zamówienie towaru yay.gif

Napisano

ciekawe czy dałoby się zaadaptować takie coś z BMW, bo z tego co widze funkcje ma podobne:

sta75536.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.