Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać - trzy auta do wyboru

Featured Replies

Napisano

> rozwazales ix35 albo asx ??

Nie i niech tak zostanie zlosnik.gif

Napisano

> Nie i niech tak zostanie

A X3 też pewnie nie do dostania? Klekot nawet tani jedyne 159 zlosnik.gif możę stare X3?

Napisano

> jak każda Mazda

> za żadne z tych aut nie dałbym tyle pieniędzy

> jakbym miał

6-tka jest dobra oferta w tych pieniadzach a do tego można coś utargować ok.gif zreszta też nad 6 zastanwialiśmy sie ok.gif

Napisano

> A X3 też pewnie nie do dostania? Klekot nawet tani jedyne 159 możę stare X3?

Obdzwoniłem cała polske i tylko w Łodzi BMW ma jedna sztuke z której ktoś sie wycofał ale cena ponad

220 tyś oslabiony.gif

Napisano

> Na Słowacji jest duużo tańsza

jak doliczysz akcyze to tez? zlosnik.gif

Napisano

> jak każda Mazda

a to nie wiedziałem zlosnik.gif

> za żadne z tych aut nie dałbym tyle pieniędzy

> jakbym miał

to inna sprawa wink.gif, ale co do CX7 to cena w Polsce jest przegięciem, wnętrze jak w jakimś tanim samochodzie klasy B.

Pamietasz jak pytał o olej w CX7? Fura znajomych w Anglii, kupiona 2 letnia z przebiegiem 8 tys mil za równowartość naszych 54 tyś zł. i to jest dobra cena hehe.gif

Napisano

Z podanych skusiłbym się na X1. Teście mają Rav4 i po niecałych dwóch latach skrzypią jakieś plastiki w bagażniku no.gif

Napisano

> złego? Nic. Po prostu nie często się spotyka faceta, który kupuje żonie samochód za 150 tysi.

jak ma się $ to co w tym złego aby żona jeździła dobrym autem hmm.gif

Mój znajomy jeździ Tico (wziął od żony) jej kupił roczną Fabie 1.4TDi, a syn który zdał prawko dostał seata cordobe, jak sam twierdzi na piwie wyrósł z aut i woli jeździć byle czym co się nie psuje i mało pali, a niech inni mają lepsze bo mu na tym nie zależy zlosnik.gif

Napisano

> kupujesz żonie SUV-a nowego, a sam brykasz Corollą Verso? Hmmm, bardzo chyba kochasz żonę, tak

> trzymać.

Co w tym dziwnego? Ja majac 2 auta wolalbym zeby żona jezdzila tym lepszym, a ja gorszym ok.gif Ale tak sie sklada ze mamy 3 auta wiec zamieniamy sie dowolnie grinser006.gif

Napisano

> tia, tyle tylko że połączenie outlandera ze starym, dobrym 2.0TDI PD (plus "poprawki" japońców) to

> niezły syf

zgadzam się - nie kupiłbym takiego przeszczepa sick.gif

Napisano

> Co w tym dziwnego? Ja majac 2 auta wolalbym zeby żona jezdzila tym lepszym, a ja gorszym

u mnie będzie tak samo-jak sę ożenię to prawdopodobnie sobie wezmę jakiegoś starego trupa do grzebania w garażu na weekendy zlosnik.gif a żonie coś jak najnowszego i najlepszego clown.gif

Napisano

> ja bym wybrał to, które spełnia moje założenia, najbardziej mi się podoba i dobrze się nim jeździ

> ale ja jestem nienormalny

jak to nienormalny cfaniaczek.gif

przecie to co napisałeś jest właśnie normalne palacz.gif

Napisano

> Obdzwoniłem cała polske i tylko w Łodzi BMW ma jedna sztuke z której ktoś sie wycofał ale cena

> ponad

> 220 tyś

i to w tym "biednym" kraju nie mozna dostać BMW grinser006.gif

Napisano

Fura znajomych w Anglii, kupiona 2 letnia z przebiegiem 8 tys mil

> za równowartość naszych 54 tyś zł. i to jest dobra cena

szczerze mówiąc nie ma nigdy co porównywac cen aut w Anglii z cenami aut w Polsce bo tam niektóre ceny sa tak śmiesznie niskie że śmiech na sali wink.gif

