Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do posiadaczy ....

Featured Replies

Napisano

..zawieszenia MTS szukałem ale konkretów nie znalazłem ...jak sie jezdzi na komlecie tej firmy o obnizeniu 70/50 ? czy trzeba coś robić przy drązku stab czy nie obija sie o bude ? jak trwałość tego zawieszenia ?

Napisano

Kup sprawdzone FK i po problemie, wile osób jeździ na tych springach ( ja też zlosnik.gif ) i jest ok ok.gif O MTSie były różne opinie...

A co do użytkowania 70/50 to niech inni się wypowiedzą bo ja to Panie terenówką jeżdżę hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

tylko koledze chodzi o komplet, czyli jak mniemam amorki i springi - co do kompletow FK, to raczej ciezko sa do zdobycia, jesli w ogole - sam szukalem ostatnio. A Mattowi polecilbym kupic springi FK i amorki MTS, co do roznych opinii to rzeczywiscie swego czasu tak bylo, ale teraz sporo osob uzytkuje te amorki na gwintach i nie narzeka, ktos nawet pisal, ze z jednej fabryki wychodza 270751858-jezyk.gif a jak byla sytuacja, ze amor wylal to bez problemu wymienili na nowy i banglal potem przez dlugi czas.

Ostatnio nawet widzialem springi 70/50 FK na alledrogo i ten komplet amorkow MTSa tez wink.gif

o klik klik FK i klik klik MTS

a co do tylnych amorkow to duzo osob mimo wszystko jezdzilo na amorkach typu monroe, kyb czy delphi i robilo to robote zlosnik.gif sam zakladam teraz monroe + -50tył i jestem ciekaw jak to będzie się sprawdzać wink.gif chyba tyle jeśli chodzi o Twoje pytania zlosnik.gif

Napisano

> Podłączę się z pytaniem. Czy 40/40 do 185/50R14, to dobry pomysł??.

jeszcze pytanie jakie et maja fele zlosnik.gif

Napisano

ja mialem przt et 36 chyba... i bylook teraz mam 60/40 i zaklepane ranty z tylu do tego dystans przod 5mm tyl 10 i przy 4 osobach z bagazem nic nigdzie nie trze...

Napisano
  • Autor

Dzieki Kolego ..... a teraz jeszcze tak zapytam miałby ktoś zdjecia na tej glebie 70/50 ? zlosnik.gif najlepiej jeszcze z mangelsami i oponkami 175/50 z gory dzieki waytogo.gif

Napisano

> Dzieki Kolego ..... a teraz jeszcze tak zapytam miałby ktoś zdjecia na tej glebie 70/50 ?

> najlepiej jeszcze z mangelsami i oponkami 175/50 z gory dzieki

Fk 70/50 amory delphi tył wzmocnoiny (przez co się troche dzwignol) dwiema gumami, felga intra 7j et chyba 23 ale nie pamiętam opony 175/50/13 dunloop

http://www.centomania.com/index.php?opti...&Itemid=132

Napisano

> jeszcze pytanie jakie et maja fele

ET33. Same felgi już przymierzałem, przy oponach 185/50R14, to mi się zdaje, że na tył dla pewności trzeba wrzucić dystans 10mm, na przód musi być min. 20mm. Ostatecznie jak mnie zdenerwuje ogrom przeróbek, to wrzucę 165/60R14 i z głowy. Pytam o zakres przeróbek, bo nie wiem jakie oponki kupić. Silnik w przyszłym roku. Żadnych szaleństw. 1,2 16V. Reszta seria, bo to toczydełko na zakupy jest.

Napisano

> Dzieki Kolego ... a jaki ci sie na tym jezdzi na co dzień ?

jak nie jeździsz po dziurach (co jest trudne w naszym pięknym kraju) to ujdzie. Choć komfortu to raczej nie odczujesz:P

Napisano

ja jeżdze na zestawie mts 70/50 i daje rade czasem się o coś zawadzi ale się staram uważać

Napisano
  • Autor

To nie najgorzej ...a na gwincie mts-a ktoś moze napisać czy twardsze od tego ,,zwykłego'' sportowego ?

i jeszcze gdzie mozna kupić fk spręzyny 60/50 bo na allegro nie widze zlosnik.gif ?

