Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać - trzy auta do wyboru

Featured Replies

Napisano

Kupuje auto dla żony na dojazd do pracy ok 300km tygodniowo i ok 200km z dzieciakami do szkoły na zajęcia , zakupy itp..Zależy mi na bezpieczeństwie i w miare małej usterkowości. Wytypowałem trzech kandydatów i powiem prawde mam wielki problem co kupić?

Jeśli możecie to prosze o poradę co byście kupili na moim miejscu? Mile widziana opinia mulher.gif

1- cena ok 165 tyś- skóra, xenon, ogólnie wyposażenie spoko tylko że napęd na JEDNĄ OŚ oslabiony.gif silnik diesla 163KM

XC60.jpg

2- cena ok 158 tyś, skóra, xenon wyposażenie troche gorsze niż w VOLVO (brak elektryczny foteli, gorsze audio ) ale napęd 4x4. Troche wygląd zewnętrzny mi nie pasuje ale to mogę pominąć. Silnik diesla 143KM

bmw-x1-2011-2-big.jpg

3- cena 115tyś.- fotele z alkantary, bez xenonów ogólnie gorszy wypas od pozostałych, silnik 158 KM benzyna.

z7566022X,Toyota-RAV4.jpg

+ dla mnie zlosnik.gifyay.gifyay.gifyay.gif

suzuki_2008_intruder1800.jpg

Przy opcji 1 i 2 motocykl będzie musiał poczekać beksa.gif ale to też bym jakoś przeżył ok.gif

A może macie jeszcze inne ciekawe propozycje? Odrazu mowie że Q5 i nowa X3 jest nieosiągalna mad.gif

Dzięki za pomoc 20.GIF

Napisano

> Dzięki za pomoc

Dla mnie tylko to Volvo jakoś wygląda, ale nie jestem kobietą zlosnik.gif. Ford i Nissan jeszcze robią takie ładne duże samochody.

Napisano

Z tych trzech to nr 3. Glownie ze wzgledu na bonus.Dodatkowo to Toyota, wiec raczej niesmiertelne.

Podobny bonus tez planuje sobie zanabyc, ale dopiero za 2-3 lata. ok.gif

Napisano

> A może macie jeszcze inne ciekawe propozycje?

a może Mazda CX-9

ewentualnie nowe Kijanki ciekawie wyglądają, przy czym raczej Sorento niż Sportage

Tiguan też jest ciekawy

z tego typu aut jest też Suzuki Grand Vitara, Skoda Yeti, Renault Koleos, Mitsu Outlander

Napisano

Gdzie z plebsem do arystokracji??

Napisano

> z tego typu aut jest też Suzuki Grand Vitara, Skoda Yeti, Renault Koleos, Mitsu Outlander

Jeszcze zapomniałes o daci sandero rotfl.gif

Ps.

Ja tam bym wziął Forestera, ale nie wiem jak z ceną i wypasem.

Napisano

Ja bym wziął Sportage w max opcji z napędem 4x4 i dieslem 2 litrowym a resztę przeznaczył na wypas motor cool.gif

jak już z tych 3 to sam nie wiem co............

Volvo bym wybierał ale takie auto bez napędu 4x4 ??? to po co wogóle kupowac taki samochód z napędem na 1 oś ????

BMW mi się nawet podoba ale jak dla mnie to trochę za drogie za to co oferuje ale brzydkie nie jest i jak napisano mała utrata wartości

Rav 4 wogóle mi się nie podoba i tez jest za drogie za to co daje - nie kupiłbym rav4 no.gif

chyba wziąłbym BMW jak koniecznie mam z tych wybierać

Napisano

kupujesz żonie SUV-a nowego, a sam brykasz Corollą Verso? Hmmm, bardzo chyba kochasz żonę, tak trzymać.

Napisano

> kupujesz żonie SUV-a nowego, a sam brykasz Corollą Verso? Hmmm, bardzo chyba kochasz żonę, tak

> trzymać.

Verso dawno nie aktualne a z drugiej strony to co w tym złego?

Napisano

> A może macie jeszcze inne ciekawe propozycje? Odrazu mowie że Q5 i nowa X3 jest nieosiągalna

> Dzięki za pomoc

Ponad rok temu kupiłem żonie mazdę 2. Jako użytkownik fiatów, opli, renault i golfa jestem mazdą zauroczony blush.gifzlosnik.gif

Mając taki budżet jak Ty, rozważyłbym mazdę cx-7 smile.gif

MazdaCX7_2010_d.jpg

Napisano

za 128 000 zł mogę Ci sprzedać Mitsubishi Outlandera 140KM 4x4 ze skórą (czarną lub beżową) , biksenonem, fajnym audio, pełną elekryką,

a za 140 000 będzie miał dodatkowo navi z kamerą cofania i 170KM

Napisano

> za 128 000 zł mogę Ci sprzedać Mitsubishi Outlandera 140KM 4x4 ze skórą (czarną lub beżową) ,