Napisano

Z podanych trzech najciekawsze - Volvo z klimą wink.gif

Ewentualnie jeszcze do przemyślenia:

2009_subaru_forester_actf34_fd_1_815.jpg

+

suzuki_2008_intruder1800.jpg

zlosnik.gif

Napisano

> Obdzwoniłem cała polske i tylko w Łodzi BMW ma jedna sztuke z której ktoś sie wycofał ale cena

> ponad

> 220 tyś

Kup w Niemczech albo na Slowacji. Zarejestruj w Polsce (pierwszy raz).

Napisano

> 1- cena ok 165 tyś- skóra, xenon, ogólnie wyposażenie spoko tylko że napęd na JEDNĄ OŚ silnik

> diesla 163KM

Hmmm, dlaczego wogóle zainteresowałeś się wersją z napędem na jedną oś? To auto ma sens tylko w wersji 4x4. Jak z jedną osią to kup S60.

Napisano

Z tych trzech to Volvo, jednakże przy podejściu zdroworozsądkowym, to KIA Sportage, jak już ktoś wcześniej podrzucił. Ładniejsza, tańsza, mniej podatna na odjechanie bez zgody właściciela przez innego użytkownika. zlosnik.gif

Napisano

> KIA Sportage, jak już ktoś

> mniej podatna na odjechanie bez zgody właściciela

> przez innego użytkownika.

Na razie - za kilka lat może być inaczej. Jak stanie się popularna na ulicach i jak już będzie mieć kilka lat, stanie się też popularna wśród złodziei - części do popularnych samochodów są potrzebne na giełdach.

Napisano

> Hmmm, dlaczego wogóle zainteresowałeś się wersją z napędem na jedną oś? To auto ma sens tylko w

> wersji 4x4. Jak z jedną osią to kup S60.

S60 nie ma z odliczeniem VAT, a jeśli chodzi o XC60 io tylko zostały do kupienia z napędem na jedna oś inne są nieosiąglane chyba ze z 205 KM silnikiem ale to cena ponad 200tyś.

Napisano

> tia, tyle tylko że połączenie outlandera ze starym, dobrym 2.0TDI PD (plus "poprawki" japońców) to

> niezły syf

Mógłbyś rozwinąć? Dlaczego syf? Co to za silnik?

Znajomy będzie szukał czegoś w tym segmencie więc z chęcią poznał bym opinie na temat tego outlandera.

Napisano

> Jeśli możecie to prosze o poradę co byście kupili na moim miejscu? Mile widziana opinia

> 1- cena ok 165 tyś- skóra, xenon, ogólnie wyposażenie spoko tylko że napęd na JEDNĄ OŚ silnik

> diesla 163KM

Jest troszkę większy od X1 ok.gif niby mocniejszy silnik, ale osiągi podobne. Dla kobiety to raczej

nie będzie argumentem do zakupu tego właśnie auta...

Z rzeczy które by przemawiały za Volvo (bynajmniej dla mnie) to wnętrze i większe bezpieczeństwo ok.gif

Fotele Volvo jakoś lepiej się prezentują i są wygodniejsze niż w X1 ok.gif

284380963-wallpaper_XC60_interior_19%28Small%29.jpg

Konsola i zegary, to taki mix z mercedesa i audi hehe.gif , ale mi się podoba ok.gifok.gif

284380963-wallpaper_XC60_interior_02%28Small%29.jpg

> 2- cena ok 158 tyś, skóra, xenon wyposażenie troche gorsze niż w VOLVO (brak elektryczny foteli,

> gorsze audio ) ale napęd 4x4. Troche wygląd zewnętrzny mi nie pasuje ale to mogę pominąć.