Napisano

> ET33. Same felgi już przymierzałem, przy oponach 185/50R14, to mi się zdaje, że na tył dla pewności

> trzeba wrzucić dystans 10mm, na przód musi być min. 20mm. Ostatecznie jak mnie zdenerwuje

> ogrom przeróbek, to wrzucę 165/60R14 i z głowy. Pytam o zakres przeróbek, bo nie wiem jakie

> oponki kupić. Silnik w przyszłym roku. Żadnych szaleństw. 1,2 16V. Reszta seria, bo to

> toczydełko na zakupy jest.

Mam 14x6j ET38 4x98 +5mm przód i +4mm tył na 40/40 i na tym Yoko 185/50/14 bez jakichkolwiek ingerencji w nadwozie i zero problemów. Czyli wedle mojego, możesz od razu wrzucac bez żadnych dystansów.

a tak wygląda:

20100417010.th.jpg

Napisano

> ..zawieszenia MTS szukałem ale konkretów nie znalazłem ...jak sie jezdzi na komlecie tej firmy o

> obnizeniu 70/50 ? czy trzeba coś robić przy drązku stab czy nie obija sie o bude ? jak

> trwałość tego zawieszenia ?

tak jak pisali kup lepiej FK bo mts to straszna kupa jest ok.gif

co do obijania to mi stab wali w bude oslabiony.gif

Napisano

> ..zawieszenia MTS szukałem ale konkretów nie znalazłem ...jak sie jezdzi na komlecie tej firmy o

> obnizeniu 70/50 ? czy trzeba coś robić przy drązku stab czy nie obija sie o bude ? jak

> trwałość tego zawieszenia ?

Przy takim obniżeniu drążek mi walił w budę, trza ją delikatnie stuningować

Napisano

> Przy takim obniżeniu drążek mi walił w budę, trza ją delikatnie stuningować

poka foto bo na wiosne musze to ogarnac ok.gif

Napisano
  • Autor

wiem chyba o co chodzi waytogo.gif wyciąć troche tego zgrzewu nadkola lub go zaklepać ?

Napisano

> jeździł ktoś na tych amorkch FK

> nadaje się to?

> jakie twarde są

ja jezdze ok.gif

Napisano

> wiem chyba o co chodzi wyciąć troche tego zgrzewu nadkola lub go zaklepać ?

Dokładnie ok.gif

Napisano

> poka foto bo na wiosne musze to ogarnac

Niestety nie mam

Napisano

z tego co wiem to ZeXel śmiga na MTS i sobie je bardzo chwali a jemu naprawde trudno dogodzić

Napisano

> ja jezdze

i jak się spisują

mam teraz pzm i chciałbym coś miększego

i żeby to się też na szuter nadawało

na B6 mnie niestety nie stać

Napisano

> Mam 14x6j ET38 4x98 +5mm przód i +4mm tył na 40/40 i na tym Yoko 185/50/14 bez jakichkolwiek

> ingerencji w nadwozie i zero problemów. Czyli wedle mojego, możesz od razu wrzucac bez żadnych

> dystansów.

> a tak wygląda:

Bez dystansów się nie da. Z przodu potrzeba 5mm, żeby o końcówkę drążka nie wadziło. Przy max skręcie zostaje mi jakieś 2cm od rantu felgi do nadkola. Chyba złożę jakieś zeszrocone oponki i najpierw przymierzę z oponkami. Ale wielkie dzięki. Na zdjęciu wygląda ok.gif, czyli tak, jak ma u mnie być właśnie.