> biksenonem, fajnym audio, pełną elekryką,

> a za 140 000 będzie miał dodatkowo navi z kamerą cofania i 170KM

tia, tyle tylko że połączenie outlandera ze starym, dobrym 2.0TDI PD (plus "poprawki" japońców) to niezły syf ok.gif

Napisano

ja bym wybrał to, które spełnia moje założenia, najbardziej mi się podoba i dobrze się nim jeździ

ale ja jestem nienormalny ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Spójrz na znaczek Volvo - przeciez to kołko ze strzałką - symbol płci męskiej. Auto nie dla kobiety wink.gif

Pozostałe 2 wyglądają fatalnie - wg mnie. Volvo najładniejsze.

Napisano

> Gdzie z plebsem do arystokracji??

no właśnie miałem to napisać smile.gif

Napisano

> ja bym wybrał to, które spełnia moje założenia, najbardziej mi się podoba i dobrze się nim jeździ

> ale ja jestem nienormalny

Wiesz chyba zrobie tak jak piszesz zlosnik.gif tylko że sam nie wiem którym mi sie najlepiej jeżdzi i które mi sie najlepiej podoba wiem jedno najgorzej sie jezdzi i najmniej podoba TOYOTA tylko ten dodatek 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Verso dawno nie aktualne a z drugiej strony to co w tym złego?

złego? Nic. Po prostu nie często się spotyka faceta, który kupuje żonie samochód za 150 tysi.

Napisano

> za 128 000 zł mogę Ci sprzedać Mitsubishi Outlandera 140KM 4x4 ze skórą (czarną lub beżową) ,

> biksenonem, fajnym audio, pełną elekryką,

> a za 140 000 będzie miał dodatkowo navi z kamerą cofania i 170KM

nie podoba nam sie ok.gif

Napisano

> Ponad rok temu kupiłem żonie mazdę 2. Jako użytkownik fiatów, opli, renault i golfa jestem mazdą

> zauroczony

> Mając taki budżet jak Ty, rozważyłbym mazdę cx-7

Oglądałem, maja kilka sztuk max wyposażone z dieslem za cene ok 175 tyś ale jakos tył mazdy nam nie odpowiada a z drugiej strony nie chcą dać nic rabatu a to juz troche z drogo.

Napisano

> złego? Nic. Po prostu nie często się spotyka faceta, który kupuje żonie samochód za 150 tysi.

Czyli jestem wyjątkowy 001.gif

Napisano

> Czyli jestem wyjątkowy

A żona ma jakiś typ?

Napisano

Auto nr 2 to X1? Jak tak, to nie polecam. Pomijam jakość wykonania bo to jest super, ale w środku ciaśniej niż w niejednym aucie klasy kompakt. Znajomy to kupił i byłem zaskoczony, że tak duże auto na zewnątrz może być tak ciasne w środku.

Napisano

> tia, tyle tylko że połączenie outlandera ze starym, dobrym 2.0TDI PD (plus "poprawki" japońców) to

> niezły syf

i to pewnie dlatego outlander jest najczęściej kupowanym SUV-em w Polsce icon_rolleyes.gifhttp://moto.onet.pl/142689,6327938,1,zdjecie.html?node=27

Napisano

Oddaję swój głos na BMW.

Ale namówiłbym żonę na Kugę za 100tys., albo Yeti, a za resztę kupił Subaru RA za 30.000zł, a drugie 30.000zł na serwis i opony ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> Auto nr 2 to X1? Jak tak, to nie polecam. Pomijam jakość wykonania bo to jest super, ale w środku

> ciaśniej niż w niejednym aucie klasy kompakt. Znajomy to kupił i byłem zaskoczony, że tak duże

> auto na zewnątrz może być tak ciasne w środku.

A ja mma inne odczucia wg mnie jest ciut mniej miejsca niż w VOLVO ok.gif

Napisano

> A żona ma jakiś typ?

pewnie że ma 1 lub 2 ja jestem za 3 wiadomo dlaczego zlosnik.gif niestety nie jestem taki 001.gif

Napisano

BMW, a jak nie to Captiva lub Kuga.

Napisano

> pewnie że ma 1 lub 2 ja jestem za 3 wiadomo dlaczego niestety nie jestem taki

To pokaż jej coś tańszego palacz.gif chyba że już wszystko widziała. VOLVO nie wiem czy jest tak dalej, ale traca dość mocno na wartości, chyba że to nie istotne. Toyka brzydka X1 oink.gif

Napisano

> BMW, a jak nie to Captiva lub Kuga.

ufff pad.gif dobrze że nie Antara zlosnik.gif

Napisano

Tyl Wam nie odpowiada? spineyes.gif

No to to jest powod zeby nie kupowac hahaha.gif

Napisano

> Tyl Wam nie odpowiada?