> Silnik diesla 143KM

Jeśli w "brązie marakeszańskim" to auto nawet może się podobać ok.gif,

hbxgd0jn_pxgen_r_1100xa.jpg

ew. błękit oceanu lub czarny ok.gif

ale w tej chwili to raczej dużego wyboru nie będziesz mieć frown.gif

x1-interior-black.jpg

Wewnątrz bardziej podoba mi się XC60, ale to może dlatego że wszystkie beemki

od środka wyglądają tak samo grinser006.gif W każdym razie po raz pierwszy spodobało

mi się drewno w aucie (Fineline Wave z jasną tapicerką claps.gifok.gif)

W trójce ten silnik radzi sobie całkiem nieźle, jak to będzie w X1 z xDrive hmm.gif

> 3- cena 115tyś.- fotele z alkantary, bez xenonów ogólnie gorszy wypas od pozostałych, silnik 158 KM

> benzyna.

> + dla mnie

O tym aucie nic nie napisze, nie testowałem, nie podoba mi się, bo to Toyota grinser006.gif

> Przy opcji 1 i 2 motocykl będzie musiał poczekać ale to też bym jakoś przeżył

> A może macie jeszcze inne ciekawe propozycje? Odrazu mowie że Q5 i nowa X3 jest nieosiągalna

> Dzięki za pomoc

Motocyklem i tak teraz jeździć nie będziesz grinser006.gif

Z tych co tutaj są prezentowane miałbym spory dylemat między 1 a 2, zdradź coś więcej

o wyposażeniu/kolorze łatwiej będzie doradzić ok.gif

post-23832-14352510417178_thumb.jpg

Napisano

>> o wyposażeniu/kolorze łatwiej będzie doradzić

Dzięki za konkretna wypowiedź ok.gif

Co do wyboru to chyba wchodzi w gre tylko 1 i 2 i tutaj mam najwięcej problemu bo oba auta nam sie podbaja i ani Volvo ani BMW nigdy nie mieliśmy.

Volvo jest w kolorze ciemny szary perła, prawie czarny, wersja Summum z jasną skórą plus czujniki parkowania pzód i tył lub wersja R-design , czarny z jasną skórą plus pakiet z xenonami. Jednak w tym przypadku wybralibyśmy wersje Summum gdyż jest troche tańsza i lepiej wyposażona.

BMW- x-drive kolor czarny z pakietem coolelegance czyli jasna skóra z zółto-czarnymi szwami, wykonczenia w drewnie Fineline , xenony, pakiet x-line czyli dodatki chromowane na zderzakach i relingi dachowe plus cos tam jeszcze mniej znaczącego.

I takie auto czeka na moją decyzje i jest do kupienia od ręki ok.gif

Widać że oba auta są w podobnym wyposażeniu i kolorystyce, Volvo ma troche więcej min , lepsze audio ,elektryczne fotele .

Napisano

> a sprawdziłeś ile kosztuje GLK?

katalogowo 177tys za 4x4 a z napedem na jedna os 158tys wiec raczej nie odbiega jakos specjanie kwotowo od zaprezentowanych tu modeli

Napisano

> katalogowo 177tys za 4x4 a z napedem na jedna os 158tys wiec raczej nie odbiega jakos specjanie

> kwotowo od zaprezentowanych tu modeli

Volvo kosztuje od 139 tyś a bmw od 130 jednak doposażajac je do jakiegos tam min. Mercedes będzie drozszy o jakies 20-25 tyś

Napisano

> Volvo kosztuje od 139 tyś a bmw od 130 jednak doposażajac je do jakiegos tam min. Mercedes będzie

> drozszy o jakies 20-25 tyś

wyposazenie to indywidualna sprawa,tym bardziej ze w kazdej marce rozny jest poziom wyposazenie standadowego, wiec trzeba by porownywac z tym samym wyposazeniem i znac to indywidalne minimum wink.gif

Napisano

> wyposazenie to indywidualna sprawa,tym bardziej ze w kazdej marce rozny jest poziom wyposazenie

> standadowego, wiec trzeba by porownywac z tym samym wyposazeniem i znac to indywidalne minimum

Tak czy inaczej Mercedes będzie droższy grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.