Napisano

> i jak się spisują

jestem zadowolony ok.gif

> mam teraz pzm i chciałbym coś miększego

ja sie przesiadlem z PZM wlasnie na komplet FK i zrobilem takie yikes.gif ze niski zawias moze zachowac jakis komfort. Naprawde jezdzi sie bardzo przyzwoicie, dobrze wybiera dziury ok.gif

> i żeby to się też na szuter nadawało

> na B6 mnie niestety nie stać

a tego ci nie powiem czy sie nadaja

Napisano

> jestem zadowolony

> ja sie przesiadlem z PZM wlasnie na komplet FK i zrobilem takie ze niski zawias moze zachowac

> jakis komfort. Naprawde jezdzi sie bardzo przyzwoicie, dobrze wybiera dziury

> a tego ci nie powiem czy sie nadaja

jeździł ktoś na amorkach FK po szutrze?

springi będą eibach

Napisano

mam taki zestaw, jak masz jakieś pytania to pisz grinser006.gif

Napisano

> pany i jak nikt nie jeździ lub nie jeździł na amorkach FK?

a _jedrek_ nie jeździ właśnie na amorkach FK

Napisano

> a _jedrek_ nie jeździ właśnie na amorkach FK

Jeździ bo pisał parę postów wyżej ok.gif

Napisano

> Jeździ bo pisał parę postów wyżej

ale z tego linka sa one niestety nie dostepne, sam szukalem tego setu, ale na stanie ich nie ma, takze nie wiem po co gosc ma w ogole takie info na stronie, takze ksytek - jakbys chcial cos takiego to musisz bardziej poszukac, o ile znajdziesz - jak tak to daj znac ;D a co do goscia, ktory ma to na stronie moze wypowiedziec wiecej sie jedrek, bo on probowal cos z nim zalatwiac, probowal - to dobre slowo, ja tylko dzwonilem. Dajcie znac, jakby ktos taki FK zawias znalazl wink.gif

Napisano

> szkoda

> jak ktos ma bardzo prosze aby wrzucil

w temacie mola byly siakieś foty :-)

Napisano

nie polecam 40/40 z MTS sam to mam i kupa zwłaszcza z przodu no.gifno.gif

Napisano

ja mam pytanie odnośnie amorków. Jakie polecicie na przód, pod springi -70? Nie chce wywalać niewiadomo ile siana, po prostu, by trochę pojeździły po naszych drogach.

Sportasiowe amory ujdą? Jakie opinie? smile.gif

Napisano

> ale z tego linka sa one niestety nie dostepne, sam szukalem tego setu, ale na stanie ich nie ma,

> takze nie wiem po co gosc ma w ogole takie info na stronie, takze ksytek - jakbys chcial cos

> takiego to musisz bardziej poszukac, o ile znajdziesz - jak tak to daj znac ;D a co do goscia,

> ktory ma to na stronie moze wypowiedziec wiecej sie jedrek, bo on probowal cos z nim

> zalatwiac, probowal - to dobre slowo, ja tylko dzwonilem. Dajcie znac, jakby ktos taki FK

> zawias znalazl

dokladnie gosciu nie ma na stanie tych zestawow dopiero zamawia i jak nazbiera sie wkieksza liczba zamowien to jedzie do D po to ja czekalem 3 tyg po czym anulowalem zamowienie ok.gif

co dzownilem to kierowca juz byl w drodze no.gif

Napisano

> ja mam pytanie odnośnie amorków. Jakie polecicie na przód, pod springi -70? Nie chce wywalać

> niewiadomo ile siana, po prostu, by trochę pojeździły po naszych drogach.

> Sportasiowe amory ujdą? Jakie opinie?

sportasiowe amory niczym nie roznia sie od seryjnych

Napisano

> sportasiowe amory niczym nie roznia sie od seryjnych

aha, no to fajno, bo na innym forum pisali co innego...

Napisano

> aha, no to fajno, bo na innym forum pisali co innego...

sprezyny sa inne to fakt, amory z tego co mi wiadomo sa takie same jak w innych SC, na pewno nie nadaja sie pod -70

Napisano

a Bilstein albo KYB? czy muszą być to typowo pod glebe np. amory MTS itp?

Napisano

> sprezyny sa inne to fakt, amory z tego co mi wiadomo sa takie same jak w innych SC, na pewno nie

> nadaja sie pod -70

no sprężyny to wiem 270751858-jezyk.gif a o amorach to wolałem się upewnić, dzięki za odpowiedź, cos czuję, że pozostaje mi kupno dedykowanych pod zawias -70 amorów? Bo innej opcji nie widzę, chyba, że Wy widzicie zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.