> No to to jest powod zeby nie kupowac

Ta Mazda nie jet warta tych pieniędzy no.gif

Napisano

> Tyl Wam nie odpowiada?

> No to to jest powod zeby nie kupowac

Auto musi sie nam podobać więc w czym problem? zresztą napisałem że za droga jest

Napisano

> Ta Mazda nie jet warta tych pieniędzy

Takie samo odniosłem wrażenie jak ją oglądałem ok.gif

Napisano

rozwazales ix35 albo asx ??

Napisano

chodzi mi o to, ze dla mnie to co najmniej dziwny powod by nie brac jakiegos auta zlosnik.gif no ale to mi wink.gif

skoro za droga to waytogo.gif

Napisano

> ufff dobrze że nie Antara

Antary nie ma sensu - to samo co Captiva, a jak sprawdzałem półtora roku temu to 20 tyś droższa. pad.gif

I do tego Captiva ładniejsza:

Chevrolet_Captiva.jpg

0609_z+2007_opel_antara+front_corner.jpg

Poza tym pytasz to odpowiadam. 270751858-jezyk.gif

Napisano

Mogłem się przyjrzeć każdemu z tych trzech i: najładniejszą stylistykę ma zdecydowanie Volvo. Jego minusem jest, tak jak wspomniałeś, napęd na przód. BMW stylistycznie nie jest najpiękniejsze, ale za to wnętrze ma ciekawsze niż Volvo, ma napęd 4x4, ma w cenie pakiet serwisowy, straci na wartości najmniej spośród tej trójki.

Toyota to niższa półka niż Volvo i BMW i to widać po samochodzie. Nie to samo wykończenie, ciasno, brzydka jak noc listopadowa.

Ja choć nie przepadam za BMW, to jednak z tej trójki bym postawił na X1.

Za podobną cenę jak Volvo i BMW, proponowałbym rozważyć Audi Q5 - bardzo fajne lub Mazdę CX-7, o ile jesteś w stanie zaakceptować wysokie spalanie (zdecydowanie ciekawsza jest, niezbyt ekonomiczna, wersja benzynowa, bo dieslowi brakuje trochę mocy).

Napisano

zlosnik.gif

06_gallery_800x600_01.jpg

klekot 173KM, 4x4, 148 - 158 tysięcy

Napisano

> Ta Mazda nie jet warta tych pieniędzy

jak każda Mazda hehe.gif

za żadne z tych aut nie dałbym tyle pieniędzy

jakbym miał grinser006.gif

Napisano

> klekot 173KM, 4x4, 148 - 158 tysięcy

raczej 175 tyś chyba że ......

Napisano

> raczej 175 tyś chyba że ......

sorki, w cenniku na stronie sa od 148 do 158 icon_rolleyes.gif

co do rabatów to może być problem bo coś im się z głowa porobiło, ale podobno w dużych salonach może się dac cos ugrać

Napisano

> Mogłem się przyjrzeć każdemu z tych trzech i: najładniejszą stylistykę ma zdecydowanie Volvo. Jego

> minusem jest, tak jak wspomniałeś, napęd na przód. BMW stylistycznie nie jest najpiękniejsze,

> ale za to wnętrze ma ciekawsze niż Volvo, ma napęd 4x4, ma w cenie pakiet serwisowy, straci na

> wartości najmniej spośród tej trójki.

> Toyota to niższa półka niż Volvo i BMW i to widać po samochodzie. Nie to samo wykończenie, ciasno,

> brzydka jak noc listopadowa.

> Ja choć nie przepadam za BMW, to jednak z tej trójki bym postawił na X1.

> Za podobną cenę jak Volvo i BMW, proponowałbym rozważyć Audi Q5 - bardzo fajne lub Mazdę CX-7, o

> ile jesteś w stanie zaakceptować wysokie spalanie (zdecydowanie ciekawsza jest, niezbyt

> ekonomiczna, wersja benzynowa, bo dieslowi brakuje trochę mocy).

Co do moich propozycji masz takie same odczucia jak ja a co do Q5 i CX7 z benzynowym silnikeim to nie sa juz do kupienia przed końcem roku no.gif

Napisano

> sorki, w cenniku na stronie sa od 148 do 158

> co do rabatów to może być problem bo coś im się z głowa porobiło, ale podobno w dużych salonach

> może się dac cos ugrać

W salnach zostały tylko diesle w najwyższej opcji wyposażenia i jak pisałem to 175 tyś bez mozłiwości negocjacji no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.